Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli teraz dopiero doczytałam, kochana gratuluje <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro :) sprawdzam gdzie najtaniej. Teraz zamawiałam na pewno stąd:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?limit=180&us_id=29004601&id=76593

i wydaje mi się że stąd:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=76726&us_id=3754507

Swoją drogą, młoda śpi a ja szukam inspiracji. Zobaczcie jaki bajer znalazłam na pieluszki!

http://hallydesign.pl/zwierzaki/32-organizer-na-lozeczko.html

Mam nadzieję, że wystarczy mi tkanin :D

Mąż mnie przywiąże pasami do łóżka jak zobaczy, że nadal dłubie i bynajmniej nie w celach seksualnych :(

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ręce w tej ciąży są bez czucia :-) a wiec żadne szycie nie wchodzi w grę. Cieszę się ze kierownice złapie chociaż :P

A po drugie nie mam cierpliwości:-) kupie gotowe i mam z głowy..

Wreszcie piękna pogoda u mnie !!! Jak leje to ja nawet z piżamy nie wychodzę :-\

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, te kosze z tego co kiedyś gdzieś grzebałam są wypełniane gąbką tapicerską. Taka 1-2cm powinna chyba wystarczyć i koszt też nie jakiś gigant. Uszycie też wydaje sie być banalne :)

Ja lubie takie rzeczy robione ręcznie. Dłubie godzinami. A najlepsze jak idziemy z jakimś prezentem zrobionym ręcznie np album zdjęć, albo na chrzciny robiłam bukiet ze skarpet. Wtedy to "wow" cieszy mnie najbardziej ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jak byłam w liceum to tak uwielbiałam robótki ręczne :)) i od tamtej pory nic nie robię. No i nie wiem, czy mnie nie zmotywujecie... ;)
    Bo strasznie mi się nudzi w domu. Dla Małego właściwie już wszystko przygotowane i nie mam pomysłu... na siebie. Spać w dzień nie będę, bo potem w nocy mam problemy.

Iwa spróbuję użyć bambino, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:07

Iwa81, williams1 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś
    Piękny hotelik dla maluszka :-) 4gwiazdki :-)

Ja zostaje przy szydelku ;-) moze dziabne pozniej jakas czapeczke dla melej na jesień jak mi czasu nie braknie hehe bo niestety często doba za krótka.

Ja się bardzo cieszę ze uwinelam sie z.praniem i prasowanie bo teraz juz kaloryfery nie grzeją w bloku i nie wiem gdzie by to.schlo..
    Poza tym moja kondycja jest kiepska..dzis lekkie zakupy i powiedziałam na lawce a maly polatał,wróciłam.do domu i miałam placki ziemniaczane e smażyć ale sily braklo i malemu krokieta usmazylam od teściowej.zamrozonego.aja zupę..powiesiłam pranie i leżymy..nic nie robię..za bardzo mnie boli i nie chce sobie problemów narobić ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię robótki ale zazwyczaj brak mi motywacji. Co prawda nigdy nie szyłam i raczej zostawię to mamie ale mam w glowie sporo pomysłów które mogłybyśmy razem wykonać. Już nie mogę się doczekać kiedy z córcią będziemy robić wspólnie tego typu rzeczy :) na razie robię kocyk dla małej i właśnie muszę zamówić włóczkę do wykończenia. Dopiero uczę się robić na szydełku więc szału nie będzie ale nie mogę się doczekać jak będę trzymała małą w rękach przykrytą tym kocykiem i czytała bajkę na dobranoc :)

• Guem Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia wszystko zależy jak się która z nas czuje. Dla mnie najgorsze miesiące to był luty i marzec kiedy nie wyobrażałam sobie robić cokolwiek. Wy wtedy miałyście silę i często czytałam o postępach w praniu a ja sobie nie wyobrażałam nawet pralki wstawić nie mówiąc już o wieszaniu czy prasowaniu. Teraz oczywiście że łatwo nie jest to robić ale na spokojnie popiorę i poprasuję, przynajmniej podstawowe rzeczy a jak nie zdążę to mąż dokończy albo mama, nie mam z tym stresu. Fakt że kaloryfery już nie grzeją ale za to fajnie można wysuszyć ciuszki na słońcu :) właśnie wyprała się pralka niebiesko-zielono-żółta więc sąsiedzi pomyślą pewnie że będzie chłopak :D

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia plus dla teściowej!

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia 4 gwiazdki to prawda chociażby ze względu na wielkość hehe-tak jej dobrze w tych 4 gwiazdkach że jakoś się nie spieszy chyba-zobaczymy w poniedziałek na wizycie

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • malvva Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj na pobraniu gbs to tylko patyczek w cipke i tyle :p

Przeziebienie troche przechodzi juz nie smarkam i nie boli mnie gardlo ale zaczal sie kaszel :( bylam w aptece a tam nic nie chcieli mi dac bo nic nie mozna w koncu jedna pani znalazla grimTuss dla dzieci jest w 100 % naturalny na kaszel momry i suchy moze cos pomoze

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obyło się bez jazdy,po porodzie wyszly mi 2 krwiaki w pochwie co pozniej musieli usunąć i zaszyc,jestem strasznie obolala nie moge usiasc na dupie a co dopiero zrobic siku.Więc są też minusy szybkiego porodu

• Lilik Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli...a jak Twoja Mała?

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu pytał o spuchnięte stopy ? :P https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0a6d0f921fe.jpg

• Nacia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ktoś tu pytał o spuchnięte stopy ? :P https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0a6d0f921fe.jpg

Mnie polozna dzisiaj pocieszyla ze stopy to mi dopiero spuchna jak urodze.. i zebym wziela sobie jakies wygodne buty na wyjscie ze szpitala.. takze dziewczyny to chyba jeszcze nie koniec naszego puchniecia :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

moje wyglądają dokładnie tak samo!:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie ;)
    wszystko w porządku, Maja waży 2851g, ułożenie tj trzeba, wszystko długie i szczelnie pozamykane, wymaz GBS pobrany,
    ja w ciągu 3 tygodni schudłam 4kg, a więc bilans na dzisiaj od początku ciąży to +0,7kg.

pasia27, Carolq, hiacynta99., i.am.chappie, Patrycja24, Liley lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    My już po wizycie ;)
    wszystko w porządku, Maja waży 2851g, ułożenie tj trzeba, wszystko długie i szczelnie pozamykane, wymaz GBS pobrany,
    ja w ciągu 3 tygodni schudłam 4kg, a więc bilans na dzisiaj od początku ciąży to +0,7kg.
    Fajnie. A waga to juz w ogóle super.
    Ja przekroczylam magiczne 72 i odmawiam dalszego ważenia ;)

Próbujemy ogarnac kuchnie i jadalnie - zbieractwo to straszna rzecz:/

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Pasia plus dla teściowej!
    Wkurza czasem ale.stara się haha
    Pomrozila nam mielonasow z królika ,uszek,krokietów i oszczędzam je na maj jak będę W szpitalu lub jak w domu nie będzie czasu na gary juz po porodzie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 17:19

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Fajnie. A waga to juz w ogóle super.
    Ja przekroczylam magiczne 72 i odmawiam dalszego ważenia ;)

Próbujemy ogarnac kuchnie i jadalnie - zbieractwo to straszna rzecz:/
    U mnie ostatnio 72....az sie boje co będzie 21na wizycie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ