Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej no u nas różne pamperki teraz byly te tescoe nie wiem jak tam sie zwia. cenowo tak jak dady i porównywalne w działaniu. Albo na codzien uzywamy tez pampersy tylko te pomarańczowe one tez tansze i wydaja sie spoko ale na noc zawsze oryginał - choc nie zasze daje rade jak mały napompuje to tykająca bomba;d ale on duzo pije wieczorem i to dlatego
-
Witamy sie w 36tc

My tez zaczynamy od Pampersow a pożniej Dady
Co do Lidlowych to nie znam ich i opinie tez. Ja z Klaudia mialam problem bo ona mogla tylko pampers i hugies te tanie odpadly bo miala uczulenie
Oby dupka Kacperka byla mniej wrażliwa

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
Dziewczyny jak to jest z ciśnieniem? Jakie powinno być w granicach normy?Cały czas miałam tak 135/70-80 ale zawsze mierzone 2 razy bo za pierwszym cuda wychodziły.Ostatnio na wizycie mówiłam gin o moich opuchnietych stopach i zalecił żebym mierzyła ciśnienie 1 dziennie.Wczoraj pożyczyłam ciśnieniomierz nadgarstkowy od teściowej i wczorajszy pomiar to 142/84,dzisiaj142/83. Białka w moczu nie miałam ale na następną wizyte znowu mocz mi kazała zrobic.Nie wiem co o tym myśleć czy teraz mam za wysokie?[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Negra wrote:Miałam kolejne ktg, tętno małej już trochę niżej- około 160. Ale za to pisały mi się skurcze, całkiem bolesne... Lekarka powiedziala, ze wg niej przepowiadajace, ale jeśli tak bolą przepowiadajace, to ja się wypisuję z tego interesu!
Szyjka miękka, rozwarcia brak. W nocy będą powtarzać ktg, jutro też kilka zapisów. No i dostałam kroplowkę nawadniającą, zeby wody trochę podnieść.
Dziękuję Wam za wsparcie!
Czyli te moje ostatnie bole to tez pewnie byly skurcze przepowiadajace i tez takie bolesne! Kochana trzymaj sie tam i pomysl ze to juz koncowka

-
Witam sie w ten sloneczny dzionek
co do pieluch to ja "1" mam pampers premium care jedna duza paczke, "2" mam kupione jedna pake tych zielonych pampkow i box dady, 156 szt. A potem to zobaczymy jak bardza wrazliwa dupke bedzie panicz mial.
Nacia lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Tola ja tez mialam zrezygnowac z tych warsztatow ze wzgledu na skurcze bolesne zwlaszcza wieczorami.. ale maz mnie namowil bo ogolnie bylismy na tylko jednych wasztatach z masazu dziecka bo jak byly inne to wiecznie cos nam wypadalo..
Co do poloznej. Ja na internecie znalazlam http://www.poloznakrakow.pl/lista.html
jest kilka stron i niewiem z ktorej czesci Krakowa jestes.. ale ja znalazlam na necie ta polozna ktora nalezy do mojego osiedla zadzwonilam i byla u mnie juz w 23tc i ma jeszcze teraz przyjsc 13 kwietnia.. wypytala mnie o kilka rzeczy taka luzna rozmowa
i dala mi taka kartke do podpisania ze ja wybieram i wpisala mi do karty ciazy ze jestem pod opieka poloznej

-
To pierwsze jest za wysokie, ale to może byc wina cisnieniomoerza.JustyśM wrote:Dziewczyny jak to jest z ciśnieniem? Jakie powinno być w granicach normy?Cały czas miałam tak 135/70-80 ale zawsze mierzone 2 razy bo za pierwszym cuda wychodziły.Ostatnio na wizycie mówiłam gin o moich opuchnietych stopach i zalecił żebym mierzyła ciśnienie 1 dziennie.Wczoraj pożyczyłam ciśnieniomierz nadgarstkowy od teściowej i wczorajszy pomiar to 142/84,dzisiaj142/83. Białka w moczu nie miałam ale na następną wizyte znowu mocz mi kazała zrobic.Nie wiem co o tym myśleć czy teraz mam za wysokie?
Spróbuj siasc przy stole chwile posiedziec bez ruchu i dopiero zmierzyć. -
JustyśM wrote:Dziewczyny jak to jest z ciśnieniem? Jakie powinno być w granicach normy?Cały czas miałam tak 135/70-80 ale zawsze mierzone 2 razy bo za pierwszym cuda wychodziły.Ostatnio na wizycie mówiłam gin o moich opuchnietych stopach i zalecił żebym mierzyła ciśnienie 1 dziennie.Wczoraj pożyczyłam ciśnieniomierz nadgarstkowy od teściowej i wczorajszy pomiar to 142/84,dzisiaj142/83. Białka w moczu nie miałam ale na następną wizyte znowu mocz mi kazała zrobic.Nie wiem co o tym myśleć czy teraz mam za wysokie?
z tego co pamiętam to modelowe 120/80
-
nick nieaktualny
-
Hej
U mnie dzisiaj piękny wiosenny dzień się zapowiada aż miło z łóżka wstać. Więc zaraz śniadanko, ogarnięcie domu i później siebie bo popołudniu idziemy na chrzciny a mój małż będzie pierwszy raz ojcem chrzestnym 
Negra jak tam u Was?
Justyś mi też nogi puchną, gin kazała ma zrobić wyniki z moczu czy jest to białko a co do ciśnienia mówiła że póki nie przekracza 140/90 to jest ok. Mi ciotka pielęgniarka jak doradzała w sprawie kupna ciśnieniomierza to nie kazała kupować tych nadgarstkowych bo podobno bardzo często oszukuję z pomiarem.
Odnośnie pieluch ja mam narazie jedną paczkę dady newborn, zobaczymy jak dziecko na nie zareaguje w razie czego mąż będzie szukał innych
-
tola2014 wrote:dziewczyny musze wybrać położna środowiskowa. nie jest ona ze szpitala w którym rodzę. po prostu słyszałam, że jest taka i taka położna w ramach nfz ale nr tel musze znaleźć w necie. jak takie umawianie się wygląda. podpisuje się jakaś umowę?
u Nas też tak jest że położne w szpitalu i chodzące do domów zostały podzielone i środowiskowe chodzą z NZOZ " Zdrowa Rodzina" i tam wypełniłam deklarację i przypisana mi została położna zresztą bardzo fajna bo one też mają swoje rejony miasta które odwiedzają.