Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    czy dzisiaj bedzie slodki ciezar ? albo juz byl ?
    Był o 9:07:)

malvva lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wizytujemy,i dobrze,ze nie przekladalam na czwartek bo mąż wyjezdza na dwa dni i trochę się boje bo dzisiaj mnie brzuch bolal ale to chyba nie byly skurcze bo tylko z lewej strony i zebra mnie bolaly,zobaczymy co powie dzisiaj na wizycie

• Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Witam po świętach! Najadłam się pyszności i teraz mam meega wyrzuty sumienia za to obrzarstwo...:-( Zamiast jeść dla dwojga najadłam się za dwoje i to jeszcze głównie sałatek z majonezem i faszerowanych jaj.. Przytyłam chyba z 5kg w te dwa dni...

Ehhh... nie mądra ja...

Wizytuję teraz 1 kwietnia- zarówno prywatnie, jak i na NFZ. Chyba chciałabym już usłyszeć, że szyjka miękka i że się powoli skraca

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:28

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie płci myślę, że pomyłki mogą się zdarzyć, ale chyba tylko wtedy, gdy płeć potwierdził jeden lekarz i właśnie na jednym- dwóch usg. A przecież większość z nas chodzi do kilku ginów, do tego Ci prywatni robią usg na każdej wizycie. Zdarzają się też pobyty w szpitalu, więc ryzyko błędu przy tak "wychuchanych" ciążach jest chyba bliskie 0. U mnie dziewczę potwierdziło 4 niezależnych lekarzy, więc nie wierzę w pomyłkę :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Kocyk Bambus Minky 75x100 Bardzo Gruby Na Zimę (5739504787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    http://allegro.pl/kocyk-bambus-minky-75x100-bardzo-gruby-na-zime-i5739504787.html
    Któraś z dziewczyn z tej aukcji zamawiała, ja co prawda jeszcze nie ale mam zamiar☺
    To ha kupowałam od tej Pani, tylko wzięłam cienki (wiosenno- letni). Polecam :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
    i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)

skoro nie gonił Cię po wyjściu z gabinetu to nie ma dramatu ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam jakieś niepokojące mnie objawy. Straszne kłucia w dole, czy Wy tez tak macie ? Zaczęłam właśnie 32 tc

mnie też czasami kłuje, ale nie strasznie mocno tylko parę kujków i potem spokój.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
    i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)
    Spoko, oni zarabiają w jeden- dwa dni tyle co niektóre z nas w miesiąc, więc nie zbiednieje! :-D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, czyli wszystko w najlepszym porządku ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    To ha kupowałam od tej Pani, tylko wzięłam cienki (wiosenno- letni). Polecam :-)

no właśnie pokukam sobie, bo też chcę taki cieńszy na lato.

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Był o 9:07:)

dzieki to poszukam na ich stronie :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    W temacie płci myślę, że pomyłki mogą się zdarzyć, ale chyba tylko wtedy, gdy płeć potwierdził jeden lekarz i właśnie na jednym- dwóch usg. A przecież większość z nas chodzi do kilku ginów, do tego Ci prywatni robią usg na każdej wizycie. Zdarzają się też pobyty w szpitalu, więc ryzyko błędu przy tak "wychuchanych" ciążach jest chyba bliskie 0. U mnie dziewczę potwierdziło 4 niezależnych lekarzy, więc nie wierzę w pomyłkę :-)

u mnie potwierdziło dwóch i to kilka razy więc myślę, że nic już nie wyrośnie między nogami ;) chociaż był moment że miałam wątpliwości bo wszyscy mówili że jak na córkę to wyjątkowo ładnie wyglądam w ciąży, i było lekkie zawahanie przy malowaniu jednej ściany na różowo ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Przez święta nie zaglądałam, wiec nawet nie próbuje nadrabiać. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję tym, które przyniosły z wizyt dobre wieści :)

Ja dziś po super poranku, wizycie kuriera, przypływie gotówki.. lecę napadać na sklep z tkaninami i biorę się za szycie kocyka dla maleńkiej i organizara do torby.

Jak chodzi o płeć to u nas na połówkowym wyszła córcia i później inna lekarka potwierdziła. Jakoś nie mam wątpliwości.. czuję się jak ohydny wieloryb z wypryskami, więc nawet nie ma opcji na synka ;D

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva ja wizytuje 12.04 :)

Iwa ja kocyk zamawiałam z Milutki
    http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html są różne grubości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:57

Iwa81 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!
    Ja dzisiaj też poszłam na taką nieplanowaną wizytę do mojej ginekolog. Od niedzieli wieczór czułam dość mocne kłucie w podbrzuszu, które ustępowało tylko na chwilę. Na szczęście szyjka zamknięta przeszło 4 cm długości, na ktg zero skurczy a przyczyną najprawdopodobniej jest to że synek jest już główką strasznie niziutko i ten nacisk się zmienił i wywołuje dyskomfort przy zmianie pozycji. Po za tym Kacerek dalej jest 2 tygodnie starszy, z pomiarów wychodzi 36 tydzień i 2572g. :) Przez święta troszkę zaniedbałam ilość wypijanych płynów i wody płodowe znów się zmniejszyły;/ Za tydzień kontrola. A i pani doktor pobrała mi też wymaz na GBS i za jakieś 3 dni będzie do odbioru :)

To tyle u mnie a teraz idę piec schabowe na obiad :D

Iwa81 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Malvva ja wizytuje 12.04 :)

Iwa ja kocyk zamawiałam z Milutki
    http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html są różne grubości :)

a na poprzedniej kiedy bylas ? bo ja 15 luty mam nadzieje ze po tj w kwietniu juz szybciej bedzie

Iwa81 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Ja tez po wizycie. Dzieć ma juz 2,2. Wszystko ok. Zaczynamy sie wizytować co 2 tygodnie.
    Dostalam furagine. Jakbym Malo leków brala ;)

josephinka84, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wieści z wizyt :)

Ja się zastanawiam nad tym kocykiem minky jaką grubość właśnie wybrać, ale chyba ten cienki wezmę, bo zanim junior się urodzi to raczej będzie ciepło. A do wózka też kupujecie taki zestaw minky ???

Klaudia to twój Kacperek to duży chłopczyk super :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :) Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!
    Ja dzisiaj też poszłam na taką nieplanowaną wizytę do mojej ginekolog. Od niedzieli wieczór czułam dość mocne kłucie w podbrzuszu, które ustępowało tylko na chwilę. Na szczęście szyjka zamknięta przeszło 4 cm długości, na ktg zero skurczy a przyczyną najprawdopodobniej jest to że synek jest już główką strasznie niziutko i ten nacisk się zmienił i wywołuje dyskomfort przy zmianie pozycji. Po za tym Kacerek dalej jest 2 tygodnie starszy, z pomiarów wychodzi 36 tydzień i 2572g. :) Przez święta troszkę zaniedbałam ilość wypijanych płynów i wody płodowe znów się zmniejszyły;/ Za tydzień kontrola. A i pani doktor pobrała mi też wymaz na GBS i za jakieś 3 dni będzie do odbioru :)

To tyle u mnie a teraz idę piec schabowe na obiad :D

jak taki gbs pobierają? tak jak cytologie?

ile już macie kg na plusie. ja w 4 tyg przytyłam 4 kg...wydaje mi się, że sporo.

‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ