X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli teraz dopiero doczytałam, kochana gratuluje <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro :) sprawdzam gdzie najtaniej. Teraz zamawiałam na pewno stąd:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?limit=180&us_id=29004601&id=76593

i wydaje mi się że stąd:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=76726&us_id=3754507

Swoją drogą, młoda śpi a ja szukam inspiracji. Zobaczcie jaki bajer znalazłam na pieluszki!

http://hallydesign.pl/zwierzaki/32-organizer-na-lozeczko.html

Mam nadzieję, że wystarczy mi tkanin :D

Mąż mnie przywiąże pasami do łóżka jak zobaczy, że nadal dłubie i bynajmniej nie w celach seksualnych :(

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ręce w tej ciąży są bez czucia :-) a wiec żadne szycie nie wchodzi w grę. Cieszę się ze kierownice złapie chociaż :P

A po drugie nie mam cierpliwości:-) kupie gotowe i mam z głowy..

Wreszcie piękna pogoda u mnie !!! Jak leje to ja nawet z piżamy nie wychodzę :-\

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, te kosze z tego co kiedyś gdzieś grzebałam są wypełniane gąbką tapicerską. Taka 1-2cm powinna chyba wystarczyć i koszt też nie jakiś gigant. Uszycie też wydaje sie być banalne :)

Ja lubie takie rzeczy robione ręcznie. Dłubie godzinami. A najlepsze jak idziemy z jakimś prezentem zrobionym ręcznie np album zdjęć, albo na chrzciny robiłam bukiet ze skarpet. Wtedy to "wow" cieszy mnie najbardziej ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jak byłam w liceum to tak uwielbiałam robótki ręczne :)) i od tamtej pory nic nie robię. No i nie wiem, czy mnie nie zmotywujecie... ;)
    Bo strasznie mi się nudzi w domu. Dla Małego właściwie już wszystko przygotowane i nie mam pomysłu... na siebie. Spać w dzień nie będę, bo potem w nocy mam problemy.

Iwa spróbuję użyć bambino, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:07

Iwa81, williams1 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś
    Piękny hotelik dla maluszka :-) 4gwiazdki :-)

Ja zostaje przy szydelku ;-) moze dziabne pozniej jakas czapeczke dla melej na jesień jak mi czasu nie braknie hehe bo niestety często doba za krótka.

Ja się bardzo cieszę ze uwinelam sie z.praniem i prasowanie bo teraz juz kaloryfery nie grzeją w bloku i nie wiem gdzie by to.schlo..
    Poza tym moja kondycja jest kiepska..dzis lekkie zakupy i powiedziałam na lawce a maly polatał,wróciłam.do domu i miałam placki ziemniaczane e smażyć ale sily braklo i malemu krokieta usmazylam od teściowej.zamrozonego.aja zupę..powiesiłam pranie i leżymy..nic nie robię..za bardzo mnie boli i nie chce sobie problemów narobić ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię robótki ale zazwyczaj brak mi motywacji. Co prawda nigdy nie szyłam i raczej zostawię to mamie ale mam w glowie sporo pomysłów które mogłybyśmy razem wykonać. Już nie mogę się doczekać kiedy z córcią będziemy robić wspólnie tego typu rzeczy :) na razie robię kocyk dla małej i właśnie muszę zamówić włóczkę do wykończenia. Dopiero uczę się robić na szydełku więc szału nie będzie ale nie mogę się doczekać jak będę trzymała małą w rękach przykrytą tym kocykiem i czytała bajkę na dobranoc :)

• Guem Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia wszystko zależy jak się która z nas czuje. Dla mnie najgorsze miesiące to był luty i marzec kiedy nie wyobrażałam sobie robić cokolwiek. Wy wtedy miałyście silę i często czytałam o postępach w praniu a ja sobie nie wyobrażałam nawet pralki wstawić nie mówiąc już o wieszaniu czy prasowaniu. Teraz oczywiście że łatwo nie jest to robić ale na spokojnie popiorę i poprasuję, przynajmniej podstawowe rzeczy a jak nie zdążę to mąż dokończy albo mama, nie mam z tym stresu. Fakt że kaloryfery już nie grzeją ale za to fajnie można wysuszyć ciuszki na słońcu :) właśnie wyprała się pralka niebiesko-zielono-żółta więc sąsiedzi pomyślą pewnie że będzie chłopak :D

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia plus dla teściowej!

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia 4 gwiazdki to prawda chociażby ze względu na wielkość hehe-tak jej dobrze w tych 4 gwiazdkach że jakoś się nie spieszy chyba-zobaczymy w poniedziałek na wizycie

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • malvva Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na pobraniu gbs to tylko patyczek w cipke i tyle :p

Przeziebienie troche przechodzi juz nie smarkam i nie boli mnie gardlo ale zaczal sie kaszel :( bylam w aptece a tam nic nie chcieli mi dac bo nic nie mozna w koncu jedna pani znalazla grimTuss dla dzieci jest w 100 % naturalny na kaszel momry i suchy moze cos pomoze

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obyło się bez jazdy,po porodzie wyszly mi 2 krwiaki w pochwie co pozniej musieli usunąć i zaszyc,jestem strasznie obolala nie moge usiasc na dupie a co dopiero zrobic siku.Więc są też minusy szybkiego porodu

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli...a jak Twoja Mała?

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu pytał o spuchnięte stopy ? :P https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0a6d0f921fe.jpg

• Nacia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ktoś tu pytał o spuchnięte stopy ? :P https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0a6d0f921fe.jpg

Mnie polozna dzisiaj pocieszyla ze stopy to mi dopiero spuchna jak urodze.. i zebym wziela sobie jakies wygodne buty na wyjscie ze szpitala.. takze dziewczyny to chyba jeszcze nie koniec naszego puchniecia :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

moje wyglądają dokładnie tak samo!:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie ;)
    wszystko w porządku, Maja waży 2851g, ułożenie tj trzeba, wszystko długie i szczelnie pozamykane, wymaz GBS pobrany,
    ja w ciągu 3 tygodni schudłam 4kg, a więc bilans na dzisiaj od początku ciąży to +0,7kg.

pasia27, Carolq, hiacynta99., i.am.chappie, Patrycja24, Liley lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    My już po wizycie ;)
    wszystko w porządku, Maja waży 2851g, ułożenie tj trzeba, wszystko długie i szczelnie pozamykane, wymaz GBS pobrany,
    ja w ciągu 3 tygodni schudłam 4kg, a więc bilans na dzisiaj od początku ciąży to +0,7kg.
    Fajnie. A waga to juz w ogóle super.
    Ja przekroczylam magiczne 72 i odmawiam dalszego ważenia ;)

Próbujemy ogarnac kuchnie i jadalnie - zbieractwo to straszna rzecz:/

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Pasia plus dla teściowej!
    Wkurza czasem ale.stara się haha
    Pomrozila nam mielonasow z królika ,uszek,krokietów i oszczędzam je na maj jak będę W szpitalu lub jak w domu nie będzie czasu na gary juz po porodzie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 17:19

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Fajnie. A waga to juz w ogóle super.
    Ja przekroczylam magiczne 72 i odmawiam dalszego ważenia ;)

Próbujemy ogarnac kuchnie i jadalnie - zbieractwo to straszna rzecz:/
    U mnie ostatnio 72....az sie boje co będzie 21na wizycie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ