X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd jesteś Tolu ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pieluch to mam 4 paczki Pampersów, zielone kupiłam, pozostałe i zielone i białe dostałam, więc nic więcej na razie nie dokupuję.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Dzień Dobry w ten słoneczny dzień ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mleku to u nas byl bebilon i pewnie teraz tez choc zastanawiam sie nad bebikiem bo cenowo jest roznica

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jakie ja mam spuchniete stopy!!!! Dopiero teraz zauwazylam jak chodze boso.. ja pierdziele..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Boze jakie ja mam spuchniete stopy!!!! Dopiero teraz zauwazylam jak chodze boso.. ja pierdziele..

Ja się zorientowałam jak zdjęłam skarpetki i takie odciśnięte ściągacze mam dookoła kostek :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ja się zorientowałam jak zdjęłam skarpetki i takie odciśnięte ściągacze mam dookoła kostek :P

Ja zauwazylam przy palcach :D bo mi sie skora delikatnie zmarszczyla jakbym miala mega grube stopy! Mam nadzieje ze zaloze buty :D

tb73anlisarvnmt1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Weekend w szpitalu jest mega leniwy, niewiele się dzieje. Od 8:30 miałam ktg, a dopiero jakieś 30 min temu był obchód. Tętno dziś znowu niższe: 155 i mam nadzieję, że będzie dalej spadać do tych 140-150. Dziś dla odmiany pisały się pojedyncze skurcze, których w ogóle nie czułam. Teraz dostałam kroplowki- 1,5l płynów nawadniajacych. Chciałam się zdrzemnąć, ale jak wpompują we mnie tyle to chyba będę biegać do kibelka :-) Piękne słońce za oknem, poogladam sobie przez szybę...

Iwa81 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    o mleku to u nas byl bebilon i pewnie teraz tez choc zastanawiam sie nad bebikiem bo cenowo jest roznica
    Tez właśnie kiedyś miałam Bebilon, ale drogo wychodził i myślałam właśnie o Bebiko, muszę zobaczyć w sklepie co i w jakich cenach jest teraz na rynku,bo przez 6 lat wypadłam z obiegu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my dziś zabieramy się z mężem za ogarnianie ogródka i mieszkania na przyjście Malutkiej. Co prawda jak za dużo nie mogę ale mąż mi wystawi bujaczkę na taras to będziemy się bujać :P Także no miłego :)
    Negra trzymaj sie w tym szpitalu, wiem co czujesz ja leżałam w święta ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:55

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja dopierko zamawiam z apteki rzeczy. Może któraś w skrócie napisze mi co już kupiłyście dla siebie bądź dla swoich maluszków z apteki... poza podkładami, podpaskami... jakieś maści, leki, itp... dzięki

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Witam się w 37 tygodniu i w tą ładną pogodę :)
    U mnie dziś dzień troszkę pracowity, ale wystrczy czasu na zamontowanie rolet w pokoju Córki.
    I można powiedzieć, że pokoik będzie gotowy :)
    Tylko kilka ramek na zdjęcia dokupie ( chciałabym oprawić fotki dzieci moich przyjaciółek, ktore są za granicą ) i większych na plakaty ( maż będzie rysował ) i może cotton balls bo lubię bardzo i jakies dekoracje pewnie sie dostanie po narodzinach wiec nie ma co szaleć.
    Jestem zdezorientowana co z tym mlekiem... Otóż położna uczulają, zeby nie dokarmiać dzieci w szpitalu i potem mm. Żeby sie na to nie godzić. Ze niby dziecko nie potrzebuje duxo jesc po urodzeniu a ze spada z wagi to zupełnie normalne. Ze przez dokarmianie tylko problem moze byc z karmieniem piersią....żeby przetrzymac. Sama nie wiem co robić. Pani z poradni laktacyjnej tez uważa zeby absolutnie nie dokarmiać a jesli juz pediatra zaleca dokarmianie to dać polowe dawki. To moje pierwsze dziecko, nue wiem co zrobic.

Marietta lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

Nam ten ból :P Rano to jest ok, ale wieczorami jak jeszcze pochodzę więcej albo posiedzę długo w jednej pozycji to nogi jak balony popuchnięte. Jakieś 2 tygodnie temu zakupiłam takie mięciutkie baletki "rosnące" razem z moimi stopami i tylko w nich śmigam bo z innymi butami robi się problem ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zaczynamy ostatni etap remontu, malowanie salonu. Jak wczoraj mąż wynosił rzeczy to zaczęłam żałować że to wymyśliłam :D ale z remontami na najbliższe trzy lata będziemy mieć spokój. A i tak przed przyjściem maluszka wszystko bym odsuwała żeby wysprzątać więc nie ma tego złego :)
    Dajcie znać jak na warsztatach, u nas są dopiero w maju może uda mi się na nie wybrać. W przyszły poniedziałek idziemy na warsztaty "mamo to ja" :)
    Jeśli chodzi o mleko to też słyszałam że lepiej nie dokarmiać. Noworodek ma podobno żołądek wielkości wisienki to przecież dużo nie potrzeba mu na początku więc jeśli nie ma większych przeciwwskazań to lepiej zdać się tylko na karmienie piersią. Ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Ja nie kupuję mleka na zapas.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mleko kupimy tylko wtedy jakbym nie miała pokarmu, albo w innej tego typu sytuacji, której bym nie chciała... na zapas na pewno też kupować nie będziemy, dokarmiać nie chcę co by mu nie posmakowało bardziej mm ;p
    Chociaż koleżanka która rodziła 2 lata temu to mówiła że raz jej małą dokarmili w nocy bez jej wiedzy i zgody i dopiero jak ona później pół dnia schizowała że mała nie chce pić, że nie głodna to jej powiedzieli...

tb732n0a0czusv9c.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, z tym kp to różnie jest po porodzie, ja już od połowy ciąży miałam siare, a po porodzie te pojedyncze kropelki nie zaspokoily mojej córki, na drugą dobę miałam już tak poranione sutki, że leciała tylko krew,a dziecko było głodne, więc dokarmialam, a nawał przyszedł w 3-4 dobie. Potem karmiłam mieszanie. Koleżanka natomiast i to po cc miała nawał godz po cięciu, wiec poszło git. No różnie to jest. Ja mm na pewno kupię, choć bardzo będę się starać o kp.

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie, mam pytanko... Czy któraś mamusia jest z Trojmiasta ?!

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Wiecie, z tym kp to różnie jest po porodzie, ja już od połowy ciąży miałam siare, a po porodzie te pojedyncze kropelki nie zaspokoily mojej córki, na drugą dobę miałam już tak poranione sutki, że leciała tylko krew,a dziecko było głodne, więc dokarmialam, a nawał przyszedł w 3-4 dobie. Potem karmiłam mieszanie. Koleżanka natomiast i to po cc miała nawał godz po cięciu, wiec poszło git. No różnie to jest. Ja mm na pewno kupię, choć bardzo będę się starać o kp.

U Nas w szpitalu też dokarmiają swoim mlekiem czasami, jak po prostu mamie pokarmu nie starcza, ja się tym nie shizuję bo nie wiem ile pokarmu będę miała, a ważne ,żeby Mała nie była głodna, więc jeśli ją troszku dokarmią w razie potrzeby to dramatu nie będzie,

maimama lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    hej dziewczyny, ja dopierko zamawiam z apteki rzeczy. Może któraś w skrócie napisze mi co już kupiłyście dla siebie bądź dla swoich maluszków z apteki... poza podkładami, podpaskami... jakieś maści, leki, itp... dzięki
    musialabyś poszukac tej dyskusji, bo jednak każda z nas ma zupełnie inne pomysły :)
    Ja idę w totalny minimalizm, bo wiem że mi wiele rzeczy nie było zupelnie potrzebych.
    kupuje tylko zielony lionomag, octanisept.
    a sobie czopki, do mycia nagmanganiam potasu.
    Ale niektóre dziewczyny kupowały dużo więcej

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka cisza tu dziś, to Ci napiszę raz jeszcze :-)

Dla siebie zamawiałam:
    maltan na sutki, szare mydło, tantum rosa, majtki wielorazowe, wkładki laktacyjne, podkłady canpol, witaminy pregna zapas do końca ciąży

Dla maluszka:
    gruszka do nosa z wymiennymi końcówkami, kompresy jałowe i niejałowe 5x5cm, pieluszki tetrowe, linomag a+e, pilniczek nożyczki cążki, herbatka z kopru włoskiego, butelki, sól fizjologiczna, ziajka spf30 od urodzenia, paracetamol w czopkach, czopki glicerynowa, alatan zielony

Takie dodatkowe:
    woreczki do sterylizacji, olejek migdałowy, szczotka do czyszczenia butelek

Możesz podobierać inne jak jeszcze nie masz, jakieś podkłady na łóżko, szczotkę do włosów, smoczek, itd. ja to kupowałam gdzie indziej na promocjach jak wychodziło taniej

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ