X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja pękłam i sobie chwalę, od razu mogłam siedzieć, miałam 2 szwy, teraz praktycznie blizny nie widać. Przy drugim też chcę pęknąć niż mieć nacięcie.
    Oczywiście polubiłam stanowisko ws nacięcia/pęknięcia :-) Nie przeżyłam, ale słyszałam, że lepiej pęknąć. Nacinają za wcześnie, często profilaktycznie, a zawsze przecież może się udać, że w koncu dziecko przejdzie i się nie popęka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:28

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:30

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fryzjera mam w środę, bezpośrednio przed sesją brzuszkową :-) Ale tylko obetnę jakieś 10-15cm, bo już sięgają pasa :-) Bardziej skrócę po porodzie, jak zaczną znowu wyłazić garściami...

A w sobotę za tydzień mam wesele psiapsióły z liceum. Nie wiem, jak dam radę... Ale trzeba się spiąć i wytrwać :-) Wyglądam jak słoń, żadna sukienka nie leży dobrze, ale nic na to nie poradzę :-) Taki stan :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria- czy Ty już jesteś po Wielkiej Uroczystości, czy jeszcze przed? :-) Jaką w końcu kupiłaś sukienkę?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna na szkole rodzenia mowila ze beda nacinac tylko w razie koniecznosxi jak beda wodziec ze dzidzia nie moze sie zmiescic ;) takze ja sie zgadzam nie chce peknac do odbytu

JustyśM, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:30

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam opuchnięte dlonie i stopy w poradzcoe cos:/swedza nmnie aż dlonie bo czuje jak mi rozpiera się skora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 23:03

• Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Tak już po. Wybrałam prostą. Fakt po weselu nabawiłam się bakterii w moczu i od tygodnia się leczę i najbliższy tydzień przede mną.
    W takim razie wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia! :-)
    Dlugo trwało wesele? Jak dałaś radę bawić się z brzuszkiem?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:27

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Dziękuję :) ślub był o 14 w USC a skończyliśmy po 1 bo goście zmęczeni. A z brzuszkiem okey, nawet sobie potańczyłam, na sam koniec nogi mi zaczeły puchnąć ale na drugi dzień już okey :) nie wiem czy jesteś w grupie na fb bo tam foto wrzucałam :)
    Nie jestem niestety :-( Nie mam fb i raczej nie będę zakładać. Także zdjęć nie zobaczę... Ale fajnie usłyszeć, że dałaś radę przetańczyć gości :-) I wytrzymałaś do 1-nieźle! Podziw :-)
    Za tydzień mam plan, żeby jako gość wytrwać do 22 :-) Ale może akurat dostanę przypływu mocy i energii i dam radę dłużej? Oby.... :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami.Noc tragiczna, już naprawdę boję się iść spać bo połowy nocy nie przesypiam,rano wstałam stopy jak u świnki spuchniete-masakra coraz gorzej.Zeby gdzieś iść to też jest problem bo się męczę, nogi mnie bolą, za długo nie posiedzę, a tu jeszcze ponad miesiąc. ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,, a co u JusWik??? Wie ktos ? Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/niebezpieczne-ochraniacze-lozeczkowe

• Marietta Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Witam się z Wami.Noc tragiczna, już naprawdę boję się iść spać bo połowy nocy nie przesypiam,rano wstałam stopy jak u świnki spuchniete-masakra coraz gorzej.Zeby gdzieś iść to też jest problem bo się męczę, nogi mnie bolą, za długo nie posiedzę, a tu jeszcze ponad miesiąc. ...

Justyś- z Dzidziusia jest dobry żel na opuchnięte stopy, chłodzący. Mnie dopiero od kilku dni puchną, ale pomaga fajnie, po kąpieli jak się nasmaruje i położy nogi wyżej, super ulga :)

tola- niebezpieczny ochraniacz jest nawet kiedy jest na swoim miejscu :) Siostra miała na łóżeczku dookoła ochraniacz, dziecko zwyczajnie źle spało, nie zasypiało w łóżeczku, dopiero położna zwróciła im uwagę jak przyszła, że dziecku po prostu jest duszno. Nie ma wentylacji, tak jakby położyć się spać z głową owiniętą dookoła kołdrą. Można kupić ewentualnie ochraniacze małe na rzepy, które łapią tylko po 2 szczebelki- wtedy w łóżeczku jest wentylacja :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Właśnie wstałyśmy, chociaż miałam powalone sny ;/ zawsze jakoś takie schizowe mam po wizycie u gina.
    No nic jest nowy dzień, zapowiada się fajnie, trzeba dokończyć gotowanie na Święta, sprzątanie, jeszcze stroiki zrobić i można odpoczywać :)

Justyś, ja też używam żelu od początku na opuchnięte nogi , też trochę zapobiegawczo żeby naczynka mi nie pękały, ja akurat kupuje w Rossmanie Efektima Mama Care, i tak jak Marietta napisała, smaruję nogi potem co waźne nogi w górę i jest miło :)
    (uwaga: dla osób które mają problemy z wysokim ciśnieniem, niech unikają podnoszenia nóg)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas się zaczął wczoraj 35 tydzień i ten czas nieubłagalnie leci... nawet nie wiem kiedy. 41 dni do terminu zostało, a tylko 20 do ciąży donoszonej!

Ja u fryzjera już byłam, może przejdę się jeszcze drugi raz, bo moje włosy jakoś od miesiaca okropne się zrobiły, przestały się zupełnie słuchać ;p a całą ciążę były piękne

Do kosmetyczki umówiłam się na henne brwi i rzęs bo również mam niewidoczne - malowałabym tuszem w szpitalu, to nie problem, ale zmywać chyba już by mi się nie chciało... Umówiona jestem na 15 kwietnia, jak nie urodzę w kwiteniu to przed terminem jeszcze poprawię ;p

Paznokcie muszę sama dziś ogarnąć bo są fatalne, bo jutro robimy zdjęcia :)

A to my w 35tyg. (34+1)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05bd77cb494f.jpg

Iwa81, nick nieaktualny, JustyśM, pasia27, Patrycja24, nick nieaktualny, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, fajniutki bandzioszek :)

ja też musze umówić się na hennę i brwi, ale gdzieś w połowie kwietnia,
    z włosami gorzej bo mam Ombre na włosach, i nie wiem czy wysiedzę już w kwietniu 2h na fotelu ;/ żeby to odświeżyć ale chyba trzeba będzie.
    z paznokciami raczej na szczęście problemu nie ma, bo już od dłuższego czasu obciachałam je na krótko i tylko u kosmetyczki wymaczam skórki i naturalną emalią malujemy.
    Ale... stwierdziłam że muszę się na Pedicure umówić, bo już ciężko mi się gimnastykować i dbać o stopy, więc się wybiorę żeby stopy ładnie po zimie kobitka mi zrobiła.

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Justyś- z Dzidziusia jest dobry żel na opuchnięte stopy, chłodzący. Mnie dopiero od kilku dni puchną, ale pomaga fajnie, po kąpieli jak się nasmaruje i położy nogi wyżej, super ulga :)

tola- niebezpieczny ochraniacz jest nawet kiedy jest na swoim miejscu :) Siostra miała na łóżeczku dookoła ochraniacz, dziecko zwyczajnie źle spało, nie zasypiało w łóżeczku, dopiero położna zwróciła im uwagę jak przyszła, że dziecku po prostu jest duszno. Nie ma wentylacji, tak jakby położyć się spać z głową owiniętą dookoła kołdrą. Można kupić ewentualnie ochraniacze małe na rzepy, które łapią tylko po 2 szczebelki- wtedy w łóżeczku jest wentylacja :)

dokładnie to co napisałaś jest zawarte w tym artykule dlatego go wkleilam

Marietta lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec93520de786.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f9e429fdfd.jpg
    Wita się mega brzuchole w 34 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:34

pasia27, nick nieaktualny, Baronowa_83, nick nieaktualny, Patrycja24, Nacia, Negra lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My dziś od 6 nie śpimy, bo mała zarządziła pobudkę. ;d Za to pierwsze ciasto na święta już się piecze, więc czasowo jesteśmy do przodu. :)

Gdyby któraś miała ochotę się pobawić, to polecam super przepis na serniczek. Tyle, że ja go tym razem robię na herbatnikach, bo nie chciało mi się grzebać ze spodem ;d.
    http://ilovebake.pl/2012/09/17/sernik-z-rosa-przepis/

Odnośnie pedixów, to mnie ostatnio naszło na pełen wypas. W połowie byłam tak zmęczona jakbym przynajmniej pół dnia na siłowni spędziła ;D

Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ