X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jak pon albo wt.będzie mój,bo akurat Maz wyjezdza bo przelozyli mu wyjazd,a wiecie jak to jest...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Zaj...pojechalam z tymi bolami na izbe a tam się okazalo,że mam rozqarcie na palca,szyjka 2,5 cm ,bez skurczy.Puscili mnie do domu mam brac luteine dop i duphaston tak jak bralam.Więc chyba mi duzo czasu w tej ciazy nie zostalo
    Ja mam na opuszek ;). A w pierwszej ciazy mialam tez na paluch i musieli mi wywolywac porod ;).Koleżanka z rozwaciem na 4 cm chodzila miesiąc. Jak sie bedziesz oszczędzać będzie ok.

Skoro cos nie tak z tętnem niech lepiej cie poobserwują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:08

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja mam na opuszek ;). A w pierwszej ciazy mialam tez na paluch i musieli mi wywolywac porod ;).Koleżanka z rozwaciem na 4 cm chodzila miesiąc. Jak sie bedziesz oszczędzać będzie ok.
    To donosilas do konca?ze ci wywolywali?
    No właśnie ja dużo leze a tu rozwarcie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra , dobrze że będą Cię mieli pod kontrolą ja też bezpieczniej czułam się w szpitalu. Trzymajcie się dzielnie i odzywajcie.

• Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kolejne ktg, tętno małej już trochę niżej- około 160. Ale za to pisały mi się skurcze, całkiem bolesne... Lekarka powiedziala, ze wg niej przepowiadajace, ale jeśli tak bolą przepowiadajace, to ja się wypisuję z tego interesu! :-) Szyjka miękka, rozwarcia brak. W nocy będą powtarzać ktg, jutro też kilka zapisów. No i dostałam kroplowkę nawadniającą, zeby wody trochę podnieść.

Dziękuję Wam za wsparcie! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:12

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Was z tetnem u dziecka
    u mnie w 33+2 było 159 . któraś z Was pisała o 170. nie wiem czy 159 to tez nie za dużo.

co do warsztatów planeta dziecko też miałam iść ale nie czuje się zbyt dobrze . czekam na relacje od Was

• Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli mi przed chwilą, że prawidłowe tętno na naszym etapie ciąży jest w przedziale 110-150/min

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli u mnie za wysokie a gin nic nie powiedziała :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymaj się dzielnie, dobrze, że jesteś pod dobrą opieka ! :*

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czyli u mnie za wysokie a gin nic nie powiedziała :(
    Myślę, że co gin to inne podejście. Trochę podwyższone może być np z powodu naszego poddenerwowania. Podczas zapisu przy przyjęciu podeszły do aparatu dwie położne i pierwsze pytanie, jakie od nich usłyszałam: czy Pani nie jest przypadkiem przeziębiona? Odpowiedziałam, że tak- na co one porozumiewawczo zerknęły na siebie i jedna cichym głosem do mnie:"i to pewnie jest przyczyną". Za ścianą przy otwartch drzwiach siedziała lekarka i nie chciały, żeby je usłyszała.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Negra trzymaj się dzielnie, dobrze, że jesteś pod dobrą opieka ! :*
    Dzięki! :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra trzymam kciuki za Was :)

Negra lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie w 33+2 było 159 . któraś z Was pisała o 170. nie wiem czy 159 to tez nie za dużo.

co do warsztatów planeta dziecko też miałam iść ale nie czuje się zbyt dobrze . czekam na relacje od Was

U Nas tetno za kazdym razem jest 140 :) ale jak mama zdenerwowana to maluszek tez bedzie mial wyższe tetno, tak mi sie wydaje :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nikogo pieluchy nie zainteresowaly

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    U Nas tetno za kazdym razem jest 140 :) ale jak mama zdenerwowana to maluszek tez bedzie mial wyższe tetno, tak mi sie wydaje :)
    U nas też zawsze 140 :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra powodzonka.
    Mi dokładnie nie mówi na wizycie ile tętno, ile wód, ile cm szyjka-po prostu sprawdza i mówi że jest ok,no cóż to przecież lekarz i trzeba zaufać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 23:03

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na badaniach tetno tez 143 - 145 . na ktg wiadomo odczyty inaczej
    158 - 125 zalezy jak dziecko sie rusza itd. czasami zdarzało się ze tetno przeskakiwało na 230 - 240 bo łapało też moją tętnice :) hehe
    a to prawda ze moze to byc od przeziebienie tez cos takiego slyszałam :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Jestem już po drugiej wizycie i czekam na przyjęcie na Patologię ciąży.... Wg prywatnego (któremu bardziej ufam) ilość wód jak najbardziej w normie, bo im bliżej końca, tym ta ilość się zmniejsza. Natomiast tętno dziecka faktycznie podwyższone-170 i wg niego może na to wpływać moja tarczyca- ostatnio z niedoczynności wpadłam nagle w nadczynność i to może być przyczyną. Więc kładę się na oddzial- zrobią mi na cito wszystkie badania i codziennie będę miała ktg...

Negra trzymaj się, będzie dobrze.

Negra lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    U mnie lekarz tez dziś mówił, że ilość wód plodowych zmniejsza się im bliżej końca.
    A jak z waszym ciśnieniem, ja dziś miała 144/82 i gin mówiła , że jest ok. Zazwyczaj miałam 110/70

ja zawsze miałam modelowe ok 120/80, a ostatnio miałam w gabinecie 145/92, ale zwaliłam ten skok na parkometr ;) bo nie wiem jak u Was, ale u Nas są takie że trzeba nr rejestracyjny samochodu wbić, a ja się rąbnęłam i wyszedł błędny bilet, ale wsadziłam za szybę i już, stwierdziłam że najwyżej mandata wlepi mi kontroler,
    a jak przyjechałam do domu i zmierzyłam z ciekawości ciśnienie to było niskie 110/70, ale ostatnio przy tych zawirowaniach pogodowych generalnie mam niskie ciśnienie, więc wzmacniam się kawką.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:

mojej Małej tętno między 140-148,

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ