X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31b5c3679484.jpg

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14d13b900d72.jpg

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :-) w rzeczywistosci wyglada lepiej, kiepska jakos zdjec. No i szkoda, ze nie mam fotki,zeby porownac stan wczesniejszy. Bylo tragicznie :-P

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to macie wszystko w osobnym pokoju , czy razem z sypialnią ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie :)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny! :) Mikołaj na pewno będzie zachwycony :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobno.Z racji tego, ze mamy male mieszkanie to sypialni jako takiej nie mamy. No i u malego musialy stanac szafy, zeby pochowac nasze ciuchy.

Patrycja24
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Był ordynator o 15 podadzą mi druga dawkę sterydow,i jak bd chciała rodzić to już nie bd wstrzymywac.
    A wiecie co już się jej nie mogę doczekać:)
    Mam podłączona kroplowke z magnezem ale i tak czuje skurcze.

Trzymam mocno kciuki i powodzenia!

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a3a50a05f61.jpg
    a tu macie kawalek jak wczesniej wygladalo. Teraz w tym miejscu jest komoda.

Patrycja24
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super pokoik. Ta szafa robiona na zamówienie, czy kupiona gotowa? Ślicznie takie białe mebelki wyglądają :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa dwie szafy z Ikea skrecone razem :-D

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie to zostalo mi zmienic firanki (czekaja na mycie okien) i powiesic cotton ball'sy. Po sesji noworodkowej zawisna jeszcze biale rameczki ze zdjeciami.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Osobno.Z racji tego, ze mamy male mieszkanie to sypialni jako takiej nie mamy. No i u malego musialy stanac szafy, zeby pochowac nasze ciuchy.

Pytam dlatego ponieważ, u Nas znowu dla odmiany mamy dość duże mieszkanie, ale w sypialni mamy tak meble ustawione i dobrane że niema opcji wstawienia łóżeczka, i siłą rzeczy Mała będzie od razu w swoim pokoju spała, wymyśliłam że dokupię taką małą sprytną 2-os sofę pasującą do jej pokoju i tam w razie w będę spała jak będzie taka potrzeba ;/ innego rozwiązania nie widzę.

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja śliczny pokoik-Mikołaj będzie w 7 niebie.
    Ja ze swoim mężem walczę od wcziraj-myslalam że on zamówił już łóżeczko i materacyk,a on ze w sumie w weekend i tak nie wyślą więc na spokojnie.Aaaaa ku..wa jak na spokojnie-ja tu na forum czytam że codziennie coś się dzieje,rozkręcić się porody(oczywiście nie mowilam mu tego) a ten do mnie na spokojnie.Myslalam że mu wczoraj oczy wydrapie ale skończyło się na tym że poszłam spać do drugiego pokoju.Do teściów miałam jechać na obiad (on akurat pracuje w tej miejscowości co tesciowie)i myślał że przyjadę po jego pracy-nigdziej nie jadę niech die najpierw ogarnie!Ale mam nerwa.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • maimama Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja piękny pokoik,Poli tyle nas tu trzyma za Was kciuki, że na pewno wszystko będzie dobrze,jesteś pod opieką lekarzy,więc będzie git:)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Patrycja śliczny pokoik-Mikołaj będzie w 7 niebie.
    Ja ze swoim mężem walczę od wcziraj-myslalam że on zamówił już łóżeczko i materacyk,a on ze w sumie w weekend i tak nie wyślą więc na spokojnie.Aaaaa ku..wa jak na spokojnie-ja tu na forum czytam że codziennie coś się dzieje,rozkręcić się porody(oczywiście nie mowilam mu tego) a ten do mnie na spokojnie.Myslalam że mu wczoraj oczy wydrapie ale skończyło się na tym że poszłam spać do drugiego pokoju.Do teściów miałam jechać na obiad (on akurat pracuje w tej miejscowości co tesciowie)i myślał że przyjadę po jego pracy-nigdziej nie jadę niech die najpierw ogarnie!Ale mam nerwa.

Nie martw się u mnie mój dzisiaj joby zebrał z rana, bo ma u małej gniazdko wymienić, tzn pojechać do Castoramy kupić i wymienić, ale oczywiście usłyszałam " w tygodniu" , ja tu mam syndrom ostatecznego wicia gniazda, bo chcę mieć już wszystko poukładane i gotowe, a on luz. Postraszę go tymi porodami z forum może coś dojdzie to tej makówki ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja przepiękny pokoik :) widzę że już dużo zabawek macie, my nie mamy jeszcze ani jednej, wymyśliliśmy że jak będą goście przychodzić to jak będą chcieli jakiś prezent przynieść to właśnie zabawki.
    Dziewczyny ja mam wrażenie że nasi panowie myślą że mają jeszcze mnóstwo czasu na wszystko i nie chcą zrozumieć naszego zdenerwowania. Mój na początku spieszył się ze wszystkim ale jak skończył brudny remont to nie mogę się doprosić o wykończenie kilku drobiazgów. Ostatnio zrobiłam mu listę co musi zrobić to usłyszałam że bramka w przejściu na razie nie jest potrzebna przecież od razu nie będzie chodzić a pies do łóżeczka nie wskoczy więc to może zaczekać do jesieni, z pólkami to musi porobić szablony a przecież na razie to po co mi półki, rolety też mogą zaczekać bo to pięć minut roboty więc zdąży. No na wszystko ma wymówkę. Ale już mu zapowiedziałam że kończę sprzątanie po remoncie w salonie i kuchni i wchodzę do pokoju małej żeby wszystko przyszykować co znaczy że to o co go poprosiłam ma być przygotowane. Ja od następnego tygodnia leżę, relaksuję sie i przygotowuję psychicznie do porodu a nie będę ze szmatą latać więc jeśli nie zdąży sam będzie musiał wszystko zrobić. Obiecał że się tym zajmie ale jak będzie to się okaże :)

Patrycja24, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Pytam dlatego ponieważ, u Nas znowu dla odmiany mamy dość duże mieszkanie, ale w sypialni mamy tak meble ustawione i dobrane że niema opcji wstawienia łóżeczka, i siłą rzeczy Mała będzie od razu w swoim pokoju spała, wymyśliłam że dokupię taką małą sprytną 2-os sofę pasującą do jej pokoju i tam w razie w będę spała jak będzie taka potrzeba ;/ innego rozwiązania nie widzę.
    My u siebie bedziemy miec kolyske, zeby w razie co w nocy go odlozyc, ale zalozenie jest takie, ze spac ma u siebie. A co bedzie? Zobaczymy. Tak jak wspomnialam mamy male mieszkanko wiec i tak bedzie blisko :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu ale okropna pogoda :( moj kochany maz przyjechal mnie odwiedzic (bo jestem caly czas u mamy) i kladzie kostke z mama na polu zeby bylo gdzie postawic hustawke w lecie :) a ja chetnie pomoglabym im ale no niestety.. pozostaje mi posprzatanie w domu :p

Do siebie do mieszkania wracam dopiero w czwartek bo we wtorek mam ktg a w czwartek rano wizyte u gin a lekarza mam tutaj u mamy wiec juz posiedze tutaj zeby nie jezdzic tam i spowrotem.

Musze wstrzymac jeszcze te skurcze minimum do przyszlego weekendu zeby sie za wczesnie nie zaczal porod bo maz mnie uswiadomil ze troche mu sie maly balagan zrobil w domu przez ten tydzien co mnie nie bylo! Faceci.. bez nas by zgineli ;)
    A zostawilam porzadek! :D

Poli jak tylko bedziesz miala chwilke i sile to dawaj nam znac co tam u Ciebie. Trzymamy kciuki za Was! :*

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Patrycja przepiękny pokoik :) widzę że już dużo zabawek macie, my nie mamy jeszcze ani jednej, wymyśliliśmy że jak będą goście przychodzić to jak będą chcieli jakiś prezent przynieść to właśnie zabawki.
    Dziewczyny ja mam wrażenie że nasi panowie myślą że mają jeszcze mnóstwo czasu na wszystko i nie chcą zrozumieć naszego zdenerwowania. Mój na początku spieszył się ze wszystkim ale jak skończył brudny remont to nie mogę się doprosić o wykończenie kilku drobiazgów. Ostatnio zrobiłam mu listę co musi zrobić to usłyszałam że bramka w przejściu na razie nie jest potrzebna przecież od razu nie będzie chodzić a pies do łóżeczka nie wskoczy więc to może zaczekać do jesieni, z pólkami to musi porobić szablony a przecież na razie to po co mi półki, rolety też mogą zaczekać bo to pięć minut roboty więc zdąży. No na wszystko ma wymówkę. Ale już mu zapowiedziałam że kończę sprzątanie po remoncie w salonie i kuchni i wchodzę do pokoju małej żeby wszystko przyszykować co znaczy że to o co go poprosiłam ma być przygotowane. Ja od następnego tygodnia leżę, relaksuję sie i przygotowuję psychicznie do porodu a nie będę ze szmatą latać więc jeśli nie zdąży sam będzie musiał wszystko zrobić. Obiecał że się tym zajmie ale jak będzie to się okaże :)
    Te zabawki to wiekszosc po mym ukochanym siostrzencu. My kupilismy tylko Szumisia. A w sumie to nawet nie my bo kasd dal wujek, moj brat :-)

Patrycja24
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ