Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na opuszekPoli9106 wrote:Zaj...pojechalam z tymi bolami na izbe a tam się okazalo,że mam rozqarcie na palca,szyjka 2,5 cm ,bez skurczy.Puscili mnie do domu mam brac luteine dop i duphaston tak jak bralam.Więc chyba mi duzo czasu w tej ciazy nie zostalo
. A w pierwszej ciazy mialam tez na paluch i musieli mi wywolywac porod
.Koleżanka z rozwaciem na 4 cm chodzila miesiąc. Jak sie bedziesz oszczędzać będzie ok.
Skoro cos nie tak z tętnem niech lepiej cie poobserwują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:08
-
Baronowa_83 wrote:Ja mam na opuszek
. A w pierwszej ciazy mialam tez na paluch i musieli mi wywolywac porod
.Koleżanka z rozwaciem na 4 cm chodzila miesiąc. Jak sie bedziesz oszczędzać będzie ok.
To donosilas do konca?ze ci wywolywali?
No właśnie ja dużo leze a tu rozwarcie.. -
nick nieaktualny
-
Miałam kolejne ktg, tętno małej już trochę niżej- około 160. Ale za to pisały mi się skurcze, całkiem bolesne... Lekarka powiedziala, ze wg niej przepowiadajace, ale jeśli tak bolą przepowiadajace, to ja się wypisuję z tego interesu!
Szyjka miękka, rozwarcia brak. W nocy będą powtarzać ktg, jutro też kilka zapisów. No i dostałam kroplowkę nawadniającą, zeby wody trochę podnieść.
Dziękuję Wam za wsparcie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Myślę, że co gin to inne podejście. Trochę podwyższone może być np z powodu naszego poddenerwowania. Podczas zapisu przy przyjęciu podeszły do aparatu dwie położne i pierwsze pytanie, jakie od nich usłyszałam: czy Pani nie jest przypadkiem przeziębiona? Odpowiedziałam, że tak- na co one porozumiewawczo zerknęły na siebie i jedna cichym głosem do mnie:"i to pewnie jest przyczyną". Za ścianą przy otwartch drzwiach siedziała lekarka i nie chciały, żeby je usłyszała.tola2014 wrote:czyli u mnie za wysokie a gin nic nie powiedziała

-
tola2014 wrote:a jak u Was z tetnem u dziecka
u mnie w 33+2 było 159 . któraś z Was pisała o 170. nie wiem czy 159 to tez nie za dużo.
co do warsztatów planeta dziecko też miałam iść ale nie czuje się zbyt dobrze . czekam na relacje od Was
U Nas tetno za kazdym razem jest 140
ale jak mama zdenerwowana to maluszek tez bedzie mial wyższe tetno, tak mi sie wydaje

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
nick nieaktualny
-
Negra powodzonka.
Mi dokładnie nie mówi na wizycie ile tętno, ile wód, ile cm szyjka-po prostu sprawdza i mówi że jest ok,no cóż to przecież lekarz i trzeba zaufać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 23:03
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
nick nieaktualnyu nas na badaniach tetno tez 143 - 145 . na ktg wiadomo odczyty inaczej
158 - 125 zalezy jak dziecko sie rusza itd. czasami zdarzało się ze tetno przeskakiwało na 230 - 240 bo łapało też moją tętnice
hehe
a to prawda ze moze to byc od przeziebienie tez cos takiego slyszałam
-
Negra wrote:Jestem już po drugiej wizycie i czekam na przyjęcie na Patologię ciąży.... Wg prywatnego (któremu bardziej ufam) ilość wód jak najbardziej w normie, bo im bliżej końca, tym ta ilość się zmniejsza. Natomiast tętno dziecka faktycznie podwyższone-170 i wg niego może na to wpływać moja tarczyca- ostatnio z niedoczynności wpadłam nagle w nadczynność i to może być przyczyną. Więc kładę się na oddzial- zrobią mi na cito wszystkie badania i codziennie będę miała ktg...
Negra trzymaj się, będzie dobrze.
Negra lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:U mnie lekarz tez dziś mówił, że ilość wód plodowych zmniejsza się im bliżej końca.
A jak z waszym ciśnieniem, ja dziś miała 144/82 i gin mówiła , że jest ok. Zazwyczaj miałam 110/70
ja zawsze miałam modelowe ok 120/80, a ostatnio miałam w gabinecie 145/92, ale zwaliłam ten skok na parkometr
bo nie wiem jak u Was, ale u Nas są takie że trzeba nr rejestracyjny samochodu wbić, a ja się rąbnęłam i wyszedł błędny bilet, ale wsadziłam za szybę i już, stwierdziłam że najwyżej mandata wlepi mi kontroler,
a jak przyjechałam do domu i zmierzyłam z ciekawości ciśnienie to było niskie 110/70, ale ostatnio przy tych zawirowaniach pogodowych generalnie mam niskie ciśnienie, więc wzmacniam się kawką. -
tola2014 wrote:a jak u Was z tetnem u dziecka
u mnie w 33+2 było 159 . któraś z Was pisała o 170. nie wiem czy 159 to tez nie za dużo.
co do warsztatów planeta dziecko też miałam iść ale nie czuje się zbyt dobrze . czekam na relacje od Was
mojej Małej tętno między 140-148,