Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    No... mama nadzieję że ta moja kruszynka w tej piłeczce rośnie : ) Bo piłeczka od dawna ani centymetra do przodu nie poszła. Muszę cierpliwie czekać do środy : )

na pewno urosła :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)

sa różne rozmiary tych podkładów, chyba największe są 90*170

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:48

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np. takiehttp://allegro.pl/seni-podklady-przewijania-lozka-szpitala-90x170-x5-i5678228310.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?

Ja naszykuję mężowi jakąś luźną sukienkę bo obawiam się, że w spodniach będzie mnie cisło i pończochy samonośne bo rajstop nie cierpię (toleruję jedynie te grube od 60 den) :)

Co do pozytywnego wyniku na gbs kilka dziewczyn ode mnie niedawno rodzących też miało taki i poprostu przed porodem dostaje się kroplówkę z jakimś antybiotykiem i tyle ;) Ja swój wynik odbiorę pewnie w poniedziałek.

domi05, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Guem, ja mam kupione rossmannowskie podkłady 60x60cm i w łóżku jak podłożyłam pod poduszkę to mam go prawie po kolana jak leżę, na boki też jest wystarczający, jak się przerwacam z boku na bok, jestem tyłkiem na podkładzie - to wsytaczy, chodzi tylko o to żeby sobie prześcieradła krwią (wodami) nie pobrudzić (zamoczyć)
    to się kładzie na prześcieradło, myślałam ze pod. A wody wsiąkną, nie spłynął bokiem? Przepraszam za głupie pytania ale jakoś nie mogę ogarnąć jak działają te podkłady, chyba je przetestuję :D i jeszcze jedno czy one nie będą odparzać, to tak bardziej na przyszłość jak będą latem w łóżeczku malucha?
    Domi mój brzuch dopiero w ostatnim tygodniu ruszył a tak przez prawie dwa miesiące miała caly czas równo 90 cm a malutka i tak równo rosła więc mam nadzieję że i u ciebie z dzidzią jest wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:59

• Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    sa różne rozmiary tych podkładów, chyba największe są 90*170
    A jakie masz dla siebie? Jaki rozmiar?

• malvva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a ja po ostatniej wizycie u gina jak musiałam ogarnąć busz po dłuższej przerwie to myślałam że nie skończę ;) więc podgalam co dwa dni żeby nie zdążyło na maxa urosnąć :D

ja juz zamowilam u swojego faceta na 8 maja golenie bedzie przed porodem akurat ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem ja to znowu myślałam, ze te podkłady wykorzystuje się dopiero po porodzie, że jak wszystko się oczyszcza to żeby nie brudzić w razie czego cały czas pościeli :) Ja mam kupione 90x60 cm

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyjde w leginsach i bluzce bo to napewnoe na mnie bedzie pasowalo ;)

domi05, pasia27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    to się kładzie na prześcieradło, myślałam ze pod. A wody wsiąkną, nie spłynął bokiem? Przepraszam za głupie pytania ale jakoś nie mogę ogarnąć jak działają te podkłady, chyba je przetestuję :D i jeszcze jedno czy one nie będą odparzać, to tak bardziej na przyszłość jak będą latem w łóżeczku malucha?
    Domi mój brzuch dopiero w ostatnim tygodniu ruszył a tak przez prawie dwa miesiące miała caly czas równo 90 cm a malutka i tak równo rosła więc mam nadzieję że i u ciebie z dzidzią jest wszystko dobrze :)
    Ja raz tak dla próby położyłam,jak będę zmieniać pościel to dam pod prześcieradło bo teraz to już różnie może być :-)
    A czy podkład da radę to się okaże bo nigdy mi wody nie od chodziły Ale mam nadzieję że wystarczy:-P w szpitalu też myślę wystarczy, a u nas ponoć szpital zapewnia więc mam je w razie czego, najwyżej poloze dwa a mąż kupi większe

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w 34 tygodniu i wyglądamy tak ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d0dc902c42c.jpg

domi05, Nacia, Patrycja24, monilia84, pasia27, JustyśM, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu stresuje mnie taka pierdoła jak podkład :D u nas w szpitalu też wszystko zapewniają (swoją drogą to dziwna jest dla mnie sytuacja kiedy szpital wymaga zabierania swoich bo to tak jakby z pościelą kazali przyjechać) więc może spakuję jeden czy dwa na wypadek gdyby coś ale w domu nie chciałabym zniszczyć materaca bo niedawno kupiliśmy to niedługo podłoże a co będzie to będzie, dowiem sie albo i nie jak to z tymi odchodzącymi wodami jest :)

Chciałam się jeszcze z wami podzielić moją metodą na zgagę. U mnie nie działały ani migdały ani herbatki ziołowe ani nawet dieta bo największą zgagę mam wieczorem i w nocy po wodzie. Mleka nie próbowałam bo jelita by mi żyć nie dały. Za to super działa siemię lniane. Wcześniej piłam często i zgaga była sporadycznie ale jak skończyło mi się ostatnie opakowanie to ciągle zapominałam kupić i właśnie w tym czasie zgaga się rozszalała ale myślałam że to taki etap ciąży. Kilka dni temu kupiłam w końcu i zaczęłam pić wieczorami i zgagę mam tylko czasami i to przez sekundę dosłownie. Nie wiem czy siemię lniane rzeczywiście działa czy tylko u mnie taki zbieg okoliczności ale dla męczących się ze zgagą może warto spróbować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:24

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu podklad zawijają pod łóżko i nie zsuwa sie. Był tak fajnie upchany że mozna bylo na nim tańczyć :) a na łóżeczko najlepiej ceratka pod prześcieradło :) ja tez nakupilam tych podkładów, a córe przewijałam jak leżała najczęściej w łóżku bez podkładów albo na rożku.
    Ładne macie te brzuszki :) mój juz popękany po pierwszej ciąży.
    Właśnie pożegnałam położną. Super babka! I poprawiła mi niesamowicie humor. Daje jej skierowanie na cięcie, papier od neurologa a ona umawia mnie na konkretny termin. Baja! Nie musze jechac, prosić, umawiać się. Gdybym zaczęła rodzić wcześniej, dzwonie a ona leci do szpitala przede mną żeby przygotowali sale. Szok.... myślałam, że takie bajery tylko z kopertą :)

Iwa81, pasia27, Marietta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was zna się na firankach i zasłonach? mam karnisz 3 m i nie wiem jakiej szerokości kupić firanki i zasłony.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja mam firanke na cały karnisz to szerokość karnisza x2 żeby ładnie zmarszczona wisiała, a zasłony jak dla ozdoby tylko po bokach to mogą być wąskie a jak do zaslaniania to obie wystarczą na szerokość karnisza wiec dwie po 150

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:43

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?
    Leginsy ciążowe i bluzka,kurtka :-)
    Ja po 8dnisch dalej miałam ogromny brzuch..wszystko opuchnięte jeszcze eh

domi05 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)
    Dla siebie mam 69x90 5szt.a dla malej do domu 40x60 :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Leginsy ciążowe i bluzka,kurtka :-)
    Ja po 8dnisch dalej miałam ogromny brzuch..wszystko opuchnięte jeszcze eh
    Ja w moje spodnie sprzed ciąży się mieszczę i też się zastanawiam czy ciążowe na wyjście czy zwykłe bo pod brzuchem wychodzi ściągacz i nawet teraz jest ok, ale jakby tak była cesarka to chyba lepiej ciążowe żeby rany nie uciskać...?

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem
    Jak mi wody odchodzily w domu i po drodze do.szpitala to zalozylam podpaske..akurat wtedy te bella wielkie ale teraz zaloze normalne ..wezme paczke do torebki i będę wymieniala bo jednek tam się czeka na Ip pozniej przyjęcie i papiery,pozniej usg,ktg,bada lekarz..wiec będę swobodnie z podpacha:-)
    Po porodzie na swoim łóżku miałam juz swój duży podkład na przesieradlo ,majty siateczkowe i ta duza belkę podpaske..biore 5podkladaow bo w pierwsza noc leciało duzo odchodów i zbrudzilam koszuele i ppdklad na snie...a rano obchód wiec miałam czysciutko :-)

Teraz co prawda u nas na karteczce do szpitala nie mam na liście ale wole nosić jak sie prosić...czy leżeć na brudnym...

Natomiast Male podklady dla malej do przewijania pod pupkę :-) nie raz siku i kupa leci w powietrzu wiec na podkład idealnie i do wyrzucenia ;-)
    No I pod przescieradelko mozna wlozyc do lozeczka lub wlasnie Te nieprzemakalne przescieradelko..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja w moje spodnie sprzed ciąży się mieszczę i też się zastanawiam czy ciążowe na wyjście czy zwykłe bo pod brzuchem wychodzi ściągacz i nawet teraz jest ok, ale jakby tak była cesarka to chyba lepiej ciążowe żeby rany nie uciskać...?
    No na pewno cos luzniejszego nie dotykajscego rany..ja akurat nosze te z panelem leginsy i one tam gdzie rana nie cisną tak mysle..

domi05 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ