X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1989 wrote:
    Jest!!!!! W moim pustym pęcherzyku pojawił się śliczny zarodek! Serduszka jeszcze nie widać ale pani doktor powiedziała że mam już się nie stresować i cierpliwie czekać;-) kolejna wizyta za tydzień;-) powiedziała też że to hcg nie u każdej kobiety rośnie książkowo;-) Jestem taka szczęśliwa że moja fasolka tak walczy!!! Z tego wszystkiego aż się popłakałam i zwymiotowałam :-P :-P :-P pozdrowionka
    ania gratulacje
    Eliana rowniez gratulacje
    bardzo dobre wiesci dziewczyny z rana cudownie , wiec dzien bedzie piekny ...

hiacynta99, Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • AniaMW Znajoma

Wysłany: 22 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!!!
    Od wczoraj śledzę Wasze wpisy i przyznam szczerze, że przebrnęłam przez większość. Świetna i pouczająca lektura. Postanowiłam jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko również zostać jej bohaterką. U mnie sprawa ma się następująco: pierwszy dzień ostatniej @ - 08.08, 07.09 test pozytywny. Beta z 07.09 - 262, powtórzona 11.09 - 1181. Pierwsza wizyta u mojego gin miała miejsce 10.09 ale nic na USG nie było jeszcze widać ;(Jak dotąd zero objawów, no może piersi pobolewają ale tylko przy dotyku, mdłości zero, senności zero. To moja pierwsza ciąża, jestem zupełnie zielona w tych sprawach.
    Tyle o mnie. Mam już na wstępie do Was pytanie, a właściwie 2. Czy przyrost mojej bety i jej poziom w stosunku do czasu jest odpowiedni? I pytanie najważniejszy, czy wg. Was jeśli jutro pójdę do mojego gin. będzie mógł już cokolwiek powiedzieć? Kazał mi przyjść za 3 tyg, jutro mijają 2 i zależy mi na info, ponieważ w sobotę kończę 30 lat i nie wiem czy mogę się już pochwalić gościom (tzn. na pewno domyślą się w związku z moją abstynencją) ;) Pozdrawiam Was wszystkie Mamuśki i życzę miłego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:45

hiacynta99, Agnieszka0812, CassieMK, Palinas89 lubią tę wiadomość

2nn3e6hhno0el098.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce rozplakalam się :) hormony.. bardzo Ci dziękuję jest mi przeogromnie miło po tym co przeczytałam :* koleżanki się pukają w głowę jak to ja 2 dzieci szkoła i jeszcze chce mieć ,na razie nikt nie wie o ciąży oprócz Was i moich listopadówek no i Kamil :) nie powiem tez się denerwuje z powodu matury ponieważ dwa przedmioty na własną rękę będę musiała wykuć potem studia kurde ale jak ja teraz dałam radę to znowu musi się udać ;)

Aniu kochana super wieści ;) mowilysmy że ta beta jest w porządku :) ciesze się z Waszego szczęścia :*

Kochane dobrych wieści z wizyt :*

Ja dostałam telefon że mogę już donieść podanie bo dzisiaj wpłynęła rezygnacja wiec skoro mała śpi to szybko uzupełnia papierki jak wstanie to idziemy z dwójką donieść :)

Eliana, bereda11, konwalijka, Agnieszka0812, CassieMK, mejbi, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1989! Jak się cieszę!!!! to jest niesamowite, ze nadzieja umiera ostatnia, dzisiaj na forum same dobre wieści, oby tak dalej! Konwalijka, nie trać ducha! Będzie dobrze!:)

hiacynta99, konwalijka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Alicce na prezydenta!! :D

bereda, ja też nie mam, chyba że liczy się sok z czarnej porzeczki i pomarańczowy :P
    ja juz na Alicce glosuje , jest megadobra w pisaniu i ma takie dobre serduszko jak ey wszystkie dziewczynki ..ciesze sie ze moge byc tu z wami ,,Cassie nawet sie nie wyglupiaj chcemy Cie tutaj nawet na jeden post dziennie zebys pisala ze u Ciebie wszystko ok , zrozumiano ? :-)

CassieMK lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMW wrote:
    Witajcie Dziewczyny!!!
    Od wczoraj śledzę Wasze wpisy i przyznam szczerze, że przebrnęłam przez większość. Świetna i pouczająca lektura. Postanowiłam jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko również zostać jej bohaterką. U mnie sprawa ma się następująco: pierwszy dzień ostatniej @ - 08.08, 07.09 test pozytywny. Beta z 07.09 - 262, powtórzona 11.09 - 1181. Pierwsza wizyta u mojego gin miała miejsce 10.09 ale nic na USG nie było jeszcze widać ;(Jak dotąd zero objawów, no może piersi pobolewają ale tylko przy dotyku, mdłości zero, senności zero. To moja pierwsza ciąża, jestem zupełnie zielona w tych sprawach.
    Tyle o mnie. Mam już na wstępie do Was pytanie, a właściwie 2. Czy przyrost mojej bety i jej poziom w stosunku do czasu jest odpowiedni? I pytanie najważniejszy, czy wg. Was jeśli jutro pójdę do mojego gin. będzie mógł już cokolwiek powiedzieć? Kazał mi przyjść za 3 tyg, jutro mijają 2 i zależy mi na info, ponieważ w sobotę kończę 30 lat i nie wiem czy mogę się już pochwalić gościom (tzn. na pewno domyślą się w związku z moją abstynencją) ;) Pozdrawiam Was wszystkie Mamuśki i życzę miłego dnia ;)

Gratulacje :) beta jest ok :) ja np nic nie mówiłam o ciąży dopuki serduszka nie zobacze a dalszym znajomym mysle powiedziec koło 3-4 miesiąca :)

Tez mnie koleżanka namawiała na piwo to jej powiedziałam że biore antybiotyk i nie mogę mieszać z Alkoholem:)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi - masz rację, że między niektórymi dziewczynami tu na forum może być aż miesiąc różnicy, ale ja np. teraz na moją wizytę będę musiała czekać do 20. października:) więc będę żyła waszymi wizytami i waszymi pierwszymi serduszkami i zdjęciami maluszków:) Ale to jest cudowny czas!
    Wrzucę wam dzisiaj wieczorem zdjęcie mojego maluszka.

Dziewczyny, on ma już rączki i nóżki - przecież to jest SZOK!!!! :)

monilia84, bereda11, hiacynta99, konwalijka, CassieMK, mejbi, Agnieszka0812, monaa, xpatiiix3, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Mejbi - masz rację, że między niektórymi dziewczynami tu na forum może być aż miesiąc różnicy, ale ja np. teraz na moją wizytę będę musiała czekać do 20. października:) więc będę żyła waszymi wizytami i waszymi pierwszymi serduszkami i zdjęciami maluszków:) Ale to jest cudowny czas!
    Wrzucę wam dzisiaj wieczorem zdjęcie mojego maluszka.

Dziewczyny, on ma już rączki i nóżki - przecież to jest SZOK!!!! :)
    juz sie nie moge doczekac Eliana jak zobacze twojego maluszka , bo narazie to ja zyje waszymi wizytami , zdjeciami i radosciami ,moja wizyta 9.10.15 wiec jeszcze troszke..ale radosz z was mam ogromna..

hiacynta99, Eliana lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja juz na Alicce glosuje , jest megadobra w pisaniu i ma takie dobre serduszko jak ey wszystkie dziewczynki ..ciesze sie ze moge byc tu z wami ,,Cassie nawet sie nie wyglupiaj chcemy Cie tutaj nawet na jeden post dziennie zebys pisala ze u Ciebie wszystko ok , zrozumiano ? :-)

Spoko jak ucieknie Cassie to wiem gdzie ją szukac hehehehe wejde tam na wątek i ustawie do pionu żeby wracała do nas bo jak nie to skopie tyłeczek hahhha :P

bereda11, CassieMK lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa ty juz w Pl ? jak sie czujesz ? wszytko ok ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Spoko jak ucieknie Cassie to wiem gdzie ją szukac hehehehe wejde tam na wątek i ustawie do pionu żeby wracała do nas bo jak nie to skopie tyłeczek hahhha :P
    ha ha ha dobre hiacynta :-)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Alicce rozplakalam się :) hormony.. bardzo Ci dziękuję jest mi przeogromnie miło po tym co przeczytałam :* koleżanki się pukają w głowę jak to ja 2 dzieci szkoła i jeszcze chce mieć ,na razie nikt nie wie o ciąży oprócz Was i moich listopadówek no i Kamil :) nie powiem tez się denerwuje z powodu matury ponieważ dwa przedmioty na własną rękę będę musiała wykuć potem studia kurde ale jak ja teraz dałam radę to znowu musi się udać ;)

XPATIII to co napisala Alice to sama prawda podpisuje sie , czasami mysle o Tobie jak ty sobie sama dajesz rade ? Ale widze ze jestes bardzo bardzo dzielna i zaradna i nie poddajesz sie , a moglabys bo malo znam osob ktore pomimo dzieci i ciazy i innych obowiazkow chodza do szkoly i chca zdac mature ...Tak trzymaj XPATIII ,to ze tak dzielnie walczysz pokazuje ze jeszcze wiele zdzialasz w swoim zyciu zobaczysz ..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kaszel może zaszkodzić fasolce ? bo męczy mnie już długo :(

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to nie ale tez zalezy jak bardzo silny ..moze syrop zrob sobie z cebulii ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    z tego co wiem to nie ale tez zalezy jak bardzo silny ..moze syrop zrob sobie z cebulii ?

No może bym go zrobiła ale na samą myśl ciągnie mnie na wymioty, Tak mizernie mi to schodzi bo mam troche kaszel mokry

bereda11 lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff doczytałam :)

super wieści z wszystkich dzisiejszych wizyt płyną!!! pięknie

ja się w końcu wyspałam :) strasznie męczą mnie zaparcia :(

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    No właśnie ja też myślałam że usg będzie w cenie a doliczył osobno i trochę się zdziwiłam bo policzył 120zł za wizyte, 50zł za usg i 30zł cytologia. I tym spodobem zostawiłam 200zł wczoraj ale doliczenie 50zł za usg to chyba trochę przesada...
    Ja płacę 100 za wizytę 80 usg i cytologia 50..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ufff doczytałam :)

super wieści z wszystkich dzisiejszych wizyt płyną!!! pięknie

ja się w końcu wyspałam :) strasznie męczą mnie zaparcia :(
    madziuska mnie tez , juz jem rzeczy ktorych normalnie nie jem i nic ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    No właśnie miałam wczoraj takie mieszane uczucia jak mi za to usg policzył i chciałam zapytać jak tam u Was, czy przypadkiem czegoś sobie nie ubzdurałam. Bo teraz to mi wychodzi że będę płaciła za wizytę nie 120zł tylko 170zł, trochę dużo kurcze ;/ plus badania prywatnie wszystkie, a lekarzem jest dobrym
    Ja dlatego chodzę do 2 lekarzy. Na NFZ żeby badania robić bo 180zl wizyta i badania prywatnie to trochę dużo.

p19u0tc70smx8ddn.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMW wrote:
    Witajcie Dziewczyny!!!

Witamy :)
    Ja niestety nic nie powiem na temat bety, bo nie robiłam i się nie znam :P

Myślę, że coś będzie już widać, nie wiem, w którym dniu cyklu miałaś owulację? ile tak mniej więcej jesteś dni po owulce? Ja w niedzielę miałam ok. 26 dni po owulacji i było widać pęcherzyk ciążowy oraz delikatniutki zarys zarodka, który wystarczył, by lekarz uznał, że ciąża jest potwierdzona :)

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ