Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolq wrote:no właśnie Nacia nie wydaje mi się że fikneła przynajmniej po ruchach . A w ogóle odkąd biorę nospę Niunia bardzo mało się odzywa tak jakby była zamulona troszkę
też tak macie dziewczyny które biorą nospę stale ?
Ja na bolesci i twardnienie brzucha biore magnez. Czasami nawet 8 tabletek dzienniei mi to pomaga. Bo gin mowil ze wlasnie nospe to mozna raz na jakis czas. A to to lepiej brac magnez. No co lekarz to inne zdanie
-
nick nieaktualny
-
marzenka06 wrote:Justyś na stronie H&m nie widzę staników za 55zł ...
a on jest usztywniany?
ą czarne,białe i pudrowy róż cena dokładnie chyba 59zl
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09a39b067cde.jpg[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
No i ciagle cos nie tak.. jak jedno dobrze to drugie zle wychodzi..
Ja sie zbieram powoli bo na 12.30 mam badanie echo serca w szpitalu. W koncu! Tyle czekalam.. mam nadzieje ze wszystko ok z moim drugim malutkim serduszkiemCarolq, monilia84, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Uf, nadrobiłam Was z wczoraj
Ja kupiłam stadnik z canpolu i jest.. straszny! Tak mocno zabudowany, że nie ma opcji zakładać go pod inną bluzkę niż golf. Wygląda beznadziejnie.. nada się tylko do spania. ;/ Poza tym kupiłam w chińczyku dwa sportowe i dopiero po porodzie kupię sobie jakieś porządne. Przy obwodzie 65 to nie lada wyczyn ;/
My wczoraj byliśmy na USG III trym. Malutka ma 1450, ułożona cały czas główką w dół. Serduszko super, przepływy też.Jedynie z łożyskiem coś się dzieje, ale nie do końca zrozumiałam co ;d Dziś mam wizytę u swojej gin to będę dopytywać.
Carolq, Patrycja24, katarzyna_d, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No-spę zapisali mi ostatnio w szpitalu 3x1.. pytałam gin, a ona mówi, że w lekarze zapisują to jak witaminy i nie mam w żadnym razie brać aż tyle. Sama mam regulować dawkowanie i nie brać jeśli brzuch nie boli. Wyczytałam gdzieś, że nospa zmniejsza napięcie śródmięśniowe także u dziecka przez co mięśnie twarzyczki nie pracują tak jak powinny i dziecko może mieć problemy logopedyczne.
-
Carolq wrote:Hej Wam
dzis dzien w domku wczoraj maź składał komodę do końca
ech i tak mówi no jeszcze łóżeczko i Niunia moze sie rodzic
fajnie bo widzę ze on tak samo na nią czeka jak ja
Jak będę miała skończony kącik wyśle Wam fotkę
Dzis mamy ostatnie ważne usg juz zaczęłam sie stresowac chodz wiem ze z Niunia jest ok ... Jednak napięcie trzyma do samej wizytyjuz sie nie moge doczekac
kto jeszcze dzis wizytuje ?
ja wizytację mam w czwartekCarolq, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno właśnie mi też wypisali w szpitalu 3x1 ( profilaktycznie)
, a dziś mam dopiero wizytę u gina mam nadzieję że coś pomoże na to w summie biorę dopiero od soboty także chyba nic złego się nie stało. ale też słyszałam o tym co piszesz Asmee. zobaczymy co gin na to ;/
-
I bądź tu człowieku mądry.. każdy lekarz coś innego, a my walczymy ze sobą myśląc co najlepsze dla naszego malucha..
Ja ogólnie mówiłam sobie, że będę brała tylko to, co konieczne i żadnych leków (chemii ) więcej.. a teraz wcinam witaminy, magnez, używam te wszystkei na infekcję. No bo skoro lekarz karze to na pewno wie lepiej.Carolq, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Też o tym słyszałam,ale znam dziewczyny ktore braly cala ciaze,i dzieci zdrowe się rodzily.Mowia też o zmniejszonym odruchu ssania u takich maluchow,ale wydaje mi się to niezalezne od no spy
sa tez takie które palily lub pily w ciąży i tez rodzą zdtowe... Niestety.. No ja uważam ze no spa to tez chemia i ze powinno sie ja brać w razie potrzeby, a nie jak cukierki..(o takie "profilaktyczne" przyjmowanie mi chodzi,ze nic się nie dzieje ale lekarz przepisał wiec biorę.. no i te nagminne tez przepisywanie leków)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:01
NatiB lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno ja jak nie biorę to znów się zaczyna ból przy chodzeniu i spinanie brzucha więc biorę ;/ też starałam się wcześniej nie brać może od początku ciąży zażyłam z 4 razy aż do teraz kiedy pojawiły się te twardnienia. więc może słowo profilaktycznie było źle użyte bo jednak jak biorę regularnie jest o wiele lepiej bo mogę normalnie funkcjonować. echh...
dokładnie Asmee bądź tu człowieku mądry ;/Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
wstałam jakieś 20 minut temu, ale w nocy nie mogłam spać, w dodatku zgaga mnie męczyła i mąż chrapał...co do nospy się nie wypowiem, wzięłam może z trzy razy przy twardym brzuchu, ale ogólnie nie mam większego problemu ze stawianiem się brzucha. Jak pamiętam to profilaktycznie biorę magnez.
Ogólnie, oprócz tej fatalnej zgagi, jedyną dolegliwością jest to, że strasznie mi brzuch ciąży czasami, jakbym miała cegłówki w macicy.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam, ja juz wczoraj byłam jedna noga w drodze so szpitala
myslalam ze sie poród zaczyna.. Ehhh zyc mi się nie chce .!! Waga idzie w dół!!
Jak stanęłam na wadze to sie rozpłakałam !! Juz boczkow nie mam i kości miednicy czuje wyraźnie !!!
Od godz 14-8 rano bole brzucha i lędźwiowe !! -
Asmee wrote:I bądź tu człowieku mądry.. każdy lekarz coś innego, a my walczymy ze sobą myśląc co najlepsze dla naszego malucha..
Ja ogólnie mówiłam sobie, że będę brała tylko to, co konieczne i żadnych leków (chemii ) więcej.. a teraz wcinam witaminy, magnez, używam te wszystkei na infekcję. No bo skoro lekarz karze to na pewno wie lepiej.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Carolq, u Ciebie to inna sytuacja... ale tak jak u mnie - w szpitalu wszystkie badania ok, na ktg skurczy brak, a tu na wypisie 3x dziennie.. więc ja się pytam po cholere? ;/ Biorę sobie teraz jedną czasem jak mam gorszy dzień i brzuch twardnieje.
KokoszaNell, też mam takie dni, że brzuch ciężki jakbym kamienie tam miała i nic się nie chce, a chodzenie to wysiłek na miarę maratonu ;dAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno właśnie
Wiadomo każda z Nas chce najlepiej dla swojego Maleństwa i taka jest prawda. I oczywiście kazda patrzy i stara się jak najlepiej , i każdy przypadek jest inny także chyba nie ma co już tego tematu ciągnąć.
co do brzucha ;/ też mi ciąży moje 120 cm apartamentu dla Niuni ale cóż. Waga nie wzrasta drastycznie powoli unormowanie narazie 9 kg na plusie więc nie jest tragicznie lekarz mówił że do 11 spokojnie mogę przybrać więc mam nadzieję że więcej nie pójdziechociaż ostatnio jakieś 0,5 kg na tydzień przybywa a cukry w normie
więc może po prostu tyle potrzebuje Mała
ojejku katarzynabiedaczku współczuję ;/ mam nadzieję że Ci to przejdzie i będziesz mogła jakoś funkcjonować niestety Maluszki są caraz bliżej ale wiąze się to właśnie z takim niedogodnościami i przypadłościami bólowymi ;/ ale spoko mało czasu zostało damy radę
katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość