X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia27 - arbuzy najblizsze tym letnim są w biedronie ;) my sie z córką i swinią zajadamy od jakiegoś czasu. Kręcą mnie te truskawki ale wiem, ze tam więcej chemii niż owoca..

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze dalej nie mogę się zdecydować na ta nianie elektroniczna. nie mam pojęcia na jakie parametry patrzyć. ..termometr tez nie wiem czy bezdotykowy czy taki do ucha.

wiem , że już pisałyscie co potrzeba do pielęgnacji dla maluszka. kilka rzeczy już mam , ale nie wiem czy czegoś nie pominelam :
    zestaw pielęgnacyjny do paznokci
    octenisept i gaziki jałowe
    bepanthen, linomag zielony
    sól fizjologiczna
    patyczki z ogranicznikiem
    płatki bawełniane
    katarek
    żel do ciała i włosów hipp
    krem na pogodę hipp
    oliwka hipp
    coś jeszcze mi się przyda?
    ja jeszcze mam Balsam do ciała z Hipp-a, szczotkę i grzebyk do włosów

tola2014 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawek nie polecam :P ostatnio tak mi strasznie w sklepie pachniały i kupiłam. W smaku zupełnie jak ziemniak :D

Liley lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Truskawek nie polecam :P ostatnio tak mi strasznie w sklepie pachniały i kupiłam. W smaku zupełnie jak ziemniak :D

fakt , teraz truskawki dupy nie urywają ;)

Liley lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra zawsze po tych wiosennych dostawała okropnej wysypki na brzuchu, a alergikiem nie jest.

Dziewczyny poradźcie mi, przy córce wózek i fotelik miałam używany wiec nie było wyjścia ale teraz mam wszystko nowe. Pierzecie obszycia? Mam quinny moodd i maxi cosi pebble plus - niby w tych modelach zdejmowanie tapicerki jest proste i prać mozna ale czy jest sens? Jak to u was wygląda?

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Patrycja śliczny pokoik :-)

Ta biała komodę kupowalas w Ikea?ona ma poziome szkla.czy tylko drewno?
    Nam w czwartek przyszla szafa no i zapłaciliśmy 100ke facetom bo jakby mój sie za.to zabrał to bym do porodu nie miała gdzie rzeczy schować hehe

W poniedziałek dopiero facet od paneli,sąsiad no bo mój książę tez nie polozy..eh..ale.za to powoesil telewizor z.sasiadem i zamontowali polkę wiec bardzo mnie to cieszy :-)

Torba zapakowana i rzeczy dla Martynki i dla mnie naszykowane na gotowo do spakowania w TEN DZIEN :-)

A wczoraj spelnilam swoja ciazowa zimowa.zschcianke i kupiłam arbuza :-) jakis posmak miał ..szalu nie bylo ale zjadłam z synkiem na pól :-)
    A dzis rano golabki z mlodej kapistki i jak.cos zostanie to.zamroze na czarna godzinę na maj :-)
    Samo drewno. I tak, z Ikea. Oprocz lozeczka to wszystkie meble do malego tam kupilismy. I to w atrakcyjnych cenach :-)

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Moja siostra zawsze po tych wiosennych dostawała okropnej wysypki na brzuchu, a alergikiem nie jest.

Dziewczyny poradźcie mi, przy córce wózek i fotelik miałam używany wiec nie było wyjścia ale teraz mam wszystko nowe. Pierzecie obszycia? Mam quinny moodd i maxi cosi pebble plus - niby w tych modelach zdejmowanie tapicerki jest proste i prać mozna ale czy jest sens? Jak to u was wygląda?

Ja nie piore.

Liley lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:

Ja mam nowy wozek i nic nie piore bo i tak wkladam do srodka pieluszke flanelowa i jakis kocyk a ja jestem tego zdania ze nie ma co cudowac z praniem :) no i wozek praktycznie caly czas bede uzywala na polu na spacery itp wiec pranie go jest dla mnie bez sensu :)

Fotelik mam z maxi cosi pozyczony od kolezanki i byl troche zakurzony bo jej corka ma juz 6 lat :) wzielam przeczyscilam tylko mokra szmatka i jest ok :)

Jak cos bedzie sie dzialo ze skora synka no to wtedy wezme sie za lekkie pranie wozka :)

Liley lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie prałam tych rzeczy.

Liley lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady :) tak mysle, wózek mam powystawowy, trochę zakurzony mógł być bo stał podobno 2msce, przetre na mokro i powinno wystarczyć a fotelik nowy zapakowany, to chyba czysty :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wozek mam nowy wiec zamierzam go tylko przetrzec wilgotna szmatka.

Liley lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:

ja tak samo jak Patrycja mam nowe, więc przetrę tylko i już

Liley lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Poli ;) ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyje,zyje:)jeszcze czekam az ta kroplowka zejdzie to.ciekawe co bedzie...zaraz podadza mi sterydy,jestem cała czerwona i od razu niech mi zMierzy cisnienie,mowia że po magnezie tak gorąco się robi a wiecie ze rano ani jednej ciężarnej pielęgniarka nie Zmierzyła cisnienia,ja myślałam,ze to podstawa

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nianie elektroniczna juz wybrałam , jeszcze problem z termometrem, siedzę i czytam opinie i juz sama nie wiem. Niby te bezdotykowe pokazują różna temperaturę a te do ucha podobno najlepsze, ale jak się źle zaaplikuje to temp tez nie pokaże ok. Do tego jK dziecko będzie się ruszaLO to ciężko zmierzyć. Zastanawiam się nad microlife skroniowo usznym ewentualnie NC150. A Wy jakie kupilyscie? Mialyscie okazję przetestować?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:

Nowy to mysle przetrzeć wilgotna ściereczką i.ready :-)

Liley lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Samo drewno. I tak, z Ikea. Oprocz lozeczka to wszystkie meble do malego tam kupilismy. I to w atrakcyjnych cenach :-)
    Ok .
    Musze zobaczyć w.takim razie w necie bo mamy troche miejsca.w.rogu i może by cos.weszlo..a szafa biala i bardzo podobny wzór do Twojej komody :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Zyje,zyje:)jeszcze czekam az ta kroplowka zejdzie to.ciekawe co bedzie...zaraz podadza mi sterydy,jestem cała czerwona i od razu niech mi zMierzy cisnienie,mowia że po magnezie tak gorąco się robi a wiecie ze rano ani jednej ciężarnej pielęgniarka nie Zmierzyła cisnienia,ja myślałam,ze to podstawa

:)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ok .
    Musze zobaczyć w.takim razie w necie bo mamy troche miejsca.w.rogu i może by cos.weszlo..a szafa biala i bardzo podobny wzór do Twojej komody :-)
    Byly tez takie waskie, ale chyba na 6 szuflad wiec jak masz malo miejsca to w sam raz :-) ja za ta swoja placilam chyba 349 zl.

Patrycja24
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ale tu nowych rzeczy sie dzieje a tylko chwile mnie nie bylo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ