Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jak pon albo wt.będzie mój,bo akurat Maz wyjezdza bo przelozyli mu wyjazd,a wiecie jak to jest...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Zaj...pojechalam z tymi bolami na izbe a tam się okazalo,że mam rozqarcie na palca,szyjka 2,5 cm ,bez skurczy.Puscili mnie do domu mam brac luteine dop i duphaston tak jak bralam.Więc chyba mi duzo czasu w tej ciazy nie zostalo
    Ja mam na opuszek ;). A w pierwszej ciazy mialam tez na paluch i musieli mi wywolywac porod ;).Koleżanka z rozwaciem na 4 cm chodzila miesiąc. Jak sie bedziesz oszczędzać będzie ok.

Skoro cos nie tak z tętnem niech lepiej cie poobserwują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:08

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja mam na opuszek ;). A w pierwszej ciazy mialam tez na paluch i musieli mi wywolywac porod ;).Koleżanka z rozwaciem na 4 cm chodzila miesiąc. Jak sie bedziesz oszczędzać będzie ok.
    To donosilas do konca?ze ci wywolywali?
    No właśnie ja dużo leze a tu rozwarcie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra , dobrze że będą Cię mieli pod kontrolą ja też bezpieczniej czułam się w szpitalu. Trzymajcie się dzielnie i odzywajcie.

• Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kolejne ktg, tętno małej już trochę niżej- około 160. Ale za to pisały mi się skurcze, całkiem bolesne... Lekarka powiedziala, ze wg niej przepowiadajace, ale jeśli tak bolą przepowiadajace, to ja się wypisuję z tego interesu! :-) Szyjka miękka, rozwarcia brak. W nocy będą powtarzać ktg, jutro też kilka zapisów. No i dostałam kroplowkę nawadniającą, zeby wody trochę podnieść.

Dziękuję Wam za wsparcie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:12

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Was z tetnem u dziecka
    u mnie w 33+2 było 159 . któraś z Was pisała o 170. nie wiem czy 159 to tez nie za dużo.

co do warsztatów planeta dziecko też miałam iść ale nie czuje się zbyt dobrze . czekam na relacje od Was

• Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli mi przed chwilą, że prawidłowe tętno na naszym etapie ciąży jest w przedziale 110-150/min

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli u mnie za wysokie a gin nic nie powiedziała :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj się dzielnie, dobrze, że jesteś pod dobrą opieka ! :*

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czyli u mnie za wysokie a gin nic nie powiedziała :(
    Myślę, że co gin to inne podejście. Trochę podwyższone może być np z powodu naszego poddenerwowania. Podczas zapisu przy przyjęciu podeszły do aparatu dwie położne i pierwsze pytanie, jakie od nich usłyszałam: czy Pani nie jest przypadkiem przeziębiona? Odpowiedziałam, że tak- na co one porozumiewawczo zerknęły na siebie i jedna cichym głosem do mnie:"i to pewnie jest przyczyną". Za ścianą przy otwartch drzwiach siedziała lekarka i nie chciały, żeby je usłyszała.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Negra trzymaj się dzielnie, dobrze, że jesteś pod dobrą opieka ! :*
    Dzięki! :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymam kciuki za Was :)

Negra lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie w 33+2 było 159 . któraś z Was pisała o 170. nie wiem czy 159 to tez nie za dużo.

co do warsztatów planeta dziecko też miałam iść ale nie czuje się zbyt dobrze . czekam na relacje od Was

U Nas tetno za kazdym razem jest 140 :) ale jak mama zdenerwowana to maluszek tez bedzie mial wyższe tetno, tak mi sie wydaje :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nikogo pieluchy nie zainteresowaly

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    U Nas tetno za kazdym razem jest 140 :) ale jak mama zdenerwowana to maluszek tez bedzie mial wyższe tetno, tak mi sie wydaje :)
    U nas też zawsze 140 :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra powodzonka.
    Mi dokładnie nie mówi na wizycie ile tętno, ile wód, ile cm szyjka-po prostu sprawdza i mówi że jest ok,no cóż to przecież lekarz i trzeba zaufać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 23:03

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na badaniach tetno tez 143 - 145 . na ktg wiadomo odczyty inaczej
    158 - 125 zalezy jak dziecko sie rusza itd. czasami zdarzało się ze tetno przeskakiwało na 230 - 240 bo łapało też moją tętnice :) hehe
    a to prawda ze moze to byc od przeziebienie tez cos takiego slyszałam :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Jestem już po drugiej wizycie i czekam na przyjęcie na Patologię ciąży.... Wg prywatnego (któremu bardziej ufam) ilość wód jak najbardziej w normie, bo im bliżej końca, tym ta ilość się zmniejsza. Natomiast tętno dziecka faktycznie podwyższone-170 i wg niego może na to wpływać moja tarczyca- ostatnio z niedoczynności wpadłam nagle w nadczynność i to może być przyczyną. Więc kładę się na oddzial- zrobią mi na cito wszystkie badania i codziennie będę miała ktg...

Negra trzymaj się, będzie dobrze.

Negra lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    U mnie lekarz tez dziś mówił, że ilość wód plodowych zmniejsza się im bliżej końca.
    A jak z waszym ciśnieniem, ja dziś miała 144/82 i gin mówiła , że jest ok. Zazwyczaj miałam 110/70

ja zawsze miałam modelowe ok 120/80, a ostatnio miałam w gabinecie 145/92, ale zwaliłam ten skok na parkometr ;) bo nie wiem jak u Was, ale u Nas są takie że trzeba nr rejestracyjny samochodu wbić, a ja się rąbnęłam i wyszedł błędny bilet, ale wsadziłam za szybę i już, stwierdziłam że najwyżej mandata wlepi mi kontroler,
    a jak przyjechałam do domu i zmierzyłam z ciekawości ciśnienie to było niskie 110/70, ale ostatnio przy tych zawirowaniach pogodowych generalnie mam niskie ciśnienie, więc wzmacniam się kawką.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:

mojej Małej tętno między 140-148,

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ