X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi już 36 tydzień leci :)
    Co najdziwniejsze, z dnia na dzień jestem spokojniejsza.
    Nawet nasz nowy pokoik czeka sobie na dokończenie ( wczesniej wchodziłam tam codziennie kilka razy i patrzyłam co jeszcze zrobic, teraz odpuszczam :)) i torba do szpitala jeszcze niekompletna w 100%, I fotelika nie ma i kilku innych rzeczy.
    A ja jakoś tak z dystansem o tym wszystkim myślę, nie panikuję jak wczesniej. Pewnie kilka dni przed cc nie bede mogła spac z nerwów, ale na dzien dzisiejszy nie jest źle :) Wiem że wszystko czego będzie moja Córeczka potrzebowała to moja miłość i moje piersi :) sucha pieluszka i bicie mojego serca. Reszta nie ma wielkiego znaczenia. Co trzeba się dokupi itp.
    Rano wstaje do pracy na 2-3 h a w południe fryzjer :) Oby zleciało do przyszłej wizyty u lekarza bo juz nie moge sie doczekać ile Mała waży( najpierw duzo przybierała, potem zwolniła bardzo i choc niby mieściła sie w normach zaczelam sie stresować... )
    Spokojnej, dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 02:15

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcyny witamy sie po świetach :)
    Nasza wizyta przed świetami wypadla doac ok tzn. maly sie obrócił czyli rodzimy SN :) ale malo wazy bo tylko 1920g (33+6). Lekarz sprawdził przeplywy i wszystko jest ok i powiedzial ze waga tez ok bo Kacperek od poczatku w dolnym centylu byl. Mam nadzieje że sie nie myli i jest wszystko ok. Że nadrobi do nastepnej wizyty wiecej ;)
    Czas do porodu tak szybko nam ucieka że ho ho kurcze dzisiaj mamy 40dni do porodu kiedy to zlecialo. Wczoraj uświadomiłam sobie że ten poród tak naprawde moze sie zaczac w kazdej chwili :) Nie moge doczekac sie dnia spotkania z moim synkiem. Wczoraj śmialysmy sie z rodzinka że musze rzucic jakis czar żeby Kacperek urodzil sie najwcześniej 9 maja żeby udalo mi sie byc na Komunii Klaudii :)
    Wczesniej liczylam na CC ze wzgledu na posladkowe ulozenie i wczesnjejszy loród teraz ju wiem że nic z tego i sie stresuje żeby córki nie zawieść i chociaż te 1,5h w Kościele przy niej być :) Nio zobaczymy :)

Miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 07:18

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.Juz można dni odliczać - mi zostało 43-no nieźle. Pokoik nie gotowy jeszcze,mieszkamy w 2 pokojowym mniejszy do tej pory służył jako taki gościnny nawet tam nie staliśmy, Łóżko w nim mamy 1 osobowe ale jakoś kiepsko to widzę że będę miała na nim spać na początku bo nie bez sensu tak osobno,a ono jeszcze takie mało wygodne i żeby z mala poleżeć to też szału z miejscem nie ma-chyba że coś kupimy jeszcze go porodu☺Następna sprawa to w pokoju jeden kąt zajmują butelki z....alkoholem-po naszym ślubie nam zoftaly:wina,winahisky, wódki i inne-tez trzeba z tym porządek zrobić ślę miejsca brak w domku.A ja jak to ja już bym chciała mieć dopiete wszystko na ostatni guzik. Łóżeczko nie dobrane, imię nie wybrane co mnie wstrzymuje z zakupem literek na sciane

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach :-)
    Ja jestem wykończona i chyba dziś nie wstaję :-P

Koleżanka znajomej w zeszłym tygodniu urodziła córeczkę, a do końca miał być chłopak! Mam nadzieje że nasz Dominik nie zrobi nam takiego numeru Ale pociągnie lekarza za język za tydzień, tylko nie powiem mu co mówił wcześniej :-P

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny czy otrivin bądź nasivin do nosa możemy używać?

No chyba nie bardzo. Tylko jakies psikacze do nosa z sola morska. Raczej nic wiecej..

tb73anlisarvnmt1.png
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witajcie po świętach :-)
    Ja jestem wykończona i chyba dziś nie wstaję :-P

Koleżanka znajomej w zeszłym tygodniu urodziła córeczkę, a do końca miał być chłopak! Mam nadzieje że nasz Dominik nie zrobi nam takiego numeru Ale pociągnie lekarza za język za tydzień, tylko nie powiem mu co mówił wcześniej :-P

A myslalam ze w tych czasach sie takie rzeczy nie zdarzaja..
    Ja mam miec drugkego syniusia ale jakby byla taka niespodzianka to nie pogniewalabym sie, mimo ze chlopiece rzeczy gotowe;-)

2r8r3e5ea57jvust.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak bylam w szpitalu na badaniu echa serca to lekarka robiac badanie skomentowala ze widzi woreczek z jaderkami :D wiec to juz trzeci lekarz ktory potwierdzil ze bedzie syn :)

No mam nadzieje ze sie nie myla! <3

Ps. Z drugiej strony nie fajnie ta lekarka sie zachowala bo mogla przynajmniej zapytac czy chcemy znac plec.. bo np na poczatku myslelismy o tym zeby nie znac plci :) ale ciekawosc wygrala :D

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Nie używałam..
    Ja osobiście tylko Krople Prenalen...ale nie jestem pewna czy Sinupret można czy nie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:

nie wiem , nie używałam, ja sobie kupiłam w aptece taki psikacz z serii dla kobiet w ciąży i też mi pomógł na katar - Prenalen

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ten co ci Pasia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 10:16

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki , zapodajcie jakiegoś linka jeśli któraś kupowała kocyk i poduszkę Minky do wózka ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk Bambus Minky 75x100 Bardzo Gruby Na Zimę (5739504787) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    http://allegro.pl/kocyk-bambus-minky-75x100-bardzo-gruby-na-zime-i5739504787.html
    Któraś z dziewczyn z tej aukcji zamawiała, ja co prawda jeszcze nie ale mam zamiar☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z ta wagą teraz z usg przy końcu ciąży, to urządzenie może się sporo mylić. Moja koleżanka urodziła niedawno, a tydzień wcześniej miała robione usg. I lekarz powiedział że mały waży 2100g, urodził się 2900g. Tak więc spora różnica. Z tego co wiem, oni biorą główkę, brzuszek i nóżkę do pomiarów wagi i różnie może wyjść. Tak więc faktycznie ile waży, dowiemy jak się urodzą nasze dzieciaczki.

monilia84 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzis zaczynam 34 tc :)

otatnio tez bylam podziebiona bolalo gardlo i katar ale jakos przeszło.

Od soboty zabieram sie za pranie ciuszkow, kocykow, poscieli i innych :D no a potem prasowanko.

Któraś dziewczyna wizytuje tak jak ja 12 kwietnia ??? ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dzis zaczynam 34 tc :)

otatnio tez bylam podziebiona bolalo gardlo i katar ale jakos przeszło.

Od soboty zabieram sie za pranie ciuszkow, kocykow, poscieli i innych :D no a potem prasowanko.

Któraś dziewczyna wizytuje tak jak ja 12 kwietnia ??? ;p

ja 15 kwietnia , bo teraz już co 3 tygodnie mamy wizytację ;)

monilia84 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ostatnia 15 luty mam nadzieje ze po tym 12 kwietnia bede miala jeszcze jakas pod koniec kwietnia bo termin z om mam na 13 maja

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy dzisiaj bedzie slodki ciezar ? albo juz byl ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam dobrze ja bylam w piatek i teraz dopiero 22 chyba nawet nie pamietam musze sprawdzic.
    i jeszcze mala niespodzianka wczoraj cos wportfelu sprawdzalam a tam 100 zl i zaraz mysl kurczak nie zaplacilam ginkowi za wizyte.....ups... ale myle ze nie zbiednieje za bardzo i mi to odpusci tam nie zapisuje kto placi tak ze pieniazki zostaja dla mnie;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam jakieś niepokojące mnie objawy. Straszne kłucia w dole, czy Wy tez tak macie ? Zaczęłam właśnie 32 tc

• Guem Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach :) my właśnie wróciliśmy po ostatnim usg. Córka oczywiście nadal jest córką ale bezwstydnie pozwala potwierdzić to przy każdym badaniu więc chyba pomyślałabym że mi dzidzie w szpitalu podmienili jakby okazało się że to chłopak :D znam z ostatniego czasu przypadek że miała być dziewczynka a urodził się chłopak ale później okazało się ze lekarz tylko na pierwszym usg powiedział jaka płeć a rodzice mając już dwóch chłopaków więcej nie pytali :)
    Córcia nadal 4-5 dni do przodu więc całą ciążę rośnie równo czyli owulacja musiała być przesunięta. Wazy 1920 g i wg pani doktor rośnie na 3400-3500 g w terminie czyli średniaczek chociaż spodziewałam się patrząc na siebie i męża że będzie dużo mniejsza. Ilość wód w normie, przepływy i wszystkie pomiary też prawidłowe, ułożona główka w dół więc czekamy teraz już spokojnie aż zechce do nas wyjść choć nie wczesniej niż za miesiąc :)

Różyczka, Rudzina, Negra, josephinka84, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ