X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec93520de786.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f9e429fdfd.jpg
    Wita się mega brzuchole w 34 tyg.
    No no :-)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0296ac301ef.jpg

Wesołych Świat <3

tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś , tez fajowy bandzioszek ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    https://parenting.pl/portal/niebezpieczne-ochraniacze-lozeczkowe
    kurcze, taki artykuł trochę z d. Odpowiednio szukając znajdziecie informację, ze wszystko jest niebezpieczne. Pieluszki jednorazowe - bo to sama chemia, mleko modyfikowane - to samo zło, zabawki - bo się może zadławić, karuzelka, bo może coś urwać, na wszystko da się znaleźć artykuł
    Wiadomo, ze jak będzie źle założony, nie przywiązane to może stać się krzywda. Ale to tak jak z wózkiem, trzeba sprawdzać za każdym razem, czy gondola jest dobrze wpięta, tak pościelki też trzeba sprawdzać. Przecież dziecka nie przykrywamy ze wszystkich stron więc powietrze tez krąży.

Patrycja24 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e84a345e7232.jpg
    Tak na poprawę humoru dla tych które mówią że mają duuuuzo brzuszki☺

tola2014, Baronowa_83, Iwa81, Patrycja24, Nacia, pasia27, Cigaretta, NatiB, Negra, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś fajny ten brzusio <3 a kto ci te fotki robi

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj prywatny....sawowyzwalacz katarzynko☺

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    Jak pisałam ostatnio miałam zajęcia z doradcą laktacyjnym.
    Wrzucam linka, w którym fajnie kobieta opisuje karmienie piersią i to wszystko się pokrywa z fachowymi informacjami ze SR :)
    Miłego dnia :)
    http://icyignacy.pl/przygotowanie-do-karmienia-piersia-w-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:54

tola2014 lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys u Ciebie widze ze tylko brzuszek rosnie a reszta na kazdym zdjeciu taka sama :) gratuluje! :) kurde ja tez sie pilnowalam i wydawalo mi sie ze az tak zle nie wygladam ale jak popatrzylam na zdjecia kilka tygodni do tylu to... szczeka mi opadla :D brzuch brzuchem ale tylek i nogi to tez mi urosly niestety..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d026ef596e13.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6642a78e150.jpg

Tak dla porownania :D ale po porodzie od razu biore sie za siebie! :D

pasia27, tola2014, Cigaretta, Patrycja24, katarzyna_d, klaudia1534, Negra, Aniu_leczka, Iwa81 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie bo ja mam jeszcze większy! Hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 32-33tydZ! Super!

Jutro rano jedziemy do dziadków i we wtorek wracamy i wielkie szykowanie:-) pranie,prasowanie,torby zapakuje :-)

Wczoraj bylam z.kuzynka w galerii i 4god lazenia!dobrze.ze wzięłam wózek go Kacper spal 2i się pogadalo na spokojnie i pokupowalysmy kilka.szmatek dla.dzieci wiec juz nic nie kupuje :-)

Tzn..szafe chyba jeszcze hehe bo się jednak nie pomieścimy..jak wrócimy to.sie pojedzie cos wybrac bo ciągle przybywa klamotów:-)

tola2014, Nacia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia cudny bandzioch ! :)
    Justyś Twój też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 11:44

Nacia lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj maly chcial sie obrocic glowka w dol ale nie wyrobil sie i utknal chyba z pol godziny byl w pozycji poprzecznej delikatnie go chcialam pokierowac zeby szedl w dol ale jak poczulam pod reka jego glowke a z drugiej strony jego nozki bo byly mega wypchane to az mi sie niedobrze zrobilo i zakrecilo w glowie :/
    zbyt mocne to bylo dla mnie. I poddalam sie i powiedzialam SZYMEK ROB CO CHCESZ. Ja nie bylam w stanie mu pomoc. Balam sie ze mu cos zrobie a po drugie pierwszy raz tak go poczulam jakby byl poza moim cialem <3 no i po chwili wrocil do ulozenia posladkowego :) takze zrozumialam ze woli chyba wyjsc przez cc :) juz sie z tym pogodzilam :) ale przezycie mialam MEGA! :)

tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) widzę ze forum kwitnie , fajnie ze na wizytach ok i sie dobrze trzymajcie dziewczyny .
    My jednak zostajemy prawdopodobnie do samego porodu , dzis dostaniemy druga dawkę sterydów i zakończyliśmy 32 tydzien . Niunia nadal chyba rosnie, przynajmniej tak wychodzi z usg . Mowia ze mam bardzo twardy brzuch i za bardzo nie chcą mnie wypuścić moze i z drugiej strony dobrze bo przynajmniej sie czuje spokojna i pod dobra opieka a nie siedze sama i zamartwiam sie w domku :) powiem Wam ze jest na prawdę sympatycznie fajne mam dziewczyny na sali takze nawet nie mam czasu odtworzyć tabletka ani książki bo ciagle gadamy i sie Śmiejemy :) takze tak to u mnie mija . Wód mi nie chcą odciągać bo odciągają zazwyczaj w przypadkach jak jest problem z dzieckiem
    U nas na całe szczęście nawet wczoraj mieliśmy usg Mała i wszystkie przepływy ok wiec ja tez juz spokojniejsza :) plan jest taki ze pewnie zostanę do czasu porodu , albo za 4 tyg beda wyjmować Mała raczej jak bedzie tak dalej aby wody same sie nie wylały albo żeby łożysko sie nie odklejało i by uniknąć innych powikłań jak wypadnięcie pępowiny itd. No i Niunia nadal pośladkowo wiec wiec raczej i tak cc nas by czekało .
    Pozdrawiamy z szpitala w którym wcale nie jest tak najgorzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 12:13

tola2014, domi05, maimama, KokoszaNell, Patrycja24, pasia27, Negra lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq super, ze z Malenka wszystko w porzdku:) oby tak dalej!! a moze a noz -widelec wypuszcza Was wczesniej?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ja rano musiałam pozałatwiać kilka spraw, w tym zrobić badania, wróciłam do domu i jestem zmęczona jak po maratonie ;) a jeszcze czeka mnie ogarnięcie mieszkania, ale najpierw muszę odsapnąć.

Co do fryzjerów, ja nie farbuję od kilku lat, nie chce mi się, zresztą z naturalnego odcienia jestem zadowolona, ale w zeszłym tygodniu też zaliczyłam cięcie, bo zupełnie już mi się nie układały. Myślę też nad henną brwi i rzęs przed porodem, bo jak ich nie pomaluję to wyglądam jak chora ;)

Ja mam wrażenie że maluch dalej robi fikołki w brzuchu. Dziś znów go inaczej czuję, ale może to tylko moje odczucie. W przyszłą środę mamy wizytę, to zobaczymy jak tam chłopak siedzi.

pasia27 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Carolq super, ze z Malenka wszystko w porzdku:) oby tak dalej!! a moze a noz -widelec wypuszcza Was wczesniej?
    No wiesz co na prawdę chyba wole by dotrzymać i by zrobili cc, bo jednak kazdy dzien dłużej to lepiej dla Małej , takze ja jakos wytrzymam mowię szczególnie ze nie jest złe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 13:54

pasia27 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Justys u Ciebie widze ze tylko brzuszek rosnie a reszta na kazdym zdjeciu taka sama :) gratuluje! :) kurde ja tez sie pilnowalam i wydawalo mi sie ze az tak zle nie wygladam ale jak popatrzylam na zdjecia kilka tygodni do tylu to... szczeka mi opadla :D brzuch brzuchem ale tylek i nogi to tez mi urosly niestety..
    Chciała bym żeby tak było. Waga na początku ciazy 72kg aktualnie 89kg-o zgrozo.Co prawda nie widać jakoś mega po mnie trochę włosach przybyło i tyle-nie wyglądam źle.
    Właśnie wróciliśmy z zakupów, ludzie już szaleją, korki niesamowite.Troche tylko pokupowalam bo cześć swiat u moich rodziców cześć u teściów więc jedzonko będzie.
    Carolq trzymaj sie tam tym bardziej że masz mile towarzystwo i sie nie zamartewiasz w domku.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Wam :) widzę ze forum kwitnie , fajnie ze na wizytach ok i sie dobrze trzymajcie dziewczyny .
    My jednak zostajemy prawdopodobnie do samego porodu , dzis dostaniemy druga dawkę sterydów i zakończyliśmy 32 tydzien . Niunia nadal chyba rosnie, przynajmniej tak wychodzi z usg . Mowia ze mam bardzo twardy brzuch i za bardzo nie chcą mnie wypuścić moze i z drugiej strony dobrze bo przynajmniej sie czuje spokojna i pod dobra opieka a nie siedze sama i zamartwiam sie w domku :) powiem Wam ze jest na prawdę sympatycznie fajne mam dziewczyny na sali takze nawet nie mam czasu odtworzyć tabletka ani książki bo ciagle gadamy i sie Śmiejemy :) takze tak to u mnie mija . Wód mi nie chcą odciągać bo odciągają zazwyczaj w przypadkach jak jest problem z dzieckiem
    U nas na całe szczęście nawet wczoraj mieliśmy usg Mała i wszystkie przepływy ok wiec ja tez juz spokojniejsza :) plan jest taki ze pewnie zostanę do czasu porodu , albo za 4 tyg beda wyjmować Mała raczej jak bedzie tak dalej aby wody same sie nie wylały albo żeby łożysko sie nie odklejało i by uniknąć innych powikłań jak wypadnięcie pępowiny itd. No i Niunia nadal pośladkowo wiec wiec raczej i tak cc nas by czekało .
    Pozdrawiamy z szpitala w którym wcale nie jest tak najgorzej :)
    no i super, fajnie że masz spoko dziewczyny na sali, no i że pozytywne nastawienie najważniejsze :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ