X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama nie tam co ty z lidla marki esmara kupilam sb w rozmiarze L to jest na mnie dobra z brzuszkiem

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • maimama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką samą właśnie z h&m dlatego pytałam :)

malvva lubi tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie udało mi się przeczytać wszystkie wpisy od mojego ostatniego - sporo tego :P
    Czytałam że niektóre z mam borykają się ze skurczami braxtona hicksa też je mam już od 19 tygodnia. W 23 byliśmy z tego powodu 4 dni w szpitalu bo miałam je co 5 minut.. Na szczęście szyjka ok także pozostaje łykanie magnezu.

Też macie czasem takie uczucie jakby maluch tak nisko wciskał głowę że ma się wrażenie że zaraz wyjdzie :P?

Czy któraś mam jest z Krakowa :)? A jeśli tak to w jakim szpitalu planuje rodzić?

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil tak, czasami się zdarza że czuję jakby młoda była już na wylocie ;)
    na szczęście trwa to chwilkę, tyle że najgorzej jak jestem gdzieś daleko od kibelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 16:47

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Właśnie udało mi się przeczytać wszystkie wpisy od mojego ostatniego - sporo tego :P
    Czytałam że niektóre z mam borykają się ze skurczami braxtona hicksa też je mam już od 19 tygodnia. W 23 byliśmy z tego powodu 4 dni w szpitalu bo miałam je co 5 minut.. Na szczęście szyjka ok także pozostaje łykanie magnezu.

Też macie czasem takie uczucie jakby maluch tak nisko wciskał głowę że ma się wrażenie że zaraz wyjdzie :P?

Czy któraś mam jest z Krakowa :)? A jeśli tak to w jakim szpitalu planuje rodzić?

U mnie synek ma glowke u gory wiec mam nadzieje ze nogami pchac sie nie bedzie tam na dole! :)

A ja jestem z Krakowa i wahalam sie miedzy Ujastkiem ale jednak chce rodzic na Zeromskiego.. :) a Ty?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często czuję takie jakby parcie ale całego podbrzusza, jakby cały dół chciał się oddzielić ale jak poleżę to przechodzi. Ostatnio znów zaczęły mi dokuczać bóle pachwin i boków brzucha, z jednej strony mała rośnie i wszystko się rozciąga a z drugiej ciało przygotowuje się do porodu. Tak chciałam być aktywna w ciąży żeby później mniej się męczyć z porodem i powrotem już po a tu z planów wyszło tyle że zejście z łóżka do kibelka mnie męczy :/ Ale już niedużo zostało więc teraz zamierzam się już tylko cieszyć tym pięknym stanem :) Na 21 kwietnia mamy zaplanowaną sesję ciążową, oczywiście nie mam zielonego pomysłu jak to ugryźć, z jednej strony podoba mi się wiele różnych pomysłów ale z drugiej jak mam się zdecydować na jeden motyw to nic nie jest takie jakbym chciała w 100% ale jest jeszcze trochę czasu na zastanowienie i w ostateczności będziemy się przebierać 10 razy a tuż po ostatniej klatce urodzę ze zmęczenia :) Zrobiłam sobie prezent świąteczny i zamówiłam górę książek więc jak już przyjdą to z łóżka nie wychodzę chyba że będzie pięknie to przesiądę się na parkową ławkę.
    Zapomniałam pochwalić się naszą bryką :) Oczywiście jest do tego jeszcze spacerówka i fotelik ale nie zrobiłam zdjęcia nim schowaliśmy do pudelka. Wózek z wyglądu prosty ale dla mnie najważniejsze to fajne opony (myślę że rzeczywiście nadają się na każdy teren), jest bardzo lekki, nawet teraz bez problemu go podniosę, łatwo się składa, zwrotny i bardzo lekko się prowadzi. Mam nadzieję że będziemy zadowoleni ale to się okaże za jakiś czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:23

Iwa81, Nacia, Patrycja24, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem - super wózio :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    u mnie potwierdziło dwóch i to kilka razy więc myślę, że nic już nie wyrośnie między nogami ;) chociaż był moment że miałam wątpliwości bo wszyscy mówili że jak na córkę to wyjątkowo ładnie wyglądam w ciąży, i było lekkie zawahanie przy malowaniu jednej ściany na różowo ;)
    U mnie też w sumie dwóch potwierdziło bo moja lekarz i raz byłam w 25 tyg u innego lekarza na 3d i tez powiedział że dziewuszka.Tylko wszystkich dziwi mój wygląd - że niby tak pięknie i wogole☺

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady. Przy zmianie pozycji np.z lezacej do siedzacej boli mnie dol brzucha. Dosc mocno. Pytalam o to lekarke i twierdzi, ze to normalne. Ma tak ktoras? W nocy wstaje kilka razy do kibelka i jak do tego bolu brzucha dochodzi bol miednicy to powiem Wam, ze to niezle wyzwanie. Trwa to tylko chwile, ale jest dosc uciazliwe.

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys u mnie to samo = od poczatku pwtarzali ze wygladam cudnie, ze na bank bedzie chlopak, a moja kumpela, faktycznie no wyglda srednio. i co? i kto ma chlopaka? tak tak - ona. u mnie na milion % dziewzyna :)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chłopaka a wyglądam szkaradnie, jak zawsze miałam super cere to teraz milion pryszczy na twarzy jak i dekoldzie, włosy wiecznie przetłuszczone i chodzę opuchnięta, więc chyba nie ma reguły, jednym ciąża służy, innym nie ;)

aaaguchaaa, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;ubie za podsumowanie :) bo to tak juz jest, ze albo sie wyglada dobrze albo niestety hormony ni spryjaja.pozdrawiam po obiedzie z harcujaca Majka i zbierajaca sie chyba mega zgaga ;/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady. Przy zmianie pozycji np.z lezacej do siedzacej boli mnie dol brzucha. Dosc mocno. Pytalam o to lekarke i twierdzi, ze to normalne. Ma tak ktoras? W nocy wstaje kilka razy do kibelka i jak do tego bolu brzucha dochodzi bol miednicy to powiem Wam, ze to niezle wyzwanie. Trwa to tylko chwile, ale jest dosc uciazliwe.

Sprobuj wstawac nie napinajac brzucha bo pewnie od tego cie boli.. ja jak leze na plecach i chce wstac to podtrzymuje brzuch i obracam sie najpierw na bok a pozniej dopiero sie podnosze. Bez napinania brzucha. Bo tez mialam takie bolesci. No maz sie ze mnie smieje jak widzi jak wstaje z lozka ale przynajmniej bezbolesnie :) poturlikaj sie troche a nie przechodz od razu z pozycji lezacej do siedzacej :) na pewno cie bedzie mniej bolalo :)

Jeszcze kilka tygodni turlikania sie :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Sprobuj wstawac nie napinajac brzucha bo pewnie od tego cie boli.. ja jak leze na plecach i chce wstac to podtrzymuje brzuch i obracam sie najpierw na bok a pozniej dopiero sie podnosze. Bez napinania brzucha. Bo tez mialam takie bolesci. No maz sie ze mnie smieje jak widzi jak wstaje z lozka ale przynajmniej bezbolesnie :) poturlikaj sie troche a nie przechodz od razu z pozycji lezacej do siedzacej :) na pewno cie bedzie mniej bolalo :)

Jeszcze kilka tygodni turlikania sie :)
    Dzieki za odpowiedz :-) czasem tak wlasnie robie-turlam sie. Jak starej babci ciezko mi wstac. Do tego te kosci...mam problemy, zeby nogi podniesc do gory. Ech, ponarzekalam.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z rzeczy przyjemnych to juz za kilka tygodni przywitam synka po tej stronie brzucha <3 zaczelismy 33 tydzien.

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nie ma co gadać jest coraz ciężej,mnóstwo dolegliwości :klocie szyjki,rozchodza ce się kości krocza,problemy z oddychaniem,bezsenne noce,problemy z wykonaniem najprostszych czynności typu założenie skarpetek (o goleniu m-sc intymnych nie wspominam) i tak można wymieniać w nieskończonosc

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9693b602614.jpg

Nacia, Baronowa_83, pasia27, monilia84, Iwa81, KokoszaNell lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis taki maly brzuchol wyszedl. W rzeczywistosci jest wiekszy ;-)

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dzieki za odpowiedz :-) czasem tak wlasnie robie-turlam sie. Jak starej babci ciezko mi wstac. Do tego te kosci...mam problemy, zeby nogi podniesc do gory. Ech, ponarzekalam.

Nie przejmuj sie :) ja do 30tc nie czulam praktycznie ze jestem w ciazy a teraz ruszac sie nie moge, kregoslup mnie boli, nogi mi spuchly pelno delikatnych rozstepow na nogach :( no i obraczka schowana do pudelka bo palce tak spuchly :/ no ogolnie masakra!

Ale juz tuz tuz tak niewiele nam zostalo dlatego przechodze to cierpliwie pokrzywie sie czasami nawet lza poleci z bolu ale daje rade :) za miesiac niektore z nas juz moga miec maluszki przy sobie <3

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze gdyby to faceci mieliby byc w ciazy to przyrost naturalny spadlby drastycznie:-P

pasia27, Nacia, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ