Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie dopadła rwa kulszowa, przechodzi mnie prąd od pośladka w dół przy chodzeniu i tak już będzie ponoć do porodu, mam nadzieje, że młody wyjdzie wcześniej, bo odwrócenie się w łóżku, chodzenie po schodach i ogólnie poruszanie się sprawiają mi mega ból.. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88f28949320.jpg
To mój bandzioch, nie wiem czemu bokiem wyszło
Patrycja24, aaaguchaaa, malvva, Nacia, Baronowa_83, monilia84, Carolq, JustyśM, pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość
-
Nacia wrote:U mnie synek ma glowke u gory wiec mam nadzieje ze nogami pchac sie nie bedzie tam na dole!

A ja jestem z Krakowa i wahalam sie miedzy Ujastkiem ale jednak chce rodzic na Zeromskiego..
a Ty?
Myślałam o Ujastku jeśli Mikołaj stwierdzi że chce się urodzić dużo przed czasem a tak to Rydygier. W Żeromskim miałam nie przyjemną sytuację wtedy jak miałam te skurcze co 5 minut to pojechałam tam najpierw bo mieszkam bardzo blisko. Pani doktor zrobiła mi usg, zbadała i nic się nie odzywa tylko coś zapisuje.. Więc pytam czy wszystko w porządku z małym? Na co ona że tak ok ale chyba się szyjka skróciła ale oni mnie nie przyjmą i nie podejmą próby ratowania dziecka bo jest za mały więc mogę sobie jechać na Ujastek albo na Kopernika jak chce ratować dziecko. No i wypisała skierowanie do szpitala i pyta mnie czy przyjechałam samochodem - dodam że była 3 w nocy.. No i pojechaliśmy na Ujastek, tam na izbie przyjęć wszyscy byli w szoku że zostałam odesłana do nich i nie karetką i że dla nich Żeromski to umieralnia..
Ale z drugiej strony 2 moje koleżanki rodziły w Żeromskim w ostatnim czasie i były zadowolone
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny
nie było mnie cały drugi trymestr, a teraz jakoś się ogarnęłam i mam więcej czasu, więc pomyślałam, że zajrzę i zobaczę co słychać
widzę dużo nowych awatarów, się pozmieniało tutaj 
Co do tych dolegliwości z kłuciem w dole brzucha, to położna nam mówiła, żeby w ciąży zaawansowanej absolutnie nie wstawać z pozycji na wznak, tylko trzeba się najpierw przekręcić na bok. Grozi to rozejściem się kresy białej, czyli mięśni oraz osłabieniem mięśni dna miednicy (dlatego kłucie tam na dole).
I najlepiej na przemian, raz z prawej wstawać raz z lewej, ale łatwo tak mówić
Patrycja24 lubi tę wiadomość
-
Evil89 wrote:Myślałam o Ujastku jeśli Mikołaj stwierdzi że chce się urodzić dużo przed czasem a tak to Rydygier. W Żeromskim miałam nie przyjemną sytuację wtedy jak miałam te skurcze co 5 minut to pojechałam tam najpierw bo mieszkam bardzo blisko. Pani doktor zrobiła mi usg, zbadała i nic się nie odzywa tylko coś zapisuje.. Więc pytam czy wszystko w porządku z małym? Na co ona że tak ok ale chyba się szyjka skróciła ale oni mnie nie przyjmą i nie podejmą próby ratowania dziecka bo jest za mały więc mogę sobie jechać na Ujastek albo na Kopernika jak chce ratować dziecko. No i wypisała skierowanie do szpitala i pyta mnie czy przyjechałam samochodem - dodam że była 3 w nocy.. No i pojechaliśmy na Ujastek, tam na izbie przyjęć wszyscy byli w szoku że zostałam odesłana do nich i nie karetką i że dla nich Żeromski to umieralnia..
Ale z drugiej strony 2 moje koleżanki rodziły w Żeromskim w ostatnim czasie i były zadowolone
Ja bylam ostatnio w Zeromskim zeby zobaczyc co i jak wyglada i powiem Ci ze bylam bardzo zadowolona no i polozna od razu mi powiedziala wprost ze jesli porod zacznie sie przed 34tc to lepiej jechac na Ujastek lub Kopernik bo maja tam odpowiedni sprzet dla wczesniakow a jak po 34tc to smialo do nich. Takze jesli chodzi o jakies problemy z ciaza no to jednak Zeromski odpada. Ale u mnie jak narazie nie zapowiada sie zeby bylo cos nie tak wiec jednak zostaje przy Zeromskim
Jak to moj lekarz powiedzial "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma"
Mam nadzieje ze kazda z nas bedzie zadowolona z wyboru szpitala

-
Nacia wrote:Sprobuj wstawac nie napinajac brzucha bo pewnie od tego cie boli.. ja jak leze na plecach i chce wstac to podtrzymuje brzuch i obracam sie najpierw na bok a pozniej dopiero sie podnosze. Bez napinania brzucha. Bo tez mialam takie bolesci. No maz sie ze mnie smieje jak widzi jak wstaje z lozka ale przynajmniej bezbolesnie
poturlikaj sie troche a nie przechodz od razu z pozycji lezacej do siedzacej
na pewno cie bedzie mniej bolalo 
Jeszcze kilka tygodni turlikania sie
Ja dokładnie tak jak Nacia, nie wstaję na prosto z łóżka, tylko przekręcam się na bok, i najpierw nogi z łóżka a potem ja, i wtedy nic nie boli. -
JustyśM wrote:Oj dziewczyny nie ma co gadać jest coraz ciężej,mnóstwo dolegliwości :klocie szyjki,rozchodza ce się kości krocza,problemy z oddychaniem,bezsenne noce,problemy z wykonaniem najprostszych czynności typu założenie skarpetek (o goleniu m-sc intymnych nie wspominam) i tak można wymieniać w nieskończonosc
nikt nie mówił że będzie lekko
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Mnie dopadła rwa kulszowa, przechodzi mnie prąd od pośladka w dół przy chodzeniu i tak już będzie ponoć do porodu, mam nadzieje, że młody wyjdzie wcześniej, bo odwrócenie się w łóżku, chodzenie po schodach i ogólnie poruszanie się sprawiają mi mega ból.. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a88f28949320.jpg
To mój bandzioch, nie wiem czemu bokiem wyszło
zgrabny ten Twój bandzioszek
a mnie rwa w Święta coś podłapywała bo miałam takie kłucia ale przeszło i się na szczęście nie rozkręciło, może się przeciążyłam przy przygotowaniach do Świąt, ale już oki,
Wszystko da się w ciąży wytrzymać, jedynie mi np. przeszkadza to że zawsze człowiek sprawny, zwarty i gotowy do działania, a tu trzeba na wszystko uważać, i taka trochę niedołężność, jak powoli już wysiadam z samochodu
na szczęście za kierownicą bez problemu się jeszcze mieszczę ale czuję się taka rozlazła momentami 
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
No ja tez staram sie tak robic. Mimo to czuje bol, ale bardziej mych rozchodzacych sie kosci niz brzucha.Iwa81 wrote:Ja dokładnie tak jak Nacia, nie wstaję na prosto z łóżka, tylko przekręcam się na bok, i najpierw nogi z łóżka a potem ja, i wtedy nic nie boli.
amy rade
niewiele juz zostalo.
Patrycja24 -
Ja bym chciała, żeby moja Córeczka przybrała 400g w 14 dni. W 33t2d ważyła 2050g. To przecież niewiele.
Zresztą ja w 2 tyg schudłam 1kg. Teraz nadrabiam
Mnie od dawna boli brzuch w nocy, zwłaszcza przy przewracaniu sie z boku na bok. Jak wstaje z łóżka to zawsze najpierw na lewo lub na prawo a potem dopiero się prostuję. Co do pęcherza to wczorajszej nocy wstawałam co godzinę... To było straszne, jestem dziś nieprzytomna. Do tego zdarzyło mi sie kilka razy popuścić! Zwłaszcza rano. 9 miesiąc jest bardzo męczący. O skurczach nawet nie wspomnę.
Jutro chcę zrobić ostatnie zakupy przez internet bo naprawdę sił zaczyna brakować... Ma to swoje plusy bo kiedy ma sie dosc, czeka się na finał myśląc o wielkiej uldze a nie o nerwach, stresach itp.
Ja też wybrałam szpital Żeromskiego. Jak miałam skurcze pojechałam
Na IP i lekarz bardzo dokładnie mnie zbadał i nic złego nie stwierdził. Powiedział że gdybym poczuła skurcze porodowe mam jechac do Kopernika lub na Ujastek bo tam są w stanie pomoc wczesniakom. Nie odebrałam tego negatywnie, samo badanie było długie i dokładne a lekarz zachował
Sie profesjonalnie.
Nacia lubi tę wiadomość