X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Tola ja tez mialam zrezygnowac z tych warsztatow ze wzgledu na skurcze bolesne zwlaszcza wieczorami.. ale maz mnie namowil bo ogolnie bylismy na tylko jednych wasztatach z masazu dziecka bo jak byly inne to wiecznie cos nam wypadalo..

Co do poloznej. Ja na internecie znalazlam http://www.poloznakrakow.pl/lista.html
    jest kilka stron i niewiem z ktorej czesci Krakowa jestes.. ale ja znalazlam na necie ta polozna ktora nalezy do mojego osiedla zadzwonilam i byla u mnie juz w 23tc i ma jeszcze teraz przyjsc 13 kwietnia.. wypytala mnie o kilka rzeczy taka luzna rozmowa :) i dala mi taka kartke do podpisania ze ja wybieram i wpisala mi do karty ciazy ze jestem pod opieka poloznej :)

Napisz jak było na tych warsztatach z super nianią - ja niestety nie dałam rady pojechać :( dopadł mnie taki katar że nie nadążam z husteczkami.. Musiało się na sam koniec coś przyplątać..

A propos karmienia to patrząc na swoje piersi zastanawiam się jak mój Mikołaj sobie z nich poje.. mam małe sutki i do tego wklęsłe.. a chciałabym go karmić piersią, tylko boje się że sobie nie poradzę :(

Ja mam całą ciążę 90/50 także niskie bardzo ale za to ostatnią miałam tętno 120, ale lekarka powiedziała że może takie być także się uspokoiłam :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Napisz jak było na tych warsztatach z super nianią - ja niestety nie dałam rady pojechać :( dopadł mnie taki katar że nie nadążam z husteczkami.. Musiało się na sam koniec coś przyplątać..

A propos karmienia to patrząc na swoje piersi zastanawiam się jak mój Mikołaj sobie z nich poje.. mam małe sutki i do tego wklęsłe.. a chciałabym go karmić piersią, tylko boje się że sobie nie poradzę :(

Ja mam całą ciążę 90/50 także niskie bardzo ale za to ostatnią miałam tętno 120, ale lekarka powiedziała że może takie być także się uspokoiłam :)

Wlasnie wrocilam :) ogolnie bylo spoko. Na poczatku nudno mega NUDNO! Same prezentacje firm, zero pokazow odnosnie przewijania itp. Dopiero po przerwie czyli o 18 pani Dorota Zawadzka weszla do akcji i rozbawila cale towarzystwo :D mowila ogolnie o wychowaniu dziecka i o seksie :p ogolnie druga polowa SUPERR :) no i gratisy wiadomo pelno ulotek i probek :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no jeszcze się okaże że na tej samej ulicy :D

ciążę prowadzi mi dr Magdalena Zawadzka-Duliniec
    prenatalne robił mi dr Marcin Pasternok

oboje super.,

No biorąc pod uwagę, że moją ciążę też prowadzi dr Magdalena Zawadzka-Duliniec i prenatalne robił dr Marcin Pasternok to ta ulica naprawdę prawdopodobna.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 jak ja byłam w szpitalu w pierwszej ciaży, to kobiety które miały wklęsłe sutki używały tych nakładek, czy osłonek silikonowych. I normalnie piersią karmiły :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia też chyba kupie te liście malin, chciałabym urodzić ok 38tyg, tak mi się marzy a jak młody uzna to się okaże :)

Evil też mam ten problem, wklęsłe sutki mój kompleks... nie wiem czy już kupić te nakładki czy po porodzie? Ponoć laktator pomaga w wyciąganiu ich ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Wlasnie wrocilam :) ogolnie bylo spoko. Na poczatku nudno mega NUDNO! Same prezentacje firm, zero pokazow odnosnie przewijania itp. Dopiero po przerwie czyli o 18 pani Dorota Zawadzka weszla do akcji i rozbawila cale towarzystwo :D mowila ogolnie o wychowaniu dziecka i o seksie :p ogolnie druga polowa SUPERR :) no i gratisy wiadomo pelno ulotek i probek :)

czyli gdyby nie Dorota to warsztaty nudne. a co w tych gratis ach? jakieś butelki smoczki?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Pasia też chyba kupie te liście malin, chciałabym urodzić ok 38tyg, tak mi się marzy a jak młody uzna to się okaże :)

Evil też mam ten problem, wklęsłe sutki mój kompleks... nie wiem czy już kupić te nakładki czy po porodzie? Ponoć laktator pomaga w wyciąganiu ich ;)
    Moj uznal ze wyskakuje równo w 39tyg :-) ciekawe jak córcia mnie zaskoczy he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    No biorąc pod uwagę, że moją ciążę też prowadzi dr Magdalena Zawadzka-Duliniec i prenatalne robił dr Marcin Pasternok to ta ulica naprawdę prawdopodobna.

ale czad ;)

a kiedy wizytujesz u p. Magdy ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam już te nakładki, ale znowu słyszałam że w szpitalach nie raz się plują że się ich używa - koleżanka tak miała że ją położna zbeształa że po co to że dziecku się gorzej je, że to sztuczne itp..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil to jak karmić naturalnie skoro nie można nakładek a dziecko cycka nie złapie ? I tak źle i tak niedobrze..

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku chcecie sobie przyspieszac:)ja też miałam to w zamysle do wczoraj,poki mi się to rozwarcie nie pokazalo,teraz modle się ,żeby nosić mała jak najdłużej

Carolq lubi tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego musimy być silne i się nie poddawać! :) i nie dać się położnym he he :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czyli gdyby nie Dorota to warsztaty nudne. a co w tych gratis ach? jakieś butelki smoczki?

No musze przyznac ze gdyby nie Dorota to bysmy wyszli w polowie. Bo o 16 zaczely sie prezentacje firmy NUK pozniej jakas firma kosmetyczna (nie pamietam juz jaka), pozniej dietetyk co jesc a czego nie jesc, bank komorek macierzystych i na koncu gosc gadal o szkole jezyka angielskiego dla dzieci! No ogolnie masakra. Pozbiej byla przerwa i o 18 wkroczyla do akcji Dorota no to cos sie ruszylo bo mowila ciekawie :)

A probki szalu tez nie zrobily.. kilka ulotek, probki kosmetykow z Dzidziusia jakies tam dla kobiet w ciazy, probka proszku do prania Dzidzius, zel do twarzy Bialy Jelen i uwaga...SMOCZEK firmy NUK :) chociaz tyle ze w miare fajny :)

Wiecej dostalam od poloznej jak byla u mnie bo dostalam smoczek butelke i pelno probek dla dziecka a nie dla kobiet w ciazy..

tola2014 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się marzyło urodzić ok 38 tygodnia... ale lekarka na piątkowej wizycie mnie sprowadziła na ziemię :P Podobno jestem idealną kandydatką na przenoszenie ciąży :/ zamknięte wszystko na 4 spusty, szyjka długa, twarda...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 12 kwietnia, mam nadzieje, że lekarz powie, że coś tam się dzieje i jeszcze z 3 tygodnie pochodzę w ciąży :P

• Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam teraz we wtorek.

Mi znowu położne na oddziale mówiły, żeby właśnie kupić sobie nakładki, że wtedy będzie łatwiej.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy dotrwam do tego 39tc zeby miec cc czy wezmie mnie cos wczesniej :) chcialabym wczesniej ale tak myslac z drugiej strony przywiazalam sie do tego brzuszka <3

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ciekawa jestem czy dotrwam do tego 39tc zeby miec cc czy wezmie mnie cos wczesniej :) chcialabym wczesniej ale tak myslac z drugiej strony przywiazalam sie do tego brzuszka <3

Nacia a masz już skierowanie na cc? gdzie będziesz rodzic?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Nacia a masz już skierowanie na cc? gdzie będziesz rodzic?

Jak bylam w czwartek to myslalam ze juz mi da bo byl 34tc ale ze wzgledu ze wyszlo mi ze mam paciorkowca to gin tak sie tym przejal ze kazal mi teraz przychodzic co tydzien. I teraz w czwartek jak bede to ma mi zrobic usg i sprawdzic czy sie maly obrocil czy nie i wtedy pewnie mi da skierowanie.. no chyba ze glowka poszla w dol :)
    no a zdecydowalam sie na Zeromskiego :) a Ty jednak Ujastek?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Wizytę mam teraz we wtorek.

Mi znowu położne na oddziale mówiły, żeby właśnie kupić sobie nakładki, że wtedy będzie łatwiej.

a widzisz myślałam że się spotkamy w poczekalni, ale ja ma w piątek 15.04

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ