X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 33 tydz sie zaczyna i chyba z waliza jeszcze poczekam . jak co bede na soontana pakować.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    pytanie poważne   co bierzecie do szpitala ???? ja do 26 kwietnia chciAŁabym walizke spakowac i tak : dla siebie 2 reczniki bawełniane ,reczniki papierowe,woda, podklady na łózko szpitalne 5 szt /bardzo mi sie kiedys przydały / podpaski / 3 koszule - jedna jakas najgorsza do porodu -wiem z autopsji ze takie wyjscie najlepsze bo nie chce ich szpitalnej rozcietej na polowie   octanisept ,jakis lagodny zel pod prysznic ,dezodorant dove , czycos mi jeszcze umknęło ???? proszę o podpowiedź . dla dziecka - rozek ,kocyk ,pieluchy tetrowe ,flanelowa , ciuszki , 1 butelka , mleko nr1 /na wszelki wypadek / pampersy / i ????? bierzecie cos na pępek - juz nie pamiętam czy oni mieli gancjane w szpitalu ,ale chyba mieli bo kapali w tej gancjanie - ale moze to moja byla ?? hmmm no kupie chyba ... patyczki higieniczne ... nie wiem co z kosmetykami - nie chcialabym odrazu pacać dziecka tymi mazidłami typu oliwki ,szamponami itd zapomnialam o czyś ???? proszę o podpowiedzi ...

Pozwole sobie udostepnic rozmowe z "kiedys" mnie sie bardzo to przydalo bo tez sie tak spakowalam :) wiadomo ze kazdy pakuje sie pod siebie ale taka lista bardzo przydatna jest :)

Domi mam nadzieje ze sie nie obrazisz ze to sobie zapisalam i teraz udostepnilam :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cb933f896a6.png

Baronowa_83, tola2014, domi05, Iwa81 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tym pieknym sloncem ktorego jeszcze nie ma ale bedzie :D rozpoczynam 35tc!!! <3

Ciekawostka z nocy: maz odwrocil sie tylem do mnie i chcialam sie do niego przytulic wiecie tak od tylu.. i on myslal ze jestem daleko od niego i tylkiem chcial sie przyblizyc do mnie i tak sie przyblizyl ze tak mi walnal tylkiem w brzuch ze tylko macalam sie po nogach czy mi wody nie poplynely bo mi az sie slabo zrobilo.. a on jeszcze do mnie UWAZAJ NA SZYMKA!!! no taki urok spania z facetem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9c5f4b80b98.png

A jeszcze nie dawno bylo 190 dni.. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 07:49

pasia27, Carolq, Patrycja24, domi05, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 36. Aaaa to juz tuz tuz

pasia27, Carolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki
    Nacia dziecko przez większość czasu śpi i jak tu liczyć ruchy☺Ja oczywiście zapisuje każdy, później dziele na grupy czyli jak są w odstępie 2,4 minut to jest jako jeden i później wprowadzam do karty-standardowo sfiksowalam☺
    Baronowa ja od jutra 36 tydzień -myśli o macierzyństwo mnie nie opuszczaja-ciekawosc jak to będzie z kruszynka jest tak silna że nie mogę się doczekać.
    Dobrze ze piszecie o tym co spakować ja już też mam zamiar tylko torbę muszę sobie jakąś porządna załatwić najlepiej na kółkach bo wygodna i jak się otwiera to wszystko jest na wierzchu.A w domu same sportowe. ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchow nie licze bo u mnie to sa jakies pojedyncze kopniaczki no i rano kreci sie i wypina pozniej spi chyba bo cisza caly dzien no i wieczorem dyskoteka ;) w ciagu dnia bardzo czesto napina mi sie brzuch i jet mega twardy..

Kolezanka wczoraj powiedziala mi ze tak 2 tygodnie przed porodem miala bardzo czesto skurcze bezbolesne! I jak juz zaczela je miec co kilka minut to pojechala do szpitala i chwile po tym urodzila..

Myslalam ze te skurcze bezbolesne to tak naprawde nic nie oznaczaja ze dopiero pozniej sa te bolesne.. no coz przekonamy sie :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia bo to zalezy. Ka miała 4,5 miesiąca vezbolesne i to zupełnie nic nie oznaczało ;)

Ja juz dawno torbe spakowalam i w sumie pokrywa mi sie z tym co Domi wrzucala

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    U mnie dzis 33 tydz sie zaczyna i chyba z waliza jeszcze poczekam . jak co bede na soontana pakować.
    Ja dzis to zrobię,chociaż pól rzczy a zostawie tylko ręczniki i ciuszki na koniec:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się już brzuch tak nie napina jak miesiąc temu,tyle co malutka pupcie wypchnie☺
    Wczoraj łóżeczka nie zamówiliśmy bo korzystaliśmy z pięknej pogody i kaczuchy w parku karmilismy. Ale wieczorem przyszedł nerw i nakdzyczalam na męża że jak tego łóżeczka nie zamówi jak najszybciej to z mala będzie spal☺U nas jest ten problem jak już kiedyś wspominałam zdecydowaliśmy się na turystyczne,mąż się uparł że ma być go 18-20 kg,a takie z kolei mają dziadowski przewijak ,a na tym akurat mi zależy żeby był sztywny.I w ten oto piękny sposób nie możemy się zdecydowac☺

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja im blizej porodu to tym bardzie fiksuje czy dam rade. Czy nie zrobie malemu krzywdy, czy odpowiednio bede o niego dbac i pielegnowac. Czy podolam karmieniu piersia i nie poddam sie zbyt szybko. W sobote bylam u kumpeli, ktora urodzila 19 marca i opowiadala mi, ze miala taki kryzys, ze karmila malutka, plakala i z bolu kopala lawe. A na koniec wyslala meza po modyfikowane.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy sie i my w piękny dzionek :) wczoraj sami goście i ostatnie przeróbki pokoiku . Rodzice przyjechali a to gniazdka tata robił bo nie było przy łóżeczko :) a to nowe firanki mi wieszaki :) pozniej przyjechała szwagierka z dzieciakami . I padlam odrazu jak wyszli , nie wiedziałam nawet ze jestem tak zmęczona tym dniem. No i nadal chora nie wiem czy mi sie nie pogarsza :( leczę sie standardowymi sposobami ale nadal boli mnie gardło i leci z nosa :/ jak macie jakieś dobre sposoby to napiszcie :( dzia z gory za rady

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś dokup twardy przewijak i będziesz go kladla na łóżku.
    Dla mnie w ogóle twardy przewijak byl cudny i używaliśmy go ze 4 lata ;). Potem na stale lezal w łazience a ja po kąpieli wystawialam dziecko na przewijak i super wygodnie mi sie go wycieralo ;)

Patrycja no i co z tego ze sie nie uda karmic piersią. To nie jest nakazane. Wyluzuj. Jak sie nie uda to trudno, jest tyle mlek, ze znajdziecie w razie czego odpowiednie. Pierwszego karmiłam 3 tygodnie, i trudno, nie mialam z tego powodu wyrzutów sumienia. Krzywda mu sie nie stała. Może tym razem bedzie lepiej.

marzenka06, Patrycja24, Iwa81 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja staraj się nie myśleć o tym. To moje drugie dziecko i też się boję. Przy pierwszym miałam cc i problemy z karmieniem, bo córka nie chciała ssać. 3 miesiące odciagałam pokarm dla niej. Teraz też się boję i cc i karmienia, bo reszta jakoś pójdzie. Ale nie myślę o tym, bo nie chcę się nakręcać i denerwować. A z karmieniem zobaczę, jak się uda, to dobrze, jak nie, to się nie załamię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 08:57

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, niby to wszystko wiem. Czasem mleko modyfikowane jest lepszym wyjsciem i dla mamy i dla dziecka. Czuje presje KP i to nie otoczenia tylko ja sama chyba za bardzo bym chciala.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak myc butelki i smoczki przed pierwszym użyciem? płynem a potem go gara z wrzątkiem? smoczek się nie zniszczy? i jak potem myc po mleku taka butlę? sama szczotka i woda?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niedługo w Pytaniu na Śniadanie kąpiel noworodka.

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Bierze ktoras z was magnez jeszcze?jak tak to ile razy dziennie ?ja biore magne b6 2*1 i nie wiem czy moglabym sobie zwiększyć dawke
    A no spe też jeszcze bierzecie??

Ja od 20 tygodnia odkąd brzuch zaczął się mocno stawiać biorę 3x2 tabletki Asmag Forte - to już końska dawka. Plus po wizycie w szpitalu przez dwa tygodnie brałam nospe 2x1, a teraz to doraźnie jak zaczyna bardziej i częściej się stawiać.

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się słonecznie :) widzę że nie tylko mnie dopada strach jak to będzie po porodzie. Ja się na razie nie boję porodu czy kp bo to nie do konca zależy ode mnie choć na pewno czas na obawy jeszcze przyjdzie ale boję się czy podołam wychowaniu, czy będę dobrą mamą, czy moje dziecko wyrośnie na szczęśliwego człowieka, czy nie przegapię jakiegoś ważnego etapu i nie zacznę z czymś za wcześnie czy za późno. Życie w trójkę wydaje mi się takie abstrakcyjne ciągle. Ale pocieszam się że kiedyś matki robiły wszystko intuicyjnie i dobrze im to wychodziło wiec i my sobie poradzimy :)
    Wczoraj poddałam się zachciance na kasze manną i cała noc zwijałam się z bólu więc teraz już aż do porodu zakazałam mężowi kupować mleka żeby nie kusiło.
    Chwilkę poogarniam w domu i ruszam na spacer. Przyszły moje książki to może uda mi się je odebrać z kiosku, oby tylko paczka nie była za ciężka bo będę musiała czekać na męża do wieczora a już chciałabym je zacząć czytać :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis szukam lozka dla starszego :-)
    Dziewczyny dzieciste jakie macie lozka?większe juz 180x80 czy najpierw cos mniejszego? Hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja dzis szukam lozka dla starszego :-)
    Dziewczyny dzieciste jakie macie lozka?większe juz 180x80 czy najpierw cos mniejszego? Hmm
    200 na 90. Przynajmniej nie było problemu, żeby się z nim położyć i mu poczytać, czy z nim spać jak był chory. DO tego nie ma problemu, ze dorosła kołdra jest za duża.
    http://allegro.pl/lozko-dla-dzieci-drewniane-dzieciece-z-barierka-i5814711569.html
    takie tyle że większe.
    Kupiliśmy do tego porządny materac

pasia27 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ