X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/events/249592045385830/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello;). Zaliczyłam kino. Ledwo wysiedziałam. Grunt ze nie zasnęłam bo film skończył sie po 24.

Zaczynam czuć jakies skurcze w plecach. Ała.

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :) Miłego :)
    Baronowa jak tam ?? przeszło ??

U nas ładna pogoda się zaczyna robić, także super dzień się zapowiada :)

Dziewczyny mam do Was pytanie o twardniejący brzuszek, czy jak Wam twardnieje to cały z góry na dół, czy po bokach ?? Bo mój ostatnio często robi się twardy tylko nad pępkiem, tam gdzie krasnoludek ma nóżki i nie wiem czy to skurcze czy poprostu jego czuje????

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Wy tak wczoraj o tym szybszy porodzie dyskutowalyscie to powiem szczerze że też bym chciała wczesniej-termin mam na 11 maja więc początek byłby idealny ale na wizytach jest wszystko oki czyli szyjka zamknięta i nic się nie dzieje,rozwarcia brak-nie chce przenosić!

Wczoraj u nas tak cieplutko było, a ja w kurtce zimowej...wszystko wiosenne za małe - najwyżej w rozpietej będę chodzić bo kupować się już nie opłaca-mąż mówi wczoraj do mnie :mało już czasu zostało. ...jak uslyszalam to faktycznie zdałam sobie sprawe że 38 dni jeszcze...i zaczęłam rozmyślania jak to będzie, codziennie śnią mi się małe dzieci.
    Dziś koniecznie musimy zamówić łóżeczko bo już żartów nie ma!
    Imię wybrane:będzie Martynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 08:23

Nacia, Patrycja24, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszlo, za to zlapaly mnie skurcze w lydkach. Myślałam ze sie z bólu zsikam:/.

Jak mi twardnieje brzuch to caly, łącznie z tym ze mam wrażenie właśnie jakby mi sie straszliwie siku chciało bo napina sie wszystko.

A propos chęci skracania troche ciazy to moja poprzednia trwala 42 tygodnie takze wiecie ;). Drugi raz nie chce tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 10:13

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Przeszlo, za to zlapaly mnie skurcze w lydkach. Myślałam ze sie z bólu zsikam:/.

Jak mi twardnieje brzuch to caly, łącznie z tym ze mam wrażenie właśnie jakby mi sie straszliwie siku chciało bo napina sie wszystko.

A propos chęci skracania troche ciazy to moja poprzednia trwala 42 tygodnie takze wiecie ;). Drugi raz nie chce tyle ;)

Jeśli chodzi o twardnienie to mam tak samo - zaczyna się od dołu i cały twardnieje - mam wrażenie że się brzuch kwadratowy w kształcie robi no i uczucie że bardzo chce mi się siku też jest. Wcześniej trwało krócej, a teraz pomimo zmiany pozycji trwa dłużej, muszę czekać aż samo przejdzie. W sumie nie pytałam nigdy lekarki ale w najbliższą środę mam wizytę to spytam co wtedy czuje Maluszek jak ten brzuch się tak stawia? Mam nadzieję że tego nie odczuwa...

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w wietrzną niedzielę, niby ciepło, ale wiatr tak u Nas wieje że wychodzić się nie chce ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie za to piękna słoneczna bezwietrzna pogoda :) na razie jest 8 stopni ale ma być 17 na co czekam z niecierpliwością bo dzisiaj pierwszy grill pod domem w ramach obiadu :)

Iwa81, pasia27, Nacia lubią tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamy :)
    Piękny dzień i na szczęście wolny :)
    Mi brzuch czasem twardnieje cały jak pancerz a czasem tylko u góry i szczerze mówiąc nie zawsze jestem pewna czy to twardnienie czy Dziecię tak się napina i wypycha.
    Idziemy dziś do teścia na pyszny obiad, mniammm :)
    Teraz kawiarnia ze znajomymi. Fajny dzień po wczorajszej bieganinie.
    Dziewczyny, jutro wizyta u lekarki, 37 tydzień leci. Możliwe, że mi da skierowanie i poznam termin cc.
    Nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko.
    Nie mogę uwierzyć, że jestem jedną z tych szczęśliwych kobiet, którym udało się zajść w ciąże dzięki in vitro.

i.am.chappie, pasia27, Patrycja24, Nacia, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) mam pytanie do mamusiek co mają zalecane CC, czy lekarze zawsze wyznaczają termin, czy też może tak być, że każą przyjechać dopiero jak się akcja zacznie? Bądź CC jest dopiero po terminie robione?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka cieszę się Twoim szczesciem☺
    Pytanko za 100 pkt.
    Jakie macie wypełnienie poscieli (skad)
    i posciel.Wypelnienie chce żeby nie było jakieś grube.
    Mam zamiar dziś pozamawiac więc liczę na waszą pomoc

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Pytanko za 100 pkt.

Moja kołderka i poduszka jest z bawełny 100% (poszycie), a wypełnienie włókna poliestrowego sylikonowego 100%. Z tego co patrzyłam to większość taka jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:23

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Hey :) mam pytanie do mamusiek co mają zalecane CC, czy lekarze zawsze wyznaczają termin, czy też może tak być, że każą przyjechać dopiero jak się akcja zacznie? Bądź CC jest dopiero po terminie robione?
    zależy od lekarza

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o CC to np. w przypadku mojej bratowej, miała wyznaczony termin CC z góry o ile dobrze pamiętam najpóźniej 2 tyg przed planowanym terminem porodu, bo lekarz właśnie mówił, że nie może dojść do akcji porodowej,
    Więc myślałam że to standard.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Jeśli chodzi o CC to np. w przypadku mojej bratowej, miała wyznaczony termin CC z góry o ile dobrze pamiętam najpóźniej 2 tyg przed planowanym terminem porodu, bo lekarz właśnie mówił, że nie może dojść do akcji porodowej,
    Więc myślałam że to standard.
    nie, są różne szkoły, Koleżanka miała po terminie, mimo, ze było wiadomo, ze musi mieć cc.
    jeśli standardowo robią 2 tygodnie przed terminem, a nasze dziecko "chciało" urodzić się 2 tygodnie po, to w sumie rodzi się wcześniak.
    Ale tak jak mówię, zależy od lekarza i jego podejścia

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Pytanko za 100 pkt.

u mnie pościel
    TKANINA (poszycie): mikrofibra,
    WYPEŁNIENIE: włókno silikonowe wysoko puszyste, termicznie skręcane NATURAL HOLLOW HCS,
    bo gdzieś w gazecie wyczytałam że to najlepsze wypełnieni antyalergiczne,

a ponieważ się na tym nie znam, to kupiłam właśnie takie.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Cześć Mamy :)
    Piękny dzień i na szczęście wolny :)
    Mi brzuch czasem twardnieje cały jak pancerz a czasem tylko u góry i szczerze mówiąc nie zawsze jestem pewna czy to twardnienie czy Dziecię tak się napina i wypycha.
    Idziemy dziś do teścia na pyszny obiad, mniammm :)
    Teraz kawiarnia ze znajomymi. Fajny dzień po wczorajszej bieganinie.
    Dziewczyny, jutro wizyta u lekarki, 37 tydzień leci. Możliwe, że mi da skierowanie i poznam termin cc.
    Nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko.
    Nie mogę uwierzyć, że jestem jedną z tych szczęśliwych kobiet, którym udało się zajść w ciąże dzięki in vitro.

Super :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, w sumie to u mnie chyba bardziej od szpitala, bo mój lekarz pracuje w innym, gdzie nie ma porodówki. W tygodniu muszę pojechać do tego wybranego i dowiedzieć się jaka "polityka firmy" ;) ja bym wolała, żeby CC było w terminie, bo mały chudzielec po rodzicach i lepiej niech sobie jeszcze dojrzeje w brzuszku :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do łóżeczka 120×60 pościel powinna być 120×90?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    nie, są różne szkoły, Koleżanka miała po terminie, mimo, ze było wiadomo, ze musi mieć cc.
    jeśli standardowo robią 2 tygodnie przed terminem, a nasze dziecko "chciało" urodzić się 2 tygodnie po, to w sumie rodzi się wcześniak.
    Ale tak jak mówię, zależy od lekarza i jego podejścia

no dokładnie, to zależy pewnie też z jakiego powodu jest planowane CC, u mojej bratowej było to jej serce z którym ma lekkie problemy więc pewnie dlatego nie chcieli dopuścić do akcji porodowej żeby jej nie zagroziła.

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ