Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnykot wrote:Dziewczyny, niedawno wróciłam z mojej 1 wizyty... Trochę jestem zmartwiona... Ciąża jest ok. tydzień młodsza niż na to wskazuje ostatnia miesiączka, ale tego się w sumie spodziewałam (późno owulacja). Aktualny stan to:
Pęcherzyk 14mm
Ciałko żółte 4mm
Zarodek 1,5mm - taka tyci-tycia kropeczka
Czy ten zarodek nie jest za mały jak na taką wielkość pęcherzyka? Czy to ma jakieś przełożenie? Lekarz powiedział tylko, że jest ok i kazał przyjść za 2 tygodnie. Oczywiście o serduszku nawet mowy nie ma przy takim malutkim zarodku.
Szykują się 2 tygodnie gdybania...
u mnie pęcherzyk był 13 mm i mikro zarodek nawet sprzęt gina ledwo mierzył a był to koniec 4 tyg i mi gin powiedział,że jest ok po prostu wczesna ciążaAgnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
Konwalijka no co Ty nie jest tak źle jak myślisz :* a ja mocno Ciebie tulę i kciuki za wizyte chociaż wiem ze ciężko Ci będzie wytrzymać do niej..
Hiacynta super mieszkanko
Czarny kot a moim zdaniem jest ok wiesz u mnie już nie pamiętam kiedy to było hmm ale miałam 2 tyg pęcherzyk mniejszy niż zarodeczekwystarczy źle zmierzyć
nie martw się :* ja na tym etapie zarodek 4mm także raptem 2.5mm wiec musi być ok :*
konwalijka, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
konwalijka wrote:Tak,na radcowska.Ja tez się przygotowywałam ale w nadmiarze obowiązków i mojej pierwszej utraconej ciąży odpuscilam i całe szczęście bo w tej sytuacji na pewno bym nie zdała. A Ty też z "branzy"?
Za dużo rzeczy niestety wskazuje na to ze nie będzie dobrze ale gdyby nie ,oka córeczka to pewnie byłoby o niebo trudniej.
tak myślałam, mąż i też na radcowską zakuwanie ja nie chociaż pracowałam w tej branży ale nie jestem po prawie.
nie traćmy nadziejitulę Cię
konwalijka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka0812 wrote:Ja wczoraj robiłam test i krecha natychmiast się pojawiła i ta testowa ciemniejsza od tej kontrolnej, Także mam już piękny test na pamiątkę
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnniusia wrote:u mnie pęcherzyk był 13 mm i mikro zarodek nawet sprzęt gina ledwo mierzył a był to koniec 4 tyg i mi gin powiedział,że jest ok po prostu wczesna ciąża
To u mnie byl mniejszy tylko 6 mm . Tez czuje jak by moja ciaza byla jakas do tyłu... -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za słowa pociechy. Poczytałam fachowe strony, doedukowałam się, poanalizowałam i uspokoiłam. Wiem, że miałam późną owulację więc zarodek może być mniejszy, tego się muszę trzymać. Ważne, że w ogóle było go widać.
Ja również gratuluję tym mamom, które już usłyszały serduszka - szczęściary z Was!
Za oczekujące na wizytę trzymam kciuki.
Niedługo będziemy wyczekiwać na pierwsze kopniaczki, to będzie ciekawsze i przyjemniejsze niż te niepewne serduchahiacynta99, klaudia1534, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
monik wrote:W ciązy nie wolno
Tu masz ulotke
https://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem
Dzięki! !!! Ja miałam w poprzedniej ciazy infekcje ale na końcowym etapie i właśnie dostałam te globulki i taka tepa głową ze mnie ze nie pomyslalam ze w I trymestrze nie wolno(( juz wyjęła i wyplukalam te wieczorna ale ta co rano to juz amba
Jezu i czy to n8e zaszkodzi
-
hej dziewczyny nie mogłam az Was nadrobić z czytaniem
Od kilku dni masakrycznie sie czuje non stop nudnosci. W pracy zaraz powiedzialam ze jestem w ciązy kierowniczką i o dziwo spotkalam sie z bardzo milym zaskoczeniem z ich stronyJa pracuje w supermarkecie i bylam na dziale z nabialem i mnie przeniosly w tej sytuacji na kase i moje stare regaly (lekkie). Z rana mam takie mdłości ze az mam odruch wymiotny. Dziewczyny w pracy akurat sa na tyle wyrozumiale ze mam troche laby w pracy
Najgorsze to sa jeszcze te zawroty głowy a przyjdzie godz 11-12 i wszystko mi przzechodzi.
Co do Smerfetki to tez bardzo sie oburzyła na jej wypowiedzi ja sama nie jestem po zadnym poronieniu ale w ostatnim roku duzo moich kolezanek poronilo i to jena w 7 tyg nastepna najpierw w 17 tyg a pozniej w 14 tyg, a najgorsze to bylo jak moja znajoma przychodzac codziennie do mnie do sklepu(znamy sie ze szkoly) powiedziala mi o ciazy a w 34 tyg przyszedł jej mąż i powiedzial ze poronila ze serduszko przestalo bić.
Ja sama teraz slyszac o tych wszystkich poronieniach sama jestem w strachu i sie martwie ale mam nadzieje ze wszystkie dobrniemy do maja w tym gronie co jesteśmy:)
W czawrtek dopiero wszystko nadrobie na spokojnie bo mam wolne mialam to dzisiaj zrobic ale jak wrocilam z pracy i z przedszkola z corcia to zjdadlam obiad i poszlam spac i spalam od 16 do 20 a teraz spac mi sie nie chce a rano o 4 trzeba wstac do pracy
Ale żem sie rozpisala milej nocki życze Wam Kochane :*hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarny kot ja w 5t5d miałam pecherzyk 10 mm i tylko białą kropeczke której nawet nie dało się zmierzyć, bo nie wiadomo czy to zarodek, także u Ciebie jest jak najbardziej w porządku!
Konwalijka beta im później tym wolniej przyrasta, jeszcze nic straconego! Mam nadzieje, że w środę się pozytywnie zaskoczysz
Kupiłam dzis 2 biustonosze uwaga uwaga... 80D ! Mąż mówi, że jego kask na motor jest mniejszy hahahabaśka86, Anniusia, xpatiiix3, klaudia1534, Agnieszka0812, Eliana, Palinas89 lubią tę wiadomość