Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Guem wrote:Cześć dziewczyny

Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę
i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki
dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały
uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży 
sa różne rozmiary tych podkładów, chyba największe są 90*170Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:48
-
domi05 wrote:Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?
Ja naszykuję mężowi jakąś luźną sukienkę bo obawiam się, że w spodniach będzie mnie cisło i pończochy samonośne bo rajstop nie cierpię (toleruję jedynie te grube od 60 den)
Co do pozytywnego wyniku na gbs kilka dziewczyn ode mnie niedawno rodzących też miało taki i poprostu przed porodem dostaje się kroplówkę z jakimś antybiotykiem i tyle
Ja swój wynik odbiorę pewnie w poniedziałek.
domi05, Carolq lubią tę wiadomość
-
to się kładzie na prześcieradło, myślałam ze pod. A wody wsiąkną, nie spłynął bokiem? Przepraszam za głupie pytania ale jakoś nie mogę ogarnąć jak działają te podkłady, chyba je przetestujędomi05 wrote:Guem, ja mam kupione rossmannowskie podkłady 60x60cm i w łóżku jak podłożyłam pod poduszkę to mam go prawie po kolana jak leżę, na boki też jest wystarczający, jak się przerwacam z boku na bok, jestem tyłkiem na podkładzie - to wsytaczy, chodzi tylko o to żeby sobie prześcieradła krwią (wodami) nie pobrudzić (zamoczyć)
i jeszcze jedno czy one nie będą odparzać, to tak bardziej na przyszłość jak będą latem w łóżeczku malucha?
Domi mój brzuch dopiero w ostatnim tygodniu ruszył a tak przez prawie dwa miesiące miała caly czas równo 90 cm a malutka i tak równo rosła więc mam nadzieję że i u ciebie z dzidzią jest wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:59
-
Iwa81 wrote:a ja po ostatniej wizycie u gina jak musiałam ogarnąć busz po dłuższej przerwie to myślałam że nie skończę
więc podgalam co dwa dni żeby nie zdążyło na maxa urosnąć 
ja juz zamowilam u swojego faceta na 8 maja golenie bedzie przed porodem akurat
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Ja raz tak dla próby położyłam,jak będę zmieniać pościel to dam pod prześcieradło bo teraz to już różnie może byćGuem wrote:to się kładzie na prześcieradło, myślałam ze pod. A wody wsiąkną, nie spłynął bokiem? Przepraszam za głupie pytania ale jakoś nie mogę ogarnąć jak działają te podkłady, chyba je przetestuję
i jeszcze jedno czy one nie będą odparzać, to tak bardziej na przyszłość jak będą latem w łóżeczku malucha?
Domi mój brzuch dopiero w ostatnim tygodniu ruszył a tak przez prawie dwa miesiące miała caly czas równo 90 cm a malutka i tak równo rosła więc mam nadzieję że i u ciebie z dzidzią jest wszystko dobrze

A czy podkład da radę to się okaże bo nigdy mi wody nie od chodziły Ale mam nadzieję że wystarczy:-P w szpitalu też myślę wystarczy, a u nas ponoć szpital zapewnia więc mam je w razie czego, najwyżej poloze dwa a mąż kupi większe -
Nie wiem czemu stresuje mnie taka pierdoła jak podkład
u nas w szpitalu też wszystko zapewniają (swoją drogą to dziwna jest dla mnie sytuacja kiedy szpital wymaga zabierania swoich bo to tak jakby z pościelą kazali przyjechać) więc może spakuję jeden czy dwa na wypadek gdyby coś ale w domu nie chciałabym zniszczyć materaca bo niedawno kupiliśmy to niedługo podłoże a co będzie to będzie, dowiem sie albo i nie jak to z tymi odchodzącymi wodami jest 
Chciałam się jeszcze z wami podzielić moją metodą na zgagę. U mnie nie działały ani migdały ani herbatki ziołowe ani nawet dieta bo największą zgagę mam wieczorem i w nocy po wodzie. Mleka nie próbowałam bo jelita by mi żyć nie dały. Za to super działa siemię lniane. Wcześniej piłam często i zgaga była sporadycznie ale jak skończyło mi się ostatnie opakowanie to ciągle zapominałam kupić i właśnie w tym czasie zgaga się rozszalała ale myślałam że to taki etap ciąży. Kilka dni temu kupiłam w końcu i zaczęłam pić wieczorami i zgagę mam tylko czasami i to przez sekundę dosłownie. Nie wiem czy siemię lniane rzeczywiście działa czy tylko u mnie taki zbieg okoliczności ale dla męczących się ze zgagą może warto spróbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:24
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
W szpitalu podklad zawijają pod łóżko i nie zsuwa sie. Był tak fajnie upchany że mozna bylo na nim tańczyć
a na łóżeczko najlepiej ceratka pod prześcieradło
ja tez nakupilam tych podkładów, a córe przewijałam jak leżała najczęściej w łóżku bez podkładów albo na rożku.
Ładne macie te brzuszki
mój juz popękany po pierwszej ciąży.
Właśnie pożegnałam położną. Super babka! I poprawiła mi niesamowicie humor. Daje jej skierowanie na cięcie, papier od neurologa a ona umawia mnie na konkretny termin. Baja! Nie musze jechac, prosić, umawiać się. Gdybym zaczęła rodzić wcześniej, dzwonie a ona leci do szpitala przede mną żeby przygotowali sale. Szok.... myślałam, że takie bajery tylko z kopertą
Iwa81, pasia27, Marietta, Carolq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tola ja mam firanke na cały karnisz to szerokość karnisza x2 żeby ładnie zmarszczona wisiała, a zasłony jak dla ozdoby tylko po bokach to mogą być wąskie a jak do zaslaniania to obie wystarczą na szerokość karnisza wiec dwie po 150
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:43
tola2014, Carolq lubią tę wiadomość
-
Leginsy ciążowe i bluzka,kurtkadomi05 wrote:Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?

Ja po 8dnisch dalej miałam ogromny brzuch..wszystko opuchnięte jeszcze eh
domi05 lubi tę wiadomość
-
Dla siebie mam 69x90 5szt.a dla malej do domu 40x60Guem wrote:Cześć dziewczyny

Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę
i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki
dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały
uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży 

-
Ja w moje spodnie sprzed ciąży się mieszczę i też się zastanawiam czy ciążowe na wyjście czy zwykłe bo pod brzuchem wychodzi ściągacz i nawet teraz jest ok, ale jakby tak była cesarka to chyba lepiej ciążowe żeby rany nie uciskać...?pasia27 wrote:Leginsy ciążowe i bluzka,kurtka

Ja po 8dnisch dalej miałam ogromny brzuch..wszystko opuchnięte jeszcze eh -
Guem
Jak mi wody odchodzily w domu i po drodze do.szpitala to zalozylam podpaske..akurat wtedy te bella wielkie ale teraz zaloze normalne ..wezme paczke do torebki i będę wymieniala bo jednek tam się czeka na Ip pozniej przyjęcie i papiery,pozniej usg,ktg,bada lekarz..wiec będę swobodnie z podpacha:-)
Po porodzie na swoim łóżku miałam juz swój duży podkład na przesieradlo ,majty siateczkowe i ta duza belkę podpaske..biore 5podkladaow bo w pierwsza noc leciało duzo odchodów i zbrudzilam koszuele i ppdklad na snie...a rano obchód wiec miałam czysciutko
Teraz co prawda u nas na karteczce do szpitala nie mam na liście ale wole nosić jak sie prosić...czy leżeć na brudnym...
Natomiast Male podklady dla malej do przewijania pod pupkę
nie raz siku i kupa leci w powietrzu wiec na podkład idealnie i do wyrzucenia 
No I pod przescieradelko mozna wlozyc do lozeczka lub wlasnie Te nieprzemakalne przescieradelko..
Carolq lubi tę wiadomość
-
No na pewno cos luzniejszego nie dotykajscego rany..ja akurat nosze te z panelem leginsy i one tam gdzie rana nie cisną tak mysle..domi05 wrote:Ja w moje spodnie sprzed ciąży się mieszczę i też się zastanawiam czy ciążowe na wyjście czy zwykłe bo pod brzuchem wychodzi ściągacz i nawet teraz jest ok, ale jakby tak była cesarka to chyba lepiej ciążowe żeby rany nie uciskać...?
domi05 lubi tę wiadomość