X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadła rwa kulszowa, przechodzi mnie prąd od pośladka w dół przy chodzeniu i tak już będzie ponoć do porodu, mam nadzieje, że młody wyjdzie wcześniej, bo odwrócenie się w łóżku, chodzenie po schodach i ogólnie poruszanie się sprawiają mi mega ból.. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88f28949320.jpg

To mój bandzioch, nie wiem czemu bokiem wyszło :P

Patrycja24, aaaguchaaa, malvva, Nacia, Baronowa_83, monilia84, Carolq, JustyśM, pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta sliczny brzuszek :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    U mnie synek ma glowke u gory wiec mam nadzieje ze nogami pchac sie nie bedzie tam na dole! :)

A ja jestem z Krakowa i wahalam sie miedzy Ujastkiem ale jednak chce rodzic na Zeromskiego.. :) a Ty?

Myślałam o Ujastku jeśli Mikołaj stwierdzi że chce się urodzić dużo przed czasem a tak to Rydygier. W Żeromskim miałam nie przyjemną sytuację wtedy jak miałam te skurcze co 5 minut to pojechałam tam najpierw bo mieszkam bardzo blisko. Pani doktor zrobiła mi usg, zbadała i nic się nie odzywa tylko coś zapisuje.. Więc pytam czy wszystko w porządku z małym? Na co ona że tak ok ale chyba się szyjka skróciła ale oni mnie nie przyjmą i nie podejmą próby ratowania dziecka bo jest za mały więc mogę sobie jechać na Ujastek albo na Kopernika jak chce ratować dziecko. No i wypisała skierowanie do szpitala i pyta mnie czy przyjechałam samochodem - dodam że była 3 w nocy.. No i pojechaliśmy na Ujastek, tam na izbie przyjęć wszyscy byli w szoku że zostałam odesłana do nich i nie karetką i że dla nich Żeromski to umieralnia..

Ale z drugiej strony 2 moje koleżanki rodziły w Żeromskim w ostatnim czasie i były zadowolone :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domek Kacperka z wieczora <3
    c6000b065b8fb266med.jpg

Patrycja24, Carolq, Nacia, JustyśM, Cigaretta, Iwa81, Baronowa_83, pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie,mam pobrany wymaz,rano do laboratorium oddam.Mala dużo przytyla w ciagu 2 tyg 400 g,troche duzo:/ale gin nie mowila ze to zle.A ja w ciagu 2 tyg prawie 3 kg

Iwa81, pasia27, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :-) nie było mnie cały drugi trymestr, a teraz jakoś się ogarnęłam i mam więcej czasu, więc pomyślałam, że zajrzę i zobaczę co słychać :-) widzę dużo nowych awatarów, się pozmieniało tutaj ;-)
    Co do tych dolegliwości z kłuciem w dole brzucha, to położna nam mówiła, żeby w ciąży zaawansowanej absolutnie nie wstawać z pozycji na wznak, tylko trzeba się najpierw przekręcić na bok. Grozi to rozejściem się kresy białej, czyli mięśni oraz osłabieniem mięśni dna miednicy (dlatego kłucie tam na dole).
    I najlepiej na przemian, raz z prawej wstawać raz z lewej, ale łatwo tak mówić :-D

Patrycja24 lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Myślałam o Ujastku jeśli Mikołaj stwierdzi że chce się urodzić dużo przed czasem a tak to Rydygier. W Żeromskim miałam nie przyjemną sytuację wtedy jak miałam te skurcze co 5 minut to pojechałam tam najpierw bo mieszkam bardzo blisko. Pani doktor zrobiła mi usg, zbadała i nic się nie odzywa tylko coś zapisuje.. Więc pytam czy wszystko w porządku z małym? Na co ona że tak ok ale chyba się szyjka skróciła ale oni mnie nie przyjmą i nie podejmą próby ratowania dziecka bo jest za mały więc mogę sobie jechać na Ujastek albo na Kopernika jak chce ratować dziecko. No i wypisała skierowanie do szpitala i pyta mnie czy przyjechałam samochodem - dodam że była 3 w nocy.. No i pojechaliśmy na Ujastek, tam na izbie przyjęć wszyscy byli w szoku że zostałam odesłana do nich i nie karetką i że dla nich Żeromski to umieralnia..

Ale z drugiej strony 2 moje koleżanki rodziły w Żeromskim w ostatnim czasie i były zadowolone :)

Ja bylam ostatnio w Zeromskim zeby zobaczyc co i jak wyglada i powiem Ci ze bylam bardzo zadowolona no i polozna od razu mi powiedziala wprost ze jesli porod zacznie sie przed 34tc to lepiej jechac na Ujastek lub Kopernik bo maja tam odpowiedni sprzet dla wczesniakow a jak po 34tc to smialo do nich. Takze jesli chodzi o jakies problemy z ciaza no to jednak Zeromski odpada. Ale u mnie jak narazie nie zapowiada sie zeby bylo cos nie tak wiec jednak zostaje przy Zeromskim :)

Jak to moj lekarz powiedzial "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" :)

Mam nadzieje ze kazda z nas bedzie zadowolona z wyboru szpitala :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Sprobuj wstawac nie napinajac brzucha bo pewnie od tego cie boli.. ja jak leze na plecach i chce wstac to podtrzymuje brzuch i obracam sie najpierw na bok a pozniej dopiero sie podnosze. Bez napinania brzucha. Bo tez mialam takie bolesci. No maz sie ze mnie smieje jak widzi jak wstaje z lozka ale przynajmniej bezbolesnie :) poturlikaj sie troche a nie przechodz od razu z pozycji lezacej do siedzacej :) na pewno cie bedzie mniej bolalo :)

Jeszcze kilka tygodni turlikania sie :)

Ja dokładnie tak jak Nacia, nie wstaję na prosto z łóżka, tylko przekręcam się na bok, i najpierw nogi z łóżka a potem ja, i wtedy nic nie boli.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Oj dziewczyny nie ma co gadać jest coraz ciężej,mnóstwo dolegliwości :klocie szyjki,rozchodza ce się kości krocza,problemy z oddychaniem,bezsenne noce,problemy z wykonaniem najprostszych czynności typu założenie skarpetek (o goleniu m-sc intymnych nie wspominam) i tak można wymieniać w nieskończonosc

nikt nie mówił że będzie lekko :D

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Mnie dopadła rwa kulszowa, przechodzi mnie prąd od pośladka w dół przy chodzeniu i tak już będzie ponoć do porodu, mam nadzieje, że młody wyjdzie wcześniej, bo odwrócenie się w łóżku, chodzenie po schodach i ogólnie poruszanie się sprawiają mi mega ból.. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88f28949320.jpg

To mój bandzioch, nie wiem czemu bokiem wyszło :P

zgrabny ten Twój bandzioszek ;)
    a mnie rwa w Święta coś podłapywała bo miałam takie kłucia ale przeszło i się na szczęście nie rozkręciło, może się przeciążyłam przy przygotowaniach do Świąt, ale już oki,

Wszystko da się w ciąży wytrzymać, jedynie mi np. przeszkadza to że zawsze człowiek sprawny, zwarty i gotowy do działania, a tu trzeba na wszystko uważać, i taka trochę niedołężność, jak powoli już wysiadam z samochodu ;) na szczęście za kierownicą bez problemu się jeszcze mieszczę ale czuję się taka rozlazła momentami :D

Cigaretta lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    I po wizycie,mam pobrany wymaz,rano do laboratorium oddam.Mala dużo przytyla w ciagu 2 tyg 400 g,troche duzo:/ale gin nie mowila ze to zle.A ja w ciagu 2 tyg prawie 3 kg

to ile malutka waży ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ja dokładnie tak jak Nacia, nie wstaję na prosto z łóżka, tylko przekręcam się na bok, i najpierw nogi z łóżka a potem ja, i wtedy nic nie boli.
    No ja tez staram sie tak robic. Mimo to czuje bol, ale bardziej mych rozchodzacych sie kosci niz brzucha.
    amy rade :-) niewiele juz zostalo.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Jakis taki maly brzuchol wyszedl. W rzeczywistosci jest wiekszy ;-)

no na zdjęciu malutki :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    to ile malutka waży ?
    2400g,a 2 tyg temu było 2000

NatiB lubi tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no na zdjęciu malutki :)
    To ta bluzka :-D ledwo ja naciagnelam na brzuch, ale dala rade.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    2400g,a 2 tyg temu było 2000

a tydzień który ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34tydz i 6 d

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    34tydz i 6 d

to tydzień do przodu przede mną, ale moja Maja tez ostatnio przybrała ok 400g też w ciągu 2 tyg ;) wiosna idzie :)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę musiała przestać jesc tyle słodkiego.Moze do urodzenia wyjdzie 2900 podejrzewam,ze więcej nie bd miec

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała, żeby moja Córeczka przybrała 400g w 14 dni. W 33t2d ważyła 2050g. To przecież niewiele.
    Zresztą ja w 2 tyg schudłam 1kg. Teraz nadrabiam :)
    Mnie od dawna boli brzuch w nocy, zwłaszcza przy przewracaniu sie z boku na bok. Jak wstaje z łóżka to zawsze najpierw na lewo lub na prawo a potem dopiero się prostuję. Co do pęcherza to wczorajszej nocy wstawałam co godzinę... To było straszne, jestem dziś nieprzytomna. Do tego zdarzyło mi sie kilka razy popuścić! Zwłaszcza rano. 9 miesiąc jest bardzo męczący. O skurczach nawet nie wspomnę.
    Jutro chcę zrobić ostatnie zakupy przez internet bo naprawdę sił zaczyna brakować... Ma to swoje plusy bo kiedy ma sie dosc, czeka się na finał myśląc o wielkiej uldze a nie o nerwach, stresach itp.
    Ja też wybrałam szpital Żeromskiego. Jak miałam skurcze pojechałam
    Na IP i lekarz bardzo dokładnie mnie zbadał i nic złego nie stwierdził. Powiedział że gdybym poczuła skurcze porodowe mam jechac do Kopernika lub na Ujastek bo tam są w stanie pomoc wczesniakom. Nie odebrałam tego negatywnie, samo badanie było długie i dokładne a lekarz zachował
    Sie profesjonalnie.

Nacia lubi tę wiadomość

‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ