X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Podaj proszę adres tego sklepu :)

A Ty jestes z Krakowa?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A Ty jestes z Krakowa?

No tak, przecież pisałyśmy o wyborze szpitala w Krakowie :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A byla ktoras z was na warsztatach Planeta Dziecko z Dorota Zawadzka? Z ta co wystepowala w tv jako super niania czy jakos tak :p

Ja się jutro wybieram :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh.... No i dostałam bilet do szpitala! :-(
    Mam za malo wód tzn "w dolnej granicy normy" (oczywiście nie wiem, ile dokładnie, bo to lekarz na NFZ). I serduszko bije trochę za szybko (choć wszystkie przepływy w normie, czym lekarz się zdziwił). Wyciągnąłem z niego wagę (w przybliżeniu): 2500 g. Kazał od razu zgłosić się na Izbę, (rzeczy ma dowieźć mąż), ale ponieważ nie ufam temu lekarzowi, to pójdę do swojego prywatnego (wizytę mam na 18) i dopiero po niej zgloszę się do szpitala.

Ehhhh.... co za pech się mnie trzyma? I nici z jutrzejszego, wyczekanego wesela ostatniej psiapsióły z liceum... Oczywiście dziecko najważniejsze!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ale wam fajnie.. mi cycuszki w ogole nie urosly.. tzn teraz delikatnie cos sie wypelnily.. ale miseczka C nadal zostala.. moze jak zaczne karmic to mi urosna? Hehe :D
    Nacia, wcale nie fajnie.... nie dość że urosły to obwisły na brzuch bo przez półroczne mdłości chodziłam w domu bez stanika bo jak tylko założyłam to miałam wrażenie że mnie ściska i od razu mnie mdliło... wyglądają strasznie...
    Chciałabym C-D i kupić wszędzie biustonosz na grosze a tak... 120zł nie twoje na porządny, dobrze dobrany biustonosz...przynajmniej... teraz znalazłam na szczęście do karmienia te z Alles Mama za 69zł u nas, więc chociaż tu się uda trochę przyoszczędzić, a po karmieniu mam nadzieję że zmaleją... kiedyś kupowałam biustonosze w cubusie za max 50-60zł, na promocjach za 30zł a teraz... tylko porządne sklepy z bielizną, a też nie zawsze mają rozmiar i próbują coś innego wcisnąć...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ehhhh.... No i dostałam bilet do szpitala! :-(
    Mam za malo wód tzn "w dolnej granicy normy" (oczywiście nie wiem, ile dokładnie, bo to lekarz na NFZ). I serduszko bije trochę za szybko (choć wszystkie przepływy w normie, czym lekarz się zdziwił). Wyciągnąłem z niego wagę (w przybliżeniu): 2500 g. Kazał od razu zgłosić się na Izbę, (rzeczy ma dowieźć mąż), ale ponieważ nie ufam temu lekarzowi, to pójdę do swojego prywatnego (wizytę mam na 18) i dopiero po niej zgloszę się do szpitala.

Ehhhh.... co za pech się mnie trzyma? I nici z jutrzejszego, wyczekanego wesela ostatniej psiapsióły z liceum... Oczywiście dziecko najważniejsze!

no przynajmniej porównasz opinię dwóch lekarzy

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Ja się jutro wybieram :)

Sorki :) kilka dziewczyn jest tutaj z Krakowa a u mnie z pamiecia roznie bywa :p ale teraz juz zapamietam :)
    A ta Gracja jest w Gdowie za Wieliczka bo bylam u lekarza w Gdowie i przy okazji zahaczylam o ten sklep :)

A ja jutro tez sie wybieram na te warsztaty. Zeby sie nie okazalo ze bedziemy obok siebie siedziec :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi chyba masz racje :) ale jak zwykle ciezko kobiecie dogodzic :)

domi05 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
    Mam pytanie zastanawiam się nad szumisiem tylko nie wiem którym czy z firmy szumisie czy whisbear ? ma ktoś jakieś doświadczenie ?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    podaj skład ;)
    ×lody waniliowe
    ×herbatniki
    ×maliny
    ×jagody
    ×truskawki
    ×jogurt naturalny

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Sorki :) kilka dziewczyn jest tutaj z Krakowa a u mnie z pamiecia roznie bywa :p ale teraz juz zapamietam :)
    A ta Gracja jest w Gdowie za Wieliczka bo bylam u lekarza w Gdowie i przy okazji zahaczylam o ten sklep :)

A ja jutro tez sie wybieram na te warsztaty. Zeby sie nie okazalo ze bedziemy obok siebie siedziec :)

A to do Gdowa mam kawałek :P
    No spróbuje Cię po brzuchu na warsztatach poznać he he :)

Nacia lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
    Mam pytanie zastanawiam się nad szumisiem tylko nie wiem którym czy z firmy szumisie czy whisbear ? ma ktoś jakieś doświadczenie ?

Dwie koleżanki mają whishbear i są bardzo zadowolone. Też go chciałam kupić, ale okazało się że dostaniemy :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie szwagierka pytała się co byśmy chcieli i też się zastanawiam bo ona włąśnie to zaproponowała ale mamy sobie wybrać :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To komplecik minky który zamówiłam,do tego pieluszka bambusowa i mała pieluszka 30×30 do buźki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c404040eecf9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:53

Carolq, Nacia, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    A to do Gdowa mam kawałek :P
    No spróbuje Cię po brzuchu na warsztatach poznać he he :)

Jak bedziesz widziala taka grubiutka napuchnieta kulke to ja :D

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    no właśnie szwagierka pytała się co byśmy chcieli i też się zastanawiam bo ona włąśnie to zaproponowała ale mamy sobie wybrać :)
    Ja bym też wzięła whisbear :)

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra daj koniecznie znać co powie Twoj gin. ! Trzymam kciuki ✊✊

Negra lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?

Ja przez cala ciaze biore tylko kwas foliowy i magnez.. ani jednej witaminy nie bralam bo lekarz powiedzial mi ze nie potrzebuje.. tylko ja jem bardzo duzo owocow to moze dlatego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:05

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ