X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    No... mama nadzieję że ta moja kruszynka w tej piłeczce rośnie : ) Bo piłeczka od dawna ani centymetra do przodu nie poszła. Muszę cierpliwie czekać do środy : )

na pewno urosła :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)

sa różne rozmiary tych podkładów, chyba największe są 90*170

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:48

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np. takiehttp://allegro.pl/seni-podklady-przewijania-lozka-szpitala-90x170-x5-i5678228310.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?

Ja naszykuję mężowi jakąś luźną sukienkę bo obawiam się, że w spodniach będzie mnie cisło i pończochy samonośne bo rajstop nie cierpię (toleruję jedynie te grube od 60 den) :)

Co do pozytywnego wyniku na gbs kilka dziewczyn ode mnie niedawno rodzących też miało taki i poprostu przed porodem dostaje się kroplówkę z jakimś antybiotykiem i tyle ;) Ja swój wynik odbiorę pewnie w poniedziałek.

domi05, Carolq lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Guem, ja mam kupione rossmannowskie podkłady 60x60cm i w łóżku jak podłożyłam pod poduszkę to mam go prawie po kolana jak leżę, na boki też jest wystarczający, jak się przerwacam z boku na bok, jestem tyłkiem na podkładzie - to wsytaczy, chodzi tylko o to żeby sobie prześcieradła krwią (wodami) nie pobrudzić (zamoczyć)
    to się kładzie na prześcieradło, myślałam ze pod. A wody wsiąkną, nie spłynął bokiem? Przepraszam za głupie pytania ale jakoś nie mogę ogarnąć jak działają te podkłady, chyba je przetestuję :D i jeszcze jedno czy one nie będą odparzać, to tak bardziej na przyszłość jak będą latem w łóżeczku malucha?
    Domi mój brzuch dopiero w ostatnim tygodniu ruszył a tak przez prawie dwa miesiące miała caly czas równo 90 cm a malutka i tak równo rosła więc mam nadzieję że i u ciebie z dzidzią jest wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:59

• Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    sa różne rozmiary tych podkładów, chyba największe są 90*170
    A jakie masz dla siebie? Jaki rozmiar?

• malvva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a ja po ostatniej wizycie u gina jak musiałam ogarnąć busz po dłuższej przerwie to myślałam że nie skończę ;) więc podgalam co dwa dni żeby nie zdążyło na maxa urosnąć :D

ja juz zamowilam u swojego faceta na 8 maja golenie bedzie przed porodem akurat ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem ja to znowu myślałam, ze te podkłady wykorzystuje się dopiero po porodzie, że jak wszystko się oczyszcza to żeby nie brudzić w razie czego cały czas pościeli :) Ja mam kupione 90x60 cm

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyjde w leginsach i bluzce bo to napewnoe na mnie bedzie pasowalo ;)

domi05, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    to się kładzie na prześcieradło, myślałam ze pod. A wody wsiąkną, nie spłynął bokiem? Przepraszam za głupie pytania ale jakoś nie mogę ogarnąć jak działają te podkłady, chyba je przetestuję :D i jeszcze jedno czy one nie będą odparzać, to tak bardziej na przyszłość jak będą latem w łóżeczku malucha?
    Domi mój brzuch dopiero w ostatnim tygodniu ruszył a tak przez prawie dwa miesiące miała caly czas równo 90 cm a malutka i tak równo rosła więc mam nadzieję że i u ciebie z dzidzią jest wszystko dobrze :)
    Ja raz tak dla próby położyłam,jak będę zmieniać pościel to dam pod prześcieradło bo teraz to już różnie może być :-)
    A czy podkład da radę to się okaże bo nigdy mi wody nie od chodziły Ale mam nadzieję że wystarczy:-P w szpitalu też myślę wystarczy, a u nas ponoć szpital zapewnia więc mam je w razie czego, najwyżej poloze dwa a mąż kupi większe

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy w 34 tygodniu i wyglądamy tak ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d0dc902c42c.jpg

domi05, Nacia, Patrycja24, monilia84, pasia27, JustyśM, Carolq lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu stresuje mnie taka pierdoła jak podkład :D u nas w szpitalu też wszystko zapewniają (swoją drogą to dziwna jest dla mnie sytuacja kiedy szpital wymaga zabierania swoich bo to tak jakby z pościelą kazali przyjechać) więc może spakuję jeden czy dwa na wypadek gdyby coś ale w domu nie chciałabym zniszczyć materaca bo niedawno kupiliśmy to niedługo podłoże a co będzie to będzie, dowiem sie albo i nie jak to z tymi odchodzącymi wodami jest :)

Chciałam się jeszcze z wami podzielić moją metodą na zgagę. U mnie nie działały ani migdały ani herbatki ziołowe ani nawet dieta bo największą zgagę mam wieczorem i w nocy po wodzie. Mleka nie próbowałam bo jelita by mi żyć nie dały. Za to super działa siemię lniane. Wcześniej piłam często i zgaga była sporadycznie ale jak skończyło mi się ostatnie opakowanie to ciągle zapominałam kupić i właśnie w tym czasie zgaga się rozszalała ale myślałam że to taki etap ciąży. Kilka dni temu kupiłam w końcu i zaczęłam pić wieczorami i zgagę mam tylko czasami i to przez sekundę dosłownie. Nie wiem czy siemię lniane rzeczywiście działa czy tylko u mnie taki zbieg okoliczności ale dla męczących się ze zgagą może warto spróbować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:24

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu podklad zawijają pod łóżko i nie zsuwa sie. Był tak fajnie upchany że mozna bylo na nim tańczyć :) a na łóżeczko najlepiej ceratka pod prześcieradło :) ja tez nakupilam tych podkładów, a córe przewijałam jak leżała najczęściej w łóżku bez podkładów albo na rożku.
    Ładne macie te brzuszki :) mój juz popękany po pierwszej ciąży.
    Właśnie pożegnałam położną. Super babka! I poprawiła mi niesamowicie humor. Daje jej skierowanie na cięcie, papier od neurologa a ona umawia mnie na konkretny termin. Baja! Nie musze jechac, prosić, umawiać się. Gdybym zaczęła rodzić wcześniej, dzwonie a ona leci do szpitala przede mną żeby przygotowali sale. Szok.... myślałam, że takie bajery tylko z kopertą :)

Iwa81, pasia27, Marietta, Carolq lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was zna się na firankach i zasłonach? mam karnisz 3 m i nie wiem jakiej szerokości kupić firanki i zasłony.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja mam firanke na cały karnisz to szerokość karnisza x2 żeby ładnie zmarszczona wisiała, a zasłony jak dla ozdoby tylko po bokach to mogą być wąskie a jak do zaslaniania to obie wystarczą na szerokość karnisza wiec dwie po 150

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:43

tola2014, Carolq lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny, a co przygotowujecie dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja myślałam o rajstopach (ciążowych jeszcze) i sukience, ale nie wiem czy te rajstopy będą wygodne po porodzie i nie lepiej zwykłe legginsy + bluzka?
    Leginsy ciążowe i bluzka,kurtka :-)
    Ja po 8dnisch dalej miałam ogromny brzuch..wszystko opuchnięte jeszcze eh

domi05 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanko, kupiłam dzisiaj kilka podkładów na lóżko firmy Seni ale jak przyszłam do domu i je rozłożyłam to są dość małe, tzn na łóżeczko dla dzidzi ok ale nie wiem czy dla mnie powinny być większe? Są różne rozmiary czy one są uniwersalne i na lóżko dla mnie wystarczą? Je się tylko pod tyłek podkłada czy na całe lóżko?
    Ja myślałam do tej pory że mam malutki brzuszek, ostatnio urósł tylko 3 cm ale zaczął być mega widoczny. W kurtce zimowej bez problemu się mieściłam ale w żaden wiosenny płaszczyk czy kurtkę nie wchodzę :D i spodnie ciążowe które niby rosną z brzuchem zaczynają cisnąć, na szczęście jest coraz cieplej wiec można przerzucić się na leginsy i rozpięte kurtki :) dzisiaj na zakupach przeglądałam sie w każdej witrynie bo dopiero teraz widać tak na zewnątrz ze jestem w ciąży, ale miałam radochę i nawet dolegliwości mi tak nie dokuczały :) uwielbiam wiosnę i nawet chwilami mi żal że to już końcówka ciąży :)
    Dla siebie mam 69x90 5szt.a dla malej do domu 40x60 :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Leginsy ciążowe i bluzka,kurtka :-)
    Ja po 8dnisch dalej miałam ogromny brzuch..wszystko opuchnięte jeszcze eh
    Ja w moje spodnie sprzed ciąży się mieszczę i też się zastanawiam czy ciążowe na wyjście czy zwykłe bo pod brzuchem wychodzi ściągacz i nawet teraz jest ok, ale jakby tak była cesarka to chyba lepiej ciążowe żeby rany nie uciskać...?

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem
    Jak mi wody odchodzily w domu i po drodze do.szpitala to zalozylam podpaske..akurat wtedy te bella wielkie ale teraz zaloze normalne ..wezme paczke do torebki i będę wymieniala bo jednek tam się czeka na Ip pozniej przyjęcie i papiery,pozniej usg,ktg,bada lekarz..wiec będę swobodnie z podpacha:-)
    Po porodzie na swoim łóżku miałam juz swój duży podkład na przesieradlo ,majty siateczkowe i ta duza belkę podpaske..biore 5podkladaow bo w pierwsza noc leciało duzo odchodów i zbrudzilam koszuele i ppdklad na snie...a rano obchód wiec miałam czysciutko :-)

Teraz co prawda u nas na karteczce do szpitala nie mam na liście ale wole nosić jak sie prosić...czy leżeć na brudnym...

Natomiast Male podklady dla malej do przewijania pod pupkę :-) nie raz siku i kupa leci w powietrzu wiec na podkład idealnie i do wyrzucenia ;-)
    No I pod przescieradelko mozna wlozyc do lozeczka lub wlasnie Te nieprzemakalne przescieradelko..

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja w moje spodnie sprzed ciąży się mieszczę i też się zastanawiam czy ciążowe na wyjście czy zwykłe bo pod brzuchem wychodzi ściągacz i nawet teraz jest ok, ale jakby tak była cesarka to chyba lepiej ciążowe żeby rany nie uciskać...?
    No na pewno cos luzniejszego nie dotykajscego rany..ja akurat nosze te z panelem leginsy i one tam gdzie rana nie cisną tak mysle..

domi05 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ