X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    czy dzisiaj bedzie slodki ciezar ? albo juz byl ?
    Był o 9:07:)

malvva lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wizytujemy,i dobrze,ze nie przekladalam na czwartek bo mąż wyjezdza na dwa dni i trochę się boje bo dzisiaj mnie brzuch bolal ale to chyba nie byly skurcze bo tylko z lewej strony i zebra mnie bolaly,zobaczymy co powie dzisiaj na wizycie

• Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Witam po świętach! Najadłam się pyszności i teraz mam meega wyrzuty sumienia za to obrzarstwo...:-( Zamiast jeść dla dwojga najadłam się za dwoje i to jeszcze głównie sałatek z majonezem i faszerowanych jaj.. Przytyłam chyba z 5kg w te dwa dni...

Ehhh... nie mądra ja...

Wizytuję teraz 1 kwietnia- zarówno prywatnie, jak i na NFZ. Chyba chciałabym już usłyszeć, że szyjka miękka i że się powoli skraca

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:28

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie płci myślę, że pomyłki mogą się zdarzyć, ale chyba tylko wtedy, gdy płeć potwierdził jeden lekarz i właśnie na jednym- dwóch usg. A przecież większość z nas chodzi do kilku ginów, do tego Ci prywatni robią usg na każdej wizycie. Zdarzają się też pobyty w szpitalu, więc ryzyko błędu przy tak "wychuchanych" ciążach jest chyba bliskie 0. U mnie dziewczę potwierdziło 4 niezależnych lekarzy, więc nie wierzę w pomyłkę :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Kocyk Bambus Minky 75x100 Bardzo Gruby Na Zimę (5739504787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    http://allegro.pl/kocyk-bambus-minky-75x100-bardzo-gruby-na-zime-i5739504787.html
    Któraś z dziewczyn z tej aukcji zamawiała, ja co prawda jeszcze nie ale mam zamiar☺
    To ha kupowałam od tej Pani, tylko wzięłam cienki (wiosenno- letni). Polecam :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
    i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)

skoro nie gonił Cię po wyjściu z gabinetu to nie ma dramatu ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam jakieś niepokojące mnie objawy. Straszne kłucia w dole, czy Wy tez tak macie ? Zaczęłam właśnie 32 tc

mnie też czasami kłuje, ale nie strasznie mocno tylko parę kujków i potem spokój.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
    i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)
    Spoko, oni zarabiają w jeden- dwa dni tyle co niektóre z nas w miesiąc, więc nie zbiednieje! :-D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, czyli wszystko w najlepszym porządku ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    To ha kupowałam od tej Pani, tylko wzięłam cienki (wiosenno- letni). Polecam :-)

no właśnie pokukam sobie, bo też chcę taki cieńszy na lato.

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Był o 9:07:)

dzieki to poszukam na ich stronie :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    W temacie płci myślę, że pomyłki mogą się zdarzyć, ale chyba tylko wtedy, gdy płeć potwierdził jeden lekarz i właśnie na jednym- dwóch usg. A przecież większość z nas chodzi do kilku ginów, do tego Ci prywatni robią usg na każdej wizycie. Zdarzają się też pobyty w szpitalu, więc ryzyko błędu przy tak "wychuchanych" ciążach jest chyba bliskie 0. U mnie dziewczę potwierdziło 4 niezależnych lekarzy, więc nie wierzę w pomyłkę :-)

u mnie potwierdziło dwóch i to kilka razy więc myślę, że nic już nie wyrośnie między nogami ;) chociaż był moment że miałam wątpliwości bo wszyscy mówili że jak na córkę to wyjątkowo ładnie wyglądam w ciąży, i było lekkie zawahanie przy malowaniu jednej ściany na różowo ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Przez święta nie zaglądałam, wiec nawet nie próbuje nadrabiać. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję tym, które przyniosły z wizyt dobre wieści :)

Ja dziś po super poranku, wizycie kuriera, przypływie gotówki.. lecę napadać na sklep z tkaninami i biorę się za szycie kocyka dla maleńkiej i organizara do torby.

Jak chodzi o płeć to u nas na połówkowym wyszła córcia i później inna lekarka potwierdziła. Jakoś nie mam wątpliwości.. czuję się jak ohydny wieloryb z wypryskami, więc nawet nie ma opcji na synka ;D

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva ja wizytuje 12.04 :)

Iwa ja kocyk zamawiałam z Milutki
    http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html są różne grubości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 12:57

Iwa81 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!
    Ja dzisiaj też poszłam na taką nieplanowaną wizytę do mojej ginekolog. Od niedzieli wieczór czułam dość mocne kłucie w podbrzuszu, które ustępowało tylko na chwilę. Na szczęście szyjka zamknięta przeszło 4 cm długości, na ktg zero skurczy a przyczyną najprawdopodobniej jest to że synek jest już główką strasznie niziutko i ten nacisk się zmienił i wywołuje dyskomfort przy zmianie pozycji. Po za tym Kacerek dalej jest 2 tygodnie starszy, z pomiarów wychodzi 36 tydzień i 2572g. :) Przez święta troszkę zaniedbałam ilość wypijanych płynów i wody płodowe znów się zmniejszyły;/ Za tydzień kontrola. A i pani doktor pobrała mi też wymaz na GBS i za jakieś 3 dni będzie do odbioru :)

To tyle u mnie a teraz idę piec schabowe na obiad :D

Iwa81 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Malvva ja wizytuje 12.04 :)

Iwa ja kocyk zamawiałam z Milutki
    http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html są różne grubości :)

a na poprzedniej kiedy bylas ? bo ja 15 luty mam nadzieje ze po tj w kwietniu juz szybciej bedzie

Iwa81 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Ja tez po wizycie. Dzieć ma juz 2,2. Wszystko ok. Zaczynamy sie wizytować co 2 tygodnie.
    Dostalam furagine. Jakbym Malo leków brala ;)

josephinka84, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wieści z wizyt :)

Ja się zastanawiam nad tym kocykiem minky jaką grubość właśnie wybrać, ale chyba ten cienki wezmę, bo zanim junior się urodzi to raczej będzie ciepło. A do wózka też kupujecie taki zestaw minky ???

Klaudia to twój Kacperek to duży chłopczyk super :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :) Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!
    Ja dzisiaj też poszłam na taką nieplanowaną wizytę do mojej ginekolog. Od niedzieli wieczór czułam dość mocne kłucie w podbrzuszu, które ustępowało tylko na chwilę. Na szczęście szyjka zamknięta przeszło 4 cm długości, na ktg zero skurczy a przyczyną najprawdopodobniej jest to że synek jest już główką strasznie niziutko i ten nacisk się zmienił i wywołuje dyskomfort przy zmianie pozycji. Po za tym Kacerek dalej jest 2 tygodnie starszy, z pomiarów wychodzi 36 tydzień i 2572g. :) Przez święta troszkę zaniedbałam ilość wypijanych płynów i wody płodowe znów się zmniejszyły;/ Za tydzień kontrola. A i pani doktor pobrała mi też wymaz na GBS i za jakieś 3 dni będzie do odbioru :)

To tyle u mnie a teraz idę piec schabowe na obiad :D

jak taki gbs pobierają? tak jak cytologie?

ile już macie kg na plusie. ja w 4 tyg przytyłam 4 kg...wydaje mi się, że sporo.

‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ