Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnykot wrote:
    Dziewczyny, niedawno wróciłam z mojej 1 wizyty... Trochę jestem zmartwiona... Ciąża jest ok. tydzień młodsza niż na to wskazuje ostatnia miesiączka, ale tego się w sumie spodziewałam (późno owulacja). Aktualny stan to:

Pęcherzyk 14mm
    Ciałko żółte 4mm
    Zarodek 1,5mm - taka tyci-tycia kropeczka

Czy ten zarodek nie jest za mały jak na taką wielkość pęcherzyka? Czy to ma jakieś przełożenie? Lekarz powiedział tylko, że jest ok i kazał przyjść za 2 tygodnie. Oczywiście o serduszku nawet mowy nie ma przy takim malutkim zarodku.
    Szykują się 2 tygodnie gdybania...

u mnie pęcherzyk był 13 mm i mikro zarodek nawet sprzęt gina ledwo mierzył a był to koniec 4 tyg i mi gin powiedział,że jest ok po prostu wczesna ciąża

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:25

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka no co Ty nie jest tak źle jak myślisz :* a ja mocno Ciebie tulę i kciuki za wizyte chociaż wiem ze ciężko Ci będzie wytrzymać do niej..

Hiacynta super mieszkanko ;)

Czarny kot a moim zdaniem jest ok wiesz u mnie już nie pamiętam kiedy to było hmm ale miałam 2 tyg pęcherzyk mniejszy niż zarodeczek :P wystarczy źle zmierzyć ;) nie martw się :* ja na tym etapie zarodek 4mm także raptem 2.5mm wiec musi być ok :*

konwalijka, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Tak,na radcowska.Ja tez się przygotowywałam ale w nadmiarze obowiązków i mojej pierwszej utraconej ciąży odpuscilam i całe szczęście bo w tej sytuacji na pewno bym nie zdała. A Ty też z "branzy"?

Za dużo rzeczy niestety wskazuje na to ze nie będzie dobrze ale gdyby nie ,oka córeczka to pewnie byłoby o niebo trudniej.

tak myślałam, mąż i też na radcowską zakuwa :) nie ja nie chociaż pracowałam w tej branży ale nie jestem po prawie.

nie traćmy nadzieji :) tulę Cię:)

konwalijka lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:25

hiacynta99, Anniusia, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze masz takie nastawienie mimo wszystko życzę Ci jak najlepiej :)

hiacynta99, konwalijka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka , Jezu nie myśl o najgorszym <3 beta później wolniej przyrasta!!! Będę mocno trzymać kciuki za Ciebie !!!!!

konwalijka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• williams1 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja wczoraj robiłam test i krecha natychmiast się pojawiła i ta testowa ciemniejsza od tej kontrolnej, Także mam już piękny test na pamiątkę
    Jutro kupie i zrobię na pewno ale te cycki mi spokoju nie dają. ..

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakaś infekcja mi się przyplatala i dziś od rana swedzenie,dobrze że miałam tabletki clotrimazol juz sobie za podałam rano i wieczorem.

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    u mnie pęcherzyk był 13 mm i mikro zarodek nawet sprzęt gina ledwo mierzył a był to koniec 4 tyg i mi gin powiedział,że jest ok po prostu wczesna ciąża

To u mnie byl mniejszy tylko 6 mm . Tez czuje jak by moja ciaza byla jakas do tyłu...

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    To u mnie byl mniejszy tylko 6 mm . Tez czuje jak by moja ciaza byla jakas do tyłu...

może owu była później?, ja liczę że w środę dowiem się w którym tyg faktycznie jestem :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam 14,15, lub 16 dc byla ovu

gin niby mówiła ze jest wszystko w porządku.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy że późno było zagniezdzenie; )

hiacynta99, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka spokojnie poczekaj i wszystko się ułoży! !! ;)

konwalijka lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Jeszcze jakaś infekcja mi się przyplatala i dziś od rana swedzenie,dobrze że miałam tabletki clotrimazol juz sobie za podałam rano i wieczorem.

W ciązy nie wolno

Tu masz ulotke
    https://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem

• monik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka aż trudno mi w to uwierzyć <3

Mam nadzieją że w środę usłyszysz pozytywne wieści :-)

Dziewczyny gratuluję pięknych bijących serduszek <3

Ja mam nadzieję że też je usłyszę w czwartek

Agnieszka0812, hiacynta99, klaudia1534 lubią tę wiadomość

• czarnykot Znajoma

Wysłany: 21 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pociechy. Poczytałam fachowe strony, doedukowałam się, poanalizowałam i uspokoiłam. Wiem, że miałam późną owulację więc zarodek może być mniejszy, tego się muszę trzymać. Ważne, że w ogóle było go widać.

Ja również gratuluję tym mamom, które już usłyszały serduszka - szczęściary z Was!
    Za oczekujące na wizytę trzymam kciuki.

Niedługo będziemy wyczekiwać na pierwsze kopniaczki, to będzie ciekawsze i przyjemniejsze niż te niepewne serducha :)

hiacynta99, klaudia1534, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

svch90bv96uefee0.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    W ciązy nie wolno

Tu masz ulotke
    https://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem

Dzięki! !!! Ja miałam w poprzedniej ciazy infekcje ale na końcowym etapie i właśnie dostałam te globulki i taka tepa głową ze mnie ze nie pomyslalam ze w I trymestrze nie wolno :-((( juz wyjęła i wyplukalam te wieczorna ale ta co rano to juz amba :-( Jezu i czy to n8e zaszkodzi :-(

dev139prs__.png

• baśka86 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nie mogłam az Was nadrobić z czytaniem :)

Od kilku dni masakrycznie sie czuje non stop nudnosci. W pracy zaraz powiedzialam ze jestem w ciązy kierowniczką i o dziwo spotkalam sie z bardzo milym zaskoczeniem z ich strony :) Ja pracuje w supermarkecie i bylam na dziale z nabialem i mnie przeniosly w tej sytuacji na kase i moje stare regaly (lekkie). Z rana mam takie mdłości ze az mam odruch wymiotny. Dziewczyny w pracy akurat sa na tyle wyrozumiale ze mam troche laby w pracy :) Najgorsze to sa jeszcze te zawroty głowy a przyjdzie godz 11-12 i wszystko mi przzechodzi.
    Co do Smerfetki to tez bardzo sie oburzyła na jej wypowiedzi ja sama nie jestem po zadnym poronieniu ale w ostatnim roku duzo moich kolezanek poronilo i to jena w 7 tyg nastepna najpierw w 17 tyg a pozniej w 14 tyg, a najgorsze to bylo jak moja znajoma przychodzac codziennie do mnie do sklepu(znamy sie ze szkoly) powiedziala mi o ciazy a w 34 tyg przyszedł jej mąż i powiedzial ze poronila ze serduszko przestalo bić.
    Ja sama teraz slyszac o tych wszystkich poronieniach sama jestem w strachu i sie martwie ale mam nadzieje ze wszystkie dobrniemy do maja w tym gronie co jesteśmy:)
    W czawrtek dopiero wszystko nadrobie na spokojnie bo mam wolne mialam to dzisiaj zrobic ale jak wrocilam z pracy i z przedszkola z corcia to zjdadlam obiad i poszlam spac i spalam od 16 do 20 a teraz spac mi sie nie chce a rano o 4 trzeba wstac do pracy
    Ale żem sie rozpisala milej nocki życze Wam Kochane :*

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarny kot ja w 5t5d miałam pecherzyk 10 mm i tylko białą kropeczke której nawet nie dało się zmierzyć, bo nie wiadomo czy to zarodek, także u Ciebie jest jak najbardziej w porządku! :)

Konwalijka beta im później tym wolniej przyrasta, jeszcze nic straconego! Mam nadzieje, że w środę się pozytywnie zaskoczysz :)

Kupiłam dzis 2 biustonosze uwaga uwaga... 80D ! Mąż mówi, że jego kask na motor jest mniejszy hahaha :P

baśka86, Anniusia, xpatiiix3, klaudia1534, Agnieszka0812, Eliana, Palinas89 lubią tę wiadomość

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ