X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnykot wrote:
    Dziewczyny, niedawno wróciłam z mojej 1 wizyty... Trochę jestem zmartwiona... Ciąża jest ok. tydzień młodsza niż na to wskazuje ostatnia miesiączka, ale tego się w sumie spodziewałam (późno owulacja). Aktualny stan to:

Pęcherzyk 14mm
    Ciałko żółte 4mm
    Zarodek 1,5mm - taka tyci-tycia kropeczka

Czy ten zarodek nie jest za mały jak na taką wielkość pęcherzyka? Czy to ma jakieś przełożenie? Lekarz powiedział tylko, że jest ok i kazał przyjść za 2 tygodnie. Oczywiście o serduszku nawet mowy nie ma przy takim malutkim zarodku.
    Szykują się 2 tygodnie gdybania...

u mnie pęcherzyk był 13 mm i mikro zarodek nawet sprzęt gina ledwo mierzył a był to koniec 4 tyg i mi gin powiedział,że jest ok po prostu wczesna ciąża

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:25

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka no co Ty nie jest tak źle jak myślisz :* a ja mocno Ciebie tulę i kciuki za wizyte chociaż wiem ze ciężko Ci będzie wytrzymać do niej..

Hiacynta super mieszkanko ;)

Czarny kot a moim zdaniem jest ok wiesz u mnie już nie pamiętam kiedy to było hmm ale miałam 2 tyg pęcherzyk mniejszy niż zarodeczek :P wystarczy źle zmierzyć ;) nie martw się :* ja na tym etapie zarodek 4mm także raptem 2.5mm wiec musi być ok :*

konwalijka, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Tak,na radcowska.Ja tez się przygotowywałam ale w nadmiarze obowiązków i mojej pierwszej utraconej ciąży odpuscilam i całe szczęście bo w tej sytuacji na pewno bym nie zdała. A Ty też z "branzy"?

Za dużo rzeczy niestety wskazuje na to ze nie będzie dobrze ale gdyby nie ,oka córeczka to pewnie byłoby o niebo trudniej.

tak myślałam, mąż i też na radcowską zakuwa :) nie ja nie chociaż pracowałam w tej branży ale nie jestem po prawie.

nie traćmy nadzieji :) tulę Cię:)

konwalijka lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:25

hiacynta99, Anniusia, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze masz takie nastawienie mimo wszystko życzę Ci jak najlepiej :)

hiacynta99, konwalijka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka , Jezu nie myśl o najgorszym <3 beta później wolniej przyrasta!!! Będę mocno trzymać kciuki za Ciebie !!!!!

konwalijka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• williams1 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja wczoraj robiłam test i krecha natychmiast się pojawiła i ta testowa ciemniejsza od tej kontrolnej, Także mam już piękny test na pamiątkę
    Jutro kupie i zrobię na pewno ale te cycki mi spokoju nie dają. ..

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakaś infekcja mi się przyplatala i dziś od rana swedzenie,dobrze że miałam tabletki clotrimazol juz sobie za podałam rano i wieczorem.

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    u mnie pęcherzyk był 13 mm i mikro zarodek nawet sprzęt gina ledwo mierzył a był to koniec 4 tyg i mi gin powiedział,że jest ok po prostu wczesna ciąża

To u mnie byl mniejszy tylko 6 mm . Tez czuje jak by moja ciaza byla jakas do tyłu...

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    To u mnie byl mniejszy tylko 6 mm . Tez czuje jak by moja ciaza byla jakas do tyłu...

może owu była później?, ja liczę że w środę dowiem się w którym tyg faktycznie jestem :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam 14,15, lub 16 dc byla ovu

gin niby mówiła ze jest wszystko w porządku.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy że późno było zagniezdzenie; )

hiacynta99, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka spokojnie poczekaj i wszystko się ułoży! !! ;)

konwalijka lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Jeszcze jakaś infekcja mi się przyplatala i dziś od rana swedzenie,dobrze że miałam tabletki clotrimazol juz sobie za podałam rano i wieczorem.

W ciązy nie wolno

Tu masz ulotke
    https://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem

• monik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka aż trudno mi w to uwierzyć <3

Mam nadzieją że w środę usłyszysz pozytywne wieści :-)

Dziewczyny gratuluję pięknych bijących serduszek <3

Ja mam nadzieję że też je usłyszę w czwartek

Agnieszka0812, hiacynta99, klaudia1534 lubią tę wiadomość

• czarnykot Znajoma

Wysłany: 21 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pociechy. Poczytałam fachowe strony, doedukowałam się, poanalizowałam i uspokoiłam. Wiem, że miałam późną owulację więc zarodek może być mniejszy, tego się muszę trzymać. Ważne, że w ogóle było go widać.

Ja również gratuluję tym mamom, które już usłyszały serduszka - szczęściary z Was!
    Za oczekujące na wizytę trzymam kciuki.

Niedługo będziemy wyczekiwać na pierwsze kopniaczki, to będzie ciekawsze i przyjemniejsze niż te niepewne serducha :)

hiacynta99, klaudia1534, monilia84, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

svch90bv96uefee0.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    W ciązy nie wolno

Tu masz ulotke
    https://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem

Dzięki! !!! Ja miałam w poprzedniej ciazy infekcje ale na końcowym etapie i właśnie dostałam te globulki i taka tepa głową ze mnie ze nie pomyslalam ze w I trymestrze nie wolno :-((( juz wyjęła i wyplukalam te wieczorna ale ta co rano to juz amba :-( Jezu i czy to n8e zaszkodzi :-(

dev139prs__.png

• baśka86 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nie mogłam az Was nadrobić z czytaniem :)

Od kilku dni masakrycznie sie czuje non stop nudnosci. W pracy zaraz powiedzialam ze jestem w ciązy kierowniczką i o dziwo spotkalam sie z bardzo milym zaskoczeniem z ich strony :) Ja pracuje w supermarkecie i bylam na dziale z nabialem i mnie przeniosly w tej sytuacji na kase i moje stare regaly (lekkie). Z rana mam takie mdłości ze az mam odruch wymiotny. Dziewczyny w pracy akurat sa na tyle wyrozumiale ze mam troche laby w pracy :) Najgorsze to sa jeszcze te zawroty głowy a przyjdzie godz 11-12 i wszystko mi przzechodzi.
    Co do Smerfetki to tez bardzo sie oburzyła na jej wypowiedzi ja sama nie jestem po zadnym poronieniu ale w ostatnim roku duzo moich kolezanek poronilo i to jena w 7 tyg nastepna najpierw w 17 tyg a pozniej w 14 tyg, a najgorsze to bylo jak moja znajoma przychodzac codziennie do mnie do sklepu(znamy sie ze szkoly) powiedziala mi o ciazy a w 34 tyg przyszedł jej mąż i powiedzial ze poronila ze serduszko przestalo bić.
    Ja sama teraz slyszac o tych wszystkich poronieniach sama jestem w strachu i sie martwie ale mam nadzieje ze wszystkie dobrniemy do maja w tym gronie co jesteśmy:)
    W czawrtek dopiero wszystko nadrobie na spokojnie bo mam wolne mialam to dzisiaj zrobic ale jak wrocilam z pracy i z przedszkola z corcia to zjdadlam obiad i poszlam spac i spalam od 16 do 20 a teraz spac mi sie nie chce a rano o 4 trzeba wstac do pracy
    Ale żem sie rozpisala milej nocki życze Wam Kochane :*

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarny kot ja w 5t5d miałam pecherzyk 10 mm i tylko białą kropeczke której nawet nie dało się zmierzyć, bo nie wiadomo czy to zarodek, także u Ciebie jest jak najbardziej w porządku! :)

Konwalijka beta im później tym wolniej przyrasta, jeszcze nic straconego! Mam nadzieje, że w środę się pozytywnie zaskoczysz :)

Kupiłam dzis 2 biustonosze uwaga uwaga... 80D ! Mąż mówi, że jego kask na motor jest mniejszy hahaha :P

baśka86, Anniusia, xpatiiix3, klaudia1534, Agnieszka0812, Eliana, Palinas89 lubią tę wiadomość

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ