WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    no właśnie Nacia nie wydaje mi się że fikneła przynajmniej po ruchach . A w ogóle odkąd biorę nospę Niunia bardzo mało się odzywa tak jakby była zamulona troszkę :( też tak macie dziewczyny które biorą nospę stale ?

Ja na bolesci i twardnienie brzucha biore magnez. Czasami nawet 8 tabletek dziennie :) i mi to pomaga. Bo gin mowil ze wlasnie nospe to mozna raz na jakis czas. A to to lepiej brac magnez. No co lekarz to inne zdanie :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka prawda że nie za dużo czasu Nam zostało i będziemy mieli Maluchy przy sobie :)
    kurde odebrałam wyniki znów mi spada hemoglobina i hematokryt ;/ ech a myślałam ze po tych lekach będzie lepiej a to się poprawiło na chwile i znów spada :(

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Justyś na stronie H&m nie widzę staników za 55zł ... :( a on jest usztywniany?
    To prawda na stronie go nie ma ją kupowałam w sklepie stacjonarnym :są czarne,białe i pudrowy róż cena dokładnie chyba 59zl
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09a39b067cde.jpg

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ciagle cos nie tak.. jak jedno dobrze to drugie zle wychodzi..

Ja sie zbieram powoli bo na 12.30 mam badanie echo serca w szpitalu. W koncu! Tyle czekalam.. mam nadzieje ze wszystko ok z moim drugim malutkim serduszkiem <3

Carolq, monilia84, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po no spie też była zamulona,wystarczyła jedna tabl.Jakoś się nie zdarzyło żebym wziela np.3 dziennie.Choc lekarz mowil,ze spokojnie mozna brac.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, nadrobiłam Was z wczoraj :)

Ja kupiłam stadnik z canpolu i jest.. straszny! Tak mocno zabudowany, że nie ma opcji zakładać go pod inną bluzkę niż golf. Wygląda beznadziejnie.. nada się tylko do spania. ;/ Poza tym kupiłam w chińczyku dwa sportowe i dopiero po porodzie kupię sobie jakieś porządne. Przy obwodzie 65 to nie lada wyczyn ;/

My wczoraj byliśmy na USG III trym. Malutka ma 1450, ułożona cały czas główką w dół. Serduszko super, przepływy też. :) Jedynie z łożyskiem coś się dzieje, ale nie do końca zrozumiałam co ;d Dziś mam wizytę u swojej gin to będę dopytywać.

Carolq, Patrycja24, katarzyna_d, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee daj znać jak się dowiesz co z łożyskiem ważne że z Małą wsyztsko ok :)
    No własnie a jak mam brać 3 razy nospę dziennie i 3 razy magnez ;/ a dziecko moje się zrobiło tak przymulone jak nie Ona :(

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bierzesz no spe bo ci się spina czy profilaktycznie 3 *1,ja bralam jak już naprawdę nie mogłam wytrzymać

• Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No-spę zapisali mi ostatnio w szpitalu 3x1.. pytałam gin, a ona mówi, że w lekarze zapisują to jak witaminy i nie mam w żadnym razie brać aż tyle. Sama mam regulować dawkowanie i nie brać jeśli brzuch nie boli. Wyczytałam gdzieś, że nospa zmniejsza napięcie śródmięśniowe także u dziecka przez co mięśnie twarzyczki nie pracują tak jak powinny i dziecko może mieć problemy logopedyczne.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Wam :) dzis dzien w domku wczoraj maź składał komodę do końca :) ech i tak mówi no jeszcze łóżeczko i Niunia moze sie rodzic :) fajnie bo widzę ze on tak samo na nią czeka jak ja :)
    Jak będę miała skończony kącik wyśle Wam fotkę :)
    Dzis mamy ostatnie ważne usg juz zaczęłam sie stresowac chodz wiem ze z Niunia jest ok ... Jednak napięcie trzyma do samej wizyty :P juz sie nie moge doczekac :P kto jeszcze dzis wizytuje ?

ja wizytację mam w czwartek ;)

Carolq, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam,ale znam dziewczyny ktore braly cala ciaze,i dzieci zdrowe się rodzily.Mowia też o zmniejszonym odruchu ssania u takich maluchow,ale wydaje mi się to niezalezne od no spy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mi też wypisali w szpitalu 3x1 ( profilaktycznie) :( , a dziś mam dopiero wizytę u gina mam nadzieję że coś pomoże na to w summie biorę dopiero od soboty także chyba nic złego się nie stało. ale też słyszałam o tym co piszesz Asmee. zobaczymy co gin na to ;/

• Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu człowieku mądry.. każdy lekarz coś innego, a my walczymy ze sobą myśląc co najlepsze dla naszego malucha..

Ja ogólnie mówiłam sobie, że będę brała tylko to, co konieczne i żadnych leków (chemii ) więcej.. a teraz wcinam witaminy, magnez, używam te wszystkei na infekcję. No bo skoro lekarz karze to na pewno wie lepiej.

Carolq, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Też o tym słyszałam,ale znam dziewczyny ktore braly cala ciaze,i dzieci zdrowe się rodzily.Mowia też o zmniejszonym odruchu ssania u takich maluchow,ale wydaje mi się to niezalezne od no spy

sa tez takie które palily lub pily w ciąży i tez rodzą zdtowe... Niestety.. No ja uważam ze no spa to tez chemia i ze powinno sie ja brać w razie potrzeby, a nie jak cukierki..(o takie "profilaktyczne" przyjmowanie mi chodzi,ze nic się nie dzieje ale lekarz przepisał wiec biorę.. no i te nagminne tez przepisywanie leków)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:01

NatiB lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jak nie biorę to znów się zaczyna ból przy chodzeniu i spinanie brzucha więc biorę ;/ też starałam się wcześniej nie brać może od początku ciąży zażyłam z 4 razy aż do teraz kiedy pojawiły się te twardnienia. więc może słowo profilaktycznie było źle użyte bo jednak jak biorę regularnie jest o wiele lepiej bo mogę normalnie funkcjonować. echh...
    dokładnie Asmee bądź tu człowieku mądry ;/

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) wstałam jakieś 20 minut temu, ale w nocy nie mogłam spać, w dodatku zgaga mnie męczyła i mąż chrapał...co do nospy się nie wypowiem, wzięłam może z trzy razy przy twardym brzuchu, ale ogólnie nie mam większego problemu ze stawianiem się brzucha. Jak pamiętam to profilaktycznie biorę magnez.
    Ogólnie, oprócz tej fatalnej zgagi, jedyną dolegliwością jest to, że strasznie mi brzuch ciąży czasami, jakbym miała cegłówki w macicy.

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja juz wczoraj byłam jedna noga w drodze so szpitala :-( myslalam ze sie poród zaczyna.. Ehhh zyc mi się nie chce .!! Waga idzie w dół!!

Jak stanęłam na wadze to sie rozpłakałam !! Juz boczkow nie mam i kości miednicy czuje wyraźnie !!!

Od godz 14-8 rano bole brzucha i lędźwiowe !!

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    I bądź tu człowieku mądry.. każdy lekarz coś innego, a my walczymy ze sobą myśląc co najlepsze dla naszego malucha..

Ja ogólnie mówiłam sobie, że będę brała tylko to, co konieczne i żadnych leków (chemii ) więcej.. a teraz wcinam witaminy, magnez, używam te wszystkei na infekcję. No bo skoro lekarz karze to na pewno wie lepiej.
    Ja ograniczam leki-biorę eutyrox i witaminy,przy dużych spieciach jak miałam to wzięłam nospe może przez 2 dni.Na ostatniej wizycie moja gin mówiła że mogę brać rutinoskorbin bo teraz taki okres przeziebień-nie wzięłam ani jednego.Nie chce faszerowac niuni farmaceutykami!

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, u Ciebie to inna sytuacja... ale tak jak u mnie - w szpitalu wszystkie badania ok, na ktg skurczy brak, a tu na wypisie 3x dziennie.. więc ja się pytam po cholere? ;/ Biorę sobie teraz jedną czasem jak mam gorszy dzień i brzuch twardnieje.

KokoszaNell, też mam takie dni, że brzuch ciężki jakbym kamienie tam miała i nic się nie chce, a chodzenie to wysiłek na miarę maratonu ;d

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie :( Wiadomo każda z Nas chce najlepiej dla swojego Maleństwa i taka jest prawda. I oczywiście kazda patrzy i stara się jak najlepiej , i każdy przypadek jest inny także chyba nie ma co już tego tematu ciągnąć.
    co do brzucha ;/ też mi ciąży moje 120 cm apartamentu dla Niuni ale cóż. Waga nie wzrasta drastycznie powoli unormowanie narazie 9 kg na plusie więc nie jest tragicznie lekarz mówił że do 11 spokojnie mogę przybrać więc mam nadzieję że więcej nie pójdzie :P chociaż ostatnio jakieś 0,5 kg na tydzień przybywa a cukry w normie :) więc może po prostu tyle potrzebuje Mała :P
    ojejku katarzyna :( biedaczku współczuję ;/ mam nadzieję że Ci to przejdzie i będziesz mogła jakoś funkcjonować niestety Maluszki są caraz bliżej ale wiąze się to właśnie z takim niedogodnościami i przypadłościami bólowymi ;/ ale spoko mało czasu zostało damy radę :)

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ