X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, do godz 3 nie mogłam usnac :/ ehh

Patrycja dasz rade urodzić :-)

Co do leków mam wszystko odstawić w środę! Ale ja juz pomału zmniejszam dawkę :-) żeby nie bylo szoku!

Snilo mi sie ze urodziłam i nawet mi dziecka nie pokazali !! Jak go wybierałam to widziałam pierwsi raz:-) położna mówi gratulacje zdrowy bladynek :-) wazy 6 kg :P :P a ja porodu nie pamiętam bo mi cos dali w żyłę mroczniejszego :-)

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    U nas na południu piekny dzien. Zaraz pranie wstawię i zacznę ogarniać mieszkanie.
    Potem mamy jeszcze w pracy cos do zrobienia no i nadal szukamy na Allegro fotelika.
    Ale czas na spacer czy pyszne cappuccino na miescie też się znajdzie :)
    Ja dziś weszłam w 39 tydzień, magnezu już nie zażywam w tych końskich dawkach od jakiegoś czasu, ale mam opakowanie, gdyby było trzeba to doraźnie zażyję. Co do szyjki moja lekarka bada manualnie i stwierdziła ostatnio, że się skraca, ale powinna to tp wytrzymać.
    Dziewczyny już w czwartek zobaczę moje Dziecko!
    Szok! :)

pasia27, Iwa81, klaudia1534, Carolq, i.am.chappie, hiacynta99., Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Miałyście mierzone szyjki jakoś ostatnio? Miała któraś szyjke 4cm? Bo sie przeraziłam, że będe rodzić 3 dni zanim ta szyjka mi sie zgładzi...

Nati, ja miałam mierzoną i mam 3,8 cm więc tez nie krótka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 10:06

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam.troche roboty a nuż jestem zmęczona haha

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam że jak przyjdą te kocyki Minky to wózka to wrzucę fotkę, a więc przyszły, jak na te cenę bardzo fajne, jestem zadowolona.
    Kolory można składać dowolnie - i też mi uszyli takie zestawy jak chciałam :)

url=https://naforum.zapodaj.net/e64924d06d07.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e64924d06d07.jpg[/url]

http://allegro.pl/komplet-do-wozka-poduszka-25x30-kocyk-50x75-minky-i6043834038.html

Carolq, hiacynta99., Patrycja24, pasia27, migussia, Evil89 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Witam, do godz 3 nie mogłam usnac :/ ehh

Patrycja dasz rade urodzić :-)

Co do leków mam wszystko odstawić w środę! Ale ja juz pomału zmniejszam dawkę :-) żeby nie bylo szoku!

Snilo mi sie ze urodziłam i nawet mi dziecka nie pokazali !! Jak go wybierałam to widziałam pierwsi raz:-) położna mówi gratulacje zdrowy bladynek :-) wazy 6 kg :P :P a ja porodu nie pamiętam bo mi cos dali w żyłę mroczniejszego :-)
    No przy 6 kg dziecku to nic dziwbego ze ci dali w żyłę :P

Iwa81, hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    No przy 6 kg dziecku to nic dziwbego ze ci dali w żyłę :P

Podejrzewam ze to marycha była hahah

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umylam lodówkę. Dalej mam syf w kuchni, ale kilka szafę i lodówka błyszczy, a teraz sie zbieramy na koncerty

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, polecam bardzo fajny artykuł:)

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni moje zatwardzenia przeszły :-)

Różyczka <3 fajnie masz :-) ty juz wiesz kiedy zobaczysz maluszka !!!

My musimy czekać i być zwarte i gotowe :-)

Carolq lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka w 36t3d miała 22 mm więc luz, ale nam to chyba do niczego nie potrzebne ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio 2 tyg we wtorek 35mm, więc też długa ale podobno nie ma sie czym przejmować :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Od kilku dni moje zatwardzenia przeszły :-)

Różyczka <3 fajnie masz :-) ty juz wiesz kiedy zobaczysz maluszka !!!

My musimy czekać i być zwarte i gotowe :-)
    Wy też już niedługo zaczniecie się rozpakowywać :)
    Ja jeszcze na ktg w poniedziałek idę i mam wizytę u lekarza.
    Mam nadzieję, że dobry termin mam na cięcie, nie chciałabym za szybko cesarki.
    Wy przynajmniej wiecie, że to Dziecko decyduje kiedy będzie gotowe do wyjścia ...:)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka Ty masz z półtora tygodnia wcześniej cc przed planowanym terminem?
    Ja miałam mieć tydzień, a wyszło 4 dni :(, bo mój lekarz akurat ten tydzień 25-29.04 wyjeżdża ... i będę mieć 2.05 cc, termin mam na 05.05. Pytanie tylko czy dotrwam? czy mi wody nie odejdą?
    U Ciebie szansa jest, że dotrwasz do planowanego terminu :)
    Byłabym spokojniejsza, gdyby to było z tydzień wcześniej, a tak i tak się denerwuję.
    Nie wiem, jak mi wody odejdą w nocy, to muszę dzwonić po mamę, żeby wsiadała w taxi i jechała do nas, bo my mamy jeszcze córkę 5 letnią i sama nie zostanie. Do szpitala 20 minut drogi. A w dzień znowu, to mąż pracuje i też nie wiadomo, ile zajmie mu dojazd. A do szpitala w korkach to pewnie ze 40-50 minut się jedzie :(( Martwię się, jak to będzie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Candless xD

Cigaretta, Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ciekawe co tam u Candless xD

cisza :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Różyczka Ty masz z półtora tygodnia wcześniej cc przed planowanym terminem?
    Ja miałam mieć tydzień, a wyszło 4 dni :(, bo mój lekarz akurat ten tydzień 25-29.04 wyjeżdża ... i będę mieć 2.05 cc, termin mam na 05.05. Pytanie tylko czy dotrwam? czy mi wody nie odejdą?
    U Ciebie szansa jest, że dotrwasz do planowanego terminu :)
    Byłabym spokojniejsza, gdyby to było z tydzień wcześniej, a tak i tak się denerwuję.
    Nie wiem, jak mi wody odejdą w nocy, to muszę dzwonić po mamę, żeby wsiadała w taxi i jechała do nas, bo my mamy jeszcze córkę 5 letnią i sama nie zostanie. Do szpitala 20 minut drogi. A w dzień znowu, to mąż pracuje i też nie wiadomo, ile zajmie mu dojazd. A do szpitala w korkach to pewnie ze 40-50 minut się jedzie :(( Martwię się, jak to będzie.
    Ja mam dwa terminy z OM 26.04 a z punkcji na 30.04. Czyli 5 lub 9 dni przed, zależy jak liczyć.
    Marzenka nie martw się, sytuacje nagłe mogą zdążyć się każdej z nas. Ja, gdyby cokolwiek się działo wczesniej, nie czekałabym na męża aż sie z pracy zbierze tylko wsiadłbym w Taxi i pojechała do szpitala 40km.
    A chodzisz na ktg? Ja raz w tyg, ale dobre i to. Myślę, że dotrwam do czwartku i nie martwie się o rzeczy, na ktore nie mam wpływu ;)
    Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:21

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka ja mam iść na ktg w przyszłą sobotę do szpitala w którym mam rodzić. A Tobie tak często kazał gin chodzić na ktg? Jakieś zalecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:17

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam we wtorek na pierwszym ktg i mam isc w poniedziałek na ostatnie. Chodze blisko domu do przychodni. Dwa dni przed cesarką zrobic morfologię i krzepliwość.
    Mam skierowanie na cc i dzwonic do swojej lekarki gdyby cos sie wczesniej działo. Obserwować ruchy i chyba tyle.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza, pewnie dziewczyny na dobrych imprezkach balujecie ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ