Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej!
Ja chyba presję poczuję dopiero w 35 tygodniu. O ile dotrwamNa razie mam wrażenie, że ten czas się tak ciągnie.. ale to przez to, że straszyli mnie wcześniejszym porodem, a tu 34tc i cisza, więc poczułam się zrelaksowana, bo już nic złego się nie stanie
Ciuszki mam poprasowane, pokoik ustawiony. Zostało pomalować i powiesić półkę. Na upartego mogą to zrobić jak już będę w szpitalu, wiec nie stresuję się nadto -
Co my mamy z tymi facetami-czasami tak potrafią wkurzyc az że się wszystkiego odechciewa.
Pisał do mnie chyba z 10 razy-dostał warunek-przyjeżdża do domu z pracy,zamawia co trzeba i wtedy możemy jechać-jakies OK. Zobaczymy co z tego wyjdzie.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyJustyśM wrote:Patrycja śliczny pokoik-Mikołaj będzie w 7 niebie.
Ja ze swoim mężem walczę od wcziraj-myslalam że on zamówił już łóżeczko i materacyk,a on ze w sumie w weekend i tak nie wyślą więc na spokojnie.Aaaaa ku..wa jak na spokojnie-ja tu na forum czytam że codziennie coś się dzieje,rozkręcić się porody(oczywiście nie mowilam mu tego) a ten do mnie na spokojnie.Myslalam że mu wczoraj oczy wydrapie ale skończyło się na tym że poszłam spać do drugiego pokoju.Do teściów miałam jechać na obiad (on akurat pracuje w tej miejscowości co tesciowie)i myślał że przyjadę po jego pracy-nigdziej nie jadę niech die najpierw ogarnie!Ale mam nerwa.
Justyś ja to mam sposób na to. po prostu zamawiam sama wszystko. jak przyjdzie paczka zaczynam rozpakowywac skręcać na co mąż mówi daj ja to zrobię jutro. ja na to spokojnym miłym głosem nie kochanie ja powoli sobie zrobię. i co? wszystko zrobione od razu. na nic nie czekałam
Marietta, pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:Pytam dlatego ponieważ, u Nas znowu dla odmiany mamy dość duże mieszkanie, ale w sypialni mamy tak meble ustawione i dobrane że niema opcji wstawienia łóżeczka, i siłą rzeczy Mała będzie od razu w swoim pokoju spała, wymyśliłam że dokupię taką małą sprytną 2-os sofę pasującą do jej pokoju i tam w razie w będę spała jak będzie taka potrzeba ;/ innego rozwiązania nie widzę.
-
nick nieaktualnykurcze dalej nie mogę się zdecydować na ta nianie elektroniczna. nie mam pojęcia na jakie parametry patrzyć. ..termometr tez nie wiem czy bezdotykowy czy taki do ucha.
wiem , że już pisałyscie co potrzeba do pielęgnacji dla maluszka. kilka rzeczy już mam , ale nie wiem czy czegoś nie pominelam :
zestaw pielęgnacyjny do paznokci
octenisept i gaziki jałowe
bepanthen, linomag zielony
sól fizjologiczna
patyczki z ogranicznikiem
płatki bawełniane
katarek
żel do ciała i włosów hipp
krem na pogodę hipp
oliwka hipp
coś jeszcze mi się przyda?
-
Asmee wrote:Poli9106, one tak z troski i grzeczności. No stress. Biednaś zdenerwowana i wcale się nie dziwię, że Cię irytują. Jesteś już na takim etapie, że jak dzidzia wyskoczy to nic złego.
-
tola2014 wrote:Justyś ja to mam sposób na to. po prostu zamawiam sama wszystko. jak przyjdzie paczka zaczynam rozpakowywac skręcać na co mąż mówi daj ja to zrobię jutro. ja na to spokojnym miłym głosem nie kochanie ja powoli sobie zrobię. i co? wszystko zrobione od razu. na nic nie czekałam
tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
tola2014 wrote:kurcze dalej nie mogę się zdecydować na ta nianie elektroniczna. nie mam pojęcia na jakie parametry patrzyć. ..termometr tez nie wiem czy bezdotykowy czy taki do ucha.
wiem , że już pisałyscie co potrzeba do pielęgnacji dla maluszka. kilka rzeczy już mam , ale nie wiem czy czegoś nie pominelam :
zestaw pielęgnacyjny do paznokci
octenisept i gaziki jałowe
bepanthen, linomag zielony
sól fizjologiczna
patyczki z ogranicznikiem
płatki bawełniane
katarek
żel do ciała i włosów hipp
krem na pogodę hipp
oliwka hipp
coś jeszcze mi się przyda?
Ja mam jeszcze szczotke do wlosow, oliwke tez mam ale bede uzywac mleczka do ciala hipptola2014 lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:Justyś ja to mam sposób na to. po prostu zamawiam sama wszystko. jak przyjdzie paczka zaczynam rozpakowywac skręcać na co mąż mówi daj ja to zrobię jutro. ja na to spokojnym miłym głosem nie kochanie ja powoli sobie zrobię. i co? wszystko zrobione od razu. na nic nie czekałam
Też tak robięa ostatnio sposób mam nowy, włączyłam mężowi filmik, nie chciał oglądać, bronił się, całość trwała godzine, podsyłam skrót
https://www.youtube.com/watch?v=jx_iJ68-LFo
serio, dopytywał mnie po obejrzeniu chyba z 5 razy czy to prawda, że tak działa kobieta...i cud się stał, ścieli łóżko, wynosi naczynia z pokoju, anioł
tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Ja na mojego męża generalnie nie mogę narzekać. Od samego początku mamy podział obowiązków, np ja sprzątam a on gotuje. Ale teraz pod koniec ciąży jestem jakoś bardziej drażliwa, wkurza mnie że wszystko muszę sama zaplanować, pomyśleć, ustalić a jemu przedstawić tylko plan działania. Wolałabym żeby się bardziej zaangażować w przygotowanie, tak sam z siebie a nie bo ja mu każę
a filmik obejrzyjmy skoro działa jakieś cuda to czemu nie
-
Marietta wrote:Też tak robię
a ostatnio sposób mam nowy, włączyłam mężowi filmik, nie chciał oglądać, bronił się, całość trwała godzine, podsyłam skrót
https://www.youtube.com/watch?v=jx_iJ68-LFo
serio, dopytywał mnie po obejrzeniu chyba z 5 razy czy to prawda, że tak działa kobieta...i cud się stał, ścieli łóżko, wynosi naczynia z pokoju, anioł
U mnie został pokój do pomalowania ale oczywiście też mu się nie śpieszyPoprosiłam go dzisiaj o umycie mi głowy to tak mu świetnie szło że następnym razem poproszę o to mamę.. I jeszcze pretensje czemu "sapie" - bo chyba człowieku jestem w 8mc ciąży i mi ciężko w każdej pozycji.. W trakcie porodu też będę "sapać", jak tak dalej pójdzie to będzie czekał przed wejściem cały poród wrr..
Nie wiem czy Wam też ale mi przed filmikiem włączyła się reklama pampers no i oczywiście się poryczałam ;] -
Guem mój też zły nie jest bo sprząta w domu i ugotuje-generalnie należy do tych z pokroju pedantyzmu więc musi mieć czysto.Chodzi mi bardziej o to że jemu jak małemu dziecku jeśli chodzi o przygotowania trzeba wszystko palcem pokazać zero swojej inicjatywy.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Justyś dokładnie i nie wiem jak ty ale ja jestem zmęczona ciągłym myśleniem i pamiętaniem co trzeba jeszcze przygotować. Na tym etapie chciałabym już mieć wolną głowę ale widać taka nasza kobieca rola by pilnować naszych kochanych panów
Evil ja ostatnio beczałam oglądając Dorota was urządzi jak przygotowywała pokoik dla bliźniaczek i nie mam pojęcia co tam mogło być wzruszające ale nie mogłam sie powstrzymać -
Guem no tak,z nam z autopsji heh.
Ogłaszam torba do szpitala spakowana w 95% JUPI.Jestem z siebie dumna,a tak niewiele czasu mi to zajęło ☺Wyszły 2 jedna na kółkach moja i 1 sportowa dla małej.pasia27, tola2014, Marietta lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Patrycja śliczny pokoik
Ta biała komodę kupowalas w Ikea?ona ma poziome szkla.czy tylko drewno?
Nam w czwartek przyszla szafa no i zapłaciliśmy 100ke facetom bo jakby mój sie za.to zabrał to bym do porodu nie miała gdzie rzeczy schować hehe
W poniedziałek dopiero facet od paneli,sąsiad no bo mój książę tez nie polozy..eh..ale.za to powoesil telewizor z.sasiadem i zamontowali polkę wiec bardzo mnie to cieszy
Torba zapakowana i rzeczy dla Martynki i dla mnie naszykowane na gotowo do spakowania w TEN DZIEN
A wczoraj spelnilam swoja ciazowa zimowa.zschcianke i kupiłam arbuzajakis posmak miał ..szalu nie bylo ale zjadłam z synkiem na pól
A dzis rano golabki z mlodej kapistki i jak.cos zostanie to.zamroze na czarna godzinę na majWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 13:35
tola2014, fistaszek88 lubią tę wiadomość