Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzisiaj wizytujemy,i dobrze,ze nie przekladalam na czwartek bo mąż wyjezdza na dwa dni i trochę się boje bo dzisiaj mnie brzuch bolal ale to chyba nie byly skurcze bo tylko z lewej strony i zebra mnie bolaly,zobaczymy co powie dzisiaj na wizycie
-
Cześć dziewczyny!
Witam po świętach! Najadłam się pyszności i teraz mam meega wyrzuty sumienia za to obrzarstwo...
Zamiast jeść dla dwojga najadłam się za dwoje i to jeszcze głównie sałatek z majonezem i faszerowanych jaj.. Przytyłam chyba z 5kg w te dwa dni...
Ehhh... nie mądra ja...
Wizytuję teraz 1 kwietnia- zarówno prywatnie, jak i na NFZ. Chyba chciałabym już usłyszeć, że szyjka miękka i że się powoli skraca
pasia27 lubi tę wiadomość
-
W temacie płci myślę, że pomyłki mogą się zdarzyć, ale chyba tylko wtedy, gdy płeć potwierdził jeden lekarz i właśnie na jednym- dwóch usg. A przecież większość z nas chodzi do kilku ginów, do tego Ci prywatni robią usg na każdej wizycie. Zdarzają się też pobyty w szpitalu, więc ryzyko błędu przy tak "wychuchanych" ciążach jest chyba bliskie 0. U mnie dziewczę potwierdziło 4 niezależnych lekarzy, więc nie wierzę w pomyłkę
-
To ha kupowałam od tej Pani, tylko wzięłam cienki (wiosenno- letni). PolecamJustyśM wrote:Kocyk Bambus Minky 75x100 Bardzo Gruby Na Zimę (5739504787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
http://allegro.pl/kocyk-bambus-minky-75x100-bardzo-gruby-na-zime-i5739504787.html
Któraś z dziewczyn z tej aukcji zamawiała, ja co prawda jeszcze nie ale mam zamiar☺
-
zabuszka wrote:ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)
skoro nie gonił Cię po wyjściu z gabinetu to nie ma dramatu
-
Spoko, oni zarabiają w jeden- dwa dni tyle co niektóre z nas w miesiąc, więc nie zbiednieje!zabuszka wrote:ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)
-
Negra wrote:W temacie płci myślę, że pomyłki mogą się zdarzyć, ale chyba tylko wtedy, gdy płeć potwierdził jeden lekarz i właśnie na jednym- dwóch usg. A przecież większość z nas chodzi do kilku ginów, do tego Ci prywatni robią usg na każdej wizycie. Zdarzają się też pobyty w szpitalu, więc ryzyko błędu przy tak "wychuchanych" ciążach jest chyba bliskie 0. U mnie dziewczę potwierdziło 4 niezależnych lekarzy, więc nie wierzę w pomyłkę

u mnie potwierdziło dwóch i to kilka razy więc myślę, że nic już nie wyrośnie między nogami
chociaż był moment że miałam wątpliwości bo wszyscy mówili że jak na córkę to wyjątkowo ładnie wyglądam w ciąży, i było lekkie zawahanie przy malowaniu jednej ściany na różowo
-
Hej dziewczyny!

Przez święta nie zaglądałam, wiec nawet nie próbuje nadrabiać. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję tym, które przyniosły z wizyt dobre wieści
Ja dziś po super poranku, wizycie kuriera, przypływie gotówki.. lecę napadać na sklep z tkaninami i biorę się za szycie kocyka dla maleńkiej i organizara do torby.
Jak chodzi o płeć to u nas na połówkowym wyszła córcia i później inna lekarka potwierdziła. Jakoś nie mam wątpliwości.. czuję się jak ohydny wieloryb z wypryskami, więc nawet nie ma opcji na synka
Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!
Ja dzisiaj też poszłam na taką nieplanowaną wizytę do mojej ginekolog. Od niedzieli wieczór czułam dość mocne kłucie w podbrzuszu, które ustępowało tylko na chwilę. Na szczęście szyjka zamknięta przeszło 4 cm długości, na ktg zero skurczy a przyczyną najprawdopodobniej jest to że synek jest już główką strasznie niziutko i ten nacisk się zmienił i wywołuje dyskomfort przy zmianie pozycji. Po za tym Kacerek dalej jest 2 tygodnie starszy, z pomiarów wychodzi 36 tydzień i 2572g.
Przez święta troszkę zaniedbałam ilość wypijanych płynów i wody płodowe znów się zmniejszyły;/ Za tydzień kontrola. A i pani doktor pobrała mi też wymaz na GBS i za jakieś 3 dni będzie do odbioru 
To tyle u mnie a teraz idę piec schabowe na obiad
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Malvva ja wizytuje 12.04

Iwa ja kocyk zamawiałam z Milutki
http://allegro.pl/milutka-kocyk-wiosenny-poduszka-minky-wyprawka-i5273329123.html są różne grubości
a na poprzedniej kiedy bylas ? bo ja 15 luty mam nadzieje ze po tj w kwietniu juz szybciej bedzie
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Dobry. Ja tez po wizycie. Dzieć ma juz 2,2. Wszystko ok. Zaczynamy sie wizytować co 2 tygodnie.
Dostalam furagine. Jakbym Malo leków brala
josephinka84, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wieści z wizyt

Ja się zastanawiam nad tym kocykiem minky jaką grubość właśnie wybrać, ale chyba ten cienki wezmę, bo zanim junior się urodzi to raczej będzie ciepło. A do wózka też kupujecie taki zestaw minky ???
Klaudia to twój Kacperek to duży chłopczyk super
klaudia1534 lubi tę wiadomość

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Hej
Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!
Ja dzisiaj też poszłam na taką nieplanowaną wizytę do mojej ginekolog. Od niedzieli wieczór czułam dość mocne kłucie w podbrzuszu, które ustępowało tylko na chwilę. Na szczęście szyjka zamknięta przeszło 4 cm długości, na ktg zero skurczy a przyczyną najprawdopodobniej jest to że synek jest już główką strasznie niziutko i ten nacisk się zmienił i wywołuje dyskomfort przy zmianie pozycji. Po za tym Kacerek dalej jest 2 tygodnie starszy, z pomiarów wychodzi 36 tydzień i 2572g.
Przez święta troszkę zaniedbałam ilość wypijanych płynów i wody płodowe znów się zmniejszyły;/ Za tydzień kontrola. A i pani doktor pobrała mi też wymaz na GBS i za jakieś 3 dni będzie do odbioru 
To tyle u mnie a teraz idę piec schabowe na obiad
jak taki gbs pobierają? tak jak cytologie?
ile już macie kg na plusie. ja w 4 tyg przytyłam 4 kg...wydaje mi się, że sporo.