Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi już 36 tydzień leci

Co najdziwniejsze, z dnia na dzień jestem spokojniejsza.
Nawet nasz nowy pokoik czeka sobie na dokończenie ( wczesniej wchodziłam tam codziennie kilka razy i patrzyłam co jeszcze zrobic, teraz odpuszczam
) i torba do szpitala jeszcze niekompletna w 100%, I fotelika nie ma i kilku innych rzeczy.
A ja jakoś tak z dystansem o tym wszystkim myślę, nie panikuję jak wczesniej. Pewnie kilka dni przed cc nie bede mogła spac z nerwów, ale na dzien dzisiejszy nie jest źle
Wiem że wszystko czego będzie moja Córeczka potrzebowała to moja miłość i moje piersi
sucha pieluszka i bicie mojego serca. Reszta nie ma wielkiego znaczenia. Co trzeba się dokupi itp.
Rano wstaje do pracy na 2-3 h a w południe fryzjer
Oby zleciało do przyszłej wizyty u lekarza bo juz nie moge sie doczekać ile Mała waży( najpierw duzo przybierała, potem zwolniła bardzo i choc niby mieściła sie w normach zaczelam sie stresować... )
Spokojnej, dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 02:15
pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewcyny witamy sie po świetach

Nasza wizyta przed świetami wypadla doac ok tzn. maly sie obrócił czyli rodzimy SN
ale malo wazy bo tylko 1920g (33+6). Lekarz sprawdził przeplywy i wszystko jest ok i powiedzial ze waga tez ok bo Kacperek od poczatku w dolnym centylu byl. Mam nadzieje że sie nie myli i jest wszystko ok. Że nadrobi do nastepnej wizyty wiecej 
Czas do porodu tak szybko nam ucieka że ho ho kurcze dzisiaj mamy 40dni do porodu kiedy to zlecialo. Wczoraj uświadomiłam sobie że ten poród tak naprawde moze sie zaczac w kazdej chwili
Nie moge doczekac sie dnia spotkania z moim synkiem. Wczoraj śmialysmy sie z rodzinka że musze rzucic jakis czar żeby Kacperek urodzil sie najwcześniej 9 maja żeby udalo mi sie byc na Komunii Klaudii 
Wczesniej liczylam na CC ze wzgledu na posladkowe ulozenie i wczesnjejszy loród teraz ju wiem że nic z tego i sie stresuje żeby córki nie zawieść i chociaż te 1,5h w Kościele przy niej być
Nio zobaczymy 
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 07:18
pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
Hej dziewczynki.Juz można dni odliczać - mi zostało 43-no nieźle. Pokoik nie gotowy jeszcze,mieszkamy w 2 pokojowym mniejszy do tej pory służył jako taki gościnny nawet tam nie staliśmy, Łóżko w nim mamy 1 osobowe ale jakoś kiepsko to widzę że będę miała na nim spać na początku bo nie bez sensu tak osobno,a ono jeszcze takie mało wygodne i żeby z mala poleżeć to też szału z miejscem nie ma-chyba że coś kupimy jeszcze go porodu☺Następna sprawa to w pokoju jeden kąt zajmują butelki z....alkoholem-po naszym ślubie nam zoftaly:wina,winahisky, wódki i inne-tez trzeba z tym porządek zrobić ślę miejsca brak w domku.A ja jak to ja już bym chciała mieć dopiete wszystko na ostatni guzik. Łóżeczko nie dobrane, imię nie wybrane co mnie wstrzymuje z zakupem literek na sciane
pasia27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Witajcie po świętach

Ja jestem wykończona i chyba dziś nie wstaję
Koleżanka znajomej w zeszłym tygodniu urodziła córeczkę, a do końca miał być chłopak! Mam nadzieje że nasz Dominik nie zrobi nam takiego numeru Ale pociągnie lekarza za język za tydzień, tylko nie powiem mu co mówił wcześniej
-
domi05 wrote:Witajcie po świętach

Ja jestem wykończona i chyba dziś nie wstaję
Koleżanka znajomej w zeszłym tygodniu urodziła córeczkę, a do końca miał być chłopak! Mam nadzieje że nasz Dominik nie zrobi nam takiego numeru Ale pociągnie lekarza za język za tydzień, tylko nie powiem mu co mówił wcześniej
A myslalam ze w tych czasach sie takie rzeczy nie zdarzaja..
Ja mam miec drugkego syniusia ale jakby byla taka niespodzianka to nie pogniewalabym sie, mimo ze chlopiece rzeczy gotowe;-)

-
Ostatnio jak bylam w szpitalu na badaniu echa serca to lekarka robiac badanie skomentowala ze widzi woreczek z jaderkami
wiec to juz trzeci lekarz ktory potwierdzil ze bedzie syn 
No mam nadzieje ze sie nie myla!
Ps. Z drugiej strony nie fajnie ta lekarka sie zachowala bo mogla przynajmniej zapytac czy chcemy znac plec.. bo np na poczatku myslelismy o tym zeby nie znac plci
ale ciekawosc wygrala

-
Kocyk Bambus Minky 75x100 Bardzo Gruby Na Zimę (5739504787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
http://allegro.pl/kocyk-bambus-minky-75x100-bardzo-gruby-na-zime-i5739504787.html
Któraś z dziewczyn z tej aukcji zamawiała, ja co prawda jeszcze nie ale mam zamiar☺[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Wiecie co z ta wagą teraz z usg przy końcu ciąży, to urządzenie może się sporo mylić. Moja koleżanka urodziła niedawno, a tydzień wcześniej miała robione usg. I lekarz powiedział że mały waży 2100g, urodził się 2900g. Tak więc spora różnica. Z tego co wiem, oni biorą główkę, brzuszek i nóżkę do pomiarów wagi i różnie może wyjść. Tak więc faktycznie ile waży, dowiemy jak się urodzą nasze dzieciaczki.
monilia84 lubi tę wiadomość

-
Hej dziewczyny
ja dzis zaczynam 34 tc 
otatnio tez bylam podziebiona bolalo gardlo i katar ale jakos przeszło.
Od soboty zabieram sie za pranie ciuszkow, kocykow, poscieli i innych
no a potem prasowanko.
Któraś dziewczyna wizytuje tak jak ja 12 kwietnia ??? ;p -
malvva wrote:Hej dziewczyny
ja dzis zaczynam 34 tc 
otatnio tez bylam podziebiona bolalo gardlo i katar ale jakos przeszło.
Od soboty zabieram sie za pranie ciuszkow, kocykow, poscieli i innych
no a potem prasowanko.
Któraś dziewczyna wizytuje tak jak ja 12 kwietnia ??? ;p
ja 15 kwietnia , bo teraz już co 3 tygodnie mamy wizytację
monilia84 lubi tę wiadomość
-
ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)
-
Witam się po świętach
my właśnie wróciliśmy po ostatnim usg. Córka oczywiście nadal jest córką ale bezwstydnie pozwala potwierdzić to przy każdym badaniu więc chyba pomyślałabym że mi dzidzie w szpitalu podmienili jakby okazało się że to chłopak
znam z ostatniego czasu przypadek że miała być dziewczynka a urodził się chłopak ale później okazało się ze lekarz tylko na pierwszym usg powiedział jaka płeć a rodzice mając już dwóch chłopaków więcej nie pytali 
Córcia nadal 4-5 dni do przodu więc całą ciążę rośnie równo czyli owulacja musiała być przesunięta. Wazy 1920 g i wg pani doktor rośnie na 3400-3500 g w terminie czyli średniaczek chociaż spodziewałam się patrząc na siebie i męża że będzie dużo mniejsza. Ilość wód w normie, przepływy i wszystkie pomiary też prawidłowe, ułożona główka w dół więc czekamy teraz już spokojnie aż zechce do nas wyjść choć nie wczesniej niż za miesiąc
Różyczka, Rudzina, Negra, josephinka84, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość