X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
    A u mnie wielowodzie postępujące prawdopodobnie , lekarz chciał mnie wysłać już dziś do szpitala ale nie mógł znaleźć miejsca dla mnie. Więc jutro z rana mam jechać na odział jak on będzie , hospitalizacja - czas nieokreślony ...
    Powiedział że nie może mnie puścić do domu , bo może być równie dobrze tak że za 5 dni będzie mi odbierał poród przedwczesny. Zmniejszone ruchy dziecka spowodowane są coraz większą ilością wód ;( . Jestem załamana od wyjścia z gabinetu wylałam chyba z 2 litry łez ;( ... teraz się pakuję powoli do szpitala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:08

josephinka84, katarzyna_d, pasia27, asioczek86 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    hej dziewczyny my już po wizycie. z małą wszystko dobrze :) w 34 tc waży już 2,5 kg :)
    przeżyłam też szok- tam gdzie myślałam że są nóżki małej to w rzeczywistości jest główka! niestety okazuje się że mała ułożona jest miednicowo i zapewne czeka mnie cesarskie cięcie ...
    główka jest pod prawymi żebrami a na dole po lewej stronie ma nóżki. dziwne jest to, że jak mała ma czkawkę to czuję ją właśnie na dole po tej lewej i tam też wtedy delikatnie się rusza. z tym ułożeniem to szkoda, ale pewno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło ;)

fajna duża dziewczynka ;)

Carolq, asioczek86 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq współczuję, ale dla dobra dzidzi nie ma wyboru,dasz radę. Trzymaj się!

Carolq, asioczek86 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/089200c8271c.jpg
    Nareszcie sa :-) kurier byl 10 min temu

Iwa81, Aniu_leczka, Nacia, pasia27, tola2014, Cigaretta, monilia84 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
    A u mnie wielowodzie postępujące prawdopodobnie , lekarz chciał mnie wysłać już dziś do szpitala ale nie mógł znaleźć miejsca dla mnie. Więc jutro z rana mam jechać na odział jak on będzie , hospitalizacja - czas nieokreślony ...
    Powiedział że nie może mnie puścić do domu , bo może być równie dobrze tak że za 5 dni będzie mi odbierał poród przedwczesny. Zmniejszone ruchy dziecka spowodowane są coraz większą ilością wód ;( . Jestem załamana od wyjścia z gabinetu wylałam chyba z 2 litry łez ;( ... teraz się pakuję powoli do szpitala .
    Wiem, ze latwo nam mowic, ale glowa do gory. Trzeba myslec pozytywnie. To dobrze, ze pojdziesz na oddzial. Tam bedziesz miala profesjonalna opieke i pomoc. Trzymam za Was kciuki!

Carolq lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Carolq trzymaj się, będzie dobrze, lekarz na pewno wie co robi dla dobra Twojego i dla dobra Dzidzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:19

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq tak jak dziewczyny piszą -na oddziale bezpieczniej i nie będziesz się zmartwiac.Wszystko będzie dobrze.Trzymam kciuki,a malutka już nie taka malutka☺

Carolq lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/089200c8271c.jpg
    Nareszcie sa :-) kurier byl 10 min temu

z czego są te litery : z drewna ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    ojej, za wcześnie polubiłam, ale na pocieszenie powiem Ci, że moja koleżanka też miała wielowodzie i wszystko skończyło się dobrze, mały zdrowy!

Carolq lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    z czego są te litery : z drewna ?
    Nie, sa z styroduru czy jakos tak. Taki twardy, ale leciutki styropian. Zeby nie stala sie krzywda, gdyby spadly. Najczesciej wisza nad lozeczkiem wiec taka drewniana- wiadomo duzo ciezsza.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też miała wielowodzie,i mala zdrowa się urodzila,więc się nie martw:)

Guem, katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Nie doczytałam do końca! :-\ współczuję tego szpitala!! Ale lepiej być pod opieka lekarzy !! Jyz nie daleko do finiszu dasz rade <3 <3

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie powiem że to dla mnie łatwe cieszę się że z Niunią ok i wiem że to dla naszego dobra ale same wiecie jak to jest emocje, schizy , zdenerwowanie. Właśnie ogarnęłam torbę do szpitala na jutro , ws umnie przepakowałam większość rzeczy z torby gotowej na poród ;/
    Mam pytanie do tych co miały styczność z wielowodziem czy te wasze znajome leżały do końca w szpitalu czy po obserwacji i badaniach zostały wypisane? i w którym tygodniu urodziły ? dzieki za info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 23:11

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola
    O kurczę..ale wiadomości..eh..
    Trzymaj się kochana dla swojego maluszka!!

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie powiem że to dla mnie łatwe cieszę się że z Niunią ok i wiem że to dla naszego dobra ale same wiecie jak to jest emocje, schizy , zdenerwowanie. Właśnie ogarnęłam torbę do szpitala na jutro , ws umnie przepakowałam większość rzeczy z torby gotowej na poród ;/
    Mam pytanie do tych co miały styczność z wielowodziem czy te wasze znajome leżały do końca w szpitalu czy po obserwacji i badaniach zostały wypisane? i w którym tygodniu urodziły ? dzieki za info

Z tego co się dowiedziałam przed chwilą na FB, to Ona urodziła w 36 tyg przez cc, w szpitalu bywała z powodu, ze nie czuła ruchów i wkręcała sobie, że coś się dzieje, posprawdzali i do domu. Nie martw się na zapas, dobrze, że jesteście pod kontrolą!!!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też nawet Wam osatnio mówiłam że przestaje Małą czuć i myślałam że to przez nospę ;/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq. Spokojnie posprawdzają czy tych wód przybywa czy sa na granicy. Jak mala rośnie. Do tego dostaniesz sterydy na pluca, wiec stres o przedwczesny poród bedzie mniejszy. Do tego wazy juz ponad 2 kg wiec kolejna rzecz mocno stresowa odpada. Bedzie wszystko ok.
    Lepiej posprawdzać. W większości wielowodzie jest bez powodu.

Carolq lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlolq ja wiem ze szpital jest beee itp, ale nie becz nie zalamuj sie . Bedziesz pod opieka malutka bedzie bezpieczniejsza -- malo juz zostalo do tego maja. Trzymaj sie dzielnie glowka do gory, trzymam za Was kciuki .najważniejsze ze niunia ladnie rosnie , bądź spokojna będzie dobrze. Usciski i przytulaski dla Was!

Carolq, fistaszek88 lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki już tak blisko-za niedługo zaczną się wycieczki do szpitala,z każdą kolejną wizytą więcej niepokoju.To nie żarty trzeba już pakować walizkę.

tola2014, katarzyna_d lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam do 1.04 wtedy mam wizyte. jeśli szyjka nie będzie się skracać i będzie wszystko ok to pranie i pakowanie zaczynam kolo 11.04

witam się w 33 tyg (32+0) jeszcze 5 tyg i ciaza donoszona. ale to zlecialo

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ