Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa Twoj suwaczek ma cenne spostrzezenia :D

Baronowa_83, pasia27 lubią tę wiadomość

2r8r3e5ea57jvust.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz przyjmuje dopiero we wtorek.. a w srode mam ktg w szpitalu wiec moze wstrzymam sie do srody.. czy jutro jechac na IP? Nie chce sie wyglupic..

tb73anlisarvnmt1.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to że masz takie uczucie odrętwienia oznacza tylko, że mały ucisnął nerw. Jeśli czujesz ruchy normalnie to nie masz powodu do niepokoju.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ale to że masz takie uczucie odrętwienia oznacza tylko, że mały ucisnął nerw. Jeśli czujesz ruchy normalnie to nie masz powodu do niepokoju.

I tak moge miec przez kilka dni? Bo juz 3 dzien tak mam.. no to dobra nie bede panikowac. Pojde w seode na ktg to przy okazji zapytam. Dzieki :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia, mi mała kilka dni z rzędu uciskała nerw i to tak, że chodzić nie byłam w stanie. Nie pomagało dosłownie nic, aż w końcu się przesunęła sama z siebie i jak ręką odjął. Z tym, że nie miałam uczucia odrętwienia tylko ostry ból.

Wydaje mi się, że jak maluszek się rusza normalnie to nie ma powodu do obaw. :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :(
    Nas kompletnie rozłożyło ja temperatura ponad 38,5 :/ gardło zawalone , nos tak samo :( nie moge nawet wstać z łóżka :(
    Umieram :/ ...

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny :(
    Nas kompletnie rozłożyło ja temperatura ponad 38,5 :/ gardło zawalone , nos tak samo :( nie moge nawet wstać z łóżka :(
    Umieram :/ ...

o kurcze, też tak miałam kilka dni temu, kaszel trzymał mnie od 2 tyg, wkurzona, zastosowałam wszystkie możliwe naturalne sposoby: czosnek, mleko miód w ilosci dużo, majeranek do picia i inhalacji, moczenie nóg w gorącej wodzie z solą, oklepywanie amolem, syrop z cebuli. Z nienaturalnych: syrop prenalen i tantum verde:) pomogło!;) kuruj się;)

Carolq lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was skusił się na ten wózek: HOLLAND Bebetto fotelik MIMAS 4****ADAC?

tu jest link:http://allegro.pl/wozek-3w1-holland-bebetto-fotelik-mimas-4-adac-i5162324314.htm

Zabraliśmy się za wybieranie wózka:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq jeśli gorączka będzie się utrzymywać to idź do lekarza. Może będzie potrzebny antybiotyk. No i pytanie co z gardłem? Czy domowymi sposobami sobie poradzisz? Zdrówka

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    I tak moge miec przez kilka dni? Bo juz 3 dzien tak mam.. no to dobra nie bede panikowac. Pojde w seode na ktg to przy okazji zapytam. Dzieki :)

Ogólnie to zadzwoniłabym i podpytała lekarza prowadzącego ale myśle ze to ucisk na ten nerw... Macica uciska tak

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ogólnie to zadzwoniłabym i podpytała lekarza prowadzącego ale myśle ze to ucisk na ten nerw... Macica uciska tak

Dzisiaj w sumie malo co go czulam.. ruszal sie na pewno tylko mniej niz zwykle ale to moze akurat taki dzien mial. Zobacze co bedzie jutro i jak cos to bede sie kontaktowac z lekarzem..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia, jeżeli Cię niepokoi to nie ma co się zastanawiać tylko dzwoń do lekarza lub jedź na IP niech sprawdzą. Lepiej żeby ktoś na Ciebie krzywo popatrzył niż masz się denerwować :)

Nacia lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podczytuje was caly czas tylko nie udzielam sie zs bardzo. Teraz mam czuwanie to postanowilam nadrobic. Synek cos zlapal goraczka kaszel ehh dzis czeka mnie jego pediatra wredna malpa no ale co zrobic oby obylo sie bez szpitala. Maz mi potrzenbny w razie czego a ja sama siedziec z Alkiem w szpitalu tez nie bardzo w tym momencie oby to jakas wirusowka ktorej damy rade.
    Co do mnie to roznie ale jakos bez spiny w piatek ide do ginka to popytam co i jak .
    Oby was chorobska obeszly.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam się na początku tygodnia.
    Te które coś myślała o cotton balls to od dziś w biedronce (wczoraj wieczorem jeszcze nie było )mam nadzieję, że coś upoluje.
    Na 9:45 wizyta jadę trochę wcześniej bo jeszcze na ktg-już nerwy są jak to zwykle bywa.

tola2014, hiacynta99., pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Po ponurej niedzieli piekny dzionek sie zapowiada. Lece upolowac cotton ball'sy w biedrze :-)

tola2014 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej dziewczynki witam się na początku tygodnia.
    Te które coś myślała o cotton balls to od dziś w biedronce (wczoraj wieczorem jeszcze nie było )mam nadzieję, że coś upoluje.
    Na 9:45 wizyta jadę trochę wcześniej bo jeszcze na ktg-już nerwy są jak to zwykle bywa.

a kupiłam juz wczoraj. super są. dobrze, że nie wzięłam tych z netto :) a i wzięłam jeszcze ręczniczki 30x30. tez fajne.

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się juz po pięknym weekendzie :-) grillowaliśmy codziennie .. Dzi pada a ja mam depreche z tego powodu :-\

Trzymam kciuki za wizyty :-)

hsxq6uc.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też weekend był piękny, a od nocy leje i leje,trzeba było wstać o 6,zawieźć córkę do szkoły i czeka na mnie prasowanie, ale jakoś nie mogę się zmobilizować... Kurcze powiem Wam, że z jednej strony bardzo chciałabym juz urodzić, choć narazie się nie zapowiada, a z drugiej strony coraz bardziej się boję.

Poli, co u Was? jesteście już w domku?

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My dziś długo pospaliśmy do 7.50 i córka nie zdążyła na śniadanie do przedszkola. Lipa bo będzie głodna, a ja jest głodna, to ma zły humor. I tak ma od urodzenia. Po prostu nie może funkcjonować z pustym brzuszkiem. A jak się urodziła to przez 3 pierwsze miesiące jadła równo co 2 godziny.
    Ciekawa jestem jaki będzie synek? :) podobno każde dziecko inne jest.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się i ja,
    Po weekendzie pełnym wrażeń ( skurcze itp ) dziś przyszła nagroda w postaci przespanej jednym ciągiem nocy!
    Nie pamietam kiedy spałam tak dobrze!
    Zbieram się do położnej na ktg.
    A poźniej do lekarza.
    Caloq mam nadzieje, że czujesz się lepiej.
    Ja na szczescie w ciazy nie miałam nawet kataru i mam nadzieję, że przez najbliższe tygodnie też niczego nie złapię.
    Mam dziś jeszcze pracę, ale jak człowiek sie tak wyśpi to inaczej funkcjonuje :)
    Nawet pogoda mi nie straszna choć wolałabym słoneczko.
    Trzymajcie się Majoweczki!

‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ