X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda dziewczyny - smutno już bedzie bez brzuszka i bez tych kopniczkow i przepychanek.
    Nacia odpoczywaj dzisiaj-ja też dalej w łóżku leżę dopiero mam zamiar obiad zrobić i wieczorem na urodziny babci pojechać.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    To prawda dziewczyny - smutno już bedzie bez brzuszka i bez tych kopniczkow i przepychanek.
    Nacia odpoczywaj dzisiaj-ja też dalej w łóżku leżę dopiero mam zamiar obiad zrobić i wieczorem na urodziny babci pojechać.

Musze spakowac do konca torbe bo mnie maz meczy :) wlasnie byl przed chwila bo urwal sie z pracy zeby sprawdzic czy wszystko ok <3 kochany <3 ale juz koncze pakowac ostatnie rzeczy i klade sie do lozka bo moj maz kochany powiedzial ze mam obiadu nie robic dzisiaj bo zamowimy cos :p chyba sie przerazil wczorajsza akcja jak mnie zobaczyl zaplakana..

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie musze sie wam pochwalic ze wczoraj jak jeszcze mialam pelno sily i chodzilam bez bolow :p to kupilam mega drogi biustonosz do karmienia za 9.90 :D

domi05, nick nieaktualny, pasia27, Patrycja24, Iwa81 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno na bakterie w moczu pomaga żurawit i woda z cytryną. Żurawit to biorę od początku ciąży, a ostatnio jak jestem chora piję cały czas wodę z cytryną, bo nie mogę nic innego ze względu na cukrzycę. We wtorek robiłam analizę moczu i wyszły mi bakterie nieliczne:) tak więc super, bo miesiąc temu miałam bardzo dużo bakterii.

pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A wlasnie musze sie wam pochwalic ze wczoraj jak jeszcze mialam pelno sily i chodzilam bez bolow :p to kupilam mega drogi biustonosz do karmienia za 9.90 :D
    Nacia gdzie takie okazje ? :D

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Na usg Mikołaj był ułożony bokiem tzn główka na dole z buzią zwróconą w prawą stronę, wcześniej był buzią do moich pleców. Czy to ma znaczenie w którą stronę ma buzię jeśli chodzi o poród naturalny czy ważne że główka w dole obojętnie w jaki sposób ułożona?
    Gorzej jak jest buzka do brzucha..polozenie twarzyczkowe..niestety ciężko jest wycisnac i konczy sie cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:03

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Nacia gdzie takie okazje ? :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/275eea9a12cf.jpg

U mnie jest taki sklep o nazwie GRACJA tam sa ceny hurtowe i detaliczne ale bardzo fajne rzeczy tam mozna kupic no i w fajnych cenach :) ja juz tam kupilam koszule nocne do karmienia chyba cos po 20zl nie cale.. no i ubranka dla malego.. i wlasnie tak z ciekawosci poszlam wczoraj i patrze a tam biustonosze do karmienia biale i czarne po 9.90 :D byly tez po 25zl chyba ale niewiem jaki bede miala pozniej rozmiar wiec wzielam ten za dyszke i przymierzalam i jest super :)

pasia27, domi05 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mają też większe rozmiary? Jakiś 75-80 F, G, H?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    a mają też większe rozmiary? Jakiś 75-80 F, G, H?

Maja wieksze :) bo siostra szukala dla mnie rozmiaru C a wyciagala same wieksze :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

dobrze go na raty nie wzięłaś :)
    gratuluję okazjonalnego zakupu

Nacia, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

U mnie jest taki sklep o nazwie GRACJA tam sa ceny hurtowe i detaliczne ale bardzo fajne rzeczy tam mozna kupic no i w fajnych cenach :) ja juz tam kupilam koszule nocne do karmienia chyba cos po 20zl nie cale.. no i ubranka dla malego.. i wlasnie tak z ciekawosci poszlam wczoraj i patrze a tam biustonosze do karmienia biale i czarne po 9.90 :D byly tez po 25zl chyba ale niewiem jaki bede miala pozniej rozmiar wiec wzielam ten za dyszke i przymierzalam i jest super :)

ja zamówiłam podobne 2 na Allegro też po 9,99, ale muszę wymienić bo dużo za duże w obwodzie kupiłam, nie wiem jak ja to mierzyłam, ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150c6c955d91.jpg
    Na poprawę humoru☺

podaj skład ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam ze szkolenia z 1 pomocy dla niemowlaków,
    całkiem fajne ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ja zamówiłam podobne 2 na Allegro też po 9,99, ale muszę wymienić bo dużo za duże w obwodzie kupiłam, nie wiem jak ja to mierzyłam, ;/

Ja chcialam 85C ale nie moglam go znalesc dlatego wzielam 80C i w sumie dobrze ze nie wzielam wiekszego bo Ten 80C jest jak 90C moze to kwestia tego ze przy tych stanikach jest gumka ktora sie bardziej naciaga w obwodzie.. no niewiem.. ja zawsze mialam problem z kupnem biustonoszy bo nigdy nie moglam trafic na odpowiedni rozmiar :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja chcialam 85C ale nie moglam go znalesc dlatego wzielam 80C i w sumie dobrze ze nie wzielam wiekszego bo Ten 80C jest jak 90C moze to kwestia tego ze przy tych stanikach jest gumka ktora sie bardziej naciaga w obwodzie.. no niewiem.. ja zawsze mialam problem z kupnem biustonoszy bo nigdy nie moglam trafic na odpowiedni rozmiar :)

no może mają troszku inną rozmiarówkę

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kupione dwa, jeden w textilu za 9,90zł 90D, drugi przez allegro za ok.20zł z przesyłką 80F, powinnam mieć większą miseczkę, a teraz jak przy tej diecie chudnę to już powoli z 75H przynajmniej, ale te większe rozmiary są droższe, i już ok 50zł taki bez fiszbin, a że takie miękkie chcę tylko do spania to uznałam że się nie opłaca, na co dzień kupię już swój rozmiar z fiszbinami, usztywniany, można kupić za nie wiele więcej niż te miękkie w tych rozmiarach...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byla ktoras z was na warsztatach Planeta Dziecko z Dorota Zawadzka? Z ta co wystepowala w tv jako super niania czy jakos tak :p

tb73anlisarvnmt1.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Gorzej jak jest buzka do brzucha..polozenie twarzyczkowe..niestety ciężko jest wycisnac i konczy sie cc

Czyli najlepiej żeby miał buźkę w stronę moich pleców?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:26

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    ja mam kupione dwa, jeden w textilu za 9,90zł 90D, drugi przez allegro za ok.20zł z przesyłką 80F, powinnam mieć większą miseczkę, a teraz jak przy tej diecie chudnę to już powoli z 75H przynajmniej, ale te większe rozmiary są droższe, i już ok 50zł taki bez fiszbin, a że takie miękkie chcę tylko do spania to uznałam że się nie opłaca, na co dzień kupię już swój rozmiar z fiszbinami, usztywniany, można kupić za nie wiele więcej niż te miękkie w tych rozmiarach...

Ale wam fajnie.. mi cycuszki w ogole nie urosly.. tzn teraz delikatnie cos sie wypelnily.. ale miseczka C nadal zostala.. moze jak zaczne karmic to mi urosna? Hehe :D

tb73anlisarvnmt1.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

Podaj proszę adres tego sklepu :)

f2wlh371tr1ba2by.png
‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ