Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy szczęśliwie do domu od teściów..zwiozlam klamoty i nowe pomysły co by tu jeszcze zrobic w domu hehe

Miałam czekać z praniem ale dzis poszla pierwsza praleczka ...jestem bardzo obolala i do tego mala.tak napiera glowka na dole wiec wole sie po maly ze wszystkim ogarną i czekać hehe

Kacper sie rozbrykal u dziadków...wiec pewnie będzie mi dawal czadu jutro he a Tomek na 12god pewnie..6-18..

Idę spsc.bo nie wiadomo jaka znów będzie nocka..na razi staraszak śpi a mloda pulsuje od środka he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:04

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży na wizycie w pon maly wazyl 3kg :-) a urodzilam w piątek tego samego tygodnia i wazyl 3350..wiec akurat waga sie zgadzala...
    No ale na usg w dzień porodu obliczyli na 2700...wiec do 3350 pomyłka spora..
    A te 3350to i tak taki maluszek,chudzinka moja..zeszlo z niego wszystko co przez 9mc pobieral ode mnie i wazyl 3kg :-) taka zabka chude wszystko i duży brzuszek :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja bym chciała, żeby moja Córeczka przybrała 400g w 14 dni. W 33t2d ważyła 2050g. To przecież niewiele.
    Zresztą ja w 2 tyg schudłam 1kg. Teraz nadrabiam :)
    Mnie od dawna boli brzuch w nocy, zwłaszcza przy przewracaniu sie z boku na bok. Jak wstaje z łóżka to zawsze najpierw na lewo lub na prawo a potem dopiero się prostuję. Co do pęcherza to wczorajszej nocy wstawałam co godzinę... To było straszne, jestem dziś nieprzytomna. Do tego zdarzyło mi sie kilka razy popuścić! Zwłaszcza rano. 9 miesiąc jest bardzo męczący. O skurczach nawet nie wspomnę.
    Jutro chcę zrobić ostatnie zakupy przez internet bo naprawdę sił zaczyna brakować... Ma to swoje plusy bo kiedy ma sie dosc, czeka się na finał myśląc o wielkiej uldze a nie o nerwach, stresach itp.
    Ja też wybrałam szpital Żeromskiego. Jak miałam skurcze pojechałam
    Na IP i lekarz bardzo dokładnie mnie zbadał i nic złego nie stwierdził. Powiedział że gdybym poczuła skurcze porodowe mam jechac do Kopernika lub na Ujastek bo tam są w stanie pomoc wczesniakom. Nie odebrałam tego negatywnie, samo badanie było długie i dokładne a lekarz zachował
    Sie profesjonalnie.

2050 to malo w 33 tc ? Mojs corka w 31 miala 1400 jak w 35 bedzie dwa kilo to pewnie wszystko

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się z rekordem, od początku ciąży 23kg na plusie! Czuję się jak taka spulchniona, polukrowana kulka. Pulaski mam jak buldożek :) Jeszcze kilka tygodni...

pasia27, Nacia, Iwa81 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, czasem szybciej schodza takie duze kg na plusie niz np. jak kobietka przytyje 7 kg. Sama bylam swiadkiem takiej sytuacji. Moje kuzynki, siostry. Miedzy dzieciaczkami 2-mce roznicy. Jedna przytyla 29 kg i zeszlo to po ok.8 miesiacach a druga 7 kg i zostalo do dzisiaj. Obie karmily piersia i podobno obie nie cwiczyly i nie trzymaly zadnej diety (tego nie jestem pewna)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    2050 to malo w 33 tc ? Mojs corka w 31 miala 1400 jak w 35 bedzie dwa kilo to pewnie wszystko
    Widzisz Malva może tak mi się wydaje, ze to niewiele bo w 28 tyg moja Kluseczka ważyła 1300 i lekarz powiedział wtedy, że zapowiada się na dużego dzidziusia...A potem jakoś przestała przybierać. Nie chodzi o same gramy, ale o to,żeby przyrost był regularny i żeby dobrze się rozwijała. Tylko na jej zdrowiu mi zależy :)
    NatiB- szacun ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wygląda moje spanie ostatnio...do tej pory wstawałam 3 razy do toalety a teraz obudziłam sie głodna ( wc oczywiście tez zaliczyłam ). Zjadłam płatki z mlekiem i czekam aż zachce mi się spać ....o 8.00 wstaje na kilka godzin do pracy a potem szkoła rodzenia. Znów bede nieprzytomna. Czy tak juz będzie do porodu???

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.Niedlugo zmykam do laboratorium oddać krew i mocz☺Nie wiem co zrobić z dzisiejszym dniem-zobaczę później co jest w szkole rodzenia-może się przejdę.
    Wahamy się nad imieniem:Martyna lub Aleksandra...

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kciuki za wizyty :)

Justys oba imiona śliczne, ja wybralabym Martynke :)
    Miłwgo dnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka ważne żeby przybierala bo może teraz lekko zwolnila a za chwile ruszy z waga córeczka :)
    Mój teraz 33+6 wazyl tylko 1920g a nastepna wizyta 36+6 (jesli wytrwam) to stawiam na max 2300-2500g. A przy urodzeniu max 2900g. Rozmawialam z kuzynka ostatnio i mowi ze znajoma rodzila prsedwczesnie na usg 2kg a maly 2900g sie urodzil. Po cos te +-500g na usg jest wiec ja tam do konca nie wierze w ta wage. Jest ona na pewno bliska podanej ale ostatecznie moze sie różnic :)
    Najważniejsze jest zeby byly zdrowe nasze robaczki.
    Jak tak na kwietniowki spojrzalam ile juz maluszkow na swiecie to czuje ze u nas jeszcze z max 2 tyg i sie zacznie rozpakowywanie <3
    Miłego dzionka :)

pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Zgłaszam się z rekordem, od początku ciąży 23kg na plusie! Czuję się jak taka spulchniona, polukrowana kulka. Pulaski mam jak buldożek :) Jeszcze kilka tygodni...
    Pokaz!pokaz! :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Jak tak na kwietniowki spojrzalam ile juz maluszkow na swiecie to czuje ze u nas jeszcze z max 2 tyg i sie zacznie rozpakowywanie <3
    Miłego dzionka :)

Az mi gesia skorka wyszla na rekach jak to przeczytalam :) to jest moje pierwsze dziecko i juz sie nie moge doczekac az spojrzy na mnie <3 ale czas leci...

monilia84 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole witam was dziewczynki w ten piekny sloneczny dzien! Ja juz wczoraj do mojego meza mowilam ze moglby juz Szymus wyjsc z tego brzucha bo chetnie bym sie przeszla na spacer z wozkiem a nie siedziala w czterech scianach :) no to jak jeszcze nie dawno mowil ze nie nie bo jeszcze za wczesnie tak wczoraj powiedzial "dawaj chlopie widzisz ze mama sie nudzi" :D no i tutaj wlasnie pokazal jak on to wszystko odbiera. Nudze sie :D a pranie samo sie zrobi i posprzata sie tez samo :D FACECI :)

monilia84 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Witam się i ja.Niedlugo zmykam do laboratorium oddać krew i mocz☺Nie wiem co zrobić z dzisiejszym dniem-zobaczę później co jest w szkole rodzenia-może się przejdę.
    Wahamy się nad imieniem:Martyna lub Aleksandra...

Oba imiona fajne ;) chociaż znam wiele Olci i fajne dziewuchy są :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:

Nati pokaz ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:36

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle witamy się i my :)

dzień zapowiada się słonecznie, i co tu robić hmm.
    Wszystko poprasowane, poskładane, ale nie mogę się powkładać do szaf i komód, bo mąż nie może skończyć poprawek masarskich w pokoiku dla Dzidzi,
    może go najdzie natchnienie w końcu ;/ ah te chłopy.

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc to tylko czekac która pierwsza;) ladnie ale wietrznie pasuje malego wziasc na podwórko ale kazde wyjscie z nim to bieganina juz nie daje rady. z tesciowa dalej zmowa ciszy... i swiety spokoj . ;P

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    czesc to tylko czekac która pierwsza;) ladnie ale wietrznie pasuje malego wziasc na podwórko ale kazde wyjscie z nim to bieganina juz nie daje rady. z tesciowa dalej zmowa ciszy... i swiety spokoj . ;P

zmowa milczenia ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ładnie ważą Wasze maluszki, wszystkie już koło 2kg :) Ja się modlę, żeby za tydzień na USG mój maliszek miał ponad 2kg... W 32+4 miał tylko 1660, a za tydzień będzie już 35+6... na więcej jak 2300 nie liczę, ale chociaż te 2100 mógłby mieć...
    Mąż idzie ze mną, bo boję się mojej reakcji jak się jednak okaże że maluszek za mały i skierują mnie do szpitala...

Dziewczyny, jak wygląda Wasza apteczka dla maluszka? Ja mam jak na razie sól fizjologiczną, gruszkę, gaziki, ocenisept.
    Myślałam o dokupieniu paracetamolu i czopków glicerynowcych, a reszta już później w razie potrzeby.

Kupijecie od razu witaminę D+K czy czekacie do porodu i wypisu?

No i jeszcze która maść lepsza: zielony alatan czy zielony linomag?

aaaguchaaa, monilia84 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witajcie :)
    Ładnie ważą Wasze maluszki, wszystkie już koło 2kg :) Ja się modlę, żeby za tydzień na USG mój maliszek miał ponad 2kg... W 32+4 miał tylko 1660, a za tydzień będzie już 35+6... na więcej jak 2300 nie liczę, ale chociaż te 2100 mógłby mieć...
    Mąż idzie ze mną, bo boję się mojej reakcji jak się jednak okaże że maluszek za mały i skierują mnie do szpitala...

Dziewczyny, jak wygląda Wasza apteczka dla maluszka? Ja mam jak na razie sól fizjologiczną, gruszkę, gaziki, ocenisept.
    Myślałam o dokupieniu paracetamolu i czopków glicerynowcych, a reszta już później w razie potrzeby.

Kupijecie od razu witaminę D+K czy czekacie do porodu i wypisu?

No i jeszcze która maść lepsza: zielony alatan czy zielony linomag?

u mnie gaziki ze spirytusem do pępka, gruszka, linomag zielony, bo zółty to maść, z witaminami czekam co mi położna doradzi. I na razie tyle , aptekę mam w razie czego koło domu.

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ