X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi :)
    no teraz to już raczej takich numerów nie powinno być :)
    zazdroszczę tych 3 tygodni , przydałoby się byśmy my już do takich dobiły :(
    brzusio zgrabniutki bardzo :)
    Co do spinania ja tak mam ciągle ;/ ale to przez wielowodzie twardy brzuch i spinanie , skurczy na ktg brak było więc o tyle dobrze. ale lekarz też stwierdził że brzuch mi się opuścił ale też Mała się obróciła więc to może być tego wina. No trudno zobaczymy we wtorek wizyta , mam nadzieję że obejdzie się bez szpitala a płyn w normie.

domi05 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi śliczny brzuszek :) Gratuluje 36tc :) brzuszek wydaje mi się że nie jest nisko, mi też jakos nie przybywa w brzuszku, stoimy w tym samym miejscu, jedynie na wadze powoli coś zaczyna się dziać, ale tak delikatnie bo mamy teraz na plusie ok 4,5kg także jestem u tak dumna, mam nadzieję że mimo cukrzycy ciążowej jeszcze troszkę podbijemy :) ale myśle że max 1kg na więcej nie licze :)

Domi to sen miałaś przecudny hehehehe ja mam nadzieję że u Nas na pewno będzie Pan bo siusiaczka widzialam także myśle że nie odpadnie :)

Marzenka gratuluje dużego maluszka super że tak ślicznie rośnie :)

domi05 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wagi bardzo wam zazdroszczę ja też cukrzyca kontrolowana ( w szpitalu nawet mierzona dla sprawdzenia szpitalnym glukometrem) znów robili mi w szpitalu hb glikemi 5,1 także super , norma normalnego człowieka ale u mnie waga też było 4,7 kg na plusie i nagle skoczyło do 9 ;/ i to wtedy jak mi brzuch zaczął tak wzrastać i robić się twardy. Także jak chlusnę wodami to będzie odrazu z 5 kg mniej , aby tylko jeszcze z 4 tygodnie wytrzymać :)

• Nacia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Nie robil mi dzisiaj usg bo powiedzial ze za tydzien mi zrobi bo teraz mam chodzic do niego co tydzien. Bo mam paciorkowca :( dopadlo mnie to gowno :/ dostalam antybiotyk dla siebie i dla meza hehe no i jakas masc i czopki do pochwy. Znowu. Ehh..

Ma ktoras z was paciorkowca?

tb73anlisarvnmt1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq tobie wagę wody pewnie podniosły ale i maluszek ładnie rośnie, nasze to maleństwa są :)

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia ;/ współczuję ...
    monilia no tak dokładnie , zresztą okazało się że moja Mama się pomyliła z moją wagą bo ja ważyłam 3800 a mąż 4000 więc normalne że Niunia dobija do Nas :)i akurat tak wychodzi. No i lekarz mi mówił że mógłby już teraz spokojnie odciągnąć około 2 litry wód ale że wiadomo że jest to zabieg na łożysku itd. to nie chce podejmować takiego ryzyka przy całkowicie zdrowym dziecku i ciąży bez komplikacji. Więc mam chodzić puki nie wytrzymam a raczej leżeć i odpoczywać :( ...
    dobrze że już jutro 33 tydzień się skończy więc coraz mniej zostaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:29

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio u nas same maluszki, ale Carolq jeszcze troszeczkę i tylko mile wspomnienia po ciąży zostaną a będziemy tuliły nasze maluszki do siebie. Nawet będzie nam tych kopniaczków i brzuszków brakować <3

Nacia ja jescze nie robiłam wymazu to nei wiem czy mam, okaże się na następnej wizycie

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia- ja też nie robiłam wymazu, ale z tego co piszą dziewczyny na fb, Sylika ma gbs dodatni i się nie ma czym martwić, bo dla Ciebie to nieszkodliwe, a przy porodzie dostaniesz antybiotyk i będzie ok :)
    Nie wiesz czy sie malec Wasz obrócil? co z tym obniżonym brzuchem?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia mam nadzieję że bedzie tak jak mówisz :)
    Nacia ja mam wynik do odebrania za tydzień, ale z tego co wiem to jest tak jak Marietta pisze.

monilia84 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi sie dzis zebrac i ogarnac mojego krzaka miedzy nogami ale masakra była ;/ nic nie widac nie wygodna pozycja i do tego slabo mi sie zrobiło, ale ile można z buszem chodzic -,-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 11:15

Liley, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj pobrał z pochwy wymaz na gbs. Zobaczymy czy coś wyjdzie. Wizytę mam za 2 tygodnie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny :) ja odpoczywam w domku akurat maź wziął dwa dni wolnego wiec mnie rozpieszczał jak tylko mogl :) ale juz będę bardziej uczestniczyć :) wczoraj skręciliśmy łóżeczko :) jest ślicznie jeszcze tylko czekamy na kilka drobiazgów i bedzie koniec :) Zmotywowała Nas bardzo sytuacja ze szpitalem wiec powolutku przygotowujemy mieszkanie na przyjście Niuni :)
    A wogole znów zmieniliśmy imię z mężem :) teraz juz chyba tak po prostu bedzie :)
    Przez przypadek pisałam do niego SMS i zamiast Niunka powstało Ninka i tak nasze Mała została Niunka bez u ;P
    Maź zachwycony ja czuje ze to w końcu to ;)
    Tyle u mnie :) cieszę sie czytając dobre wieści z wizyt i życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Nina - bardzo ładne imię :)
    Oraz Miłego Dnia :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej hej :)
    Ale miałam dzisiaj sen! Byliśmy z mężem na wizycie, lekarz robi USG i proszę Go żeby podejrzał płeć, a on mówi że dziewczynka! Mam nadzieję że nie będzie w środę takiego numeru ;p

a u nas zaczyna się dziś 36tydzień i 9 miesiąc, na wadze dalej stoimy, średnio +3,5kg (dziś +3,3kg) w pasie też nic się nie zmienia 98cm i do 100 chyba nie dobijemy. Do porodu już tylko 35dni a do donoszonej 14! Młody kopie po całych dniach, a mi od kilku dni zaczęło soę robić dziwnie inaczej ;p Co wstanę z krzesła, łóżka to muszę lecieć odwiedzić łazienkę, młody chyba mocno mi tam naciska ;p Jak trochę pochodzę, postoję czy się poschylam strasznie ciągnie z dołu i zaczynają się bóle jak na okres, także od 2 dni się obijam i robię tylko to co muszę bo nie jestem w stanie więcej ;p
    No, to teraz my w 36 tygodniu, ale chyba niewiele się zmieniło... chociaż mam wrażenie że brzuszek coraz niżej...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbe83277b543.jpg

Domi, ale ty masz małą piłeczkę ;)

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja juz po wizycie. Nie robil mi dzisiaj usg bo powiedzial ze za tydzien mi zrobi bo teraz mam chodzic do niego co tydzien. Bo mam paciorkowca :( dopadlo mnie to gowno :/ dostalam antybiotyk dla siebie i dla meza hehe no i jakas masc i czopki do pochwy. Znowu. Ehh..

Ma ktoras z was paciorkowca?

może i mam , ale jeszcze o tym nie wiem, na następnej wizycie ma pobierać wymaz

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Nacia- ja też nie robiłam wymazu, ale z tego co piszą dziewczyny na fb, Sylika ma gbs dodatni i się nie ma czym martwić, bo dla Ciebie to nieszkodliwe, a przy porodzie dostaniesz antybiotyk i będzie ok :)
    Nie wiesz czy sie malec Wasz obrócil? co z tym obniżonym brzuchem?

No to zobaczymy co bedzie po tym antybiotyku teraz. Za tydzien znowu mam wizyte to pewnie bede miala znowu brany wymaz.. ale dzieki za pocieszenie :)

A nie robil mi dzisiaj usg wiec niewiem. Ale powiedzial ze mam taki brzuch ze na pewno jak sie obroci to bede to czula.. wiec czekam :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    udało mi sie dzis zebrac i ogarnac mojego krzaka miedzy nogami ale masakra była ;/ nic nie widac nie wygodna pozycja i do tego slabo mi sie zrobiło, ale ile można z buszem chodzic -,-

a ja po ostatniej wizycie u gina jak musiałam ogarnąć busz po dłuższej przerwie to myślałam że nie skończę ;) więc podgalam co dwa dni żeby nie zdążyło na maxa urosnąć :D

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Domi, ale ty masz małą piłeczkę ;)
    No... mama nadzieję że ta moja kruszynka w tej piłeczce rośnie : ) Bo piłeczka od dawna ani centymetra do przodu nie poszła. Muszę cierpliwie czekać do środy : )

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)

Carolq lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)
    Guem, ja mam kupione rossmannowskie podkłady 60x60cm i w łóżku jak podłożyłam pod poduszkę to mam go prawie po kolana jak leżę, na boki też jest wystarczający, jak się przerwacam z boku na bok, jestem tyłkiem na podkładzie - to wsytaczy, chodzi tylko o to żeby sobie prześcieradła krwią (wodami) nie pobrudzić (zamoczyć)

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ