Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadła rwa kulszowa, przechodzi mnie prąd od pośladka w dół przy chodzeniu i tak już będzie ponoć do porodu, mam nadzieje, że młody wyjdzie wcześniej, bo odwrócenie się w łóżku, chodzenie po schodach i ogólnie poruszanie się sprawiają mi mega ból.. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88f28949320.jpg

To mój bandzioch, nie wiem czemu bokiem wyszło :P

Patrycja24, aaaguchaaa, malvva, Nacia, Baronowa_83, monilia84, nick nieaktualny, JustyśM, pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta sliczny brzuszek :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    U mnie synek ma glowke u gory wiec mam nadzieje ze nogami pchac sie nie bedzie tam na dole! :)

A ja jestem z Krakowa i wahalam sie miedzy Ujastkiem ale jednak chce rodzic na Zeromskiego.. :) a Ty?

Myślałam o Ujastku jeśli Mikołaj stwierdzi że chce się urodzić dużo przed czasem a tak to Rydygier. W Żeromskim miałam nie przyjemną sytuację wtedy jak miałam te skurcze co 5 minut to pojechałam tam najpierw bo mieszkam bardzo blisko. Pani doktor zrobiła mi usg, zbadała i nic się nie odzywa tylko coś zapisuje.. Więc pytam czy wszystko w porządku z małym? Na co ona że tak ok ale chyba się szyjka skróciła ale oni mnie nie przyjmą i nie podejmą próby ratowania dziecka bo jest za mały więc mogę sobie jechać na Ujastek albo na Kopernika jak chce ratować dziecko. No i wypisała skierowanie do szpitala i pyta mnie czy przyjechałam samochodem - dodam że była 3 w nocy.. No i pojechaliśmy na Ujastek, tam na izbie przyjęć wszyscy byli w szoku że zostałam odesłana do nich i nie karetką i że dla nich Żeromski to umieralnia..

Ale z drugiej strony 2 moje koleżanki rodziły w Żeromskim w ostatnim czasie i były zadowolone :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domek Kacperka z wieczora <3
    c6000b065b8fb266med.jpg

Patrycja24, nick nieaktualny, Nacia, JustyśM, nick nieaktualny, Iwa81, Baronowa_83, pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie,mam pobrany wymaz,rano do laboratorium oddam.Mala dużo przytyla w ciagu 2 tyg 400 g,troche duzo:/ale gin nie mowila ze to zle.A ja w ciagu 2 tyg prawie 3 kg

Iwa81, pasia27, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :-) nie było mnie cały drugi trymestr, a teraz jakoś się ogarnęłam i mam więcej czasu, więc pomyślałam, że zajrzę i zobaczę co słychać :-) widzę dużo nowych awatarów, się pozmieniało tutaj ;-)
    Co do tych dolegliwości z kłuciem w dole brzucha, to położna nam mówiła, żeby w ciąży zaawansowanej absolutnie nie wstawać z pozycji na wznak, tylko trzeba się najpierw przekręcić na bok. Grozi to rozejściem się kresy białej, czyli mięśni oraz osłabieniem mięśni dna miednicy (dlatego kłucie tam na dole).
    I najlepiej na przemian, raz z prawej wstawać raz z lewej, ale łatwo tak mówić :-D

Patrycja24 lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Myślałam o Ujastku jeśli Mikołaj stwierdzi że chce się urodzić dużo przed czasem a tak to Rydygier. W Żeromskim miałam nie przyjemną sytuację wtedy jak miałam te skurcze co 5 minut to pojechałam tam najpierw bo mieszkam bardzo blisko. Pani doktor zrobiła mi usg, zbadała i nic się nie odzywa tylko coś zapisuje.. Więc pytam czy wszystko w porządku z małym? Na co ona że tak ok ale chyba się szyjka skróciła ale oni mnie nie przyjmą i nie podejmą próby ratowania dziecka bo jest za mały więc mogę sobie jechać na Ujastek albo na Kopernika jak chce ratować dziecko. No i wypisała skierowanie do szpitala i pyta mnie czy przyjechałam samochodem - dodam że była 3 w nocy.. No i pojechaliśmy na Ujastek, tam na izbie przyjęć wszyscy byli w szoku że zostałam odesłana do nich i nie karetką i że dla nich Żeromski to umieralnia..

Ale z drugiej strony 2 moje koleżanki rodziły w Żeromskim w ostatnim czasie i były zadowolone :)

Ja bylam ostatnio w Zeromskim zeby zobaczyc co i jak wyglada i powiem Ci ze bylam bardzo zadowolona no i polozna od razu mi powiedziala wprost ze jesli porod zacznie sie przed 34tc to lepiej jechac na Ujastek lub Kopernik bo maja tam odpowiedni sprzet dla wczesniakow a jak po 34tc to smialo do nich. Takze jesli chodzi o jakies problemy z ciaza no to jednak Zeromski odpada. Ale u mnie jak narazie nie zapowiada sie zeby bylo cos nie tak wiec jednak zostaje przy Zeromskim :)

Jak to moj lekarz powiedzial "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" :)

Mam nadzieje ze kazda z nas bedzie zadowolona z wyboru szpitala :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Sprobuj wstawac nie napinajac brzucha bo pewnie od tego cie boli.. ja jak leze na plecach i chce wstac to podtrzymuje brzuch i obracam sie najpierw na bok a pozniej dopiero sie podnosze. Bez napinania brzucha. Bo tez mialam takie bolesci. No maz sie ze mnie smieje jak widzi jak wstaje z lozka ale przynajmniej bezbolesnie :) poturlikaj sie troche a nie przechodz od razu z pozycji lezacej do siedzacej :) na pewno cie bedzie mniej bolalo :)

Jeszcze kilka tygodni turlikania sie :)

Ja dokładnie tak jak Nacia, nie wstaję na prosto z łóżka, tylko przekręcam się na bok, i najpierw nogi z łóżka a potem ja, i wtedy nic nie boli.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Oj dziewczyny nie ma co gadać jest coraz ciężej,mnóstwo dolegliwości :klocie szyjki,rozchodza ce się kości krocza,problemy z oddychaniem,bezsenne noce,problemy z wykonaniem najprostszych czynności typu założenie skarpetek (o goleniu m-sc intymnych nie wspominam) i tak można wymieniać w nieskończonosc

nikt nie mówił że będzie lekko :D

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mnie dopadła rwa kulszowa, przechodzi mnie prąd od pośladka w dół przy chodzeniu i tak już będzie ponoć do porodu, mam nadzieje, że młody wyjdzie wcześniej, bo odwrócenie się w łóżku, chodzenie po schodach i ogólnie poruszanie się sprawiają mi mega ból.. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88f28949320.jpg

To mój bandzioch, nie wiem czemu bokiem wyszło :P

zgrabny ten Twój bandzioszek ;)
    a mnie rwa w Święta coś podłapywała bo miałam takie kłucia ale przeszło i się na szczęście nie rozkręciło, może się przeciążyłam przy przygotowaniach do Świąt, ale już oki,

Wszystko da się w ciąży wytrzymać, jedynie mi np. przeszkadza to że zawsze człowiek sprawny, zwarty i gotowy do działania, a tu trzeba na wszystko uważać, i taka trochę niedołężność, jak powoli już wysiadam z samochodu ;) na szczęście za kierownicą bez problemu się jeszcze mieszczę ale czuję się taka rozlazła momentami :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    I po wizycie,mam pobrany wymaz,rano do laboratorium oddam.Mala dużo przytyla w ciagu 2 tyg 400 g,troche duzo:/ale gin nie mowila ze to zle.A ja w ciagu 2 tyg prawie 3 kg

to ile malutka waży ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ja dokładnie tak jak Nacia, nie wstaję na prosto z łóżka, tylko przekręcam się na bok, i najpierw nogi z łóżka a potem ja, i wtedy nic nie boli.
    No ja tez staram sie tak robic. Mimo to czuje bol, ale bardziej mych rozchodzacych sie kosci niz brzucha.
    amy rade :-) niewiele juz zostalo.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Jakis taki maly brzuchol wyszedl. W rzeczywistosci jest wiekszy ;-)

no na zdjęciu malutki :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    to ile malutka waży ?
    2400g,a 2 tyg temu było 2000

NatiB lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no na zdjęciu malutki :)
    To ta bluzka :-D ledwo ja naciagnelam na brzuch, ale dala rade.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    2400g,a 2 tyg temu było 2000

a tydzień który ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34tydz i 6 d

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    34tydz i 6 d

to tydzień do przodu przede mną, ale moja Maja tez ostatnio przybrała ok 400g też w ciągu 2 tyg ;) wiosna idzie :)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę musiała przestać jesc tyle słodkiego.Moze do urodzenia wyjdzie 2900 podejrzewam,ze więcej nie bd miec

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała, żeby moja Córeczka przybrała 400g w 14 dni. W 33t2d ważyła 2050g. To przecież niewiele.
    Zresztą ja w 2 tyg schudłam 1kg. Teraz nadrabiam :)
    Mnie od dawna boli brzuch w nocy, zwłaszcza przy przewracaniu sie z boku na bok. Jak wstaje z łóżka to zawsze najpierw na lewo lub na prawo a potem dopiero się prostuję. Co do pęcherza to wczorajszej nocy wstawałam co godzinę... To było straszne, jestem dziś nieprzytomna. Do tego zdarzyło mi sie kilka razy popuścić! Zwłaszcza rano. 9 miesiąc jest bardzo męczący. O skurczach nawet nie wspomnę.
    Jutro chcę zrobić ostatnie zakupy przez internet bo naprawdę sił zaczyna brakować... Ma to swoje plusy bo kiedy ma sie dosc, czeka się na finał myśląc o wielkiej uldze a nie o nerwach, stresach itp.
    Ja też wybrałam szpital Żeromskiego. Jak miałam skurcze pojechałam
    Na IP i lekarz bardzo dokładnie mnie zbadał i nic złego nie stwierdził. Powiedział że gdybym poczuła skurcze porodowe mam jechac do Kopernika lub na Ujastek bo tam są w stanie pomoc wczesniakom. Nie odebrałam tego negatywnie, samo badanie było długie i dokładne a lekarz zachował
    Sie profesjonalnie.

Nacia lubi tę wiadomość

‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ