Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello
    zaczynam 38 tydzień.
    O jaaaa to już naprawdę na dniach

Nacia, Rudzina, fistaszek88, hiacynta99., Carolq, i.am.chappie, Patrycja24, Lilik, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i My, po super niedzieli , bo w ogóle nie siedziałam w domu, najpierw duże lody w mieście ze znajomymi i spacer, a potem zabawa z bratankami u brata. Dzisiaj zapowiada się też piękny dzień, dość napięty, bo muszę odebrać wyniki ( w tym GBS - mam nadzieję że ujemny), potem SR, i na koniec dnia jeszcze Endokrynolog więc jest co robić.

Mam pytanie do tych którym wyszedł GBS + , czy miała któraś z Was antybiotyk przepisany do brania w domu ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam 37tc :) juz wszystko liczone jest nie w miesiacach tylko tygodniach albo dniach :)

Ja czekam na meza i jade na IP zobaczymy co z tym dretwieniem bo mam wrazenie ze coraz wieksza czesc brzucha mi dretwieje.. najwyzej krzywo popatrza i odesla mnie do domu.. ale bede spokojniejsza..

Iwa81, Asmee, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja zaczynam 37tc :) juz wszystko liczone jest nie w miesiacach tylko tygodniach albo dniach :)

Ja czekam na meza i jade na IP zobaczymy co z tym dretwieniem bo mam wrazenie ze coraz wieksza czesc brzucha mi dretwieje.. najwyzej krzywo popatrza i odesla mnie do domu.. ale bede spokojniejsza..

jedź na spokojnie, uspokoisz się, a oni niech sobie krzywo patrzą, są tak jak d...a od wiadomo czego żeby pomóc człowiekowi. ;)

Nacia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa mi wyszedl GBS+ i dostalam antybiotyk dla siebie i dla meza zebysmy sie nawzajem nie zarazali. I antybiotyk bralam przez 7 dni a pozniej mialam znowu brany wymaz i teraz czekam na wyniki bo maja byc za tydzien we wtorek.. mam nadzieje ze dotrzymam :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamelduj się szybko, jak już ci powiedzą co i jak

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Iwa mi wyszedl GBS+ i dostalam antybiotyk dla siebie i dla meza zebysmy sie nawzajem nie zarazali. I antybiotyk bralam przez 7 dni a pozniej mialam znowu brany wymaz i teraz czekam na wyniki bo maja byc za tydzien we wtorek.. mam nadzieje ze dotrzymam :)

no właśnie chciałam się upewnić, bo jak w szpitalu zostawiał mąż moją próbkę to właśnie kobita mówiła że jak wyjdzie dodatni wynik to dodatkowo będę musiała zapłacić za zrobienie antybiotyku, a Ty coś płaciłaś ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia lepiej pojechać i się upewnić że wszystko ok i tak ma być. Nie przejmuj się ludźmi.
    Ja na ktg dopierko w sobotę.
    Dziewczyny każda z Was miała już ktg albo dopiero się wybiera? Jeśli tak to gdzie? Do szpitala gdzie macie rodzić?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Nacia lepiej pojechać i się upewnić że wszystko ok i tak ma być. Nie przejmuj się ludźmi.
    Ja na ktg dopierko w sobotę.
    Dziewczyny każda z Was miała już ktg albo dopiero się wybiera? Jeśli tak to gdzie? Do szpitala gdzie macie rodzić?
    ktg miałam bo byłam w szpitalu,. Lekarz mnie nie kierował specjalnie.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też GBS + i lekarka powiedziała ze branie antybiotyku teraz może być bez sensu bo to jest coś co lubi powracać i dopiero podczas porodu dostane leki.

pasia27 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla u mnie położna, Mikus juz w kanale sie ustawia a wiec stwierdziła ze się juz nastawiać na finisz :-) <3 a wiec do 40 tyg nie mam co liczyć ze donoszę :-)

Nacia, josephinka84, Carolq, Patrycja24, Aniu_leczka, Kłosia, Różyczka, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na poczekalni u gin,już po ktg.To czekanie mnie rozwala...

hiacynta99. lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no właśnie chciałam się upewnić, bo jak w szpitalu zostawiał mąż moją próbkę to właśnie kobita mówiła że jak wyjdzie dodatni wynik to dodatkowo będę musiała zapłacić za zrobienie antybiotyku, a Ty coś płaciłaś ?

Podobno lekarze nie chca dawac tez antybiotyku dla meza lub partnera bo oni lecza kobiety a nie facetow. Tak mi polozna powiedziala bo byla w szoku ze moj gin dal mi antybiotyk i mezowi. I podobno wlasnie bez sensu jak kobieta bierze antybiotyk sama a partner nie. Bo nawet jak kobieta sie wyleczy to partner ja zaraz moze zarazic od nowa. I wtedy antybiotyk nic nie daje. No ale co lekarz to inne zdanie. Ja bralam i maz tez :) zobaczymy czy to cos dalo czy nie. A antybiotyk dostalam na recepte placilam cos okolo 18zl za opakowanie.. augmentin tak sie nazywal ten antybiotyk :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos w podbrzuszu od wczoraj pobolewa tylko ze wczoraj było sporadyczne ćmienie a dzisiaj juz od rana czuje caly czas... Mam nadzieje ze mi to przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:23

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my:)Ninka sobie śpi od 7,a my mamy chwile spokoju.Co do porodu wszystko szlo bardzo szybko,już nie mialam s masazu szyjki bo już miałam skurcze co 13 min ale myślałam że to jeszcze czas z wizyty pojechaliśmy do inter tam co 5 min i tylko weszlam do domu nos razu do szpitala tam przyjęli mnie o 19:09 a o 20:20 Nina byla z nami.Mąż był do końca przy porodzie,nawet nie zdazyl się rozkrecic w pomocy jak już bylo po:)
    Ból porodowy w porównaniu do tego teraz to pikus,po porodzie jest masakra,boli mnie tylek,kość ogonowa,czuje jakby miało końców wypasc./ledwo chodze bo nie da się zgiac czy wyprostować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Byla u mnie położna, Mikus juz w kanale sie ustawia a wiec stwierdziła ze się juz nastawiać na finisz :-) <3 a wiec do 40 tyg nie mam co liczyć ze donoszę :-)

powiedz Kasiu czy masz jakies dolegliwosci z tym zwiazane - parcie na odbyt ,miednice ,bol w kroczu ??? czy to sie jakoś czuje ,że dziecko już niziutko ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Poli, że już w domku! :) czyli jednak szybki poród też ma minusy, ale dasz radę dzielna kobieto :)
    trzymaj się i wypoczywaj, za 2 tygodnie powinno już być dobrze ;)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie,mała waży 2990g miałam dziś chyba ostatnie badanie USG. Wszystko oki chyba bo pytam się gin czy wszystko oki ,a ona ze tak ale nigdy nie ma 100%pewności. Wyszlam z tamtad z pewnym niedosyt i obawami które pozostaną ze mna aż do porodu.

Iwa81, hiacynta99. lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Poli :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    powiedz Kasiu czy masz jakies dolegliwosci z tym zwiazane - parcie na odbyt ,miednice ,bol w kroczu ??? czy to sie jakoś czuje ,że dziecko już niziutko ?

Wiesz co od 2 dni nie biorę renie na zgagę :P w nocy sikam często i czuje bolesne takie napieranie na spojenie :-\ to akurat jest bardzo nie przyjemne .

Ja tam nawet bym się nie skapnęła tylko położna zwrócił uwagę. W środę mam wizytę sie dowiem na 100 %

A no i wczoraj dużo skurczy miałam i kluć q szyjce! Chwilami myślałam czy nie jechac na oddział.

A i moje zaparcia sie skończyły :-) raczej do kibelka nie mogę dolecieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:07

hsxq6uc.png
‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ