Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Bylam dzisiaj na pobraniu gbs to tylko patyczek w cipke i tyle :p

Przeziebienie troche przechodzi juz nie smarkam i nie boli mnie gardlo ale zaczal sie kaszel :( bylam w aptece a tam nic nie chcieli mi dac bo nic nie mozna w koncu jedna pani znalazla grimTuss dla dzieci jest w 100 % naturalny na kaszel momry i suchy moze cos pomoze
    LIPOMAL tez.można dla.dzieci

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku ponad 13kg na plusie.. będzie co zrzucać.

Na dziś miałam ambitny plan, że ogarnę do końca po remoncie.. Zanim dobrze zaczęłam, to córcia mnie na ziemię sprowadziła. Brzuch się stawia, ból w szyjce.. i tyle ze sprzątania. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podlałam kwiaty na tarasie, odkurzyłam dom, pomyłam podłogi, zrobiłam obiad i padam. masakra jakaś. ja chcę więcej siły!!!!!!!!!!!

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja tez bez sil dzis jeszcze mnie przeziebienie kladzie..... Ani to.lekarstwa uzyc ani jak sie wylezec tesciowej nie ma a maly nie bardzo usiedzi w jednym muejscu i musze go w iec na oku. Moze uda sie jutro odpczac mam malza w domu. U mnie gdzies okolo 5 kg na plusie ale to tylko przez diete tak to bylo by z 15 jak nic

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia, Słońce wyyypluuuj!!!!! nie dopuszczamy do siebie czarnych scenariuszy ;)
    Poli - Tobie, a w zasadzie Wam serdecznie gratuluje. Mala usciskaj od ciotki Aguchy :)[chyba od wszystkich brzuszkowych ciotek, co?] no wiadomo - poki sie nie wygoi to sikanie to bedzi jak przeprawa przez mordor. A jak przebiegal porod? wszytsko w porzadku? no i jak najszybciej pochwal sie swoim Skarbem!
    buziam Was mocno mocno!!!

a tymczasem, po napisaniu 90% magisterki, lece spłodzic jeszcze dyskusje i finito!!

Iwa81, Carolq, pasia27, Patrycja24, Nacia lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n wlasnie tak czytam sobie o przybieraniu na wadze.. u mnie +5.5. a w przeciagu ostatnich dwoch miesiecy to w ogole.. bilanswo 0,5 kg... no czuje ze Mala ma coraz mniej miejsca, wiec rosnie... ale niepokoj jakis jest, czy prawdilowo przybiera na wadze [choc dzis stwierdzilam, ze mma nadzieje ze 3,5kg nie przekroczy, zeby latwiej bylo ja wypychac ;D], a ludzie mowia, ze ze mnie sciaga rowno - bo i na buzi i w rekach i w ogole zeszczuplalam.. hehe w zasadzie... w swoje dzinsy sprzed ciazy wlaze. zapne sie [na wdechu, ale sie zapne]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Bylam dzisiaj na pobraniu gbs to tylko patyczek w cipke i tyle :p

Przeziebienie troche przechodzi juz nie smarkam i nie boli mnie gardlo ale zaczal sie kaszel :( bylam w aptece a tam nic nie chcieli mi dac bo nic nie mozna w koncu jedna pani znalazla grimTuss dla dzieci jest w 100 % naturalny na kaszel momry i suchy moze cos pomoze

mi na kaszel pomogło płukanie siemiem lnianym , miałam uczucie ze zbiera całą flegmę.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból gardła pomogło mi tantum verde do psikania i płukanie gardła wodą z solą.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wam z tą wagą. U mnie już 10 kg na plusie i niestety większość weszło w nogi. W stare spodnie już nie wchodzę :( Co prawda miałam nadzieję że po ciąży zostanie mi 5 kg ale nie chciałam żeby akurat w nogach zostało :D na szczęście teraz będzie lato więc oby dalekie spacery pomogły przy zrzucaniu :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Fajnie wam z tą wagą. U mnie już 10 kg na plusie i niestety większość weszło w nogi. W stare spodnie już nie wchodzę :( Co prawda miałam nadzieję że po ciąży zostanie mi 5 kg ale nie chciałam żeby akurat w nogach zostało :D na szczęście teraz będzie lato więc oby dalekie spacery pomogły przy zrzucaniu :)

U mnie tez 10 + :-)

Iwa gratuluje <3 Maja juz duza dziewczyna!!

Ciekawe ile mój Miki będzie ważył w środę ? Ostatnio bylo 2700 . Ciekawe ile przybrał przez 2 tyg

Ja dzis sie położyłam na chwilkę na łóżku i usnęłam :P :P czkawka małego mnie obudziła hehe

Iwa81 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    U mnie tez 10 + :-)

Iwa gratuluje <3 Maja juz duza dziewczyna!!

Ciekawe ile mój Miki będzie ważył w środę ? Ostatnio bylo 2700 . Ciekawe ile przybrał przez 2 tyg

Ja dzis sie położyłam na chwilkę na łóżku i usnęłam :P :P czkawka małego mnie obudziła hehe
    Ja juz mam +15 :-(
    w ktory tygodniu Twoj Mikus tyle wazyl? Moj w 33t0d mial 2661 i podobno bardzo duzy.

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli- gratuluję i zazdraszczam szybkiego porodu i córci obok, a nie w brzuszku :-) Czekamy na dokładny opis porodu- może być nawet ze wszystkimi szczegółami- żebyśmy wiedziały, na co się nastawiać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 20:14

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh- właśnie zerknełam na swój suwaczek i uświadomiłam sobie, że prawie 4lata temu, dokładnie w 36t4d syn był już ze mną... A córcia najwyraźniej woli pomieszkać w brzuchu dłużej :-) Mam nadzieję, że w ciągu kilku dni zorientuje się, że droga na zewnątrz nie prowadzi przez pępek i zacznie się zbierać do ewakuacji tak, jak powinna :-)

pasia27, Lilik lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) śmieszne Negra no jeszcze te parę dni się wstrzymajcie póżniej możecie się ustawiać :P
    Córcia może czeka na donoszoną :)

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    hehe :) śmieszne Negra no jeszcze te parę dni się wstrzymajcie póżniej możecie się ustawiać :P
    Córcia może czeka na donoszoną :)
    Może tak być :-) Już w poniedziałek ciąża donoszona- może właśnie wtedy córa ruszy właściwą drogą do wyjścia :-) Mam taką nadzieję, bo już się nie mogę jej doczekać :-)

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam remont. W końcu. Padam na twarz, ale warto było się pomęczyć troszkę.

Co do wagi to moja Niunia jest kruszynką - miesiąc temu (31tc) miała zaledwie 1450, a ja już wtedy dyszkę na plusie.

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Skończyłam remont. W końcu. Padam na twarz, ale warto było się pomęczyć troszkę.

Co do wagi to moja Niunia jest kruszynką - miesiąc temu (31tc) miała zaledwie 1450, a ja już wtedy dyszkę na plusie.

Moja corka w 31 1400 a w 35juz 2413 takze teraz bardzo szybko dzieci przybieraja

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Moja corka w 31 1400 a w 35juz 2413 takze teraz bardzo szybko dzieci przybieraja

Mam nadzieję, że nadgoniła.. bo ona całą ciążę sobie dolną granicą wagi idzie. A u mnie zastój ostatnio. Od poprzedniej wizyty waga stoi. Dowiemy się we wtorek. ;)

Gin cały czas mówi, żeby się nie przejmować, bo taki jej urok, że jest maleńka. Ważne, że rozwija się prawidłowo.

Jak na kruszynkę to siłę też ma niezłą. Z taką zawziętością maltretuje moją szyjkę.. ;d

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówcie o wadze u mnie +18kg ekstra

hiacynta99. lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Ja juz mam +15 :-(
    w ktory tygodniu Twoj Mikus tyle wazyl? Moj w 33t0d mial 2661 i podobno bardzo duzy.

34t5 miał te 2700 według mnie wcale nie dużo, w sam raz :-)
    Mysle ze twój pewnie jest jeszcze większy od mojego ! A wiec będziesz co miała wypychać :P

A tymi 15 kg sie nie przejmuj ja ze starszym 25 kg Przytylam i zrzuciłam bez problemu.

hsxq6uc.png
‹‹ 1565 1566 1567 1568 1569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ