X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
    A u mnie wielowodzie postępujące prawdopodobnie , lekarz chciał mnie wysłać już dziś do szpitala ale nie mógł znaleźć miejsca dla mnie. Więc jutro z rana mam jechać na odział jak on będzie , hospitalizacja - czas nieokreślony ...
    Powiedział że nie może mnie puścić do domu , bo może być równie dobrze tak że za 5 dni będzie mi odbierał poród przedwczesny. Zmniejszone ruchy dziecka spowodowane są coraz większą ilością wód ;( . Jestem załamana od wyjścia z gabinetu wylałam chyba z 2 litry łez ;( ... teraz się pakuję powoli do szpitala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:08

josephinka84, katarzyna_d, pasia27, asioczek86 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    hej dziewczyny my już po wizycie. z małą wszystko dobrze :) w 34 tc waży już 2,5 kg :)
    przeżyłam też szok- tam gdzie myślałam że są nóżki małej to w rzeczywistości jest główka! niestety okazuje się że mała ułożona jest miednicowo i zapewne czeka mnie cesarskie cięcie ...
    główka jest pod prawymi żebrami a na dole po lewej stronie ma nóżki. dziwne jest to, że jak mała ma czkawkę to czuję ją właśnie na dole po tej lewej i tam też wtedy delikatnie się rusza. z tym ułożeniem to szkoda, ale pewno nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło ;)

fajna duża dziewczynka ;)

Carolq, asioczek86 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq współczuję, ale dla dobra dzidzi nie ma wyboru,dasz radę. Trzymaj się!

Carolq, asioczek86 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/089200c8271c.jpg
    Nareszcie sa :-) kurier byl 10 min temu

Iwa81, Aniu_leczka, Nacia, pasia27, tola2014, Cigaretta, monilia84 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej my po wizycie , z Małą wszystko ok , przepływy prawidłowe, czynności prawidłowe waży 2200 g. Lekarz mówi że bardzo dużo przybrała . Poza tym nadal pośladkowo i nogi nad głową więc małe szanse że fiknie.
    A u mnie wielowodzie postępujące prawdopodobnie , lekarz chciał mnie wysłać już dziś do szpitala ale nie mógł znaleźć miejsca dla mnie. Więc jutro z rana mam jechać na odział jak on będzie , hospitalizacja - czas nieokreślony ...
    Powiedział że nie może mnie puścić do domu , bo może być równie dobrze tak że za 5 dni będzie mi odbierał poród przedwczesny. Zmniejszone ruchy dziecka spowodowane są coraz większą ilością wód ;( . Jestem załamana od wyjścia z gabinetu wylałam chyba z 2 litry łez ;( ... teraz się pakuję powoli do szpitala .
    Wiem, ze latwo nam mowic, ale glowa do gory. Trzeba myslec pozytywnie. To dobrze, ze pojdziesz na oddzial. Tam bedziesz miala profesjonalna opieke i pomoc. Trzymam za Was kciuki!

Carolq lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Carolq trzymaj się, będzie dobrze, lekarz na pewno wie co robi dla dobra Twojego i dla dobra Dzidzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:19

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq tak jak dziewczyny piszą -na oddziale bezpieczniej i nie będziesz się zmartwiac.Wszystko będzie dobrze.Trzymam kciuki,a malutka już nie taka malutka☺

Carolq lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/089200c8271c.jpg
    Nareszcie sa :-) kurier byl 10 min temu

z czego są te litery : z drewna ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    ojej, za wcześnie polubiłam, ale na pocieszenie powiem Ci, że moja koleżanka też miała wielowodzie i wszystko skończyło się dobrze, mały zdrowy!

Carolq lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    z czego są te litery : z drewna ?
    Nie, sa z styroduru czy jakos tak. Taki twardy, ale leciutki styropian. Zeby nie stala sie krzywda, gdyby spadly. Najczesciej wisza nad lozeczkiem wiec taka drewniana- wiadomo duzo ciezsza.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też miała wielowodzie,i mala zdrowa się urodzila,więc się nie martw:)

Guem, katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Nie doczytałam do końca! :-\ współczuję tego szpitala!! Ale lepiej być pod opieka lekarzy !! Jyz nie daleko do finiszu dasz rade <3 <3

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie powiem że to dla mnie łatwe cieszę się że z Niunią ok i wiem że to dla naszego dobra ale same wiecie jak to jest emocje, schizy , zdenerwowanie. Właśnie ogarnęłam torbę do szpitala na jutro , ws umnie przepakowałam większość rzeczy z torby gotowej na poród ;/
    Mam pytanie do tych co miały styczność z wielowodziem czy te wasze znajome leżały do końca w szpitalu czy po obserwacji i badaniach zostały wypisane? i w którym tygodniu urodziły ? dzieki za info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 23:11

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola
    O kurczę..ale wiadomości..eh..
    Trzymaj się kochana dla swojego maluszka!!

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, nie powiem że to dla mnie łatwe cieszę się że z Niunią ok i wiem że to dla naszego dobra ale same wiecie jak to jest emocje, schizy , zdenerwowanie. Właśnie ogarnęłam torbę do szpitala na jutro , ws umnie przepakowałam większość rzeczy z torby gotowej na poród ;/
    Mam pytanie do tych co miały styczność z wielowodziem czy te wasze znajome leżały do końca w szpitalu czy po obserwacji i badaniach zostały wypisane? i w którym tygodniu urodziły ? dzieki za info

Z tego co się dowiedziałam przed chwilą na FB, to Ona urodziła w 36 tyg przez cc, w szpitalu bywała z powodu, ze nie czuła ruchów i wkręcała sobie, że coś się dzieje, posprawdzali i do domu. Nie martw się na zapas, dobrze, że jesteście pod kontrolą!!!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też nawet Wam osatnio mówiłam że przestaje Małą czuć i myślałam że to przez nospę ;/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq. Spokojnie posprawdzają czy tych wód przybywa czy sa na granicy. Jak mala rośnie. Do tego dostaniesz sterydy na pluca, wiec stres o przedwczesny poród bedzie mniejszy. Do tego wazy juz ponad 2 kg wiec kolejna rzecz mocno stresowa odpada. Bedzie wszystko ok.
    Lepiej posprawdzać. W większości wielowodzie jest bez powodu.

Carolq lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlolq ja wiem ze szpital jest beee itp, ale nie becz nie zalamuj sie . Bedziesz pod opieka malutka bedzie bezpieczniejsza -- malo juz zostalo do tego maja. Trzymaj sie dzielnie glowka do gory, trzymam za Was kciuki .najważniejsze ze niunia ladnie rosnie , bądź spokojna będzie dobrze. Usciski i przytulaski dla Was!

Carolq, fistaszek88 lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki już tak blisko-za niedługo zaczną się wycieczki do szpitala,z każdą kolejną wizytą więcej niepokoju.To nie żarty trzeba już pakować walizkę.

tola2014, katarzyna_d lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam do 1.04 wtedy mam wizyte. jeśli szyjka nie będzie się skracać i będzie wszystko ok to pranie i pakowanie zaczynam kolo 11.04

witam się w 33 tyg (32+0) jeszcze 5 tyg i ciaza donoszona. ale to zlecialo

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ