Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis tez miałam wizytę i odebrałam Gbs i ujemny

Jezeli jest dodatni to dobrze jechac od razu do szpitala bo wtedy przez caly czast trwania akcji porodowej podają zaszczyt..u nas co 4godz
to jest niestety bardzo częste i ciężko się tego pozbyć o ile.w.ogole można..
W pierwszej ciąży tez nią miałam ale to nie gwarantowało mi nic w tej ciąży he
Moje wyniki krew,mocz,sod,potas,alat ,aspat bardzo dobre
A jedyne czym się zdenerwowałam i to bardzo ze szyjka sie skraca i musze duzo odpoczywać......no i magnezu więcej...eh bo odpoczywać ...ciekawe jak eh no ale zesmucilo mnie to bardzo gdy mowil ze generalnie od 34nie wstrzymują porodu...no ale wiadomo jak to jest...bardzo by to wszystko skomplikowalo takze zaciskam nóżkę
Jutro może się wezmę za prasowanie rzeczy.do.szpitala i pakowanie torby..
Ja pierdykam..nie mogę sobie wyobrazić takich strasznych akcji tfu tfu tfu...masakra..
Jedyne co to zyje nadzieja ze mój drugi poród będzie ekspresowy hehe i w terminie
Carolq lubi tę wiadomość
-
pasia ja już chyba też musze się z wszystkim ostatecznie ogarnąć bo od dwóch dni czuję się inaczej i też nie wiem czy coś się nie zacznie dziać szybciej... czekam do wizyty, ale do niej chcę już wszystko ogarnąć że jak każe mi leżeć to będzie wszystko gotowe i nie będę panikować że jeszcze tego czy tamtego nie zrobiłam...
Torba już u mnie stoi spakowana ale jeszcze jutro ją otworzę i przejrzę czy aby na pewno wszystko jest...
No i pierze się właśnie ostatnia pralka z pościelą małego, to chciałam na końcu wyprać, ale myślę że teraz to już dobry czas na to : )
Czy wypażacie wszystkie butelki, smoczki i inne przybory higieniczne już teraz czy będziecie na bierząco przed podaniem? Myślałam żeby teraz od nowości je wysterylizować w tych woreczkach a potem ewentualnie przed podaniem butelki przelać ją wrzątkiem...?
I czy te osłonki do karmienia jakoś się myje przed pierwszym użyciem...? ;p sory pewnie głupie pytanie ale nie mam pojęcia ;p -
Pasia dzięki że tak obrazowo wszystko opisałaś
ja to jakoś w uproszczeniu sobie wyobrażałam. Że wody odchodzą a nie mogą się sączyć całą drogę a jak już dojadę do szpitala to rodzę i po sprawie a to racja tak szybko raczej nie będzie
zanim mnie przyjmą to na pewno trochę minie.
Jeśli chodzi o ubranie na wypis to na poczatku pomyślałam że co za różnica co założę i tak po wejściu do domu się rozbiorę
ale przypomniało mi się jak mąż mi przywiózł ubrania po operacji bo sama zapomniałam naszykować. I owszem pomyślał żeby wziąć spodnie dresowe żeby nie uciskały rany ale zapomniał reszty dopasować. I tak paradowałam przez szpital w dresach, kozakach na obcasie i eleganckim swetrze
teraz wezmę spodnie ciążowe i bluzkę żeby było mi wygodnie. Myślę że będę tak przejęta dzidzią że nie specjalnie będzie mi zależeć na eleganckim wyglądzie a właśnie na wygodzie.
pasia27, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dopakowałam do końca torbę dzisiaj
Jedną malutką podróżną mam na rzeczy dziecka, i podręczną torbę A3 na swoje bety 
Na wyjście mam przygotowane legginsy, długą koszulkę- tunikę na ramiączkach, polarek. pojadę pewnie w adidasach, bo kopyta mam opuchnięte nieziemsko
Więc powrót też adidasy/ ewentualnie jakby ciepło było klapki- do szpitala kupiłam specjalnie takie, żeby potem można było w nich wyleźć gdzieś 
Podkłady mam z rossmanna babydream, 60*60, 3 zabieram do szpitala na łóżko dla siebie
Co do wyparzania- ja wczoraj wygotowałam sobie elementy laktatora, butelki i nakładki do karmienia, ale myślę, że jak nowe to wystarczyło by umyć porządnie mydłem/ płynem do naczyń i też by było dobrze
-
Wiecie co ja ostatnio też stwierdziłam ze położę na łóżku te podkłady pod prześcieradło ale nie daje rady na nich spać nie przepuszczają powietrza i budziłam się z mokrym bokiem aż !
Ja juz po wizycie mała duża juz ma 2700 szyjka długa trzyma, leży głową w dół i ma ją podobno bardzo nisko.
Carolq, Marietta, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie -wszystko bez zmian,dziewczynka jest dziewczynką,wody i szyjka Oki. Następna wizytą 18-kwietnia.U mnie już od 36 tyg podłączaja pod ktg-brak tak co tydzien.Pobrala mi wymazać w poniedziałek odbiorę więc zobaczymy co wyszło. Nie warzyla i nie mierzył małej-na następnej wizycie mam usg takie dokładniejsze.
Carolq, Marietta, Patrycja24, Nacia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
nick nieaktualnyNo witam to się przespaliśmy bo mi znów zaczoł się coś brzuszek spinać i Mała już zła że mama siedzi w zgiętej pozycji

co do podkładów dla siebie mam 90x 170 jeden do łóżka swojego , jeden do auta bo tak Nam kazali na sr by miec s aucie i jak się jedzie do szpitala , i 3 jak pasia aby nie siedzieć na brudnym
co do ubrań leginsy , adidasy bo w nic innego nie wchodzę i sukienka , jakiś swetrek i ewentualnie płaszczyk chodź pewnie mąż podjedzie po Nas pod drzwi i tak więc zobaczymy
przetrenowałam go z przywożeniem rzeczy teraz i radził sobie dość dobrze więc już jakąś wprawę ma 
o fajnie że powstał temat o sterylizacji wszystkiego, bo ja na razie wrzuciłam wszystko do szafli i na tym się skończyło
i przypomiało mi się że muszę jeszcze smoczek dopakować do torby 
-
Kłosia wrote:Wiecie co ja ostatnio też stwierdziłam ze położę na łóżku te podkłady pod prześcieradło ale nie daje rady na nich spać nie przepuszczają powietrza i budziłam się z mokrym bokiem aż !
Ja juz po wizycie mała duża juz ma 2700 szyjka długa trzyma, leży głową w dół i ma ją podobno bardzo nisko.
O właśnie tak mi się wydawało ze te podkłady to nie przepuszczają powietrza i może być ciężko na nich spać. Ja się kilka dni ewentualnie przemęczę ale bardziej martwię się o podkład do łóżeczka. Czy są może takie z którymi nie ma tego problemu?
Carolq dzięki za pomysł z autem, o tym nie pomyślałam.
A czym myjecie rzeczy dzidzi typu smoczek czy butelka, zwykłym płynem do naczyń czy są jakieś specjalne dla niemowląt? -
Ja mam wizyty juz od lutego co dwa tygodnie ale to przez problemy z twardnieniem brzucha i skurczami, gdyby nic sie nie działo byłyby co miesiąc.Asmee wrote:Dziewczyny, a jak często macie wizyty?
U mnie 32tc i wizyta po miesiącu. Zastanawiam się kiedy zwiększą mi częstotliwość.. -
Dziewczyny poradźcie proszę.
Leukocyty z krwi skoczyły mi do prawie 20.
Myślicie, że powinnam dać znać lekarce, czy poczekać na wizytę w przyszłym tyg.
Na wyjście ze szpitala: buty wkładane, takie co sie łatwo ubiera. Spodnie ciążowe, ten pas sobie podwinę, koszulkę luźną i sweterek oraz kurtke jesli bedzie chłodno.
Podkłady zakupiłam i na wszelki wypadek wezme ze 3szt.
-
nick nieaktualnyfirma NUK ma specjalne płyny do mycia naczyć dla dzieci i niemowląt.
ja właśnie mam jeszcze torebki do sterylizacji i tabletki do sterylizacji - chodź co do tego średnio jestem przekonana, i nie wiem w co jest najlepsze
leukocyty 20 a jak mocz ? nie jesteś chora ?
ja bym chyba zgłosiła lekarzowi, zadzwoń nic Cię to nie kosztuje najwyżej Ci powie że bezsensu się przejmujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:57
Różyczka lubi tę wiadomość
-
Asmee leżałam kilka dni w szpitalu pod kroplówką do tego zastrzyki z nospy i brzuch był nadal twardy ale szyjka jest bardzo długa, dobrze trzyma więc mam kontrolować na właśnie częstszych wizytach i odpoczywać. Teraz juz twardnieje tylko jak się poruszam i w nocy. Lekarze mówili ze niektóre kobiety tak mają i mam się nie stresować bo mam super szyjkę
przez swoją bardzo szczupłą budowę mogę też bardziej odczuwać każdy skurcz. Dzidzia rośnie prawidłowo, wszystkie przepływy itd są prawidłowe więc staram się nie myśleć o tych skurczach.
Olka25 a później, np po mleku też tylko mycie wodą i wyparzanie czy używa się jakiegoś płynu? -
No właśnie chora nie jestem, może jedną dziurkę w nosie czasem mi zatyka, ale to nawet nie jest przeziębienie.Carolq wrote:firma NUK ma specjalne płyny do mycia naczyć dla dzieci i niemowląt.
ja właśnie mam jeszcze torebki do sterylizacji i tabletki do sterylizacji - chodź co do tego średnio jestem przekonana, i nie wiem w co jest najlepsze
leukocyty 20 a jak mocz ? nie jesteś chora ?
ja bym chyba zgłosiła lekarzowi, zadzwoń nic Cię to nie kosztuje najwyżej Ci powie że bezsensu się przejmujesz
Na wyniki moczu nadal czekam, ale od dawna miałam mocz ok a morfologię nie do konca w normach ... leukocyty nie więcej niz 15 tys. Teraz 19 ponad. Napisałam do lekarki, czekam teraz aż się odezwie. Jutro chyba z rana zrobię CRP. Dzięki za radę
Carolq, fistaszek88 lubią tę wiadomość
-
Może słyszałyście czy jaskra może być przeciwwskazaniem do porodu naturalnego? Google mało o tym mówi ale moja gin zasugerowała że tak może być i teraz nie wiem czy szukać jakiegoś specjalnego okulisty który będzie się znał na ciężarnych. Wcześniej myślałam że nie mam żadnych przeciwwskazań więc do okulisty zapisałam się na ostatnią chwilę i teraz się boję że trafię na kiepskiego specjalistę jeśli chodzi o szacowanie zagrożenia przy porodzie.
-
Hej ja po wczorajszej wizycie w szpitalu bo szyjka skrocona i dzisiaj rozwarcie 2,5 cm zastrzyk na pluca i kroplowka magnezowa przez 18 godz... A dopiero 8 godz minelo.. Ale nie jest zle bo synek wazy 2600 i gin mowi sie nie ma czym sie stresowac w razie czego;-)