Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
A u mnie wielowodzie postępujące prawdopodobnie , lekarz chciał mnie wysłać już dziś do szpitala ale nie mógł znaleźć miejsca dla mnie. Więc jutro z rana mam jechać na odział jak on będzie , hospitalizacja - czas nieokreślony ...
Powiedział że nie może mnie puścić do domu , bo może być równie dobrze tak że za 5 dni będzie mi odbierał poród przedwczesny. Zmniejszone ruchy dziecka spowodowane są coraz większą ilością wód ;( . Jestem załamana od wyjścia z gabinetu wylałam chyba z 2 litry łez ;( ... teraz się pakuję powoli do szpitala .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:08
josephinka84, katarzyna_d, pasia27, asioczek86 lubią tę wiadomość
-
asioczek86 wrote:hej dziewczyny my już po wizycie. z małą wszystko dobrze
w 34 tc waży już 2,5 kg 
przeżyłam też szok- tam gdzie myślałam że są nóżki małej to w rzeczywistości jest główka! niestety okazuje się że mała ułożona jest miednicowo i zapewne czeka mnie cesarskie cięcie ...
główka jest pod prawymi żebrami a na dole po lewej stronie ma nóżki. dziwne jest to, że jak mała ma czkawkę to czuję ją właśnie na dole po tej lewej i tam też wtedy delikatnie się rusza. z tym ułożeniem to szkoda, ale pewno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło
fajna duża dziewczynka
Carolq, asioczek86 lubią tę wiadomość
-
Wiem, ze latwo nam mowic, ale glowa do gory. Trzeba myslec pozytywnie. To dobrze, ze pojdziesz na oddzial. Tam bedziesz miala profesjonalna opieke i pomoc. Trzymam za Was kciuki!Carolq wrote:Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
A u mnie wielowodzie postępujące prawdopodobnie , lekarz chciał mnie wysłać już dziś do szpitala ale nie mógł znaleźć miejsca dla mnie. Więc jutro z rana mam jechać na odział jak on będzie , hospitalizacja - czas nieokreślony ...
Powiedział że nie może mnie puścić do domu , bo może być równie dobrze tak że za 5 dni będzie mi odbierał poród przedwczesny. Zmniejszone ruchy dziecka spowodowane są coraz większą ilością wód ;( . Jestem załamana od wyjścia z gabinetu wylałam chyba z 2 litry łez ;( ... teraz się pakuję powoli do szpitala .
Carolq lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Carolq wrote:Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
Powiedział że nie może mnie puścić do domu , bo może być równie dobrze tak że za 5 dni będzie mi odbierał poród przedwczesny. Zmniejszone ruchy dziecka spowodowane są coraz większą ilością wód ;( . Jestem załamana od wyjścia z gabinetu wylałam chyba z 2 litry łez ;( ... teraz się pakuję powoli do szpitala .
Carolq trzymaj się, będzie dobrze, lekarz na pewno wie co robi dla dobra Twojego i dla dobra Dzidzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:19
Carolq lubi tę wiadomość
-
ojej, za wcześnie polubiłam, ale na pocieszenie powiem Ci, że moja koleżanka też miała wielowodzie i wszystko skończyło się dobrze, mały zdrowy!Carolq wrote:Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
Carolq lubi tę wiadomość

-
Nie, sa z styroduru czy jakos tak. Taki twardy, ale leciutki styropian. Zeby nie stala sie krzywda, gdyby spadly. Najczesciej wisza nad lozeczkiem wiec taka drewniana- wiadomo duzo ciezsza.Iwa81 wrote:z czego są te litery : z drewna ?
Iwa81 lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
nick nieaktualnyCarolq wrote:Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
Nie doczytałam do końca!
współczuję tego szpitala!! Ale lepiej być pod opieka lekarzy !! Jyz nie daleko do finiszu dasz rade

Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wsparcie, nie powiem że to dla mnie łatwe cieszę się że z Niunią ok i wiem że to dla naszego dobra ale same wiecie jak to jest emocje, schizy , zdenerwowanie. Właśnie ogarnęłam torbę do szpitala na jutro , ws umnie przepakowałam większość rzeczy z torby gotowej na poród ;/
Mam pytanie do tych co miały styczność z wielowodziem czy te wasze znajome leżały do końca w szpitalu czy po obserwacji i badaniach zostały wypisane? i w którym tygodniu urodziły ? dzieki za info
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 23:11
-
Carolq wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie powiem że to dla mnie łatwe cieszę się że z Niunią ok i wiem że to dla naszego dobra ale same wiecie jak to jest emocje, schizy , zdenerwowanie. Właśnie ogarnęłam torbę do szpitala na jutro , ws umnie przepakowałam większość rzeczy z torby gotowej na poród ;/
Mam pytanie do tych co miały styczność z wielowodziem czy te wasze znajome leżały do końca w szpitalu czy po obserwacji i badaniach zostały wypisane? i w którym tygodniu urodziły ? dzieki za info
Z tego co się dowiedziałam przed chwilą na FB, to Ona urodziła w 36 tyg przez cc, w szpitalu bywała z powodu, ze nie czuła ruchów i wkręcała sobie, że coś się dzieje, posprawdzali i do domu. Nie martw się na zapas, dobrze, że jesteście pod kontrolą!!!

-
nick nieaktualny
-
Carolq. Spokojnie posprawdzają czy tych wód przybywa czy sa na granicy. Jak mala rośnie. Do tego dostaniesz sterydy na pluca, wiec stres o przedwczesny poród bedzie mniejszy. Do tego wazy juz ponad 2 kg wiec kolejna rzecz mocno stresowa odpada. Bedzie wszystko ok.
Lepiej posprawdzać. W większości wielowodzie jest bez powodu.
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCarlolq ja wiem ze szpital jest beee itp, ale nie becz nie zalamuj sie . Bedziesz pod opieka malutka bedzie bezpieczniejsza -- malo juz zostalo do tego maja. Trzymaj sie dzielnie glowka do gory, trzymam za Was kciuki .najważniejsze ze niunia ladnie rosnie , bądź spokojna będzie dobrze. Usciski i przytulaski dla Was!
Carolq, fistaszek88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny

[/link]