X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazał brać tylko DHA ;)

• Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długiej przerwie.
    Olka 25 wrote:
    Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?
    A czy wymiary są mniej więcej na podobnym tygodniu, bo u mnie kość udowa większa o tydzień niż to wynika z OM, a brzuszek i główka około właśnie 3 tygodnie do przodu.
    Mój mały na ostatniej wizycie dokładnie 31t0d 2290g ważył. Ja jakieś tam witaminy biorę ale tylko jak mi się przypomni. Lekarka powiedziała, że lepiej większy niż za mały. Mój pierwszy synek dokładnie na tym samym etapie ważył 1700g, a urodził się 4120g. Porzuciłam szukanie małych rozmiarów, garderoba mojego małego zaczyna się od 62. We wtorek kolejna wizyta zobaczymy czy troszkę zwolnił czy dalej przybiera 1200g na 4 tygodnie.
    Pozdrawiam wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:07

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?
    Moja Mała w 31i4 - 2200g
    jak poszłam do szpitala to w 32i0- 2490g
    jest 12 dni do przodu, lekarz nie kazał panikować, badali tylko cukry bo myślał że to przez cukrzycę i sprawdzali hb glikemi.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0241fe7e8bb1.jpg

No i przyszla moja oczekiwana maskotka :)

Carolq, Marietta, pasia27, Rudzina, Patrycja24, Różyczka lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mamy tego króliczka :P LOVE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:37

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
    Mam pytanie zastanawiam się nad szumisiem tylko nie wiem którym czy z firmy szumisie czy whisbear ? ma ktoś jakieś doświadczenie ?

u mnie maja szumisie, 5 roznych szumow jeden z bijacym sercem teraz sa przecenione w rossmanie ;)

http://www.rossmann.pl/Produkt/Szumisie-spioszek-szumiacy-mis-1-szt,382680,5900

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymam kciuki.
    Daj znac co drugi lekarz powie.

Dziewczyny czytalyscie jak dobrać stanik. Bo 80 % kobiet kupuje za duży obwód a za małą miseczkę. Tez zawsze kupowałam 75b. A okazalo sie ze mam 65 e ;)
    Edit: Znaczy miałam. Bo teraz mam 75 e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:38

Marietta lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    To komplecik minky który zamówiłam,do tego pieluszka bambusowa i mała pieluszka 30×30 do buźki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c404040eecf9.jpg
    Mam nadzieję, że jesteś zadowolona? :-)
    Jaki wzięłaś kolor minky? Arbuz?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ehhhh.... No i dostałam bilet do szpitala! :-(
    Mam za malo wód tzn "w dolnej granicy normy" (oczywiście nie wiem, ile dokładnie, bo to lekarz na NFZ). I serduszko bije trochę za szybko (choć wszystkie przepływy w normie, czym lekarz się zdziwił). Wyciągnąłem z niego wagę (w przybliżeniu): 2500 g. Kazał od razu zgłosić się na Izbę, (rzeczy ma dowieźć mąż), ale ponieważ nie ufam temu lekarzowi, to pójdę do swojego prywatnego (wizytę mam na 18) i dopiero po niej zgloszę się do szpitala.

Ehhhh.... co za pech się mnie trzyma? I nici z jutrzejszego, wyczekanego wesela ostatniej psiapsióły z liceum... Oczywiście dziecko najważniejsze!
    Czekaj na potwierdzenie do 18 :-)
    Mam nadzieje ze wszystko okaże sie pomyłka..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Czyli najlepiej żeby miał buźkę w stronę moich pleców?
    Tak :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/275eea9a12cf.jpg

U mnie jest taki sklep o nazwie GRACJA tam sa ceny hurtowe i detaliczne ale bardzo fajne rzeczy tam mozna kupic no i w fajnych cenach :) ja juz tam kupilam koszule nocne do karmienia chyba cos po 20zl nie cale.. no i ubranka dla malego.. i wlasnie tak z ciekawosci poszlam wczoraj i patrze a tam biustonosze do karmienia biale i czarne po 9.90 :D byly tez po 25zl chyba ale niewiem jaki bede miala pozniej rozmiar wiec wzielam ten za dyszke i przymierzalam i jest super :)
    Kupiłam.takie same 2na allegro za 20zl plus przesylka czarny i bialy i rozmiar ten sam.a jednak czarny wygodniejszy..dlugo.uzywalam..gdzies jeszcze.jest ale wątpię ze sie wcisnę heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:34

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Nie biorę w ogóle..w pierwszej ciąży tez nie brałam :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zdecydowałam się na szumisia po czytaniu opinii jakoś bardziej do mnie przemawiają :)
    ale na tego
    http://szumisiesklep.pl/kategoria/kup-szumisia/szumis-spiacy-glowka-ecru

bo ma możliwość przyczepienia do łóżeczka, wóżka , nosidełka :)

malvva, Iwa81 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Negra trzymam kciuki.
    Daj znac co drugi lekarz powie.

Dziewczyny czytalyscie jak dobrać stanik. Bo 80 % kobiet kupuje za duży obwód a za małą miseczkę. Tez zawsze kupowałam 75b. A okazalo sie ze mam 65 e ;)
    Tak, tak... według tych tabelek rozmiar europejski musiałabym mieć 75L (34GG) a w praktyce 75 mam za ciasny więc wychodzi 80, a miseczka G mimo że według tabelki powinna być nawet za mała to często jest za duża... Więc z mierzenia w sklepie biustonoszy wychodzi mi pomiędzy 80F/G
    a niech mi ktoś powie gdzie w sklepie stacjonarnym znaleźć do przymierzenia taki 75L... istnieje coś takiego? Albo chociaż 80I/J? ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:28

Carolq lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku to moja to na bank bedzię miała 4 kg ;/ a taka była Malutka w centylach na poczatku , a teraz tak bujneła. Ale czytałam że przy wielowodziu może być zaburzone pomiary usg. Mam nadzieję że tak jest bo jakoś nie wyobrażam sobie wyciskać 4 kg szczęścia przy pierwszym porodzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:41

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tak, tak... według tych tabelek rozmiar europejski musiałabym mieć 75L (34GG) a w praktyce 75 mam za ciasny więc wychodzi 80, a miseczka G mimo że według tabelki powinna być nawet za mała to często jest za duża... Więc z mierzenia w sklepie biustonoszy wychodzi mi pomiędzy 80F/G
    a niech mi ktoś powie gdzie w sklepie stacjonarnym znaleźć do przymierzenia taki 75L... istnieje coś takiego? Albo chociaż 80I/J? ;p
    Sa takie sklepy. Na szczęście jest ich coraz wiecej;).
    Dwa tabelka jedno, a przymierzyć trzeba ;). Starczy ze pierś na inny kształt czy konsystencję :P i juz inny rozmiar potrzebny.

domi05, Carolq lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Witam się i ja po długiej przerwie.

A czy wymiary są mniej więcej na podobnym tygodniu, bo u mnie kość udowa większa o tydzień niż to wynika z OM, a brzuszek i główka około właśnie 3 tygodnie do przodu.
    Mój mały na ostatniej wizycie dokładnie 31t0d 2290g ważył. Ja jakieś tam witaminy biorę ale tylko jak mi się przypomni. Lekarka powiedziała, że lepiej większy niż za mały. Mój pierwszy synek dokładnie na tym samym etapie ważył 1700g, a urodził się 4120g. Porzuciłam szukanie małych rozmiarów, garderoba mojego małego zaczyna się od 62. We wtorek kolejna wizyta zobaczymy czy troszkę zwolnił czy dalej przybiera 1200g na 4 tygodnie.
    Pozdrawiam wszystkie.
    Tak wymiary na podobnym tygodniu

• maimama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że przy braniu witamin całą ciążę dziecko jest większe, ale nie wiem, ile w tym prawdy. Osobiście brałam przez 2 mce tardyferon i dzidzia była 2 tyg do przodu z główką i brzusiem, jak przestałam jest 1 tydzień na plusie. Gin mówiła ze właśnie przez branie żelaza dzieci tez szybciej rosna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi Mała zaczeła tak rosnąc jak zaczełam brać tardyferon własnie i kwas foliowy w większej dawce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:50

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ