X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodatni wynik gbs moze przyspieszyc porod?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jeśli chodzi o hemoroidy to ja mam chyba ze 3 juz i zastanawiam się jak ten gbs mi pobiera. jak oni tam dotrą :P
    ja dziś wizytuje i trochę się boję tej wizyty bo boli mnie dziwnie prawa strona brzucha tam gdzie łożysko mam. boli tak jakbym zakwasy tam miała. ..do tego męża od 1, 5 tyg nie ma w domu i wróci dopiero za 2 tyg :(

Tola trzymam kciuki za pozytywną wizytację.

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi komplet minky-wzięłam poduszkę i letni kocyk, z poduszki wyjelam połowę wypełnienia bo wydawala mi się za gruba.Pozniej zrobię zdjęcie bo teraz się pierze.
    Z tymi ruchami tak jak mówiłam - już schizuje zapisuje każdy -miałam 9:05,9:07,9:09-później przyszedł listonosz i w ferworze walki rozpakowaniu paczki zapomnialam liczyć.Ahhh parodia, a co będzie jak wyjdę z domu-wtedy podobno jak się chodzi dzieciaczki śpią. ..

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A jak rano wstajecie, to nie czujecie takiego ciężkiego brzucha? jakoś ciężko mi wstać rano z łóżka.

Ja za kazdym razem jak wstaje z lozka musze potrzymywac brzuch :) bo inaczej strasznie mi ciezko wstac.. ale jak chce mi sie siku to szybciutko mi to idzie wstawanie z lozka :) i moze taki ciezki nie jest ale bardzo napiety.

tb73anlisarvnmt1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bólem brzucha mam różnie.
    Czasem w nocy boli mnie podczas przewracania z boku na bok. Czasem boli rano przy wstawaniu, ale nie zawsze. Jutro zaczynam 37 tydzień. Od jakiegoś czasu nie przejmuje sie ani bolącym brzuchem, ani skurczami. Wydaje mi się to normalne na tym etapie ciąży. W końcu mam brzuszek na 110 cm :)
    Tola powodzenia na wizycie. Będzie dobrze :)
    A co na te hemoroidy stosujesz?
    A! Właśnie! Dostałam wyniki moczu i wyszły liczne bakterie. Coś zażyć na własną rękę czy poczekać do poniedziałku? I czy to Izę miec związek z podwyższonymi leukocytami we krwi??

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciezki ten brzuch,bardziej mnie martwią bole plecow tak.jak przy okresie zawsze mialam,ale nie czuje,zadnych skurczow

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie znów zdrzemnęłam bo nie dałam rady .
    Marzenka Tobir w takim razie rownież zdrówka życzę :)
    Co do skurczy jak leżałam na patologii to dziewczyna koło mnie miała nawet przez jakaś godzinę co pare minut . Na ktg było nawet widac ze sa one częste dochodziły do 60 położna mówiła ze skurcze zaczynające poród nie przechodzą , nasilają sie i sa mocniejsze powyżej 70. Ona była w 36 tygodniu i mówiła ze ma tak juz z 2 tygodnie . Ale podejrzewam ze to u każdego sprawa indywidualna .
    Różyczka oddawałeś mocz przez gazę ? Jeśli tak i bakterie wyszły to prawdopodobnie sprawa jakiejs infekcji .
    Mysle ze jak wczoraj dzwoniłaś do gin i sie pytałaś i nic nie powiedziała o tych lekocyrach czy cos pominęłam ? Nie masz sie czym martwić i spokojnie do poniedziałku :)
    Co do ciężkiego brzucha ja sie na ten temat nie odzywam :/ pilnujcie tego dziewczyny czy brzuszek Wam
    Za duzo nie rosnie i za szybko bo ja tak miałam twardy , napompowany brzuch i uczucie ze wazy strasznie duzo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:08

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) no i mamy kwiecien ! ostatni miesiac oczekiwań ;)

mi sie dobrze spalo ale koszmary mam ;/ ze chowam sie do jakiegos pokoju ktos probuje sie do mnie dostac i mnie zabic .... co to ma byc ? a wczoraj kapałam swoja nowo narodzona corke i przyszlam zjesc kolacje a ja w wannie zostawilam i sie utopila... ja pierdziele straszne schizy

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A jak rano wstajecie, to nie czujecie takiego ciężkiego brzucha? jakoś ciężko mi wstać rano z łóżka.
    Ja to rano jestem sprawna ale wieczór to pokraka chodząca...

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A dodatni wynik gbs moze przyspieszyc porod?
    Raczej nie..tzn.nigdy nie wyczytalam nic takiego

Marietta lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Z bólem brzucha mam różnie.
    Czasem w nocy boli mnie podczas przewracania z boku na bok. Czasem boli rano przy wstawaniu, ale nie zawsze. Jutro zaczynam 37 tydzień. Od jakiegoś czasu nie przejmuje sie ani bolącym brzuchem, ani skurczami. Wydaje mi się to normalne na tym etapie ciąży. W końcu mam brzuszek na 110 cm :)
    Tola powodzenia na wizycie. Będzie dobrze :)
    A co na te hemoroidy stosujesz?
    A! Właśnie! Dostałam wyniki moczu i wyszły liczne bakterie. Coś zażyć na własną rękę czy poczekać do poniedziałku? I czy to Izę miec związek z podwyższonymi leukocytami we krwi??
    Zawsze możesz pic litry wody z cytrynka lub z sokiem żurawinowym z.zielarskiego :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Przyszedł mi komplet minky-wzięłam poduszkę i letni kocyk, z poduszki wyjelam połowę wypełnienia bo wydawala mi się za gruba.Pozniej zrobię zdjęcie bo teraz się pierze.
    Z tymi ruchami tak jak mówiłam - już schizuje zapisuje każdy -miałam 9:05,9:07,9:09-później przyszedł listonosz i w ferworze walki rozpakowaniu paczki zapomnialam liczyć.Ahhh parodia, a co będzie jak wyjdę z domu-wtedy podobno jak się chodzi dzieciaczki śpią. ..
    To liczysz i.zapisujesz minuty?
    Ja to.lezalam godzinę i.w.tym.czasie sobie.liczylam a.zaposywalam w tabelce ze szpital ile pod koniec godziny ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny jak to jest teraz z ruchami naszych dzieci? Ile w ciągu dnia powinny się ruszać? Trzeba liczyć te ruchy?
    Zalezy :-)
    Jedni lekarze preferują liczeni a inni nie..
    Liczyłam w pierwszej ciszy 3razy dziennie godzinę po jedzeniu przez.godzine..zapisywalam w tabelce od.lekarza..w szpitalu na patologi taz kazali liczy po 30tyg..

Teraz...nie mam.po prostu czasu leżeć przy stsrszKu..ale ciągle.czuje mala wiec jestem.spokojna..
    Mój synek nie byl taki ruchliwy;-) ja siostra hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dzien dobry. Witam was prosto z lozka (jeszcze w domu) kurcze wczoraj godzina 20.30 ja padlam.. i spalam do rana. Tak strasznie sie balam tej nocy ale przespalam spokojnie.. jestem dzisiaj sama w domu kurcze maz musial pojsc do pracy :( ma swoja firme wiec mam dzwonic w kazdej chwili i wyjdzie z pracy. Chociaz tyle. Delikatnie mnie brzuch pobolewa ale nie az tak jak wczoraj.. boje sie zeby nie zaczelo sie za wczesnie :/

Nie mierzylam cisnienia wiec niewiem :(

Dzisiaj dopakuje torbe do konca bo maz mi kazal.. podejrzewam ze to byly skurcze te przepowiadajace tylko pytanie jak czesto beda sie pojawiac. Wczoraj pierwszy raz taki skurcz sie pojawil i no musze sie przyznac ze lzy sie pojawily z bolu..

Nacia moja położna mówiła mi że przed porodem (może być to parę dni lub godzin) mogą pojawić się wymioty i biegunka bo organizm chce się sam oczyścić przed porodem :)

Mój Mikołaj znowu postanowił zeszłej nocy być niegrzeczny i stawiał mi się brzuch co 10 minut.. Wczoraj na kontroli czy szyjka się nie skróciła, ale wszystko OK na szczęście :) Moja kuzynka miała to samo i codziennie mówiła do swojego synka żeby jeszcze się nie wybierał na świat bo dużo rzeczy nie gotowych, a jak wszystko już miała przygotowane to powiedziała mu że już gotowe i na następny dzień urodziła :) Chyba muszę spróbować bo już innych sposobów nie widzę :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg Mikołaj był ułożony bokiem tzn główka na dole z buzią zwróconą w prawą stronę, wcześniej był buzią do moich pleców. Czy to ma znaczenie w którą stronę ma buzię jeśli chodzi o poród naturalny czy ważne że główka w dole obojętnie w jaki sposób ułożona?

f2wlh371tr1ba2by.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150c6c955d91.jpg
    Na poprawę humoru☺

Patrycja24, monilia84, Carolq, Nacia, KokoszaNell, Kłosia, Iwa81, klaudia1534 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny Mikuś :-)
    Ja Wam powiem,ze pomimo boli, ograniczen i innych dolegliwosci nie oddalabym tego czasu za nic. To piekny moment w naszym zyciu <3

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys narobiłam smaku
    :)

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil wlasnie wczoraj przy tych bolach strasznie bralo mnie na wymioty i tak w brzuchu wiercilo jakbym miala miec biegunke. Ale nic nie bylo. Ani wymiotow ani biegunki. Bole w sumie przeszly po ok 40 minutach.. a dzisiaj czuje jakbym miala zakwasy na calym brzuchu.. ale dzisiaj jest spokojnie.. ogolnie brak bolow.. no coz.. kwiecien juz mamy to i porody sie beda zaczynac :)

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć majówki! Witam się z Wami z poczekalni przed gabinetem gina. Czekam na ktg- trochę to potrwa, bo zapis trwa aż(!) 40 min, a dziewczyna przede mną dopiero weszła.... A później jeszcze wizyta.. Oby tylko nie skończyło się biletem do szpitala, bo jutro wybieram się na wesele! A dziś wieczorem mam jeszcze wizytę prywatną, więc dowiem się, ile niunia waży :-)
    Powiem Wam, że też się rozchorowalam- na samą końcówkę ciąży... Przez 8mcy trzymałam się dzielnie, a teraz, na koniec syn sprzedał mi jakiegoś wirusa- meczy mnie mokry kaszel, który nie daje spać w nocy...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ