X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    no to teraz mam mętlik w głowie ;p ja też mam taką gruszkę z wymiennymi końcówkami - i miękką i twardą
    Chyba się wstrzymam a jakby co odwiedzę potem aptekę. A z gemini i tak praktycznie robimy co miesiąc rodzinne zbiorcze zamówienie więc najwyżej potem dokupię...

tez tak mysle jesli bedzie mega katar i gruszka nie da rady to apteka niedaleko

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gruche a najwyzej w sytuacji jak nie bedzie dawala rady to kupie cos innego :)
    Domi ja o Rydultowach nic nie slyszalam a ty cos dobrego o Wodzislawiu slyszalas moze ?? Bo ja 9 lat temu tam rodzilam i wiele sie moglo zmienic :) A o tych Rydult. mówia ze warto tam rodzic ??

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszkę wyealilam. Potem stosowalam fridę. Jak byl chory to za dwa dni bylam chora. Dopiero jak zaczelam psikac ten filtr jakimś tantum verde to przestalam chorować. Potem kupiła katarek i bylam wściekla ze tak późno

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Ja też mam gruche a najwyzej w sytuacji jak nie bedzie dawala rady to kupie cos innego :)
    Domi ja o Rydultowach nic nie slyszalam a ty cos dobrego o Wodzislawiu slyszalas moze ?? Bo ja 9 lat temu tam rodzilam i wiele sie moglo zmienic :) A o tych Rydult. mówia ze warto tam rodzic ??
    O Wodzisławiu różnie, jedni chwalą, drudzy narzekają - zależy jak się trafi, ale to tylko z pogłosek i internetu, bo tak jak mówię wszystkie moje koleżanki, kuzynki rodzą teraz w Rydułotwach - te które mieszkają w Radlinie, Wodzisławiu, Rydułtowach, te z Rybnika też wybierają Rybnik. Ja natomiast to Wodzisławia i Rydułtów mam najbliżej i te dwa brałam pod uwagę. Dwa lata temu rodziła tam moja kuzynka, i dwie znajome, wszystkie zadowolone, większośc kobiet ubolewa że przenoszą właśnie porodówkę z Rydułtów do Wodzisławia. W internecie jest też dużo opinii i komentarzy.

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Gruszkę wyealilam. Potem stosowalam fridę. Jak byl chory to za dwa dni bylam chora. Dopiero jak zaczelam psikac ten filtr jakimś tantum verde to przestalam chorować. Potem kupiła katarek i bylam wściekla ze tak późno
    Ja się boję katarku bo mamy mocno ciągnący odkurzacz... mam porównanie do takiego zwykłego od mamy, to ten nasz to jakiś smok... Na razie gruszka, jak trzeba będzie to potem będę się zastanawiać. W rodzinie jedna dziewczyna ma katarek, jak będziemy w licpu tam na urodzinach to poproszę żeby mi to pokazała bo się tego obawiam;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    http://jokomisiada.pl/product-pol-169-PODROZNA-POMPOWANA-WANIENKA-Bestway-51113.html

to ta wanienka z pepco ale szczerze nie wiem czy ona nie jest tylko latem. Ja kupowałam na wyjazd, mamy juz 2 lata ale codziennie nie wyobrażam sobie jej używać. Plastik to plastik ;)
    Nati przepiękne tatuaże!
    Co do tych fantow ze szpitala dostaliśmy 2 takie pudełka (ulotki, smoczek, sliniak, kremy, balsamy, jakies saszetki do prania,,nawet woda byla!) To na wyjście. Do domu naniosła mi położna. Górami nosiła te próbki! Teraz mam inna i chociaż zgloszenie ma jeszcze nie była. Nie wiem czy cos dostaniemy. Szpital tez nie każdy daje. U nas Piła 2 lata temu to tylko chyba kopa w d... w ogóle ten szpital to umieralnia. W trzciance (malutki szpital) dla malucha jest wszystko i te paki do tego ;)

ja właśnie chyba taka kupie bo potrzebna mi tylko na wyjazdy 2/3 dniowe. do domu mam plastikową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odciaganie z noska na początku robi się codziennie czy tylko przy Katarze?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    odciaganie z noska na początku robi się codziennie czy tylko przy Katarze?
    Przy katarze..na poczatku sie nawilża nosek ta sola czy tam.woda morska no i dziecko cos tam kicha ;-)

tola2014 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja właśnie chyba taka kupie bo potrzebna mi tylko na wyjazdy 2/3 dniowe. do domu mam plastikową.
    Jak sie ją mocno nadmucha to ok, w miare stabilna. Ale np wynoszenie z wodą to juz gorzej. Ale na weekendowe wypady powinna wystarczyć. U nas w wakacje egzamin zdaje.

tola2014 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Co radzicie na bol ucha?boli mnie w sumie nad uchem a samo ucho czuje przytkane.Myslalam,ze moze olejek kamforowy na wacik

ja zawsze smaruję olejkiem kamforowym

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    tez tak mysle jesli bedzie mega katar i gruszka nie da rady to apteka niedaleko

ja tez na razie mam gruszkę a czas pokaże, ale powiem Wam że jak moja bratowa używała Fridy przy moim bratanku, to ja od razu do kibelka poleciałam, podobno przy swoim to inaczej , ale nie mam z tym urządzeniem dobrych skojarzeń ;)

malvva lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wyobraź sobie Iwa, że jak ja się dwulatką zajmowałam to sobie rodzice życzyli jak była chora żebym jej tak nos czyściła... wiele rozumiem i wiele mogę ale pensji pielęgniarki to mi nie płacili

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie Fridaprzy obojgu dzieciach była najlepsza ;) chociaz nie lubili jej to fakt >>

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam wczoraj na usg
    mały ulozony główkowo :) wazy 2000g /
    nie bedzie mial 4 kilo jak moje starsze dzieciaki ,ale jakis mikry tez nie bedzie :) przeplywy pepowinowe mozgowe ok / ilosc wód ok ... łozysko 1 stopnia ....

dziecko wszystko ma na swoim miejscu i ogolnie moja bedzie 2 polowa maja ;) bo wszystko pozamykane /znaczy szyja zamknieta / dosc dluga bo ok 3cm ....
    kolejna wizyta 26ego kwietnia ... i do tego dnia mam w planie spakowac torbe do szpitala - moj czas teraz - musze w koncu zabrac sie za zakupy ;)

pozdrawiam serdecznie

Liley, Iwa81, monilia84, Aniu_leczka, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    to wyobraź sobie Iwa, że jak ja się dwulatką zajmowałam to sobie rodzice życzyli jak była chora żebym jej tak nos czyściła... wiele rozumiem i wiele mogę ale pensji pielęgniarki to mi nie płacili

współczuję ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice gratuluję dobrych wieści :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie ,potrzebuje od was jeszcze jednej porady,zwichnelam kostke,nie wiem czym mam smarowac czy w ogole czymś można

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    bylam wczoraj na usg
    mały ulozony główkowo :) wazy 2000g /
    nie bedzie mial 4 kilo jak moje starsze dzieciaki ,ale jakis mikry tez nie bedzie :) przeplywy pepowinowe mozgowe ok / ilosc wód ok ... łozysko 1 stopnia ....

dziecko wszystko ma na swoim miejscu i ogolnie moja bedzie 2 polowa maja ;) bo wszystko pozamykane /znaczy szyja zamknieta / dosc dluga bo ok 3cm ....
    kolejna wizyta 26ego kwietnia ... i do tego dnia mam w planie spakowac torbe do szpitala - moj czas teraz - musze w koncu zabrac sie za zakupy ;)

pozdrawiam serdecznie

super , że wszystko dobrze. ja juz w 29 tc miałam łożysko 2 stopnia...w piątek wizyta i pewnie będzie juz 3 stopnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zwichniecie = altacet , lub okład z wody i octu ... no cóż to na opuchliznę ... ból niestety pozostanie :( współczuję ałaaaaa

tola -trzymam kciuki za piąteczek :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Pieknie ,potrzebuje od was jeszcze jednej porady,zwichnelam kostke,nie wiem czym mam smarowac czy w ogole czymś można
    Poli, masz tu wszystko:

http://www.trener.pl/artykul99_Jak_wyleczyc_skrecenie_domowymi_sposobami.html?offset=0

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ