X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Podaj proszę adres tego sklepu :)

A Ty jestes z Krakowa?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A Ty jestes z Krakowa?

No tak, przecież pisałyśmy o wyborze szpitala w Krakowie :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A byla ktoras z was na warsztatach Planeta Dziecko z Dorota Zawadzka? Z ta co wystepowala w tv jako super niania czy jakos tak :p

Ja się jutro wybieram :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh.... No i dostałam bilet do szpitala! :-(
    Mam za malo wód tzn "w dolnej granicy normy" (oczywiście nie wiem, ile dokładnie, bo to lekarz na NFZ). I serduszko bije trochę za szybko (choć wszystkie przepływy w normie, czym lekarz się zdziwił). Wyciągnąłem z niego wagę (w przybliżeniu): 2500 g. Kazał od razu zgłosić się na Izbę, (rzeczy ma dowieźć mąż), ale ponieważ nie ufam temu lekarzowi, to pójdę do swojego prywatnego (wizytę mam na 18) i dopiero po niej zgloszę się do szpitala.

Ehhhh.... co za pech się mnie trzyma? I nici z jutrzejszego, wyczekanego wesela ostatniej psiapsióły z liceum... Oczywiście dziecko najważniejsze!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ale wam fajnie.. mi cycuszki w ogole nie urosly.. tzn teraz delikatnie cos sie wypelnily.. ale miseczka C nadal zostala.. moze jak zaczne karmic to mi urosna? Hehe :D
    Nacia, wcale nie fajnie.... nie dość że urosły to obwisły na brzuch bo przez półroczne mdłości chodziłam w domu bez stanika bo jak tylko założyłam to miałam wrażenie że mnie ściska i od razu mnie mdliło... wyglądają strasznie...
    Chciałabym C-D i kupić wszędzie biustonosz na grosze a tak... 120zł nie twoje na porządny, dobrze dobrany biustonosz...przynajmniej... teraz znalazłam na szczęście do karmienia te z Alles Mama za 69zł u nas, więc chociaż tu się uda trochę przyoszczędzić, a po karmieniu mam nadzieję że zmaleją... kiedyś kupowałam biustonosze w cubusie za max 50-60zł, na promocjach za 30zł a teraz... tylko porządne sklepy z bielizną, a też nie zawsze mają rozmiar i próbują coś innego wcisnąć...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ehhhh.... No i dostałam bilet do szpitala! :-(
    Mam za malo wód tzn "w dolnej granicy normy" (oczywiście nie wiem, ile dokładnie, bo to lekarz na NFZ). I serduszko bije trochę za szybko (choć wszystkie przepływy w normie, czym lekarz się zdziwił). Wyciągnąłem z niego wagę (w przybliżeniu): 2500 g. Kazał od razu zgłosić się na Izbę, (rzeczy ma dowieźć mąż), ale ponieważ nie ufam temu lekarzowi, to pójdę do swojego prywatnego (wizytę mam na 18) i dopiero po niej zgloszę się do szpitala.

Ehhhh.... co za pech się mnie trzyma? I nici z jutrzejszego, wyczekanego wesela ostatniej psiapsióły z liceum... Oczywiście dziecko najważniejsze!

no przynajmniej porównasz opinię dwóch lekarzy

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Ja się jutro wybieram :)

Sorki :) kilka dziewczyn jest tutaj z Krakowa a u mnie z pamiecia roznie bywa :p ale teraz juz zapamietam :)
    A ta Gracja jest w Gdowie za Wieliczka bo bylam u lekarza w Gdowie i przy okazji zahaczylam o ten sklep :)

A ja jutro tez sie wybieram na te warsztaty. Zeby sie nie okazalo ze bedziemy obok siebie siedziec :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi chyba masz racje :) ale jak zwykle ciezko kobiecie dogodzic :)

domi05 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
    Mam pytanie zastanawiam się nad szumisiem tylko nie wiem którym czy z firmy szumisie czy whisbear ? ma ktoś jakieś doświadczenie ?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    podaj skład ;)
    ×lody waniliowe
    ×herbatniki
    ×maliny
    ×jagody
    ×truskawki
    ×jogurt naturalny

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Sorki :) kilka dziewczyn jest tutaj z Krakowa a u mnie z pamiecia roznie bywa :p ale teraz juz zapamietam :)
    A ta Gracja jest w Gdowie za Wieliczka bo bylam u lekarza w Gdowie i przy okazji zahaczylam o ten sklep :)

A ja jutro tez sie wybieram na te warsztaty. Zeby sie nie okazalo ze bedziemy obok siebie siedziec :)

A to do Gdowa mam kawałek :P
    No spróbuje Cię po brzuchu na warsztatach poznać he he :)

Nacia lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
    Mam pytanie zastanawiam się nad szumisiem tylko nie wiem którym czy z firmy szumisie czy whisbear ? ma ktoś jakieś doświadczenie ?

Dwie koleżanki mają whishbear i są bardzo zadowolone. Też go chciałam kupić, ale okazało się że dostaniemy :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie szwagierka pytała się co byśmy chcieli i też się zastanawiam bo ona włąśnie to zaproponowała ale mamy sobie wybrać :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To komplecik minky który zamówiłam,do tego pieluszka bambusowa i mała pieluszka 30×30 do buźki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c404040eecf9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:53

nick nieaktualny, Nacia, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    A to do Gdowa mam kawałek :P
    No spróbuje Cię po brzuchu na warsztatach poznać he he :)

Jak bedziesz widziala taka grubiutka napuchnieta kulke to ja :D

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    no właśnie szwagierka pytała się co byśmy chcieli i też się zastanawiam bo ona włąśnie to zaproponowała ale mamy sobie wybrać :)
    Ja bym też wzięła whisbear :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra daj koniecznie znać co powie Twoj gin. ! Trzymam kciuki ✊✊

Negra lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?

Ja przez cala ciaze biore tylko kwas foliowy i magnez.. ani jednej witaminy nie bralam bo lekarz powiedzial mi ze nie potrzebuje.. tylko ja jem bardzo duzo owocow to moze dlatego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:05

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ