X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi oczywiście pomyliłam jak zwykle Linomag z Alantanem,
    ja kupiłam Alantan zielony. i jeszcze mam puder do pupy z Johnsona na wszelki wypadek.

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, zielony to mąść, żółty krem

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witajcie :)
    Ładnie ważą Wasze maluszki, wszystkie już koło 2kg :) Ja się modlę, żeby za tydzień na USG mój maliszek miał ponad 2kg... W 32+4 miał tylko 1660, a za tydzień będzie już 35+6... na więcej jak 2300 nie liczę, ale chociaż te 2100 mógłby mieć...
    Mąż idzie ze mną, bo boję się mojej reakcji jak się jednak okaże że maluszek za mały i skierują mnie do szpitala...

Dziewczyny, jak wygląda Wasza apteczka dla maluszka? Ja mam jak na razie sól fizjologiczną, gruszkę, gaziki, ocenisept.
    Myślałam o dokupieniu paracetamolu i czopków glicerynowcych, a reszta już później w razie potrzeby.

Kupijecie od razu witaminę D+K czy czekacie do porodu i wypisu?

No i jeszcze która maść lepsza: zielony alatan czy zielony linomag?

przez pomylke polubilam. ja mam czopki, mam i alantan i linomag [zobaczymy co jasnie Pani dupka bedzie lepiej tolerowala;)] kupilam czopki, gruszka do nocha, KiD vitum [wit. k i d, kolezanka mowila ze te sa ok[polozna],rozwtor izotoniczny do noska[od pierwszego dnia] musze jeszcze gaziki zwykle i ze spirytusem do pepka...
    a wlasnie, a propos tych ostatnich, jakie macie [w sensie,napisane ze one do pepka, czy po prostu nasaczone alkoholem [jakim?]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i niekulturalnie, wita sie i ja, niestety znad pracy magisterskiej, potem musze skoczyc do mamy zawiezc ciuchy na wyjazd [bo jedziemy z siostra do drugiej siostry i chcemy sie w jeden plecak pakowac, co by tobolkow nie abierac] i potem na 17 mam warsztaty z "bezpiecznego malucha" :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Iwa, zielony to mąść, żółty krem

no co Ty to jeśli mam Alantan zielony to maść ;),
    kurcze, no trudno.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście , właśnie sprawdziłam opakowanie, ale ze mnie zakręt ;/
    to muszę dokupić żółty.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do apteczki mam: Octanisept
    Nadmanganian potasu
    Linomag zielony
    Katarek po starszaku
    I niedaleko domu aptekę 24h ;)

Iwa81, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no co Ty to jeśli mam Alantan zielony to maść ;),
    kurcze, no trudno.
    Z mojego doświadczenia przy bepanthenie maść jest lepsza niz krem

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    przez pomylke polubilam. ja mam czopki, mam i alantan i linomag [zobaczymy co jasnie Pani dupka bedzie lepiej tolerowala;)] kupilam czopki, gruszka do nocha, KiD vitum [wit. k i d, kolezanka mowila ze te sa ok[polozna],rozwtor izotoniczny do noska[od pierwszego dnia] musze jeszcze gaziki zwykle i ze spirytusem do pepka...
    a wlasnie, a propos tych ostatnich, jakie macie [w sensie,napisane ze one do pepka, czy po prostu nasaczone alkoholem [jakim?]

ja te nasączone mam z Hartmann Soft-Zellin 60*30 ( 100 szt) tylko takie były w aptece, nie jest nigdzie napisane że są konkretnie do pępka

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ja te nasączone mam z Hartmann Soft-Zellin 60*30 ( 100 szt) tylko takie były w aptece, nie jest nigdzie napisane że są konkretnie do pępka

https://naszsmyk.pl/pl/p/Hartmann-Gaziki-ze-spirytusem-do-pepuszka-100-szt/1380

tez mam te :) tu niby napisane ze do pepuszka

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Liley Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej czytam i czytam, ale ciężko mi się odezwać :)) kiepsko sie pisze smartfonem. Melduje się po wizycie - dżordż 1800. (32tc). Ja 10 na plusie, więc nie tak źle. Ktg w porządku i mogę się nastawiać na 20.05 na cięcie. Młody co prawda wisi już jak małpka ale u mnie to bez znaczenia.

W ogóle nasza kochana p.doktor jest mistrzem. Mówi że jeszcze luteine przez 3 tyg, grzebie mi, maca szyjke i nagle wypaliła "mąż niech ci wkłada". Mój mężu cięta riposta "nie wkładam od miesięcy"... czekam na rozwój sytuacji.
    "Kamil chodź pokaze ci gdzie masz ta luteine wsadzić"
    "Dam radę"
    "Chodź nie marudz".
    Mąż wstał. Dziecie nasze posadził na krzesełku i stoi przerażony.
    A ja leżę z tą piczą, dywagują "palec do podłogi, zobacz jak głęboko".
    Gdyby nie to ze dr znam od lat prywatnie tez to chyba bym uciekła.

ciekawe czy mój mąż się spisze z ta luteina ....
    poza tym jakos mnie uświadomiła, że dzisiaj czas szyć rożek i kończyć szykowanie.

Usłyszałam "zobacz jaja nie odpadły, nadal są". Ale do mnie nadal nie dociera, ze będę miała syna :)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuce zaraz, ale tych 23kg aż tak mocno nie widać bo się to rozklada na 175cm wzrostu. Ale ja to tak widzę bo mam porównanie z tym co było choćby ze 2 mies temu, czuje sie taka cała spuchnięta, opuchnięta, nabrzmiała... Mam nadzieje ze to woda tak dowala te kg, bo liczę na to ze po ciąży kiedys do formy uda się wrócic

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś mam wizytę po południu i zobaczymy co się dowiem.
    Męczą mnie jeszcze zatkane zatoki... chyba mój synek nie lubi dźwięku inhalatora bo jak zaczynam inhalacje to strasznie cały brzuch ki chodzi :)) ...

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie.
    Bo ja mieszkam w bloku ale jak tylko synus pojawi sie na swiecie to bede jezdzila do mamy na wies. Podejrzewam ze bardzo czesto wiecie basen, grill z mezem, swieze powietrze itp..

I moje pytanie brzmi: co bedzie mi potrzebne z rzeczy dla malego zeby miec x2? W sensie zebym nie wozila ze soba za kazdym razem tylko zeby lezalo u mojej mamy. Przychodzi mi na mysl tylko wanienka.. co jeszcze?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko ;)
    Zestaw krem do pupy, chusteczki, zawsze zostawione troche pieluch i przynajmniej jeden komplecik ciuszkow.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie miala tak ktoras ze nie dostala pieniedzy z zusu za jakis miesiac ? dzis mi przyszly za marzec a gdzie kur.. luty??

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie chusteczki i pieluchy to na bierzaco bede przywozic ale w sumie kosmetyki kupie podwojne.. nie pomyslalam :) no i to lozeczko.. myslicie ze turystyczne dla takiego malenstwa jest dobre? W ogole nie mialam stycznosci z turystycznym.. widzialam nie raz jak dzieciaczki w nim siedzialy ale takie troche starsze.. a co z takim maluszkiem?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też tak bola plecy?po drzemce rano zaczęły mnie tak bolec jak.na początku ciazy,całe plecy,mam nadzieję,ze to nie jakies bóle przepowiadajace bo wczoraj byliśmy u gin i wszystko ok

• domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bolą z dołu jak się położę na plecach, ale tylko tak przez chwilę. Chyba mnie tam młody kopie mimo że ja tego nie odczuwam, bo ostatnio mąż właśnie położył mi rękę tak z dołu na plecach, bardziej tak z boku, nie przy samym kręgosłupie i mówi że tam kopie, a ja tego nie czułam...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No takie chusteczki i pieluchy to na bierzaco bede przywozic ale w sumie kosmetyki kupie podwojne.. nie pomyslalam :) no i to lozeczko.. myslicie ze turystyczne dla takiego malenstwa jest dobre? W ogole nie mialam stycznosci z turystycznym.. widzialam nie raz jak dzieciaczki w nim siedzialy ale takie troche starsze.. a co z takim maluszkiem?
    Jak ma porządny materac to nie ma różnicy.
    Potem sie zapomina o chusteczkach. Takze taki zapas schowany warto miec

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ