X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja pękłam i sobie chwalę, od razu mogłam siedzieć, miałam 2 szwy, teraz praktycznie blizny nie widać. Przy drugim też chcę pęknąć niż mieć nacięcie.
    Oczywiście polubiłam stanowisko ws nacięcia/pęknięcia :-) Nie przeżyłam, ale słyszałam, że lepiej pęknąć. Nacinają za wcześnie, często profilaktycznie, a zawsze przecież może się udać, że w koncu dziecko przejdzie i się nie popęka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:28

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:30

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fryzjera mam w środę, bezpośrednio przed sesją brzuszkową :-) Ale tylko obetnę jakieś 10-15cm, bo już sięgają pasa :-) Bardziej skrócę po porodzie, jak zaczną znowu wyłazić garściami...

A w sobotę za tydzień mam wesele psiapsióły z liceum. Nie wiem, jak dam radę... Ale trzeba się spiąć i wytrwać :-) Wyglądam jak słoń, żadna sukienka nie leży dobrze, ale nic na to nie poradzę :-) Taki stan :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria- czy Ty już jesteś po Wielkiej Uroczystości, czy jeszcze przed? :-) Jaką w końcu kupiłaś sukienkę?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna na szkole rodzenia mowila ze beda nacinac tylko w razie koniecznosxi jak beda wodziec ze dzidzia nie moze sie zmiescic ;) takze ja sie zgadzam nie chce peknac do odbytu

JustyśM, katarzyna_d lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:30

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam opuchnięte dlonie i stopy w poradzcoe cos:/swedza nmnie aż dlonie bo czuje jak mi rozpiera się skora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 23:03

• Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Tak już po. Wybrałam prostą. Fakt po weselu nabawiłam się bakterii w moczu i od tygodnia się leczę i najbliższy tydzień przede mną.
    W takim razie wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia! :-)
    Dlugo trwało wesele? Jak dałaś radę bawić się z brzuszkiem?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:27

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Dziękuję :) ślub był o 14 w USC a skończyliśmy po 1 bo goście zmęczeni. A z brzuszkiem okey, nawet sobie potańczyłam, na sam koniec nogi mi zaczeły puchnąć ale na drugi dzień już okey :) nie wiem czy jesteś w grupie na fb bo tam foto wrzucałam :)
    Nie jestem niestety :-( Nie mam fb i raczej nie będę zakładać. Także zdjęć nie zobaczę... Ale fajnie usłyszeć, że dałaś radę przetańczyć gości :-) I wytrzymałaś do 1-nieźle! Podziw :-)
    Za tydzień mam plan, żeby jako gość wytrwać do 22 :-) Ale może akurat dostanę przypływu mocy i energii i dam radę dłużej? Oby.... :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami.Noc tragiczna, już naprawdę boję się iść spać bo połowy nocy nie przesypiam,rano wstałam stopy jak u świnki spuchniete-masakra coraz gorzej.Zeby gdzieś iść to też jest problem bo się męczę, nogi mnie bolą, za długo nie posiedzę, a tu jeszcze ponad miesiąc. ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,, a co u JusWik??? Wie ktos ? Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/niebezpieczne-ochraniacze-lozeczkowe

• Marietta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Witam się z Wami.Noc tragiczna, już naprawdę boję się iść spać bo połowy nocy nie przesypiam,rano wstałam stopy jak u świnki spuchniete-masakra coraz gorzej.Zeby gdzieś iść to też jest problem bo się męczę, nogi mnie bolą, za długo nie posiedzę, a tu jeszcze ponad miesiąc. ...

Justyś- z Dzidziusia jest dobry żel na opuchnięte stopy, chłodzący. Mnie dopiero od kilku dni puchną, ale pomaga fajnie, po kąpieli jak się nasmaruje i położy nogi wyżej, super ulga :)

tola- niebezpieczny ochraniacz jest nawet kiedy jest na swoim miejscu :) Siostra miała na łóżeczku dookoła ochraniacz, dziecko zwyczajnie źle spało, nie zasypiało w łóżeczku, dopiero położna zwróciła im uwagę jak przyszła, że dziecku po prostu jest duszno. Nie ma wentylacji, tak jakby położyć się spać z głową owiniętą dookoła kołdrą. Można kupić ewentualnie ochraniacze małe na rzepy, które łapią tylko po 2 szczebelki- wtedy w łóżeczku jest wentylacja :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Właśnie wstałyśmy, chociaż miałam powalone sny ;/ zawsze jakoś takie schizowe mam po wizycie u gina.
    No nic jest nowy dzień, zapowiada się fajnie, trzeba dokończyć gotowanie na Święta, sprzątanie, jeszcze stroiki zrobić i można odpoczywać :)

Justyś, ja też używam żelu od początku na opuchnięte nogi , też trochę zapobiegawczo żeby naczynka mi nie pękały, ja akurat kupuje w Rossmanie Efektima Mama Care, i tak jak Marietta napisała, smaruję nogi potem co waźne nogi w górę i jest miło :)
    (uwaga: dla osób które mają problemy z wysokim ciśnieniem, niech unikają podnoszenia nóg)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas się zaczął wczoraj 35 tydzień i ten czas nieubłagalnie leci... nawet nie wiem kiedy. 41 dni do terminu zostało, a tylko 20 do ciąży donoszonej!

Ja u fryzjera już byłam, może przejdę się jeszcze drugi raz, bo moje włosy jakoś od miesiaca okropne się zrobiły, przestały się zupełnie słuchać ;p a całą ciążę były piękne

Do kosmetyczki umówiłam się na henne brwi i rzęs bo również mam niewidoczne - malowałabym tuszem w szpitalu, to nie problem, ale zmywać chyba już by mi się nie chciało... Umówiona jestem na 15 kwietnia, jak nie urodzę w kwiteniu to przed terminem jeszcze poprawię ;p

Paznokcie muszę sama dziś ogarnąć bo są fatalne, bo jutro robimy zdjęcia :)

A to my w 35tyg. (34+1)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05bd77cb494f.jpg

Iwa81, katarzyna_d, JustyśM, pasia27, Patrycja24, Carolq, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, fajniutki bandzioszek :)

ja też musze umówić się na hennę i brwi, ale gdzieś w połowie kwietnia,
    z włosami gorzej bo mam Ombre na włosach, i nie wiem czy wysiedzę już w kwietniu 2h na fotelu ;/ żeby to odświeżyć ale chyba trzeba będzie.
    z paznokciami raczej na szczęście problemu nie ma, bo już od dłuższego czasu obciachałam je na krótko i tylko u kosmetyczki wymaczam skórki i naturalną emalią malujemy.
    Ale... stwierdziłam że muszę się na Pedicure umówić, bo już ciężko mi się gimnastykować i dbać o stopy, więc się wybiorę żeby stopy ładnie po zimie kobitka mi zrobiła.

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Justyś- z Dzidziusia jest dobry żel na opuchnięte stopy, chłodzący. Mnie dopiero od kilku dni puchną, ale pomaga fajnie, po kąpieli jak się nasmaruje i położy nogi wyżej, super ulga :)

tola- niebezpieczny ochraniacz jest nawet kiedy jest na swoim miejscu :) Siostra miała na łóżeczku dookoła ochraniacz, dziecko zwyczajnie źle spało, nie zasypiało w łóżeczku, dopiero położna zwróciła im uwagę jak przyszła, że dziecku po prostu jest duszno. Nie ma wentylacji, tak jakby położyć się spać z głową owiniętą dookoła kołdrą. Można kupić ewentualnie ochraniacze małe na rzepy, które łapią tylko po 2 szczebelki- wtedy w łóżeczku jest wentylacja :)

dokładnie to co napisałaś jest zawarte w tym artykule dlatego go wkleilam

Marietta lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec93520de786.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f9e429fdfd.jpg
    Wita się mega brzuchole w 34 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:34

pasia27, katarzyna_d, Baronowa_83, tola2014, Patrycja24, Nacia, Negra lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My dziś od 6 nie śpimy, bo mała zarządziła pobudkę. ;d Za to pierwsze ciasto na święta już się piecze, więc czasowo jesteśmy do przodu. :)

Gdyby któraś miała ochotę się pobawić, to polecam super przepis na serniczek. Tyle, że ja go tym razem robię na herbatnikach, bo nie chciało mi się grzebać ze spodem ;d.
    http://ilovebake.pl/2012/09/17/sernik-z-rosa-przepis/

Odnośnie pedixów, to mnie ostatnio naszło na pełen wypas. W połowie byłam tak zmęczona jakbym przynajmniej pół dnia na siłowni spędziła ;D

Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ