X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak troche pisaneczka teraz ;d

Patrycja24 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan po ciazy "namalowac" cos nowego :-)

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Domi moj maly tez kruszynka. Na pewno u Ciebie bedzie ok i maluszek bedzie rósł zdrowo tylko bedzie takim maluszkiem jak mój :)
    monilla a który szpital wybrałaś - bo ty z Jastrzębia, tak? Ja rozmyślałam o Wodzisławiu i Rydułtowach, ale wybrałam Rydułotwy - a ty jak?

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Piszę sobie właśnie z kuzynką i się dowiedziałam że u nas w szpitalu dają peenło różnych rzeczy na wyjściu ze szpitala, ona rodziła 1,5 roku temu i dostała Duuuzo rzeczy m.in smoczek, buteleczka pełno próbek kremów, balsamow, mleczek, witaminy (właśnie te DiK i nie musiała nawet kupować bo jej jeszcze zostało) i full ulotek, gazetek. Tyle tego dostała że się do domu spakować nie umiała;p
    Wszędzie tak jest, czy tylko w niektórych szpitalach?
    Te mamy, które już rodziły, dostałyście też takie wyprawki? Co w nich było?
    Akurat w szpitalu w którym rodzilam dawali tylko witaminy d+k na 2tyg i teraz tez je juz zakupilam :-)
    W innym szpitalu częstochowskim dawali paczki na wypisie różowe lub niebieski i tak jak piszesz duzo próbek kosmetyków,maly sudocrem,smoczek,duzo ulotek..a 3pampersiki i cos tam jeszcze :-) sąsiadka dostala :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:45

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witajcie :)
    Ładnie ważą Wasze maluszki, wszystkie już koło 2kg :) Ja się modlę, żeby za tydzień na USG mój maliszek miał ponad 2kg... W 32+4 miał tylko 1660, a za tydzień będzie już 35+6... na więcej jak 2300 nie liczę, ale chociaż te 2100 mógłby mieć...
    Mąż idzie ze mną, bo boję się mojej reakcji jak się jednak okaże że maluszek za mały i skierują mnie do szpitala...

Dziewczyny, jak wygląda Wasza apteczka dla maluszka? Ja mam jak na razie sól fizjologiczną, gruszkę, gaziki, ocenisept.
    Myślałam o dokupieniu paracetamolu i czopków glicerynowcych, a reszta już później w razie potrzeby.

Kupijecie od razu witaminę D+K czy czekacie do porodu i wypisu?

No i jeszcze która maść lepsza: zielony alatan czy zielony linomag?
    Zamowilam od.razu.w.Gemini Wit d+k na te 3mc stosowania..
    Prócz tego,octenisept i spirol,gaziki jalowe 50szt,sol morska do noska,sol fizjologiczna do oczkow,alantan zielony x2(nawet teraz smaruje starszemu buzke bo go cos.na buźce podraznilo) linomag zielonyx1,linomag do kąpieli,na słońce ziajka a i linomag krem do buźki..tyle najważniejszego :-)
    Jakies czopy czy krople na brzuch jakby ja bolalo czy po szczepionce to dokupię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:57

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    według mnie ta gruszka do nosa to jest kiszka....kup sobie zwykłego katarka czy cos do samodzielnego odcisgania bo później będziesz latala i na szybko kupowała..ta grucha nie ściągnie tego to odsysacz...

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://jokomisiada.pl/product-pol-169-PODROZNA-POMPOWANA-WANIENKA-Bestway-51113.html

to ta wanienka z pepco ale szczerze nie wiem czy ona nie jest tylko latem. Ja kupowałam na wyjazd, mamy juz 2 lata ale codziennie nie wyobrażam sobie jej używać. Plastik to plastik ;)
    Nati przepiękne tatuaże!
    Co do tych fantow ze szpitala dostaliśmy 2 takie pudełka (ulotki, smoczek, sliniak, kremy, balsamy, jakies saszetki do prania,,nawet woda byla!) To na wyjście. Do domu naniosła mi położna. Górami nosiła te próbki! Teraz mam inna i chociaż zgloszenie ma jeszcze nie była. Nie wiem czy cos dostaniemy. Szpital tez nie każdy daje. U nas Piła 2 lata temu to tylko chyba kopa w d... w ogóle ten szpital to umieralnia. W trzciance (malutki szpital) dla malucha jest wszystko i te paki do tego ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 17 kg na plusie przy wzroście 165cm.Wiec h mnie trochę to widać, ale dobrze ze na twarzy na razie nie spuchlam.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Domi
    według mnie ta gruszka do nosa to jest kiszka....kup sobie zwykłego katarka czy cos do samodzielnego odcisgania bo później będziesz latala i na szybko kupowała..ta grucha nie ściągnie tego to odsysacz...
    hm.. no właśnie tak się zastanawiałam... ale jakoś nasi rodzice dawali radę, bo aspiratorów nie było? Ja też jak się zajmowałam dzieckiem to gruszką sobie radziłam bo jednak cudzemu dziecku to trochę fridą było mi się ciężko złamać...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam o katarku, ale mamy tylko odkurzacz przemysłowy - takiego używamy w domu bo dużo lepiej ciągnie i bardzo bym się bała takim odkurzaczem dziecku wyciągać smarki ;p

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myślicie o sopelku? na długo wystarcza ten filtr? Czy lepiej coś bez filtra?

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    hm.. no właśnie tak się zastanawiałam... ale jakoś nasi rodzice dawali radę, bo aspiratorów nie było? Ja też jak się zajmowałam dzieckiem to gruszką sobie radziłam bo jednak cudzemu dziecku to trochę fridą było mi się ciężko złamać...
    Spróbujesz to się przekonasz ale.za.cholere tym kataru nie wycisgnieSz..mnie nawet odsysem ciężko wyciągnąć gluty hehe a co dopiero gumowym końcem :-) z reszta ja myslelal ze tego juz sie nie używa ;-)

A nasi rodzice to dawali mleko od krowy niemowlaczkowi zatrzepane maka by bylo gęściejsze,do popicia woda z cukrem itp ;-) itp wiec to do mnie nie przemawia :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    myślałam o katarku, ale mamy tylko odkurzacz przemysłowy - takiego używamy w domu bo dużo lepiej ciągnie i bardzo bym się bała takim odkurzaczem dziecku wyciągać smarki ;p
    No ja wole odciągnąć porządnie aby maly mogl oddychać,cisgnac cycka/butelke i aby katar nie schodził go gsrdla i dalej..oczywiscie nie za często bo jest nadprodukcja wtedy no ale jednak higiena noska jest wazna :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    mnie tez czasami bolą od leżenia zwłaszcza na dole, jak mąż jest pod ręką to go wołam i masuje :)
    Ja tez mam bóle pleców po nocy a dodatkowo całymi dniami boli mnie pod piersiami. Nie wiem czy to zebra czy mostek ale jak jeszcze nacisnę to ból jest okropny i tak całymi dniami

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co radzicie na bol ucha?boli mnie w sumie nad uchem a samo ucho czuje przytkane.Myslalam,ze moze olejek kamforowy na wacik

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie. Synek waży już 2700g :) W sumie myślałam, że dostanę skierowanie do szpital na cc już, a mam przyjść do gina jeszcze za 2 tygodnie i wtedy dostanę.
    Ale on mi powiedział, że cc zrobimy około 27-28.04, więc tydzień wcześniej niż mam termin. Myślałam, że może ze 2 tygodnie wcześniej robią. Więc mam jeszcze pełny miesiąć oczekiwania ... no chyba, że akcja porodowa wcześniej się zacznie i mi wody odejdą ... oby nie, bo wtedy więcej kombinacji. Z córką musimy coś wtedy zrobić, jechać na izbę i wtedy pierwszy lepszy lekarz robi mi cesarkę.

Iwa81 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez mam gruszke z roznymi koncowkami i wole ja od aspiratora ;) bo zaden dzieciak nie dal sobie aspiratorem glutow wyciagac i na szkole rodzenia tez polozna (dodam ze mloda) rownierz stosuje gruszke wiec jeszcze nie wyginela

domi05 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    monilla a który szpital wybrałaś - bo ty z Jastrzębia, tak? Ja rozmyślałam o Wodzisławiu i Rydułtowach, ale wybrałam Rydułotwy - a ty jak?
    Tak ja jestem z Jastrzebia i chyba w Wodzislawiu bede rodzila. Jeszcze nad Ruda Sl. sie zastanawialam ale nie wiem czy zdarze tam dojechac
    Pierwsza corke rodzilam w Wodzislawiu i bylam zadowolona. A Ty skad jestes Domi ?? Widze ze ty tez jestes Slodka Mamusia he he :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz mam mętlik w głowie ;p ja też mam taką gruszkę z wymiennymi końcówkami - i miękką i twardą
    Chyba się wstrzymam a jakby co odwiedzę potem aptekę. A z gemini i tak praktycznie robimy co miesiąc rodzinne zbiorcze zamówienie więc najwyżej potem dokupię...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Tak ja jestem z Jastrzebia i chyba w Wodzislawiu bede rodzila. Jeszcze nad Ruda Sl. sie zastanawialam ale nie wiem czy zdarze tam dojechac
    Pierwsza corke rodzilam w Wodzislawiu i bylam zadowolona. A Ty skad jestes Domi ?? Widze ze ty tez jestes Slodka Mamusia he he :)
    Ja z Radlina, u nas wszystkie na Rydułtowy jadą,i wśród rodziny i znajomych, przyanjmniej póki nie przeniosą na Wodzisław, mieli w czerwcu przenosić a teraz jest już wersja z wrześniem podobno : )
    tak, też to zauważyłam że my obie w cukrzycowej grupie też, i teraz marzenkę zauważyłam że też na naszych majówkach! : ) ;P

monilia84 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ