Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja po długiej przerwie.
A czy wymiary są mniej więcej na podobnym tygodniu, bo u mnie kość udowa większa o tydzień niż to wynika z OM, a brzuszek i główka około właśnie 3 tygodnie do przodu.Olka 25 wrote:Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?
Mój mały na ostatniej wizycie dokładnie 31t0d 2290g ważył. Ja jakieś tam witaminy biorę ale tylko jak mi się przypomni. Lekarka powiedziała, że lepiej większy niż za mały. Mój pierwszy synek dokładnie na tym samym etapie ważył 1700g, a urodził się 4120g. Porzuciłam szukanie małych rozmiarów, garderoba mojego małego zaczyna się od 62. We wtorek kolejna wizyta zobaczymy czy troszkę zwolnił czy dalej przybiera 1200g na 4 tygodnie.
Pozdrawiam wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:07
Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja Mała w 31i4 - 2200gOlka 25 wrote:Po dzisiejszej wizycie dowiedziałam sie ze mój synek jest 3 tyg do przodu, wazy 2,6 kg a ja jestem w 32 tc. Gin kazała odstawić witaminy?! Uważacie to za normalne ?
jak poszłam do szpitala to w 32i0- 2490g
jest 12 dni do przodu, lekarz nie kazał panikować, badali tylko cukry bo myślał że to przez cukrzycę i sprawdzali hb glikemi. -
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
Mam pytanie zastanawiam się nad szumisiem tylko nie wiem którym czy z firmy szumisie czy whisbear ? ma ktoś jakieś doświadczenie ?
u mnie maja szumisie, 5 roznych szumow jeden z bijacym sercem teraz sa przecenione w rossmanie
http://www.rossmann.pl/Produkt/Szumisie-spioszek-szumiacy-mis-1-szt,382680,5900
Carolq lubi tę wiadomość
-
Negra trzymam kciuki.
Daj znac co drugi lekarz powie.
Dziewczyny czytalyscie jak dobrać stanik. Bo 80 % kobiet kupuje za duży obwód a za małą miseczkę. Tez zawsze kupowałam 75b. A okazalo sie ze mam 65 e
Edit: Znaczy miałam. Bo teraz mam 75 eWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:38
Marietta lubi tę wiadomość
-
Czekaj na potwierdzenie do 18Negra wrote:Ehhhh.... No i dostałam bilet do szpitala!

Mam za malo wód tzn "w dolnej granicy normy" (oczywiście nie wiem, ile dokładnie, bo to lekarz na NFZ). I serduszko bije trochę za szybko (choć wszystkie przepływy w normie, czym lekarz się zdziwił). Wyciągnąłem z niego wagę (w przybliżeniu): 2500 g. Kazał od razu zgłosić się na Izbę, (rzeczy ma dowieźć mąż), ale ponieważ nie ufam temu lekarzowi, to pójdę do swojego prywatnego (wizytę mam na 18) i dopiero po niej zgloszę się do szpitala.
Ehhhh.... co za pech się mnie trzyma? I nici z jutrzejszego, wyczekanego wesela ostatniej psiapsióły z liceum... Oczywiście dziecko najważniejsze!
Mam nadzieje ze wszystko okaże sie pomyłka..eh -
Kupiłam.takie same 2na allegro za 20zl plus przesylka czarny i bialy i rozmiar ten sam.a jednak czarny wygodniejszy..dlugo.uzywalam..gdzies jeszcze.jest ale wątpię ze sie wcisnę hehNacia wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/275eea9a12cf.jpg
U mnie jest taki sklep o nazwie GRACJA tam sa ceny hurtowe i detaliczne ale bardzo fajne rzeczy tam mozna kupic no i w fajnych cenach
ja juz tam kupilam koszule nocne do karmienia chyba cos po 20zl nie cale.. no i ubranka dla malego.. i wlasnie tak z ciekawosci poszlam wczoraj i patrze a tam biustonosze do karmienia biale i czarne po 9.90
byly tez po 25zl chyba ale niewiem jaki bede miala pozniej rozmiar wiec wzielam ten za dyszke i przymierzalam i jest super 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:34
-
nick nieaktualnyno i zdecydowałam się na szumisia po czytaniu opinii jakoś bardziej do mnie przemawiają

ale na tego
http://szumisiesklep.pl/kategoria/kup-szumisia/szumis-spiacy-glowka-ecru
bo ma możliwość przyczepienia do łóżeczka, wóżka , nosidełka
malvva, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Tak, tak... według tych tabelek rozmiar europejski musiałabym mieć 75L (34GG) a w praktyce 75 mam za ciasny więc wychodzi 80, a miseczka G mimo że według tabelki powinna być nawet za mała to często jest za duża... Więc z mierzenia w sklepie biustonoszy wychodzi mi pomiędzy 80F/GBaronowa_83 wrote:Negra trzymam kciuki.
Daj znac co drugi lekarz powie.
Dziewczyny czytalyscie jak dobrać stanik. Bo 80 % kobiet kupuje za duży obwód a za małą miseczkę. Tez zawsze kupowałam 75b. A okazalo sie ze mam 65 e
a niech mi ktoś powie gdzie w sklepie stacjonarnym znaleźć do przymierzenia taki 75L... istnieje coś takiego? Albo chociaż 80I/J? ;p -
nick nieaktualnyjejku to moja to na bank bedzię miała 4 kg ;/ a taka była Malutka w centylach na poczatku , a teraz tak bujneła. Ale czytałam że przy wielowodziu może być zaburzone pomiary usg. Mam nadzieję że tak jest bo jakoś nie wyobrażam sobie wyciskać 4 kg szczęścia przy pierwszym porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:41
-
Sa takie sklepy. Na szczęście jest ich coraz wiecej;).domi05 wrote:Tak, tak... według tych tabelek rozmiar europejski musiałabym mieć 75L (34GG) a w praktyce 75 mam za ciasny więc wychodzi 80, a miseczka G mimo że według tabelki powinna być nawet za mała to często jest za duża... Więc z mierzenia w sklepie biustonoszy wychodzi mi pomiędzy 80F/G
a niech mi ktoś powie gdzie w sklepie stacjonarnym znaleźć do przymierzenia taki 75L... istnieje coś takiego? Albo chociaż 80I/J? ;p
Dwa tabelka jedno, a przymierzyć trzeba
. Starczy ze pierś na inny kształt czy konsystencję
i juz inny rozmiar potrzebny.
domi05, Carolq lubią tę wiadomość
-
Tak wymiary na podobnym tygodniuEfendis wrote:Witam się i ja po długiej przerwie.
A czy wymiary są mniej więcej na podobnym tygodniu, bo u mnie kość udowa większa o tydzień niż to wynika z OM, a brzuszek i główka około właśnie 3 tygodnie do przodu.
Mój mały na ostatniej wizycie dokładnie 31t0d 2290g ważył. Ja jakieś tam witaminy biorę ale tylko jak mi się przypomni. Lekarka powiedziała, że lepiej większy niż za mały. Mój pierwszy synek dokładnie na tym samym etapie ważył 1700g, a urodził się 4120g. Porzuciłam szukanie małych rozmiarów, garderoba mojego małego zaczyna się od 62. We wtorek kolejna wizyta zobaczymy czy troszkę zwolnił czy dalej przybiera 1200g na 4 tygodnie.
Pozdrawiam wszystkie. -
Ja słyszałam, że przy braniu witamin całą ciążę dziecko jest większe, ale nie wiem, ile w tym prawdy. Osobiście brałam przez 2 mce tardyferon i dzidzia była 2 tyg do przodu z główką i brzusiem, jak przestałam jest 1 tydzień na plusie. Gin mówiła ze właśnie przez branie żelaza dzieci tez szybciej rosna.
-
nick nieaktualny