Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, spać nie mogę ani w nocy ani w dzień. Chyba się nie wyśpię "na zapas"

Ja jestem przeciwniczką wszelkich suplementów i nadmiaru leków dlatego od poczatku ciąży brałam tylko to co niezbędne. Biorę magnez i teraz już witaminy bo spadły mi trochę wyniki do dolnych norm. Przez dwa tygodnie brałam no spe forte dwie tabletki dziennie ale mimo to wylądowałam w szpitalu, widać na moją macicę no spa nie działa więc więcej nie biorę. No spa może nie jest cudownym lekiem bo przenika do dzidzi ale spinający się brzuch może prowadzić do skracania szyjki i przedwczesnego porodu więc z dwojga złego chyba lepiej wziąć leki, jesli działają i są potrzebne. Na razie odpukać brzuch pobolewa rzadko, czasem się stawia szczególnie w nocy lub po wysiłku ale szyjki to nie skraca więc liczę że spokojnie do połowy maja wytrzymam
Carolq, Agnieszka0812, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Ja będę miała w czwartek pobierany ten wymaz,wizyty juz co 2tyg. I tak Was czytam,co chwilę macie jakieś skurcze, a u mnie nic. Ostatnio miałam tylko klucia w szyjce, ale teraz nie ma ich prawie w ogóle. W sumie to chyba dobrze? Czy Wasze dzidzie tez takie leniuszki? Moja panienka owszem przeciąga się albo kopnie od czasu do czasu, ale są to raczej lekkie ruchy. Na tym etapie w pierwszej ciąży czasem zwijalam się z bólu po koniaku. A może ma na to wpływ lozysko na przedniej ścianie?
-
nick nieaktualnyCarloq no bole jelitowe mam od 3 miesiąca ciąży!! Tylko nie zawsze jej mam!! Ale jak nie złapie bol to nie wiem co robic. Wczoraj myślałam ze się poród zaczął!
A młody jaz tak nisko ze czuje go jak mi gmyra pod majtkami go czuje !!
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Asmee wrote:Carolq, u Ciebie to inna sytuacja... ale tak jak u mnie - w szpitalu wszystkie badania ok, na ktg skurczy brak, a tu na wypisie 3x dziennie.. więc ja się pytam po cholere? ;/ Biorę sobie teraz jedną czasem jak mam gorszy dzień i brzuch twardnieje.
No o to mi chodzi. Ze lekarze przypisują bo tak. A pacjentki lykaja bo pan dr kazał...
-
nick nieaktualnyJa nospe biorę, jak miałam częste skurcze to brałam 2x1 nospe max. Ostatnio zeszlam do jednej a czasem w ogóle nie brałam
Wczoraj wzięłam 3 bo byłam przerażona tym bólem
z Filipem nie brałam nigdy nospy i ma problemy logopedyczne
Sąsiadka brala mega dawki nospy od 4 miesiąca i circia zdrowa ruchliwa!! Odruch ssania miała taki ze w szpitalu plakala caly czas dopiero jak jej smoczek dali to się uspokoila
A no i jeszcze jedno wczoraj po 3 dawkach nospy max Mikus byl aktywny jak zawsze
w nocy mnie budził
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:54
Agnieszka0812, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś w nocy dosłownie co godzinę się budzilam -nie wiem co jest grane-napewno nie wyspie się na zapas i będę jak zombi chodziła choć teraz nie czuję się zmęczona.
My wczoraj byliśmy w szkole rodzenia razem temat:wsparcie przy porodzie.Maz się wkurzal bo na początku położna dawała karteczki żeby każdy facet obecny napisał jakiego wsparcia udzieli żonie-oczywiście wszystko anonimowo ale on jak z lasu dzikus jeden.Na koniec panowie malowali swoim Paniom brzuszki - mój oryginalny brzuszek jak wyglądał. ...mąż namalował dzidziusia za kratami w serduszku ahhhh co za typek☺
Carolq, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
nick nieaktualny
-
ciekawa jestem kiedy zaczna sie u nas porody no chyba bedzie to lada dzien . ciekawe jak mamy blizniakow chyba ich tutaj dawno nie bylo. ja czesto sie nie wypowiadam ale czytam u mnie nic ciekawego sie nie dzieje to nie ma sie czym chwalic. z wyprawka nie szaleje mam wszystko po synku do szpitala tez juz chyba wszystko mam. dziecku to tylko pampki biore kocyk i chusteczki.Mam zamiar zmiescic sie w malej walizce a reszta w razie w maz dowiezie .
-
maimama wrote:Ja będę miała w czwartek pobierany ten wymaz,wizyty juz co 2tyg. I tak Was czytam,co chwilę macie jakieś skurcze, a u mnie nic. Ostatnio miałam tylko klucia w szyjce, ale teraz nie ma ich prawie w ogóle. W sumie to chyba dobrze? Czy Wasze dzidzie tez takie leniuszki? Moja panienka owszem przeciąga się albo kopnie od czasu do czasu, ale są to raczej lekkie ruchy. Na tym etapie w pierwszej ciąży czasem zwijalam się z bólu po koniaku. A może ma na to wpływ lozysko na przedniej ścianie?
Ten koniak na końcu mi poprawił humor xD Mało miejsca już mają to tak posmigać nie mogą, ale tez wszystko zalezy od temperamentu maleństwa, lozysko na przedniej scianie tez amortyzuje
pewnie się czesciej rusza ale delikatnych ruchow nie wyczuwasz przez to lozysko wlasnie
maimama lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
dziewczyny czy wszystkie macie już za sobą lub jesteście w trakcie szkoły rodzenia ?
Ja nie wiem czy jest jeszcze sens się zapisywać, nie zdążyłam zacząć ostatnio jak się kurs zaczynał bo musiałam akurat wtedy przez 3 dni leżeć,
a następny startuje 11 kwietnia, i mogę go nie zakończyć przed porodem ;/
-
Ja długo nie mogłam się zdecydować na szkołę rodzenia bo w szpitalu w którym chcę rodzić nie było. W końcu wybrałam sr w szpitalu który jest dla mnie alternatywą i zajęcia zaczynają się na początku kwietnia ale jeszcze nie znam nawet dokładnego terminu. Tyle że u mnie jest to weekendowa sr bo przez pracę męża inna nie wchodziła w grę więc zdążymy tyle że trudno mi będzie tyle godzin na raz wysiedzieć ale z drugiej strony będziemy wszystko na świeżo pamiętać
-
nick nieaktualny
-
Ja myślę że fajnie jeśli można chodzić z partnerem bo my większość i tak przeczytamy w Internecie, dopytamy koleżanek i naoglądamy sie filmików na yt a facet wie tyle że będzie poród, a ogarnięty, przygotowany mąż daje mi większe poczucie bezpieczeństwa. Nawet jak ja o czymś nie pomyślę to może on będzie pamiętał. Ja widzę dużą zmianę w podejściu mojego męża po warsztatach na które chodził, nie muszę mu już wszystkiego tłumaczyć z wrażeniem że i tak mnie nie słucha tylko jest tym zainteresowany bo wie że ta wiedza przyda mu się później. Wczoraj na przykład zaskoczył mnie bo zapytał czy kupiłam juz podkłady na lóżko bo może położymy pod prześcieradło gdyby wody zaczęły odchodzić w nocy. Wiecie w jakim byłam szoku? Nawet ja o tym nie pomyślałam jeszcze.
Iwa81, Carolq, NatiB, pasia27, Negra lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewuszki ,chyba się jednak zdecyduję , najwyżej nie zdążę skończyć

wczoraj mój mąż zapytał mnie czy się boję, ja na to że : jeszcze o tym nie myślę, a on : nie martw się będę Cię trzymał za rękę, a ja na to : przygotuj się że będziesz wyzywany
Carolq, pasia27, Negra lubią tę wiadomość
-
No i wrocilam
plamki na serduszku juz nie ma i wszystko w porzadku
waga 2026g
i uwaga!!! Pierwszy raz powiedziano mi jaki jest termin porodu z usg 6.05 a z OM 15.05. Ale maly posladkowo ulozony i ostatnio malo ruchliwy wiec podejrzewam ze zadna z tych dat sie nie sprawdzi bo bedzie cc..
Baronowa_83, Carolq, Patrycja24, patkaaxx90, Iwa81, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

31t0d