Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie udało mi się przeczytać wszystkie wpisy od mojego ostatniego - sporo tego

Czytałam że niektóre z mam borykają się ze skurczami braxtona hicksa też je mam już od 19 tygodnia. W 23 byliśmy z tego powodu 4 dni w szpitalu bo miałam je co 5 minut.. Na szczęście szyjka ok także pozostaje łykanie magnezu.
Też macie czasem takie uczucie jakby maluch tak nisko wciskał głowę że ma się wrażenie że zaraz wyjdzie
?
Czy któraś mam jest z Krakowa
? A jeśli tak to w jakim szpitalu planuje rodzić?
-
Evil89 wrote:Właśnie udało mi się przeczytać wszystkie wpisy od mojego ostatniego - sporo tego

Czytałam że niektóre z mam borykają się ze skurczami braxtona hicksa też je mam już od 19 tygodnia. W 23 byliśmy z tego powodu 4 dni w szpitalu bo miałam je co 5 minut.. Na szczęście szyjka ok także pozostaje łykanie magnezu.
Też macie czasem takie uczucie jakby maluch tak nisko wciskał głowę że ma się wrażenie że zaraz wyjdzie
?
Czy któraś mam jest z Krakowa
? A jeśli tak to w jakim szpitalu planuje rodzić?
U mnie synek ma glowke u gory wiec mam nadzieje ze nogami pchac sie nie bedzie tam na dole!
A ja jestem z Krakowa i wahalam sie miedzy Ujastkiem ale jednak chce rodzic na Zeromskiego..
a Ty?

-
Ja też często czuję takie jakby parcie ale całego podbrzusza, jakby cały dół chciał się oddzielić ale jak poleżę to przechodzi. Ostatnio znów zaczęły mi dokuczać bóle pachwin i boków brzucha, z jednej strony mała rośnie i wszystko się rozciąga a z drugiej ciało przygotowuje się do porodu. Tak chciałam być aktywna w ciąży żeby później mniej się męczyć z porodem i powrotem już po a tu z planów wyszło tyle że zejście z łóżka do kibelka mnie męczy
Ale już niedużo zostało więc teraz zamierzam się już tylko cieszyć tym pięknym stanem
Na 21 kwietnia mamy zaplanowaną sesję ciążową, oczywiście nie mam zielonego pomysłu jak to ugryźć, z jednej strony podoba mi się wiele różnych pomysłów ale z drugiej jak mam się zdecydować na jeden motyw to nic nie jest takie jakbym chciała w 100% ale jest jeszcze trochę czasu na zastanowienie i w ostateczności będziemy się przebierać 10 razy a tuż po ostatniej klatce urodzę ze zmęczenia
Zrobiłam sobie prezent świąteczny i zamówiłam górę książek więc jak już przyjdą to z łóżka nie wychodzę chyba że będzie pięknie to przesiądę się na parkową ławkę.
Zapomniałam pochwalić się naszą bryką
Oczywiście jest do tego jeszcze spacerówka i fotelik ale nie zrobiłam zdjęcia nim schowaliśmy do pudelka. Wózek z wyglądu prosty ale dla mnie najważniejsze to fajne opony (myślę że rzeczywiście nadają się na każdy teren), jest bardzo lekki, nawet teraz bez problemu go podniosę, łatwo się składa, zwrotny i bardzo lekko się prowadzi. Mam nadzieję że będziemy zadowoleni ale to się okaże za jakiś czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:23
Iwa81, Nacia, Patrycja24, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość
-
U mnie też w sumie dwóch potwierdziło bo moja lekarz i raz byłam w 25 tyg u innego lekarza na 3d i tez powiedział że dziewuszka.Tylko wszystkich dziwi mój wygląd - że niby tak pięknie i wogole☺Iwa81 wrote:u mnie potwierdziło dwóch i to kilka razy więc myślę, że nic już nie wyrośnie między nogami
chociaż był moment że miałam wątpliwości bo wszyscy mówili że jak na córkę to wyjątkowo ładnie wyglądam w ciąży, i było lekkie zawahanie przy malowaniu jednej ściany na różowo 
Iwa81 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Dziewczyny potrzebuje porady. Przy zmianie pozycji np.z lezacej do siedzacej boli mnie dol brzucha. Dosc mocno. Pytalam o to lekarke i twierdzi, ze to normalne. Ma tak ktoras? W nocy wstaje kilka razy do kibelka i jak do tego bolu brzucha dochodzi bol miednicy to powiem Wam, ze to niezle wyzwanie. Trwa to tylko chwile, ale jest dosc uciazliwe.Patrycja24
-
nick nieaktualnyJa mam chłopaka a wyglądam szkaradnie, jak zawsze miałam super cere to teraz milion pryszczy na twarzy jak i dekoldzie, włosy wiecznie przetłuszczone i chodzę opuchnięta, więc chyba nie ma reguły, jednym ciąża służy, innym nie
aaaguchaaa, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Patrycja24 wrote:Dziewczyny potrzebuje porady. Przy zmianie pozycji np.z lezacej do siedzacej boli mnie dol brzucha. Dosc mocno. Pytalam o to lekarke i twierdzi, ze to normalne. Ma tak ktoras? W nocy wstaje kilka razy do kibelka i jak do tego bolu brzucha dochodzi bol miednicy to powiem Wam, ze to niezle wyzwanie. Trwa to tylko chwile, ale jest dosc uciazliwe.
Sprobuj wstawac nie napinajac brzucha bo pewnie od tego cie boli.. ja jak leze na plecach i chce wstac to podtrzymuje brzuch i obracam sie najpierw na bok a pozniej dopiero sie podnosze. Bez napinania brzucha. Bo tez mialam takie bolesci. No maz sie ze mnie smieje jak widzi jak wstaje z lozka ale przynajmniej bezbolesnie
poturlikaj sie troche a nie przechodz od razu z pozycji lezacej do siedzacej
na pewno cie bedzie mniej bolalo 
Jeszcze kilka tygodni turlikania sie
pasia27 lubi tę wiadomość

-
Dzieki za odpowiedzNacia wrote:Sprobuj wstawac nie napinajac brzucha bo pewnie od tego cie boli.. ja jak leze na plecach i chce wstac to podtrzymuje brzuch i obracam sie najpierw na bok a pozniej dopiero sie podnosze. Bez napinania brzucha. Bo tez mialam takie bolesci. No maz sie ze mnie smieje jak widzi jak wstaje z lozka ale przynajmniej bezbolesnie
poturlikaj sie troche a nie przechodz od razu z pozycji lezacej do siedzacej
na pewno cie bedzie mniej bolalo 
Jeszcze kilka tygodni turlikania sie
czasem tak wlasnie robie-turlam sie. Jak starej babci ciezko mi wstac. Do tego te kosci...mam problemy, zeby nogi podniesc do gory. Ech, ponarzekalam.
Patrycja24 -
Oj dziewczyny nie ma co gadać jest coraz ciężej,mnóstwo dolegliwości :klocie szyjki,rozchodza ce się kości krocza,problemy z oddychaniem,bezsenne noce,problemy z wykonaniem najprostszych czynności typu założenie skarpetek (o goleniu m-sc intymnych nie wspominam) i tak można wymieniać w nieskończonosc
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Patrycja24 wrote:Dzieki za odpowiedz
czasem tak wlasnie robie-turlam sie. Jak starej babci ciezko mi wstac. Do tego te kosci...mam problemy, zeby nogi podniesc do gory. Ech, ponarzekalam.
Nie przejmuj sie
ja do 30tc nie czulam praktycznie ze jestem w ciazy a teraz ruszac sie nie moge, kregoslup mnie boli, nogi mi spuchly pelno delikatnych rozstepow na nogach
no i obraczka schowana do pudelka bo palce tak spuchly
no ogolnie masakra!
Ale juz tuz tuz tak niewiele nam zostalo dlatego przechodze to cierpliwie pokrzywie sie czasami nawet lza poleci z bolu ale daje rade
za miesiac niektore z nas juz moga miec maluszki przy sobie