X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola tak z tego co mi wiadomo tez jest taki przedział 5-20 wiec mieścisz się w normie :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e84d0c42fa40.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7a7e5d8e52.jpg
    Taki oto brzusio☺

pasia27, Nacia, Baronowa_83, Patrycja24, Iwa81, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra biedaku ja za dużo Ty za mało , może Ci troszkę odstąpię.
    Carolq- mam do Ciebie jakies 170km- możemy się umówić w połowie drogi na wymianę? Podzielisz się ze mną i obie będziemy zadowolone :-)

Czekam pod gabinetem prywatnego gina, bo jak zwykle opóźnienie....

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e84d0c42fa40.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d7a7e5d8e52.jpg
    Taki oto brzusio☺

i nie wyszedl ci pepek przy takim duzym brzuchalu ;p

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia a powiedz mi jak to jest w opłatami za daną rzecz na wish? Robi się normalny przelew w banku, czy trzeba mieć jakieś specjalne konto? Bo już od jakiegoś czasu czaje się na parę rzeczy ale jeszcze nigdy tak nie zamawiałam i jestem zielona :P

Negra czekam na informację od drugiego gina. U mnie też ilość wód ciągle się zmienia, według mojej gin jest ich trochę za mało i latam raz w tygodniu na kontrolę czy się ich ilość zwiększa czy nie.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    i nie wyszedl ci pepek przy takim duzym brzuchalu ;p
    No właśnie nie-nid wiem od czego to zależy ☺

Carolq lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja placilam przez PayPal tam sie loguje i podaje nr karty platniczej i oni sami mi pobieraja z konta kase bez logowania do banku i bez zadnych dodatkowych oplat :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jak jest wypukły to chłopiec, jak wklęsły to dziewczynka -u mnie się zgadza bo dziewuszka.Tylko ma być ale wiadomo to tylko takie przesady

Carolq lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam dlugo plaski teraz juz widac przez bluzke a bedzie dziewczynka ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Podobno jak jest wypukły to chłopiec, jak wklęsły to dziewczynka -u mnie się zgadza bo dziewuszka.Tylko ma być ale wiadomo to tylko takie przesady
    A ja mam raz tak raz tak :-) i bedzie chlopczyk.
    Brat zabral mnie do kina. Batman vs. Supermen, polecam :-) tyle, ze strasznie dlugi. Z reklamami prawie 3h.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jestem po wizycie. waga 1956 g w 33+2 trochę mało spodziewałam się 2300 g. co do wód to mam ich 6. podobno przedział jest 5-20. lekarz mówi ze w normie. chyba będę miała maluskie dziecko

Tola ważne że z maleństwem wszystko ok, rodzą się dzieci raz większe, raz mniejsze, i tak po prostu jest, jeśli Wy z mężem też nie jesteście szaleńczo duzi, to niema się co spodziewać że niuniek będzie bardzo duży.

bez stresu ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

Ja tez mam wklesly a mam miec synka :) podobno wszystko zalezy od tego jak nam przy porodzie zwiazano pepek..

malvva, Carolq lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Carolq ja akurat zamawialam przez aplikacje i niestety opisy produktow sa w jezyku angielskim.. i trzeba czytac opinie bo czasami ktos w opini napisze czy warto kupic czy nie :) a jak chcesz normalnie to wish.com chyba.. i tam ci sie normalnie od razu tlumaczy strona na polski :) musisz sie tam zalogowac zeby zrobic zakupy ale podajesz tylko imie nazwisko i meila chyba..

Tylko uwazaj bo wciagaja te zakupy :)

ja teraz choruję na Aliexpress :P ale z Wisha czekam na torbkę <3 https://www.wish.com/c/exquisite-retro-single-shoulder-baghandbag-56189f61df7bf2150e90e172

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po drugiej wizycie i czekam na przyjęcie na Patologię ciąży.... Wg prywatnego (któremu bardziej ufam) ilość wód jak najbardziej w normie, bo im bliżej końca, tym ta ilość się zmniejsza. Natomiast tętno dziecka faktycznie podwyższone-170 i wg niego może na to wpływać moja tarczyca- ostatnio z niedoczynności wpadłam nagle w nadczynność i to może być przyczyną. Więc kładę się na oddzial- zrobią mi na cito wszystkie badania i codziennie będę miała ktg...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz tez dziś mówił, że ilość wód plodowych zmniejsza się im bliżej końca.
    A jak z waszym ciśnieniem, ja dziś miała 144/82 i gin mówiła , że jest ok. Zazwyczaj miałam 110/70

• Marietta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Jestem już po drugiej wizycie i czekam na przyjęcie na Patologię ciąży.... Wg prywatnego (któremu bardziej ufam) ilość wód jak najbardziej w normie, bo im bliżej końca, tym ta ilość się zmniejsza. Natomiast tętno dziecka faktycznie podwyższone-170 i wg niego może na to wpływać moja tarczyca- ostatnio z niedoczynności wpadłam nagle w nadczynność i to może być przyczyną. Więc kładę się na oddzial- zrobią mi na cito wszystkie badania i codziennie będę miała ktg...

Negra-po weekendzie zaczynasz 36 tydzień- już z górki, będzie dobrze :) a przy ktg codziennym sporo stresu odejdzie mam nadzieję, trzymaj się <3

Negra, Carolq lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, dobrze, że zweryfikowałaś i wiesz co robić. Szpital to nic przyjemnego, wiadomo, ale zajmą sięTobą, a co najważniejsze Maleństwem. Życzę Ci, żeby wszystko się unormowało i żebyś za kilka dni wyszła do domu. Tak czy inaczej najważniejsze zdrowie Dziecka.
    Trzymaj się :)

Negra lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowość w lidlu, ciekawe czy będą dobre bo cena super chyba chcą zrobić konkurencje pielucha dady z biedry. A może ktoś wie jakie wcześniej miał lidl pieluchy ?
    od 4.04 do 24.04 promocja

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/509674969bfa.jpg

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaj...pojechalam z tymi bolami na izbe a tam się okazalo,że mam rozqarcie na palca,szyjka 2,5 cm ,bez skurczy.Puscili mnie do domu mam brac luteine dop i duphaston tak jak bralam.Więc chyba mi duzo czasu w tej ciazy nie zostalo

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq pisałam wczoraj do lekarki, ale się nie odezwała. Odebrałam dzis CRP i wyszło 2.37 więc nie będę do niej dzwonić tylko poczekam do poniedziałkowej wizyty. Od jutra piję wodę z cytryną i kupię żurawit :)
    Poli oszczędzaj się, oby jeszcze troszkę. :)

Carolq lubi tę wiadomość

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ