X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    madziuska mnie tez , juz jem rzeczy ktorych normalnie nie jem i nic ...

dokładnie mam tak samo. wczoraj myslałam że się porzygam przy śliwkach suszonych...

bereda11, hiacynta99 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Ja dlatego chodzę do 2 lekarzy. Na NFZ żeby badania robić bo 180zl wizyta i badania prywatnie to trochę dużo.

Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że mój lekarz to skarb, nie dość że jest najlepzy w regionie to chyba jeszcze najtańszy :D Za wizytę płacę zawsze 80 zł, nawet gdy robi usg (zawsze robi) i cytologię. Raz jak byłam w odstępie 2 tygodni to wziął tylko 50 zł bo "pani dopiero co u mnie była" :D

Palinas89 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Pzrobil mi sniadanie do łóżka wow , wlasnie wcinam...cudownie

Agnieszka0812, hiacynta99, monilia84, Palinas89, CassieMK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    dokładnie mam tak samo. wczoraj myslałam że się porzygam przy śliwkach suszonych...
    i co pomoglo cos ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • AniaMW Znajoma

Wysłany: 22 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Witamy :)
    Ja niestety nic nie powiem na temat bety, bo nie robiłam i się nie znam :P

Myślę, że coś będzie już widać, nie wiem, w którym dniu cyklu miałaś owulację? ile tak mniej więcej jesteś dni po owulce? Ja w niedzielę miałam ok. 26 dni po owulacji i było widać pęcherzyk ciążowy oraz delikatniutki zarys zarodka, który wystarczył, by lekarz uznał, że ciąża jest potwierdzona :)

Dziękuję za odpowiedz ;)
    Jutro będzie 32 dpo, jest szansa? ;)
    A może lepiej zrobić kontrolnie bete, a do lekarza faktycznie wybrać się za tydzien?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:36

2nn3e6hhno0el098.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia 50 zł? Serio? Chyba bym poszła na samą cytologię gdzie indziej do jakiejś przychodni, po 25rż jest za darmo chyba co rok lub co dwa lata...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Cytologia 50 zł? Serio? Chyba bym poszła na samą cytologię gdzie indziej do jakiejś przychodni, po 25rż jest za darmo chyba co rok lub co dwa lata...
    wyadaje mi sie ze po 30 rż jest za darmo , bo ja dostalam takie zaproszenie jak skonczylam 30 lat...wczesniej nie kojarze zebym dostala

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Ja dlatego chodzę do 2 lekarzy. Na NFZ żeby badania robić bo 180zl wizyta i badania prywatnie to trochę dużo.

Ale jak ogarnąć dwóch lekarzy? Znaleźć jakiegoś na nfz i chodzić równocześnie do dwóch? Na nfz zlecają tyle sam badań co prywatnie? i po prostu do dwóch gabinetów sie je zanosi i ma się dwie karty ciąży? Moja znajoma chodzi tylko na nfz i coś wspominała że u niej na wizycie to lekarz nawet nie bada. Chwile z nią pogada, zerknie w wyniki i ewentualnie coś przepisze i tyle. Niech któraś powie jak to wygląda ;)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    wyadaje mi sie ze po 30 rż jest za darmo , bo ja dostalam takie zaproszenie jak skonczylam 30 lat...wczesniej nie kojarze zebym dostala
    Ja robiłam za darmo w pierwszej i drugiej ciąży, a miałam odpowiednio wtedy 25 i 27 lat....Chyba, że coś się zmieniło, ale 50 zł ja nie wiem , chyba tym lekarzom to się w d***poprzewracało, bo to naprawdę bardzo dużo. O ile wizytę jestem w stanie zrozumieć, że dobry specjalista bierze 120-150 zł, ale takie badanie tak drogo?

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja robiłam za darmo w pierwszej i drugiej ciąży, a miałam odpowiednio wtedy 25 i 27 lat....Chyba, że coś się zmieniło, ale 50 zł ja nie wiem , chyba tym lekarzom to się w d***poprzewracało, bo to naprawdę bardzo dużo. O ile wizytę jestem w stanie zrozumieć, że dobry specjalista bierze 120-150 zł, ale takie badanie tak drogo?
    no tak ale ja nie bylam wtedy w ciąży , to byla zwykla cytologia , wiec mozesz miec racje ..

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pisałam do Ciebie na priv luknij :)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:12

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulację udanych wizyt :)

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ufff doczytałam :)

super wieści z wszystkich dzisiejszych wizyt płyną!!! pięknie

ja się w końcu wyspałam :) strasznie męczą mnie zaparcia :(

mnie też i wzdęcia a w sumie nie wiele jem :(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) Gratuluje udanych wizyt i bijacych <3 <3 <3 Kurcze no tyle piszecie ze ciezko was nadczytac 10stron matko bita godzina :) Ja wczoraj powiedzialam juz w pracy :) Tzn moj powiedzial bo ja jak zwykle spekalam ;) No ale coz hehe jakby nie on to pewnie bym na porodowke z roboty jechala i nawet wtedy bym sie nie przyznala :) :) Szefowa przyjela to z radoscia- a pracownicy jak to pracownicy-zalezy kto jak cie lubi ;) Ogolnie bylo ok ;)

Mam tylko problem z ta prawdopodobnie rwa kulszowa-nie moge sie schylac bo bardzo wtedy czuje przeszywajacy bol-prawdopodobnie to bedzie koniec mojej kariery w pracy... :( dzisiaj mam jeszcze rozmawiac z babka w pracy na temat zasad bezpieczenstwa i tego co moge a czego nie moge... wiec decyzja zapadnie jutro :(

Ja tez mam straszne zaparcia i wzdecia... ;(

hiacynta99 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh powiem wam,że miałam ciężką noc ...najpierw nie mogłam zasnąć bo bolał mnie żołądek po akcji z wymiotami, ale najgorsze było obudzenie o 6 na siku i ni cholerka nie mogłam zasnąć, w dodatku myślałam,że znów będzie rzyganką:P
    męczyłam się 2 h i jakoś zasnęłam... zaraz lecę po gołąbki domowej roboty tak mi smaka narobiłyście....a po południu wyjazd z tatą do castoramy i tak sobie myślę,że chyba mu powiem bo on pali a ja nie cierpię jak ktoś pali przy mnie ale go nie przekona więc będę mu musiała powiedzieć żeby odpuścił...

aaaa jutro wizyta o 11 tak bardzo chciałabym zobaczyć serduszko...chyba się zaczynam stresować.

hiacynta99, bereda11 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia ja jutro też koło tej godziny mam wizyte i też chce widziec serduszko <3

Anniusia, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ale jak ogarnąć dwóch lekarzy? Znaleźć jakiegoś na nfz i chodzić równocześnie do dwóch? Na nfz zlecają tyle sam badań co prywatnie? i po prostu do dwóch gabinetów sie je zanosi i ma się dwie karty ciąży? Moja znajoma chodzi tylko na nfz i coś wspominała że u niej na wizycie to lekarz nawet nie bada. Chwile z nią pogada, zerknie w wyniki i ewentualnie coś przepisze i tyle. Niech któraś powie jak to wygląda ;)
    Ja tak kombinuję. Chodzę do dwóch i jak ten na NFZ zlecił mi mniej badań to za jedno zapłaciłam. Można się w tym pogubić, samo NFZ odpada bo tylko 3 razy usg jest a ze mnie za bardzo jest nerwus.. I mam 2 karty ciąży bo moi lekarze są wrażliwi na takie kombinacje ;-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Ja tak kombinuję. Chodzę do dwóch i jak ten na NFZ zlecił mi mniej badań to za jedno zapłaciłam. Można się w tym pogubić, samo NFZ odpada bo tylko 3 razy usg jest a ze mnie za bardzo jest nerwus.. I mam 2 karty ciąży bo moi lekarze są wrażliwi na takie kombinacje ;-)

Ja chodze na Nfz i już miałam 2 Usg heheha jutro czeka mnie 3 .
    Moja lekarka pracuje 2 szpitalach przyjmuje w poradni i prywatnie .

Jak zadzwonie że jest cos nie tak to i na dyżurze w szpitalu mi mi nie odmówi :)
    Lekarz <3
    Moim zdaniem wszystko zależy od lekarza jak mu naprawde zależy na pacjentce to wszystko się da :p

CassieMK lubi tę wiadomość

• monaa Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja chodze na Nfz i już miałam 2 Usg heheha jutro czeka mnie 3 .
    Moja lekarka pracuje 2 szpitalach przyjmuje w poradni i prywatnie .

Jak zadzwonie że jest cos nie tak to i na dyżurze w szpitalu mi mi nie odmówi :)
    Lekarz <3
    Moim zdaniem wszystko zależy od lekarza jak mu naprawde zależy na pacjentce to wszystko się da :p
    Taki lekarz to naprawdę skarb :-) ja chyba nie mam szczęścia..

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ