Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi :)
    no teraz to już raczej takich numerów nie powinno być :)
    zazdroszczę tych 3 tygodni , przydałoby się byśmy my już do takich dobiły :(
    brzusio zgrabniutki bardzo :)
    Co do spinania ja tak mam ciągle ;/ ale to przez wielowodzie twardy brzuch i spinanie , skurczy na ktg brak było więc o tyle dobrze. ale lekarz też stwierdził że brzuch mi się opuścił ale też Mała się obróciła więc to może być tego wina. No trudno zobaczymy we wtorek wizyta , mam nadzieję że obejdzie się bez szpitala a płyn w normie.

domi05 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi śliczny brzuszek :) Gratuluje 36tc :) brzuszek wydaje mi się że nie jest nisko, mi też jakos nie przybywa w brzuszku, stoimy w tym samym miejscu, jedynie na wadze powoli coś zaczyna się dziać, ale tak delikatnie bo mamy teraz na plusie ok 4,5kg także jestem u tak dumna, mam nadzieję że mimo cukrzycy ciążowej jeszcze troszkę podbijemy :) ale myśle że max 1kg na więcej nie licze :)

Domi to sen miałaś przecudny hehehehe ja mam nadzieję że u Nas na pewno będzie Pan bo siusiaczka widzialam także myśle że nie odpadnie :)

Marzenka gratuluje dużego maluszka super że tak ślicznie rośnie :)

domi05 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wagi bardzo wam zazdroszczę ja też cukrzyca kontrolowana ( w szpitalu nawet mierzona dla sprawdzenia szpitalnym glukometrem) znów robili mi w szpitalu hb glikemi 5,1 także super , norma normalnego człowieka ale u mnie waga też było 4,7 kg na plusie i nagle skoczyło do 9 ;/ i to wtedy jak mi brzuch zaczął tak wzrastać i robić się twardy. Także jak chlusnę wodami to będzie odrazu z 5 kg mniej , aby tylko jeszcze z 4 tygodnie wytrzymać :)

• Nacia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Nie robil mi dzisiaj usg bo powiedzial ze za tydzien mi zrobi bo teraz mam chodzic do niego co tydzien. Bo mam paciorkowca :( dopadlo mnie to gowno :/ dostalam antybiotyk dla siebie i dla meza hehe no i jakas masc i czopki do pochwy. Znowu. Ehh..

Ma ktoras z was paciorkowca?

tb73anlisarvnmt1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq tobie wagę wody pewnie podniosły ale i maluszek ładnie rośnie, nasze to maleństwa są :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia ;/ współczuję ...
    monilia no tak dokładnie , zresztą okazało się że moja Mama się pomyliła z moją wagą bo ja ważyłam 3800 a mąż 4000 więc normalne że Niunia dobija do Nas :)i akurat tak wychodzi. No i lekarz mi mówił że mógłby już teraz spokojnie odciągnąć około 2 litry wód ale że wiadomo że jest to zabieg na łożysku itd. to nie chce podejmować takiego ryzyka przy całkowicie zdrowym dziecku i ciąży bez komplikacji. Więc mam chodzić puki nie wytrzymam a raczej leżeć i odpoczywać :( ...
    dobrze że już jutro 33 tydzień się skończy więc coraz mniej zostaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 10:29

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio u nas same maluszki, ale Carolq jeszcze troszeczkę i tylko mile wspomnienia po ciąży zostaną a będziemy tuliły nasze maluszki do siebie. Nawet będzie nam tych kopniaczków i brzuszków brakować <3

Nacia ja jescze nie robiłam wymazu to nei wiem czy mam, okaże się na następnej wizycie

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia- ja też nie robiłam wymazu, ale z tego co piszą dziewczyny na fb, Sylika ma gbs dodatni i się nie ma czym martwić, bo dla Ciebie to nieszkodliwe, a przy porodzie dostaniesz antybiotyk i będzie ok :)
    Nie wiesz czy sie malec Wasz obrócil? co z tym obniżonym brzuchem?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia mam nadzieję że bedzie tak jak mówisz :)
    Nacia ja mam wynik do odebrania za tydzień, ale z tego co wiem to jest tak jak Marietta pisze.

monilia84 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi sie dzis zebrac i ogarnac mojego krzaka miedzy nogami ale masakra była ;/ nic nie widac nie wygodna pozycja i do tego slabo mi sie zrobiło, ale ile można z buszem chodzic -,-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 11:15

Liley, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj pobrał z pochwy wymaz na gbs. Zobaczymy czy coś wyjdzie. Wizytę mam za 2 tygodnie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny :) ja odpoczywam w domku akurat maź wziął dwa dni wolnego wiec mnie rozpieszczał jak tylko mogl :) ale juz będę bardziej uczestniczyć :) wczoraj skręciliśmy łóżeczko :) jest ślicznie jeszcze tylko czekamy na kilka drobiazgów i bedzie koniec :) Zmotywowała Nas bardzo sytuacja ze szpitalem wiec powolutku przygotowujemy mieszkanie na przyjście Niuni :)
    A wogole znów zmieniliśmy imię z mężem :) teraz juz chyba tak po prostu bedzie :)
    Przez przypadek pisałam do niego SMS i zamiast Niunka powstało Ninka i tak nasze Mała została Niunka bez u ;P
    Maź zachwycony ja czuje ze to w końcu to ;)
    Tyle u mnie :) cieszę sie czytając dobre wieści z wizyt i życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Nina - bardzo ładne imię :)
    Oraz Miłego Dnia :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej hej :)
    Ale miałam dzisiaj sen! Byliśmy z mężem na wizycie, lekarz robi USG i proszę Go żeby podejrzał płeć, a on mówi że dziewczynka! Mam nadzieję że nie będzie w środę takiego numeru ;p

a u nas zaczyna się dziś 36tydzień i 9 miesiąc, na wadze dalej stoimy, średnio +3,5kg (dziś +3,3kg) w pasie też nic się nie zmienia 98cm i do 100 chyba nie dobijemy. Do porodu już tylko 35dni a do donoszonej 14! Młody kopie po całych dniach, a mi od kilku dni zaczęło soę robić dziwnie inaczej ;p Co wstanę z krzesła, łóżka to muszę lecieć odwiedzić łazienkę, młody chyba mocno mi tam naciska ;p Jak trochę pochodzę, postoję czy się poschylam strasznie ciągnie z dołu i zaczynają się bóle jak na okres, także od 2 dni się obijam i robię tylko to co muszę bo nie jestem w stanie więcej ;p
    No, to teraz my w 36 tygodniu, ale chyba niewiele się zmieniło... chociaż mam wrażenie że brzuszek coraz niżej...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbe83277b543.jpg

Domi, ale ty masz małą piłeczkę ;)

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja juz po wizycie. Nie robil mi dzisiaj usg bo powiedzial ze za tydzien mi zrobi bo teraz mam chodzic do niego co tydzien. Bo mam paciorkowca :( dopadlo mnie to gowno :/ dostalam antybiotyk dla siebie i dla meza hehe no i jakas masc i czopki do pochwy. Znowu. Ehh..

Ma ktoras z was paciorkowca?

może i mam , ale jeszcze o tym nie wiem, na następnej wizycie ma pobierać wymaz

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Nacia- ja też nie robiłam wymazu, ale z tego co piszą dziewczyny na fb, Sylika ma gbs dodatni i się nie ma czym martwić, bo dla Ciebie to nieszkodliwe, a przy porodzie dostaniesz antybiotyk i będzie ok :)
    Nie wiesz czy sie malec Wasz obrócil? co z tym obniżonym brzuchem?

No to zobaczymy co bedzie po tym antybiotyku teraz. Za tydzien znowu mam wizyte to pewnie bede miala znowu brany wymaz.. ale dzieki za pocieszenie :)

A nie robil mi dzisiaj usg wiec niewiem. Ale powiedzial ze mam taki brzuch ze na pewno jak sie obroci to bede to czula.. wiec czekam :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    udało mi sie dzis zebrac i ogarnac mojego krzaka miedzy nogami ale masakra była ;/ nic nie widac nie wygodna pozycja i do tego slabo mi sie zrobiło, ale ile można z buszem chodzic -,-

a ja po ostatniej wizycie u gina jak musiałam ogarnąć busz po dłuższej przerwie to myślałam że nie skończę ;) więc podgalam co dwa dni żeby nie zdążyło na maxa urosnąć :D

pasia27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Domi, ale ty masz małą piłeczkę ;)
    No... mama nadzieję że ta moja kruszynka w tej piłeczce rośnie : ) Bo piłeczka od dawna ani centymetra do przodu nie poszła. Muszę cierpliwie czekać do środy : )

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)
    Guem, ja mam kupione rossmannowskie podkłady 60x60cm i w łóżku jak podłożyłam pod poduszkę to mam go prawie po kolana jak leżę, na boki też jest wystarczający, jak się przerwacam z boku na bok, jestem tyłkiem na podkładzie - to wsytaczy, chodzi tylko o to żeby sobie prześcieradła krwią (wodami) nie pobrudzić (zamoczyć)

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ