X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:28

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy w dady

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na początku pampers a potem dady.

Dzień dobry ! :)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no u nas różne pamperki teraz byly te tescoe nie wiem jak tam sie zwia. cenowo tak jak dady i porównywalne w działaniu. Albo na codzien uzywamy tez pampersy tylko te pomarańczowe one tez tansze i wydaja sie spoko ale na noc zawsze oryginał - choc nie zasze daje rade jak mały napompuje to tykająca bomba;d ale on duzo pije wieczorem i to dlatego

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pieluszki z ros mana są bardzo dobre

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • maimama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kupione pampersy zielone, te najlepiej mi się sprawdziły przy starszej córce. Potem pewnie przejdziemy na Dady. Dziś po raz pierwszy śniło mi się moje dziecię, he he, w ogóle do nas niepodobne. Kupujecie mleko na wszelki wypadek? Jakie?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Ja na razie mam paczkę pieluch z dady i paczkę tescowych
    Mleka nie kupuje, u nas w szpitalu jak coś to dokarmiaja więc jak ja nie dam rady karmić to mąż spokojnie kupi potem :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 36tc :)
    My tez zaczynamy od Pampersow a pożniej Dady :)
    Co do Lidlowych to nie znam ich i opinie tez. Ja z Klaudia mialam problem bo ona mogla tylko pampers i hugies te tanie odpadly bo miala uczulenie :) Oby dupka Kacperka byla mniej wrażliwa :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z ciśnieniem? Jakie powinno być w granicach normy?Cały czas miałam tak 135/70-80 ale zawsze mierzone 2 razy bo za pierwszym cuda wychodziły.Ostatnio na wizycie mówiłam gin o moich opuchnietych stopach i zalecił żebym mierzyła ciśnienie 1 dziennie.Wczoraj pożyczyłam ciśnieniomierz nadgarstkowy od teściowej i wczorajszy pomiar to 142/84,dzisiaj142/83. Białka w moczu nie miałam ale na następną wizyte znowu mocz mi kazała zrobic.Nie wiem co o tym myśleć czy teraz mam za wysokie?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wczoraj 144/82 teraz rano 105/55 moja gin mówiła, że patrzą na ta druga wartość i ze wysokie nie jest. ja zazwyczaj miałam 110/70

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musze wybrać położna środowiskowa. nie jest ona ze szpitala w którym rodzę. po prostu słyszałam, że jest taka i taka położna w ramach nfz ale nr tel musze znaleźć w necie. jak takie umawianie się wygląda. podpisuje się jakaś umowę?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Miałam kolejne ktg, tętno małej już trochę niżej- około 160. Ale za to pisały mi się skurcze, całkiem bolesne... Lekarka powiedziala, ze wg niej przepowiadajace, ale jeśli tak bolą przepowiadajace, to ja się wypisuję z tego interesu! :-) Szyjka miękka, rozwarcia brak. W nocy będą powtarzać ktg, jutro też kilka zapisów. No i dostałam kroplowkę nawadniającą, zeby wody trochę podnieść.

Dziękuję Wam za wsparcie! <3

Czyli te moje ostatnie bole to tez pewnie byly skurcze przepowiadajace i tez takie bolesne! Kochana trzymaj sie tam i pomysl ze to juz koncowka :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten sloneczny dzionek :-) co do pieluch to ja "1" mam pampers premium care jedna duza paczke, "2" mam kupione jedna pake tych zielonych pampkow i box dady, 156 szt. A potem to zobaczymy jak bardza wrazliwa dupke bedzie panicz mial.

Nacia lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ja tez mialam zrezygnowac z tych warsztatow ze wzgledu na skurcze bolesne zwlaszcza wieczorami.. ale maz mnie namowil bo ogolnie bylismy na tylko jednych wasztatach z masazu dziecka bo jak byly inne to wiecznie cos nam wypadalo..

Co do poloznej. Ja na internecie znalazlam http://www.poloznakrakow.pl/lista.html
    jest kilka stron i niewiem z ktorej czesci Krakowa jestes.. ale ja znalazlam na necie ta polozna ktora nalezy do mojego osiedla zadzwonilam i byla u mnie juz w 23tc i ma jeszcze teraz przyjsc 13 kwietnia.. wypytala mnie o kilka rzeczy taka luzna rozmowa :) i dala mi taka kartke do podpisania ze ja wybieram i wpisala mi do karty ciazy ze jestem pod opieka poloznej :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny jak to jest z ciśnieniem? Jakie powinno być w granicach normy?Cały czas miałam tak 135/70-80 ale zawsze mierzone 2 razy bo za pierwszym cuda wychodziły.Ostatnio na wizycie mówiłam gin o moich opuchnietych stopach i zalecił żebym mierzyła ciśnienie 1 dziennie.Wczoraj pożyczyłam ciśnieniomierz nadgarstkowy od teściowej i wczorajszy pomiar to 142/84,dzisiaj142/83. Białka w moczu nie miałam ale na następną wizyte znowu mocz mi kazała zrobic.Nie wiem co o tym myśleć czy teraz mam za wysokie?
    To pierwsze jest za wysokie, ale to może byc wina cisnieniomoerza.
    Spróbuj siasc przy stole chwile posiedziec bez ruchu i dopiero zmierzyć.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tak patrze na tetno jakie mial moj maly na ostatnim badaniu i pisze ze 117.. ale nic mi nie mowil lekarz ze malo czy cos..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

z tego co pamiętam to modelowe 120/80

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój miał 159 i nie mówił , że za dużo. tak to jest z tymi lekarzami...eh

fistaszek88 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie dzisiaj piękny wiosenny dzień się zapowiada aż miło z łóżka wstać. Więc zaraz śniadanko, ogarnięcie domu i później siebie bo popołudniu idziemy na chrzciny a mój małż będzie pierwszy raz ojcem chrzestnym ;)

Negra jak tam u Was?

Justyś mi też nogi puchną, gin kazała ma zrobić wyniki z moczu czy jest to białko a co do ciśnienia mówiła że póki nie przekracza 140/90 to jest ok. Mi ciotka pielęgniarka jak doradzała w sprawie kupna ciśnieniomierza to nie kazała kupować tych nadgarstkowych bo podobno bardzo często oszukuję z pomiarem.

Odnośnie pieluch ja mam narazie jedną paczkę dady newborn, zobaczymy jak dziecko na nie zareaguje w razie czego mąż będzie szukał innych :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny musze wybrać położna środowiskowa. nie jest ona ze szpitala w którym rodzę. po prostu słyszałam, że jest taka i taka położna w ramach nfz ale nr tel musze znaleźć w necie. jak takie umawianie się wygląda. podpisuje się jakaś umowę?

u Nas też tak jest że położne w szpitalu i chodzące do domów zostały podzielone i środowiskowe chodzą z NZOZ " Zdrowa Rodzina" i tam wypełniłam deklarację i przypisana mi została położna zresztą bardzo fajna bo one też mają swoje rejony miasta które odwiedzają.

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ