X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Baronowa dzięki za odpowiedź, czyli chyba pierwsze skurcze zaczęły się pojawiać..
    Nie ma się co bać. Póki sa nieregularne nie sa coraz częściej to jest to normalna reakcja na zmeczenie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem tylko nie wiedziałam jak one wyglądają :) Już coraz bliżej porodu więc i skurcze będą się częściej pewnie pojawiać ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że tylko ja dzisiaj piszę, ale co tam :D
    Pisała kiedyś któraś w Was o syropie na zaparcia lactulosum i tutaj moje pytanie jak go najlepiej stosować?

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Przeszła któraś z Was zatkane zatoki i gorączkę w ciąży? Co brałyście? Ja na razie nie mam 38 ale w nocy może być powyżej :(

Marzenka ja miesiac temu ze zwyklego przeziebienia (bez goraczki) mialam zatkane zatoki z czego poszlo mi na uszy i mialam zatkane uszy i dopiero antybiotyk mi pomogl. To wszystko trwalo miesiac :/ wiec poki masz tylko zatkane zatoki to recznik na glowe i inhalacje i jednak odwiedzilabym lekarza ze wzgledu na goraczke.. ja meczylam sie miesiac :/ a teraz Tobie za wiele czasu nie zostalo do porodu wiec uwazaj na siebie :)

Ja znowu mam katar.. na szczescie tylko katar.. ale ostatnie przeziebienie tez zaczelo sie od zwyklego kataru.. wiec tez staram sie uwazac bo pogoda dzisiaj ladna a jutro deszcz..

tb73anlisarvnmt1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na dyżurze i lekarz przepisał mi duomox. Brała któraś w ciąży?
    Lipa z tymi zatokami. Zatkane i ani wydmuchać ani wciągnąć. Robiłam dziś inhalacje 3 razy i w sumie pomagają, ale gdzieś na godzinę max dwie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na dyżurze i lekarz przepisał mi duomox. Brała któraś w ciąży?
    Lipa z tymi zatokami. Zatkane i ani wydmuchać ani wciągnąć. Robiłam dziś inhalacje 3 razy i w sumie pomagają, ale gdzieś na godzinę max dwie.

Witam , pozwoliłam sobie wtrącić 3 grosze- ja brałam duomox i nic się dzieciaczkowi potem nie dzieje , także bierz spokojnie bo gorzej to może tylko być jak nie weźmiesz. Rozwinąć się mogą jakieś bakterie a to już może wpłynąć na bobasa. Pozdrawiam sierpniowka 2016 :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Tak. W pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze;).
    Zerknij na substancje aktywna, ale ta jest z tej pierwszej kategorii bezpieczeństwa.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam że duomox można w ciazy - w sumie to taki uniwersalny antybiotyk.Teraz cholernie musimy uważać na przeziębienia i inne tego typu dziadostwa nie dużo nam zostało. Dziś rozmawiałam z mama-mówiła że jak była ze mna w ciazy to miała termin na 2 grudnia a urodzilam się 21 listopada-dzięki temu załapałam się jeszcze na to że jestem spod znaku skorpiona ☺Tez bym chciała tak lekko przed terminem-żeby wszystko naturalnie poszło.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam 34tc <3 w czwartek czeka mnie wizyta u lekarza na ktorej dowiem sie czy moj kochany synek chce poczekac do maja czy woli wyjsc wczesniej przez cc :) juz mi wszystko jedno :) najwazniejsze zeby byl caly i zdrowy.. no i zeby byl juz przy mnie <3

monilia84, Iwa81 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zatoki polecam rozgrzaną sol i oklady
    Wlać do nosa mgielke zablocka - pięknie sie po tym smarka. Do tego odkaza to ma duże stężenie soli, ale wlać nie wpsikiwac. Tak zeby sie to wlalo do nosa.
    Pic imbir, zagryść kanapką z czosnkiem i poprawić grapefruitem.

Mialam 3 tygodnie kataru, juz mega bólem głowy. Jak to wszystko zastosowalam to po 2 dniach bylo po sprawie.

I potem ze trzy razy mnie cos brało - za każdym razem po takiej zmasowanej kuracji i odespaniu przechodzilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 21:15

Nacia lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta ;). Ciekawe co tam słychać.

monilia84, Carolq lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek wizytuje :-)
    Ja pierdykam ale mi minely te 3tyg !zdecydowanie za.szybkoooo!

Ale cieszę sie bo rzeczy przeglądnięte,torbe od teściowej mam :-) jutro juz wracamy do domku i wrzucę jakas praleczke :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Przeszła któraś z Was zatkane zatoki i gorączkę w ciąży? Co brałyście? Ja na razie nie mam 38 ale w nocy może być powyżej :(

Ja jak miałam gorączkę to wzięłam paracetamol na noc żeby się wypocić i temp, spadla i inhalacje rumianku robiłam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ja również w czwartek wizytuje☺
    Jeszcze badania zrobic krew i mocz alejutronie idę za dużo niezdrowego jedzenia w święta sie przewinelo i mogły by wyjść cuda na kiju-pojde wśród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 21:55

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Livia :) 5tyg :)
    2dt65uu.jpg

ale Livcia już fajniutka-okrąglutka :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) , święta jak święta minęły bardzo szybko było duzo gości :) i duzo przysmaków troszeczkę podjadlysmy , niby na diecie ale i tak cos tam poczulyśmy :)
    Ekipa nadal na sali w porządku jutro mam miec usg i rozmowe z moim lekarzem takze sie bardzo niecierpliwie . Jestem ciekawa ile wód jest , jak tam mała i jej waga . No i Niunia obróciła sie główka w dół
    ;) ale czym bliżej tym bardziej boje sie ze pęknę przed czasem :/
    Buziaki powodzenia na wizytach :) i 3majcie sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 21:59

pasia27 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jutro wizyta ;). Ciekawe co tam słychać.

pewnie dobrze słychać :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny :) , święta jak święta minęły bardzo szybko było duzo gości :) i duzo przysmaków troszeczkę podjadlysmy , niby na diecie ale i tak cos tam poczulyśmy :)
    Ekipa nadal na sali w porządku jutro mam miec usg i rozmowe z moim lekarzem takze sie bardzo niecierpliwie . Jestem ciekawa ile wód jest , jak tam mała i jej waga . No i Niunia obróciła sie główka w dół
    ;) ale czym bliżej tym bardziej boje sie ze pęknę przed czasem :/
    Buziaki powodzenia na wizytach :) i 3majcie sie

Trzymaj się , i daj znać jutro co i jak :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie uświadomiłam sobie ze mi dzis równo 32t pyknelo.. Czyli idzie 33... Aj jak to zleciało. Az strach ze tak szybko!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy otrivin bądź nasivin do nosa możemy używać?

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ