X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej kluje w nocy i zauważyłam, że to przy każdym jej ruchu.A w dzien wystarczy ,że wstane i moze wtedy ona mi się kładzie gdzieś tam na szyjke,że to tak czuc.
    Z tym kluciem to jej powiedzialam,a ona ze to od luteiny moglo powstać zapalenie i ze mam odstawic no ale jak odstawić jak mój wyjezdza i co ja zrobie,do srody pobiore a w czwartek zaczynam 37 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tam czasem kłuje, ale to raczej nóżka albo pupa małego, bo z szyjką wszystko ok, po prostu widocznie tak się przemieszcza :)
    A No-spę łykam sporadycznie, jak już mam więcej skurczy i zaczynają trochę boleć (tak mi lekarz kazał). Czyli wychodzi tak ok. 4 tabletki tygodniowo, bo mam takie cykle skurczowe, że ze 2-3 dni pobolewa i potem kilka dni spokoju. A magnez nie wiem do kiedy brać, na razie łykam, ale małą dawkę.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    W czwartek,bo mi przelozyla z 12 .04 jak do niej zadzwonilam,że mam rozwarcie i może bysmy wcześniej się spotkaly

no to zobaczysz co Ci powie na wizycie, to Cię uspokoi,

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Bierze ktoras z was magnez jeszcze?jak tak to ile razy dziennie ?ja biore magne b6 2*1 i nie wiem czy moglabym sobie zwiększyć dawke
    A no spe też jeszcze bierzecie??

ja biorę 3x2 a jak mam twardnienie brzucha to nawet 4x2

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Zazdroszczę Ci..dla mnie każdy dzień to obawa..eh oby do 36..
    34 tydzien to tez juz konkret ;). Takze spokojnie. Ani sie obejrzysz bedzie 36.

A co do klucia to bedzie go coraz wiecej i coraz dziwniejsze ;)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej hej!! I mnie te klucia sie zaczely. Wczoraj pochodzilysmy z mama i siostra i taktak ni stad ni z owąd. No nic.. Pora sie przyzwyczaić chyba ;)

Btw wczoraj wieczorem jak sie polozylam to brzuch mi sie zaczal stawiać, plecy bolec, aż nogi odbieralo... Myślałam ze zwariuje bo mdlilo, w jelitach przelewalo sie jak na rewolucje, to zimno to gorąco... Dzis rano mama mi mówi ze się sama wystraszyla ze rodze(bo u niej bylo podobnie)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi klucia mi też tak mam-coraz częściej zwłaszcza przy chodzeniu.
    Baronowa mówisz że jeszcze dziwniej bedzie?☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ;)
    Strach sie bać.
    A poważnie to ja zaczynam się bać. Kurde jak sobie przypomnę. Nie lubię bólu. Wiem ze to tylko kilka godzin. Ale strach mnie oblatuje. Przy pierwszym sie nie bałam ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak minie dzisiejsza noc,czy obejdzie się bez klucia i boli.

• Guem Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale wam się dziewczyny spieszy z porodami a to dopiero początek kwietnia :) mnie dopadają teraz przemyślenia o macierzyństwie, czy się sprawdzę, czy dam radę i najchętniej jeszcze bym z pól roku pochodziła w tej ciąży. Fakt, bywa ciężko ale teraz mimo wszystko czuję sie pięknie z brzuszkiem :)
    Udało nam się skończyć malowanie tak jak zaplonowaliśmy w jeden weekend, mąż zdążył ogarnąć cięższe sprzątanie, pomył okna więc mi zostanie tylko układanie na półkach. Jutro mam nadzieję ze się szybko uwinę i zdążę zrobić pranie bo taka piękna pogoda że fajnie wszystko będzie schnąć. A trzeba zmienić garderobę na wiosenną, przynajmniej tą męża bo ja to się i tak już w nic nie mieszczę :) mam nadzieję że pogoda dopisze do konca tygodnia to może zdążę poprać też rzeczy małej.

Iwa81, tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sporadycznie miałam te kłucia i najcześciej wieczorami.

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze od 3 dni mam je codziennie wieczorem, nawet teraz. Na piątkowej wizycie kazała mi odstawić już duphaston i witaminy wiec obawiam sie ze te kłucia mogą być jednak od braku duphastonu. Mówiła mi tez ze jak będzie mnie bolało mocno to mam brać nospe ale jak pojawia sie bóle w plecach to mówiła żeby na pogotowie jechać.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Nooo ;)
    Strach sie bać.
    A poważnie to ja zaczynam się bać. Kurde jak sobie przypomnę. Nie lubię bólu. Wiem ze to tylko kilka godzin. Ale strach mnie oblatuje. Przy pierwszym sie nie bałam ;)

bo teraz jesteś już świadoma co Cię czeka, większość z Nas żyje jeszcze w błogiej nieświadomości ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ciekawe jak minie dzisiejsza noc,czy obejdzie się bez klucia i boli.

będzie dobrze :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam spać, życzę Wam Wszystkim spokojnej nocy, bez niespodzianek i rewolucji, dobranoc.

Marietta, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    bo teraz jesteś już świadoma co Cię czeka, większość z Nas żyje jeszcze w błogiej nieświadomości ;)
    Ta bloga nieświadomość jest cudowna :-),;-)

Chociaż ja juz wiem co mnie czeka to jeszcze nie dopuszczam do siebie tej myśli hehe

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie poważne   co bierzecie do szpitala ???? ja do 26 kwietnia chciAŁabym walizke spakowac i tak : dla siebie 2 reczniki bawełniane ,reczniki papierowe,woda, podklady na łózko szpitalne 5 szt /bardzo mi sie kiedys przydały / podpaski / 3 koszule - jedna jakas najgorsza do porodu -wiem z autopsji ze takie wyjscie najlepsze bo nie chce ich szpitalnej rozcietej na polowie   octanisept ,jakis lagodny zel pod prysznic ,dezodorant dove , czycos mi jeszcze umknęło ???? proszę o podpowiedź . dla dziecka - rozek ,kocyk ,pieluchy tetrowe ,flanelowa , ciuszki , 1 butelka , mleko nr1 /na wszelki wypadek / pampersy / i ????? bierzecie cos na pępek - juz nie pamiętam czy oni mieli gancjane w szpitalu ,ale chyba mieli bo kapali w tej gancjanie - ale moze to moja byla ?? hmmm no kupie chyba ... patyczki higieniczne ... nie wiem co z kosmetykami - nie chcialabym odrazu pacać dziecka tymi mazidłami typu oliwki ,szamponami itd zapomnialam o czyś ???? proszę o podpowiedzi ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie mam
    Jeszcze ręcznik na poród do wycierania po kąpieli , klapki pod prysznic , kapcie , majtki z siateczki , wodę termalna , szampon suchy , woda , sztuce kubek i szmatka jakaś , papier toaletowy bo u Nas ostatnio jak byłam dali jeden na cały tydzien na 5 dziewczyn a , i staniki do karmienia . To chyba wszystko , dla niuni
    3 gaziki jałowe większe 3 jałowe mniejsze do czyszczenia buźki , oliwkę , emolium i miskę mała plastikowa bo u nas nie kompua dzieci takze by miec do obmycia małej , oscebisepy na pempek , pare patyczków , chusteczki do pupy , pieluszki małe , smoczek , pieluchy 2 flanelowe na poród , jedna muślinowa i tetrowa na potem, podkłady z 3 do przewijania Małej i to chyba wszystko

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    pytanie poważne   co bierzecie do szpitala ???? ja do 26 kwietnia chciAŁabym walizke spakowac i tak : dla siebie 2 reczniki bawełniane ,reczniki papierowe,woda, podklady na łózko szpitalne 5 szt /bardzo mi sie kiedys przydały / podpaski / 3 koszule - jedna jakas najgorsza do porodu -wiem z autopsji ze takie wyjscie najlepsze bo nie chce ich szpitalnej rozcietej na polowie   octanisept ,jakis lagodny zel pod prysznic ,dezodorant dove , czycos mi jeszcze umknęło ???? proszę o podpowiedź . dla dziecka - rozek ,kocyk ,pieluchy tetrowe ,flanelowa , ciuszki , 1 butelka , mleko nr1 /na wszelki wypadek / pampersy / i ????? bierzecie cos na pępek - juz nie pamiętam czy oni mieli gancjane w szpitalu ,ale chyba mieli bo kapali w tej gancjanie - ale moze to moja byla ?? hmmm no kupie chyba ... patyczki higieniczne ... nie wiem co z kosmetykami - nie chcialabym odrazu pacać dziecka tymi mazidłami typu oliwki ,szamponami itd zapomnialam o czyś ???? proszę o podpowiedzi ...
    Ja spakowalam 3 koszule, stanik do karmienid, wkladki laktacyjne, papier toaletowy, recznik papierowy, 2 duze reczniki, klapki pod prysznic, kosmetyki dla siebie, pasta itp. 2 paczki podkladow, 6 par majtek jednorazowych, paczka podkladow na lozko, mala plus duza woda do picia.
    Dla malego pampersy, chusteczki, 3 pieluszki tetrowe, kocyk, rozek, okrycie kapielowe, 4 komplety ubranek plus w osobny woreczek to co majawmu ubrac zaraz po porodzie, zadnych kosmetykow,

Patrycja24
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my juz po słuchaniu tętna dzidzi i mierzeniu temp. Zastanawiające czemu tak wcześnie ludzi budzą szok..ale może mnie wypuszcza dzisiaj.. Eh nadzieja umiera ostatnia

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ