Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ale cisza, pewnie dziewczyny na dobrych imprezkach balujecie ;)
    Ja balowalam w kuchni :-) zrobilam pierwsze sloiczki dla mego synka.
    Wiem, wczesnie, ale nadarzyla sie okazja na dobrej jakosci jablka wiec zal byloby nie skorzystac.

Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Ja balowalam w kuchni :-) zrobilam pierwsze sloiczki dla mego synka.
    Wiem, wczesnie, ale nadarzyla sie okazja na dobrej jakosci jablka wiec zal byloby nie skorzystac.

no to pracowicie ;)
    ja właśnie zrobiłam sobie twarożek ze szczypiorkiem , i będę zajadać, bo ostatnio za mną chodził :)

tola2014, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś pranie ciuszków. jeszcze mi zostały na 2 prania no i czas zacząć prasowanie

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę w szafie i komodach rzeczy Małej poukładać, już dawno poprasowane, ale jakoś nimam natchnienia ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziwią zeszlam pól miasta i stalam 2 h na koncercie.
    Teraz ledwo umie z łóżka wstać;). Jeszcze troche i znowu bede się zrywać jak gazela z łóżka ;)

Dzisiaj się pomierzylam w brzuchu mam juz 110. Troche sie zdziwilam ;)

Liley, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no to pracowicie ;)
    ja właśnie zrobiłam sobie twarożek ze szczypiorkiem , i będę zajadać, bo ostatnio za mną chodził :)
    A no pracowicie bo wyszlo 40 sloiczkow ;-) ale moja mamcia pomogla.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Witam się po ciężkiej nocy.
    Miałam skurcze od 23.00 do 4.00 rano.
    Do tego takie parcie na pęcherz, że non-stop musiałam biegać do wc.
    A od 5.00 boli z boku brzuch przez zatwardzenie.
    Jestem ogólnie obolała bo i plecy pobolewają i wlasnie czuję, że skurcze mam nadal choc juz nie co 10 min.
    Nic przyjemnego. Mała tak napierala że aż pośladek bolał ...
    Nawet mężowi nie mówiłam, ale miałam momentami chwilę słabości kiedy myslalam
    " zabierzcie mnie do szpitala ". Oby dzisiejszą dobę przetrwać bo jutro mam ktg i wizytę u lekarza, oby skurcze przeszły bo są bardzo męczące :(
    Ale się pięknie dzień zapowiada!
    Spacerujcie!
    :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka to rzeczywiście ciężką noc miałaś:/ Mam nadzieję że skurcze ustana a Ty bez problemu doczekasz terminu cc :)

U nas też zapowiada się piękny i słoneczny dzień, który na pewno wykorzystamy o ile moje samopoczucie pozwoli.. Jakieś okropne mdłości się do mnie przyplataly i czuje się prawie jak w I trymestrze, mam nadzieję że jak zjem śniadanie to przejdą :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no to pracowicie ;)
    O robiłam.w.piatek :-) pyszności :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    My po wczorajszej drzemce synka pojechaliśmy do Auchana na.zakupy..dobrze się.czulam i 2godz lazenie z listą,omijalam ciuszki szerokim łukiem bo.za duzo tego juz ale i tak obkupilam.dzieciaki w skarpetki hahaha

Dzis tez prasowanie mnie czeka ale syna bo.kolejne.pranie.czeka..reczniki,pościele po chorobie he

Jutro zamawiam lóżko.dla.starszaka i sie zobaczy :-) widziałam bawelniane opaski dla malej zwykle.do odrobienia wiec zamówię i na szydelku cos wymysle :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejną noc wybudzona po 2 przez tak okropną zgagę że aż mi sie płakać chcialo

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Wczoraj grila uparcie robiliśmy mimo tego że na początku lało i burza byla-mąż wiedział że mi zależy i wszystko ładnie rozpalil a ja spędziłam 4 godz w ogródku korzystając z względnej pogody.Zjesc kiełbaski coś cudownego. Jak sobie pomyślę że lato może być bez grila to trochę smutno mi się robi no i truskawki których też raczej nie należy jeść przy kp.No cóż trzeba być twardym hehe -jakoś damy radę.
    Piszecie o tych skurcz ach, a ja nawet nie wiem co to jest i boję się ze nie rozpoznam...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu truskawek nie można jeść? nawet nie mów bo ja tak na nie czekam :((((

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a czemu truskawek nie można jeść? nawet nie mów bo ja tak na nie czekam :((((
    Tola tak słyszałam że uczulajacy ale 100%pewności nie mam.Moja kumpela przez całą ciążę jadła i małej nic po nich nie było.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży można jeść truskawki, tylko jak się dziecko karmi, to nie można, a raczej ja bym się bała na początku. Szczególnie że nasze dzieci będą malutkie.
    Trzeba próbować po troszku. Też uwielbiam truskawki. Spróbuję ze 2-3 sztuki i będę patrzeć jak dziecko reaguje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:21

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna na sr nam mówiła, że są badania, które potwierdzają, że jedzenie w ciąży produktów, które uczulają (np. truskawki, kiwi), nieco zmniejsza podatność na alergie po urodzeniu. Mówiła też, że można spróbować z truskawkami - najpierw zjeść jedną i jeśli nic się nie zadzieje po karmieniu, to dojeść do pięciu, i znów sprawdzić. Itd. Zależy od naszych maluszków...

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardz dobra kolezanke - polozna - ma core,ktora ma cos kolo 1.5roku. Magda w ciazy jadla wszytko. urodzila i co?!?!? i dalej jadla wszystko - tak i cytrusy i grzyby, i truskawki jak byl sezon, i smazone, i mocno przyprawione. i uwaga - caly czas karmila piersia. mowila ze jedyne co to wszystko sie robi z umiarem. ok sezon truskawkowy bedzie w pelni [swoja droga tez sie nie moge doczekac tych swiezutkich, tera w ciazy to jem mrozone, bo mam.. ale co swieze to swieze], no moze nie w pierwszych 2-3 tyg [bo wtedy faktycznie zaleca diete lekkostrawna] ale potem np zjesc garstke truskawek - patrzysz jak sie dziecko zachowuje, po dwoch dniach np dwie garstki - znow patrzysz. wprowadzac wszystko. jedynie co to z cytrusami troszke trzeba poczekac, ale to tez nie na zasadzie jak skonczy pol roku czy ile tylko tak z miesiac- nawet dwa. nie dajmy sie zwariowac!! bo jak bedzimy jesc "nic" [krolik gotowany, niesolony, niedoprawiony indyk to samo, brokul tylko na wodzie, kalafior, marchew i ziemniak.. o burak jeszcze] to potem dzieciaki przy jakiejkolwiek stycznosci z "ciekawszym" jedeniem beda reagwaly odczynami alergicznymi.

mnie to zawsze np smieszylo - w ciazy jadla wszystko.. no wszystko co sie nawinelo pod reke [na zasadzie salceson zapijala sokiem pomaranczowym, zagryzala orzechami,itp..] urodzila - i co je.. chleb, gotowany indyczek, albo kroliczek.. nie daj boze zachce sie pomidorka -nooo jakze takk... przeciez kaaarmieeee!!! nie wolno. i katuja sie takim jedzeniem przez pol roku.. a potem srodowisko medyczne apeluje do matek, zeby dluzej karmily [no ja tez dlugo na takim jedzeniu bym nie wytrzymala]

zreszt kazda zrobi wedle uznania - ja zamierzam malej dawkowac atrakcje:)

Lilik lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

chyba nadszedł ten dzien w którym spakuje torbę do szpitala ;3 mam już wszystko poprane i poprasowane a listę rzeczy do szpitala dostałam na szkole rodzenie :)

Dzisiaj będziemy miec nowe autko ;) wczoraj mój sie dogadał i dzisiaj bedzie formalności dopełniał ;)

Marietta, Iwa81, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malva a możesz napisać lub fotkę wstawić co trzeba mieć do Twojego szpitala? Bo u mnie nie dają takiej listy. Może coś mi brakuje? Niby mam wszystko spakowane.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na SR tez mowila specjalistka od karmienia, żeby jesc " wszystko ". Każda rozsądna kobieta nie bedzie sie objadać fast foodami i słodyczami. Dieta kobiety karmiącej musi byc zróżnicowana a czym więcej produktów bedziemy jesć tym nasze dzieci beda miały bardziej wyrobiony smak :)
    O cytrusach mowila ze same w sobie nie szkodzą, że szkodzi pryskana chemią skorka.
    Ja będę jesc lekko przez pierwszy miesiąc, moze dwa a potem bede dokładać ulubione potrawy. Jeśli Małej nie bedzie przeszkadzać oczywiście. Będę obserwować jak reaguje na nowości :)

Marietta, Lilik, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ