Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola tak z tego co mi wiadomo tez jest taki przedział 5-20 wiec mieścisz się w normie :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e84d0c42fa40.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7a7e5d8e52.jpg
    Taki oto brzusio☺

pasia27, Nacia, Baronowa_83, Patrycja24, Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
    Carolq- mam do Ciebie jakies 170km- możemy się umówić w połowie drogi na wymianę? Podzielisz się ze mną i obie będziemy zadowolone :-)

Czekam pod gabinetem prywatnego gina, bo jak zwykle opóźnienie....

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e84d0c42fa40.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7a7e5d8e52.jpg
    Taki oto brzusio☺

i nie wyszedl ci pepek przy takim duzym brzuchalu ;p

Iwa81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia a powiedz mi jak to jest w opłatami za daną rzecz na wish? Robi się normalny przelew w banku, czy trzeba mieć jakieś specjalne konto? Bo już od jakiegoś czasu czaje się na parę rzeczy ale jeszcze nigdy tak nie zamawiałam i jestem zielona :P

Negra czekam na informację od drugiego gina. U mnie też ilość wód ciągle się zmienia, według mojej gin jest ich trochę za mało i latam raz w tygodniu na kontrolę czy się ich ilość zwiększa czy nie.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    i nie wyszedl ci pepek przy takim duzym brzuchalu ;p
    No właśnie nie-nid wiem od czego to zależy ☺

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja placilam przez PayPal tam sie loguje i podaje nr karty platniczej i oni sami mi pobieraja z konta kase bez logowania do banku i bez zadnych dodatkowych oplat :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak jest wypukły to chłopiec, jak wklęsły to dziewczynka -u mnie się zgadza bo dziewuszka.Tylko ma być ale wiadomo to tylko takie przesady

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam dlugo plaski teraz juz widac przez bluzke a bedzie dziewczynka ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Podobno jak jest wypukły to chłopiec, jak wklęsły to dziewczynka -u mnie się zgadza bo dziewuszka.Tylko ma być ale wiadomo to tylko takie przesady
    A ja mam raz tak raz tak :-) i bedzie chlopczyk.
    Brat zabral mnie do kina. Batman vs. Supermen, polecam :-) tyle, ze strasznie dlugi. Z reklamami prawie 3h.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jestem po wizycie. waga 1956 g w 33+2 trochę mało spodziewałam się 2300 g. co do wód to mam ich 6. podobno przedział jest 5-20. lekarz mówi ze w normie. chyba będę miała maluskie dziecko

Tola ważne że z maleństwem wszystko ok, rodzą się dzieci raz większe, raz mniejsze, i tak po prostu jest, jeśli Wy z mężem też nie jesteście szaleńczo duzi, to niema się co spodziewać że niuniek będzie bardzo duży.

bez stresu ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

Ja tez mam wklesly a mam miec synka :) podobno wszystko zalezy od tego jak nam przy porodzie zwiazano pepek..

malvva, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Carolq ja akurat zamawialam przez aplikacje i niestety opisy produktow sa w jezyku angielskim.. i trzeba czytac opinie bo czasami ktos w opini napisze czy warto kupic czy nie :) a jak chcesz normalnie to wish.com chyba.. i tam ci sie normalnie od razu tlumaczy strona na polski :) musisz sie tam zalogowac zeby zrobic zakupy ale podajesz tylko imie nazwisko i meila chyba..

Tylko uwazaj bo wciagaja te zakupy :)

ja teraz choruję na Aliexpress :P ale z Wisha czekam na torbkę <3 https://www.wish.com/c/exquisite-retro-single-shoulder-baghandbag-56189f61df7bf2150e90e172

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po drugiej wizycie i czekam na przyjęcie na Patologię ciąży.... Wg prywatnego (któremu bardziej ufam) ilość wód jak najbardziej w normie, bo im bliżej końca, tym ta ilość się zmniejsza. Natomiast tętno dziecka faktycznie podwyższone-170 i wg niego może na to wpływać moja tarczyca- ostatnio z niedoczynności wpadłam nagle w nadczynność i to może być przyczyną. Więc kładę się na oddzial- zrobią mi na cito wszystkie badania i codziennie będę miała ktg...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz tez dziś mówił, że ilość wód plodowych zmniejsza się im bliżej końca.
    A jak z waszym ciśnieniem, ja dziś miała 144/82 i gin mówiła , że jest ok. Zazwyczaj miałam 110/70

• Marietta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Jestem już po drugiej wizycie i czekam na przyjęcie na Patologię ciąży.... Wg prywatnego (któremu bardziej ufam) ilość wód jak najbardziej w normie, bo im bliżej końca, tym ta ilość się zmniejsza. Natomiast tętno dziecka faktycznie podwyższone-170 i wg niego może na to wpływać moja tarczyca- ostatnio z niedoczynności wpadłam nagle w nadczynność i to może być przyczyną. Więc kładę się na oddzial- zrobią mi na cito wszystkie badania i codziennie będę miała ktg...

Negra-po weekendzie zaczynasz 36 tydzień- już z górki, będzie dobrze :) a przy ktg codziennym sporo stresu odejdzie mam nadzieję, trzymaj się <3

Negra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, dobrze, że zweryfikowałaś i wiesz co robić. Szpital to nic przyjemnego, wiadomo, ale zajmą sięTobą, a co najważniejsze Maleństwem. Życzę Ci, żeby wszystko się unormowało i żebyś za kilka dni wyszła do domu. Tak czy inaczej najważniejsze zdrowie Dziecka.
    Trzymaj się :)

Negra lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowość w lidlu, ciekawe czy będą dobre bo cena super chyba chcą zrobić konkurencje pielucha dady z biedry. A może ktoś wie jakie wcześniej miał lidl pieluchy ?
    od 4.04 do 24.04 promocja

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/509674969bfa.jpg

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaj...pojechalam z tymi bolami na izbe a tam się okazalo,że mam rozqarcie na palca,szyjka 2,5 cm ,bez skurczy.Puscili mnie do domu mam brac luteine dop i duphaston tak jak bralam.Więc chyba mi duzo czasu w tej ciazy nie zostalo

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq pisałam wczoraj do lekarki, ale się nie odezwała. Odebrałam dzis CRP i wyszło 2.37 więc nie będę do niej dzwonić tylko poczekam do poniedziałkowej wizyty. Od jutra piję wodę z cytryną i kupię żurawit :)
    Poli oszczędzaj się, oby jeszcze troszkę. :)

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ