X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem własnie, że są te Braxtona-Hicksa, tylko nie wiem czy to własnie one czy cos powazniejszego co mi spowoduje skrócenie szyjki:/ Tak mi sie tez wydaje ze gdyby to były jakies gorsze skurcze to po nospie by nie przeszło tak szybko. No skoro w większosci takie mamy to widocznie taki urok tego 8miesiąca :p

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłych świąt Wam życzę

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dziewczyny Wesolych i.spokojnych swiat!

Ja dzis świętuje podwójnie bo 31urodzinki tez :-)
    Teściówa kupiła mi maly torcik tiramisu :-) dostałam kurtkę na jesień bo teraz się nie dopne wiadomo i dla malutkiej 2slodkie różowe.reczniki :-)
    Pasia to jesteś ten sam rocznik co Ja-tyle że ja z listopada ☺
    Mąż wrócił -robi jakieś żarłko na jutrzejszy dzień.Mily itd ale ja mam ochote go zabić -taka jestem zawistna bo przewidujac mogę się domyślić że nie poprawi swojego zachowania,a ja bym chciała żeby pewne rzeczy zrozumiał i wyciągnął wnioski!

Życzę Wam Kochane,
    aby te święta wielkanocne
    wniosły do Waszych serc
    wiosenną radość i świeżość,
    pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję. Żeby na wielkanocnym stole nie zabrakło jajeczek,kiełbaski i pysznych babeczek.

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja od dwoch dni cierpie na mega twardnienie brzucha. U mnie to jest cud jak jest miekki :/ a tak to non stop twardy i do tego maly kreci sie bo sie chce obrocic a juz nie da rady chyba :( i dzisiaj caly dzien mnie kluje tak jakby lewy jajnik. Chyba to normalne. Niewiem..

Czuje sie fatalnie :( Ruszac sie nie moge bo mi ciezko a o kregoslupie nawet nie mowie :( jest to dla mnie najgorszy okres w ciazy jak do tej pory :(

W czwartek mam wizyte i niech juz daje to skierowanie na ta cesarke bo juz wytrzymac nie moge :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 21:32

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń ! :)
    A dla Was dziewczyny Wesołych Świąt w rodzinnym gronie, spokojnej końcówki ciąży i bezbolesnych porodów, żeby nasze kurczaczki urodziły się zdrowe i silne ! :)

Ja od 2 dni chodze i kwicze, rwa kulszowa mnie dopadła i kuleje na lewą noge, robie tyle ile musze a pozatym leże i się nie ruszam.. nie wiedziałam, że to aż tak może boleć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam problem z twardniejacym brzuchem. sle dziś to chyba przez gazy które muszę wstrzymać bo cały dzień rodzina jest. do tego koszmarem jest kąpiel w wannie bo musze klekac a potem wstać nie mogę. każdemu zimno i uchylić okna nie można. gorąco kręci mi się w głowie przyspieszony oddech. eh niech te święta się już skończą.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czuje sie fatalnie :( Ruszac sie nie moge bo mi ciezko a o kregoslupie nawet nie mowie :( jest to dla mnie najgorszy okres w ciazy jak do tej pory :(
    W czwartek mam wizyte i niech juz daje to skierowanie na ta cesarke bo juz wytrzymac nie moge :( :( :(
    Ja mam w środę i zastanawiam co mi powie gin. Bo ja też mam miec cc. A Ty już na pewno wiesz, że teraz dostaniesz skierowanie?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia a Tobie na ostatniej wizycie gin mówił, że kiedy będziesz mieć cc? W którym tyg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 22:22

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się pod koniec tego szaleńczego dnia :)
    właśnie skończyłam sprzątać i zrobiłam tort na urodziny tatuśka.
    Chciałam Wam życzyć Zdrowych i spokojnych Świąt bez nagłych niespodzianek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf9036f5700d.jpg

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny wczoraj skończyłam
    32 tydzien do piątku mam nadzieje ze uda Nam sie wytrzymać aby podziałały prawidłowo sterydy.
    U Nas hymmm spoko tylko tak troszkę przykro w szpitalu na święta narazie wszystko ok Niunia znów zwrosla niby 2490 g . Mam nadzieje ze wytrzymamy jeszcze z cztery pełne tygodnie aby wszystko przebiegło tak jak powinno. Co do
    Ilości wód usłyszałam ze nie jest gorzej ale nie jest tez lepiej i ze lepiej byc pod kontrola . Z czego
    Pozniej na karcie wpisali wielowodzie znacznego stopnia wiec hymmm ... W święta wiadomo mniej lekarzy i za bradzo wszystko stoi w miejscu wiec pewnie dopiero cos sie ruszy po poniedziałku . Moi rodzice jeszcze sie rozchorowali wiec nawet nie mogli przyjechać do mnie w odwiedziny by mnie nie zarazić na całe szczęście dzis przyjedzie brat z babciami przywiozą troszkę świątecznego jedzonka :)
    Pozdrawiamy z szpitalnego łóżka i życzymy Wesołych rodzinnych świat :)

Trzymaj się cieplutko, i również spokojnych Świąt :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dziewczyny Wesolych i.spokojnych swiat!

Ja dzis świętuje podwójnie bo 31urodzinki tez :-)
    Teściówa kupiła mi maly torcik tiramisu :-) dostałam kurtkę na jesień bo teraz się nie dopne wiadomo i dla malutkiej 2slodkie różowe.reczniki :-)

Pasia to z okazji urodzinek, spełnienia pozostałych marzeń :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Nacia a Tobie na ostatniej wizycie gin mówił, że kiedy będziesz mieć cc? W którym tyg?

Powiedzial ze jesli do 35tc maly sie nie obroci to w 37-38tc bede miala juz go przy sobie.. jak bede szla do niego to bede miala koncowke 34tc a wizyte mam co 2tyg wiec wydaje mi sie ze moze mi dac juz teraz skierowanie albo poczeka do wizyty w 36tc i wtedy mi da..

Wolalabym zeby maly sie obrocil i nie miec cc ale tak mi juz ciezko ze mi juz wszystko jedno...

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za życzenia dziewczyny :-)

Ja Nocka nie przespana..jak juz usnelam to ok.5 Kacper sie obudził ze juz wyspany hehe ale zrobil siusiu,Dalam mu auto przytulił i usnął ;-) za godzinke hehe pospaliśmy do 8.30 ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) życzymy Wam okrągłych, wielkich i twardych jaj przy porodzie! Tym naturalnym i "zamkowym". Świąteczne przutulasy!!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) chciałabym dołączyć do mam którego czekają na swoje pociechy, które planowo mają urodzić się w maju, ale nie wiem jak to zrobić, trochę jeszcze nie ogarniam tego forum :P Pomóżcie :)

No i oczywiście Wesołych Świąt! :)

Pozdrawiam,
    Ewa

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa witamy :) tutaj juz kazda jest na etapie koncowym :) takze jak cos to mozesz tutaj zadawac pytania, pochwalic sie np wymiarami dzieciaczka itp. Nawet jak hormony daja Ci popalic to mozesz to wszystko wyrzucic tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 14:54

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Evil,tak jak Necia pisze wszystko co czujesz,doświadczasz, relacje z wizyt itd dajesz na forum☺
    Ja po małym obrzarstwie już leżę i odpoczywam☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 22:02

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja życzę Wam wedolych swiat!! Wlasnie zaleglo mi sie na kanapie z sorbetem malinowym własnej roboty bo tak mnie wzielo

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no i tyle by było ze spania. Całą noc bolało mnie gardło i zatkały mi się zatoki :((( perspektywa najbliższych kilku dni mnie załamuje.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w lany poniedzialek☺Tez nie za bardzo się wysłałam bo u teściów zostaliśmy, na dwóch kanapach śpimy z mężem bo małe są więc ciasno jak cholera by bylo(a w domku 160 cm szerokości więc bez porownania).
    Straszny sen miałam -że krwawilam-to już drugi raz takie coś mi się śniło.

‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ