X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy szczęśliwie do domu od teściów..zwiozlam klamoty i nowe pomysły co by tu jeszcze zrobic w domu hehe

Miałam czekać z praniem ale dzis poszla pierwsza praleczka ...jestem bardzo obolala i do tego mala.tak napiera glowka na dole wiec wole sie po maly ze wszystkim ogarną i czekać hehe

Kacper sie rozbrykal u dziadków...wiec pewnie będzie mi dawal czadu jutro he a Tomek na 12god pewnie..6-18..

Idę spsc.bo nie wiadomo jaka znów będzie nocka..na razi staraszak śpi a mloda pulsuje od środka he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:04

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży na wizycie w pon maly wazyl 3kg :-) a urodzilam w piątek tego samego tygodnia i wazyl 3350..wiec akurat waga sie zgadzala...
    No ale na usg w dzień porodu obliczyli na 2700...wiec do 3350 pomyłka spora..
    A te 3350to i tak taki maluszek,chudzinka moja..zeszlo z niego wszystko co przez 9mc pobieral ode mnie i wazyl 3kg :-) taka zabka chude wszystko i duży brzuszek :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja bym chciała, żeby moja Córeczka przybrała 400g w 14 dni. W 33t2d ważyła 2050g. To przecież niewiele.
    Zresztą ja w 2 tyg schudłam 1kg. Teraz nadrabiam :)
    Mnie od dawna boli brzuch w nocy, zwłaszcza przy przewracaniu sie z boku na bok. Jak wstaje z łóżka to zawsze najpierw na lewo lub na prawo a potem dopiero się prostuję. Co do pęcherza to wczorajszej nocy wstawałam co godzinę... To było straszne, jestem dziś nieprzytomna. Do tego zdarzyło mi sie kilka razy popuścić! Zwłaszcza rano. 9 miesiąc jest bardzo męczący. O skurczach nawet nie wspomnę.
    Jutro chcę zrobić ostatnie zakupy przez internet bo naprawdę sił zaczyna brakować... Ma to swoje plusy bo kiedy ma sie dosc, czeka się na finał myśląc o wielkiej uldze a nie o nerwach, stresach itp.
    Ja też wybrałam szpital Żeromskiego. Jak miałam skurcze pojechałam
    Na IP i lekarz bardzo dokładnie mnie zbadał i nic złego nie stwierdził. Powiedział że gdybym poczuła skurcze porodowe mam jechac do Kopernika lub na Ujastek bo tam są w stanie pomoc wczesniakom. Nie odebrałam tego negatywnie, samo badanie było długie i dokładne a lekarz zachował
    Sie profesjonalnie.

2050 to malo w 33 tc ? Mojs corka w 31 miala 1400 jak w 35 bedzie dwa kilo to pewnie wszystko

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się z rekordem, od początku ciąży 23kg na plusie! Czuję się jak taka spulchniona, polukrowana kulka. Pulaski mam jak buldożek :) Jeszcze kilka tygodni...

pasia27, Nacia, Iwa81 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, czasem szybciej schodza takie duze kg na plusie niz np. jak kobietka przytyje 7 kg. Sama bylam swiadkiem takiej sytuacji. Moje kuzynki, siostry. Miedzy dzieciaczkami 2-mce roznicy. Jedna przytyla 29 kg i zeszlo to po ok.8 miesiacach a druga 7 kg i zostalo do dzisiaj. Obie karmily piersia i podobno obie nie cwiczyly i nie trzymaly zadnej diety (tego nie jestem pewna)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    2050 to malo w 33 tc ? Mojs corka w 31 miala 1400 jak w 35 bedzie dwa kilo to pewnie wszystko
    Widzisz Malva może tak mi się wydaje, ze to niewiele bo w 28 tyg moja Kluseczka ważyła 1300 i lekarz powiedział wtedy, że zapowiada się na dużego dzidziusia...A potem jakoś przestała przybierać. Nie chodzi o same gramy, ale o to,żeby przyrost był regularny i żeby dobrze się rozwijała. Tylko na jej zdrowiu mi zależy :)
    NatiB- szacun ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wygląda moje spanie ostatnio...do tej pory wstawałam 3 razy do toalety a teraz obudziłam sie głodna ( wc oczywiście tez zaliczyłam ). Zjadłam płatki z mlekiem i czekam aż zachce mi się spać ....o 8.00 wstaje na kilka godzin do pracy a potem szkoła rodzenia. Znów bede nieprzytomna. Czy tak juz będzie do porodu???

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.Niedlugo zmykam do laboratorium oddać krew i mocz☺Nie wiem co zrobić z dzisiejszym dniem-zobaczę później co jest w szkole rodzenia-może się przejdę.
    Wahamy się nad imieniem:Martyna lub Aleksandra...

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kciuki za wizyty :)

Justys oba imiona śliczne, ja wybralabym Martynke :)
    Miłwgo dnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka ważne żeby przybierala bo może teraz lekko zwolnila a za chwile ruszy z waga córeczka :)
    Mój teraz 33+6 wazyl tylko 1920g a nastepna wizyta 36+6 (jesli wytrwam) to stawiam na max 2300-2500g. A przy urodzeniu max 2900g. Rozmawialam z kuzynka ostatnio i mowi ze znajoma rodzila prsedwczesnie na usg 2kg a maly 2900g sie urodzil. Po cos te +-500g na usg jest wiec ja tam do konca nie wierze w ta wage. Jest ona na pewno bliska podanej ale ostatecznie moze sie różnic :)
    Najważniejsze jest zeby byly zdrowe nasze robaczki.
    Jak tak na kwietniowki spojrzalam ile juz maluszkow na swiecie to czuje ze u nas jeszcze z max 2 tyg i sie zacznie rozpakowywanie <3
    Miłego dzionka :)

pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Zgłaszam się z rekordem, od początku ciąży 23kg na plusie! Czuję się jak taka spulchniona, polukrowana kulka. Pulaski mam jak buldożek :) Jeszcze kilka tygodni...
    Pokaz!pokaz! :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Jak tak na kwietniowki spojrzalam ile juz maluszkow na swiecie to czuje ze u nas jeszcze z max 2 tyg i sie zacznie rozpakowywanie <3
    Miłego dzionka :)

Az mi gesia skorka wyszla na rekach jak to przeczytalam :) to jest moje pierwsze dziecko i juz sie nie moge doczekac az spojrzy na mnie <3 ale czas leci...

monilia84 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole witam was dziewczynki w ten piekny sloneczny dzien! Ja juz wczoraj do mojego meza mowilam ze moglby juz Szymus wyjsc z tego brzucha bo chetnie bym sie przeszla na spacer z wozkiem a nie siedziala w czterech scianach :) no to jak jeszcze nie dawno mowil ze nie nie bo jeszcze za wczesnie tak wczoraj powiedzial "dawaj chlopie widzisz ze mama sie nudzi" :D no i tutaj wlasnie pokazal jak on to wszystko odbiera. Nudze sie :D a pranie samo sie zrobi i posprzata sie tez samo :D FACECI :)

monilia84 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Witam się i ja.Niedlugo zmykam do laboratorium oddać krew i mocz☺Nie wiem co zrobić z dzisiejszym dniem-zobaczę później co jest w szkole rodzenia-może się przejdę.
    Wahamy się nad imieniem:Martyna lub Aleksandra...

Oba imiona fajne ;) chociaż znam wiele Olci i fajne dziewuchy są :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:

Nati pokaz ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:36

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle witamy się i my :)

dzień zapowiada się słonecznie, i co tu robić hmm.
    Wszystko poprasowane, poskładane, ale nie mogę się powkładać do szaf i komód, bo mąż nie może skończyć poprawek masarskich w pokoiku dla Dzidzi,
    może go najdzie natchnienie w końcu ;/ ah te chłopy.

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc to tylko czekac która pierwsza;) ladnie ale wietrznie pasuje malego wziasc na podwórko ale kazde wyjscie z nim to bieganina juz nie daje rady. z tesciowa dalej zmowa ciszy... i swiety spokoj . ;P

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    czesc to tylko czekac która pierwsza;) ladnie ale wietrznie pasuje malego wziasc na podwórko ale kazde wyjscie z nim to bieganina juz nie daje rady. z tesciowa dalej zmowa ciszy... i swiety spokoj . ;P

zmowa milczenia ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ładnie ważą Wasze maluszki, wszystkie już koło 2kg :) Ja się modlę, żeby za tydzień na USG mój maliszek miał ponad 2kg... W 32+4 miał tylko 1660, a za tydzień będzie już 35+6... na więcej jak 2300 nie liczę, ale chociaż te 2100 mógłby mieć...
    Mąż idzie ze mną, bo boję się mojej reakcji jak się jednak okaże że maluszek za mały i skierują mnie do szpitala...

Dziewczyny, jak wygląda Wasza apteczka dla maluszka? Ja mam jak na razie sól fizjologiczną, gruszkę, gaziki, ocenisept.
    Myślałam o dokupieniu paracetamolu i czopków glicerynowcych, a reszta już później w razie potrzeby.

Kupijecie od razu witaminę D+K czy czekacie do porodu i wypisu?

No i jeszcze która maść lepsza: zielony alatan czy zielony linomag?

aaaguchaaa, monilia84 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witajcie :)
    Ładnie ważą Wasze maluszki, wszystkie już koło 2kg :) Ja się modlę, żeby za tydzień na USG mój maliszek miał ponad 2kg... W 32+4 miał tylko 1660, a za tydzień będzie już 35+6... na więcej jak 2300 nie liczę, ale chociaż te 2100 mógłby mieć...
    Mąż idzie ze mną, bo boję się mojej reakcji jak się jednak okaże że maluszek za mały i skierują mnie do szpitala...

Dziewczyny, jak wygląda Wasza apteczka dla maluszka? Ja mam jak na razie sól fizjologiczną, gruszkę, gaziki, ocenisept.
    Myślałam o dokupieniu paracetamolu i czopków glicerynowcych, a reszta już później w razie potrzeby.

Kupijecie od razu witaminę D+K czy czekacie do porodu i wypisu?

No i jeszcze która maść lepsza: zielony alatan czy zielony linomag?

u mnie gaziki ze spirytusem do pępka, gruszka, linomag zielony, bo zółty to maść, z witaminami czekam co mi położna doradzi. I na razie tyle , aptekę mam w razie czego koło domu.

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ