Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hello;). Zaliczyłam kino. Ledwo wysiedziałam. Grunt ze nie zasnęłam bo film skończył sie po 24.
Zaczynam czuć jakies skurcze w plecach. Ała.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny
Miłego 
Baronowa jak tam ?? przeszło ??
U nas ładna pogoda się zaczyna robić, także super dzień się zapowiada
Dziewczyny mam do Was pytanie o twardniejący brzuszek, czy jak Wam twardnieje to cały z góry na dół, czy po bokach ?? Bo mój ostatnio często robi się twardy tylko nad pępkiem, tam gdzie krasnoludek ma nóżki i nie wiem czy to skurcze czy poprostu jego czuje????
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
Hej dziewczynki.
Wy tak wczoraj o tym szybszy porodzie dyskutowalyscie to powiem szczerze że też bym chciała wczesniej-termin mam na 11 maja więc początek byłby idealny ale na wizytach jest wszystko oki czyli szyjka zamknięta i nic się nie dzieje,rozwarcia brak-nie chce przenosić!
Wczoraj u nas tak cieplutko było, a ja w kurtce zimowej...wszystko wiosenne za małe - najwyżej w rozpietej będę chodzić bo kupować się już nie opłaca-mąż mówi wczoraj do mnie :mało już czasu zostało. ...jak uslyszalam to faktycznie zdałam sobie sprawe że 38 dni jeszcze...i zaczęłam rozmyślania jak to będzie, codziennie śnią mi się małe dzieci.
Dziś koniecznie musimy zamówić łóżeczko bo już żartów nie ma!
Imię wybrane:będzie MartynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 08:23
Nacia, Patrycja24, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Przeszlo, za to zlapaly mnie skurcze w lydkach. Myślałam ze sie z bólu zsikam:/.
Jak mi twardnieje brzuch to caly, łącznie z tym ze mam wrażenie właśnie jakby mi sie straszliwie siku chciało bo napina sie wszystko.
A propos chęci skracania troche ciazy to moja poprzednia trwala 42 tygodnie takze wiecie
. Drugi raz nie chce tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 10:13
-
Baronowa_83 wrote:Przeszlo, za to zlapaly mnie skurcze w lydkach. Myślałam ze sie z bólu zsikam:/.
Jak mi twardnieje brzuch to caly, łącznie z tym ze mam wrażenie właśnie jakby mi sie straszliwie siku chciało bo napina sie wszystko.
A propos chęci skracania troche ciazy to moja poprzednia trwala 42 tygodnie takze wiecie
. Drugi raz nie chce tyle 
Jeśli chodzi o twardnienie to mam tak samo - zaczyna się od dołu i cały twardnieje - mam wrażenie że się brzuch kwadratowy w kształcie robi no i uczucie że bardzo chce mi się siku też jest. Wcześniej trwało krócej, a teraz pomimo zmiany pozycji trwa dłużej, muszę czekać aż samo przejdzie. W sumie nie pytałam nigdy lekarki ale w najbliższą środę mam wizytę to spytam co wtedy czuje Maluszek jak ten brzuch się tak stawia? Mam nadzieję że tego nie odczuwa... -
Cześć Mamy

Piękny dzień i na szczęście wolny
Mi brzuch czasem twardnieje cały jak pancerz a czasem tylko u góry i szczerze mówiąc nie zawsze jestem pewna czy to twardnienie czy Dziecię tak się napina i wypycha.
Idziemy dziś do teścia na pyszny obiad, mniammm
Teraz kawiarnia ze znajomymi. Fajny dzień po wczorajszej bieganinie.
Dziewczyny, jutro wizyta u lekarki, 37 tydzień leci. Możliwe, że mi da skierowanie i poznam termin cc.
Nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko.
Nie mogę uwierzyć, że jestem jedną z tych szczęśliwych kobiet, którym udało się zajść w ciąże dzięki in vitro.
i.am.chappie, pasia27, Patrycja24, Nacia, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JustyśM wrote:Różyczka cieszę się Twoim szczesciem☺
Pytanko za 100 pkt.
Jakie macie wypełnienie poscieli (skad)
i posciel.Wypelnienie chce żeby nie było jakieś grube.
Mam zamiar dziś pozamawiac więc liczę na waszą pomoc
Moja kołderka i poduszka jest z bawełny 100% (poszycie), a wypełnienie włókna poliestrowego sylikonowego 100%. Z tego co patrzyłam to większość taka jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:23
-
zależy od lekarzai.am.chappie wrote:Hey
mam pytanie do mamusiek co mają zalecane CC, czy lekarze zawsze wyznaczają termin, czy też może tak być, że każą przyjechać dopiero jak się akcja zacznie? Bądź CC jest dopiero po terminie robione? -
Jeśli chodzi o CC to np. w przypadku mojej bratowej, miała wyznaczony termin CC z góry o ile dobrze pamiętam najpóźniej 2 tyg przed planowanym terminem porodu, bo lekarz właśnie mówił, że nie może dojść do akcji porodowej,
Więc myślałam że to standard. -
nie, są różne szkoły, Koleżanka miała po terminie, mimo, ze było wiadomo, ze musi mieć cc.Iwa81 wrote:Jeśli chodzi o CC to np. w przypadku mojej bratowej, miała wyznaczony termin CC z góry o ile dobrze pamiętam najpóźniej 2 tyg przed planowanym terminem porodu, bo lekarz właśnie mówił, że nie może dojść do akcji porodowej,
Więc myślałam że to standard.
jeśli standardowo robią 2 tygodnie przed terminem, a nasze dziecko "chciało" urodzić się 2 tygodnie po, to w sumie rodzi się wcześniak.
Ale tak jak mówię, zależy od lekarza i jego podejścia -
JustyśM wrote:Różyczka cieszę się Twoim szczesciem☺
Pytanko za 100 pkt.
Jakie macie wypełnienie poscieli (skad)
i posciel.Wypelnienie chce żeby nie było jakieś grube.
Mam zamiar dziś pozamawiac więc liczę na waszą pomoc
u mnie pościel
TKANINA (poszycie): mikrofibra,
WYPEŁNIENIE: włókno silikonowe wysoko puszyste, termicznie skręcane NATURAL HOLLOW HCS,
bo gdzieś w gazecie wyczytałam że to najlepsze wypełnieni antyalergiczne,
a ponieważ się na tym nie znam, to kupiłam właśnie takie. -
Różyczka wrote:Cześć Mamy

Piękny dzień i na szczęście wolny
Mi brzuch czasem twardnieje cały jak pancerz a czasem tylko u góry i szczerze mówiąc nie zawsze jestem pewna czy to twardnienie czy Dziecię tak się napina i wypycha.
Idziemy dziś do teścia na pyszny obiad, mniammm
Teraz kawiarnia ze znajomymi. Fajny dzień po wczorajszej bieganinie.
Dziewczyny, jutro wizyta u lekarki, 37 tydzień leci. Możliwe, że mi da skierowanie i poznam termin cc.
Nie mogę uwierzyć, że to już tak blisko.
Nie mogę uwierzyć, że jestem jedną z tych szczęśliwych kobiet, którym udało się zajść w ciąże dzięki in vitro.
Super
-
nick nieaktualnyDzięki za odpowiedź, w sumie to u mnie chyba bardziej od szpitala, bo mój lekarz pracuje w innym, gdzie nie ma porodówki. W tygodniu muszę pojechać do tego wybranego i dowiedzieć się jaka "polityka firmy"
ja bym wolała, żeby CC było w terminie, bo mały chudzielec po rodzicach i lepiej niech sobie jeszcze dojrzeje w brzuszku
-
Baronowa_83 wrote:nie, są różne szkoły, Koleżanka miała po terminie, mimo, ze było wiadomo, ze musi mieć cc.
jeśli standardowo robią 2 tygodnie przed terminem, a nasze dziecko "chciało" urodzić się 2 tygodnie po, to w sumie rodzi się wcześniak.
Ale tak jak mówię, zależy od lekarza i jego podejścia
no dokładnie, to zależy pewnie też z jakiego powodu jest planowane CC, u mojej bratowej było to jej serce z którym ma lekkie problemy więc pewnie dlatego nie chcieli dopuścić do akcji porodowej żeby jej nie zagroziła.