Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Podobno lekarze nie chca dawac tez antybiotyku dla meza lub partnera bo oni lecza kobiety a nie facetow. Tak mi polozna powiedziala bo byla w szoku ze moj gin dal mi antybiotyk i mezowi. I podobno wlasnie bez sensu jak kobieta bierze antybiotyk sama a partner nie. Bo nawet jak kobieta sie wyleczy to partner ja zaraz moze zarazic od nowa. I wtedy antybiotyk nic nie daje. No ale co lekarz to inne zdanie. Ja bralam i maz tez :) zobaczymy czy to cos dalo czy nie. A antybiotyk dostalam na recepte placilam cos okolo 18zl za opakowanie.. augmentin tak sie nazywal ten antybiotyk :)

Właśnie mąż wrócił z wynikami i na szczęście problem z głowy GBS ujemny.
    i TSH w końcu w normie - :D

Nacia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Witamy się i my:)Ninka sobie śpi od 7,a my mamy chwile spokoju.Co do porodu wszystko szlo bardzo szybko,już nie mialam s masazu szyjki bo już miałam skurcze co 13 min ale myślałam że to jeszcze czas z wizyty pojechaliśmy do inter tam co 5 min i tylko weszlam do domu nos razu do szpitala tam przyjęli mnie o 19:09 a o 20:20 Nina byla z nami.Mąż był do końca przy porodzie,nawet nie zdazyl się rozkrecic w pomocy jak już bylo po:)
    Ból porodowy w porównaniu do tego teraz to pikus,po porodzie jest masakra,boli mnie tylek,kość ogonowa,czuje jakby miało końców wypasc./ledwo chodze bo nie da się zgiac czy wyprostować...

Gratulacje jeszcze raz :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam już na ostatniej wizycie we czwartek i zapomniałam się zapytać. Może Wy wiecie? czy liczyć ruchy w ciągu dnia?
    Bo moje dziecko to tak różnie się rusza. I pół dnia czasami nic nie czuję i nie wiem :(
    Najwięcej rusza się godz.20-22

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli, dasz rade!
    Mi oczywiscie nie udalo sie kupic cotton ball'sow. To znaczy byly, ale nie odpowiadaly mi kolory.
    Ale dzwonila kumpela, ze udalo jej sie dorwac w takich kolorach jak Miki ma pokoj :-)
    A my o 17-stej wizytujemy i zobacze mego skarbeczka <3

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka, ja nie liczę jakos bardzo. Jak zjem cos słodkiego to sie skupiam na brzuchu czy sa ruchy. Jak leżę to tez sie skupie zeby byc pewna ze czuje regularnie.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka, mi lekarz nie kazał liczyć ruchów, Ale zawsze pyta czy są. Ale synuś wierci się po całych dniach, strasznie wysycha piastki i pod zebrani strasznie się wierci, ja jestem spokojna bo czuje Go prawie cały czas.
    Może spróbuj kilka razy dziennie spokojnie usiąść albo się położyć na plecach i pogłaskać brzuch, u mnie zawsze wtedy największe wypychanko

Iwa81, marzenka06 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli super że już jesteście w domu i na spokojnie cieszycie się sobą :) co do bólu po porodzie to chyba każda z nas (pierworódek) myśli sobie że właśnie najgorzej przetrwać poród a wychodzi na to że jeszcze trochę trzeba wycierpieć po. Ale po chyba łatwiej bo widzi się dla kogo się znosi te wszystkie niedogodności :)
    Ja od wczoraj czuję się fatalnie. Myślałam ze to przez zbyt długie siedzenie przy grilu, poleżę i przejdzie ale jest chyba coraz gorzej. Plecy bolą mnie tak bardzo jak już dawno nie miałam. Do tego kłucie w szyjkę albo gdzieś tam w okolicy i czuję taki mega ciężar cisnący w dół. Na szczęście jutro wizyta i mam nadzieję ze okaże się że to normalne objawy a nie zwiastuny zbliżającego się porodu. Wczoraj cały wieczór mąż przemawiał do brzucha żeby jeszcze trochę posiedziała w środku, chociaż do końca miesiąca bo tatuś teraz ma dużo pracy, zobaczymy jak grzeczne mamy dziecko i czy posłucha tatusia :D
    Pogoda u nas słoneczna więc spróbuję zejść trochę na spacer, może rozchodzę ten ból. Od bólu chyba jednak gorsza jest ta niepewność czy to jest normalne i mam się przyzwyczaić bo z takim bólem będę jeszcze chodzić miesiąc czy raczej powinnam się niepokoić i plackiem leżeć żeby wytrzymać jak najdłużej.

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę ruchów! Dzis w nocy mi łzy poleciały jak mi przyp w spojenie ! Czy ja glodna czy najedzona wiecznie cos czuje! Albo ładuje, albo czuje jak rękami cos tam smyra.

Poli <3 super ze w domu już :) trzymaj sie dzielnie i zdrówka

hsxq6uc.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czekam w kolejce do lekarza.. ja pierdziele chyba mnie tu do wieczora zejdzie :/

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Babeczki! u nas piekna pogoda, pranie sie suszy na sloneczku, ja poprawia magisterke a Mala od 15 min ma czkawke.. biedna :)

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas w dziwnym nastroju po wizycie....cholera zamiast się cieszyć to ja cały czas sobie zadaje pytanie czy będzie wszystko dobrze.....

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlo szybko bo wiekszosc byla na ktg..
    Podobno w moim przypadku to normalne ze mi tak dretwieje brzuch u gory bo synek ma tam glowke i sie wypina i naciagaja mi sie miesnie.. w srode mam wizyte jeszcze raz bede miala wtedy ktg i usg i dowiem sie co dalej.

Dowiedzialam sie dzisiaj od lekarza ze ten termin 6.05 co mialam ostatnio ustalony na cc to byl ustalony WSTEPNIE. I ze w srode powie mi dokladny termin cc. Dziwne no ale niech juz sie dzieje co chce :) najwazniejsze ze wszystko narazie jest ok :)

Iwa81, monilia84 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos cotton ballsow, udalo mi sie kupic - jedne w wersji turkus roz bialy i szary drugi w wersji granat czerwony bialy:) fajnie swieca.. no ale efekt bedzie widoczny wieczorem :)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wróciłam od giną,szyjka zamknięta, mały waży 2440g więc fajnie podrosl, w czwartek na oddZiał na wywoływanie.
    Pytanie... które miały już wywoływały poród, ile tam bylyście od przyjęcia na oddział? Bo mi lekarz powiedział że do tygodnia... no serio? Gbs mam + więc powiedZiał że baloniki nie bardzo, więc zostaje oxy a jak to nic nie da to potem cesarska... położna powiedZiała że na pewno nie tydzień, ze szybciej się urodzi. No chyba ze zaczną od obserwacji, badań, a wywoływać będą po weekendzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:19

hiacynta99., pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi, czyli 38 tc będziesz miała już skończony, jak zgłosisz się na oddział? ciekawe jak z tym wywoływaniem, bo nie zawsze dzidzia chce wyjść :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, skończony 38, 38+0 dokładnie będzie... max do końca tego 39tyg mam urodzić, najpóźniej tydzień przed terminem. No właśnie różnie to bywa... wiem... ale tak się zastanawiam czy na prawdę przez tydzień mogę tam leżeć? Kurcze... chyba tam zwariuję... mąż też nie wie kiedy wolne wziąć... Lekarz powiedział że spokojnie, że to tak szybko nie pójdzie... ale że ja tam sama mam przez tydzień leżeć? No bez jaj...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    a propos cotton ballsow, udalo mi sie kupic - jedne w wersji turkus roz bialy i szary drugi w wersji granat czerwony bialy:) fajnie swieca.. no ale efekt bedzie widoczny wieczorem :)

Do mnie mama dzwonila ze byla w biedronce i kupila mi biale :D super mama! <3

aaaguchaaa, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja cały czas w dziwnym nastroju po wizycie....cholera zamiast się cieszyć to ja cały czas sobie zadaje pytanie czy będzie wszystko dobrze.....

Bo jest dobrze :) lekarz nigdy nie da gwarancji na 100 % moja tez nigdy mi nie powie na 100

Córcia jest juz duza i na pewno dobrze sie ma :-) a wiec głowa do góry mamuśka ;-) teraz na pozostaje tylko myślenie pozytywne i ze juz z górki jedziemy <3

hsxq6uc.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a czemu chcą Ci wywoływać poród przed tp?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wywolywany po terminie. Najpierw 3 dni zastrzyków. Nic nie daly. Na 6 dzień oxy kroplowka. I poszlo. Tyle ze bez rozwarcia i z niezgladzona szyjką:/.

Czemu ci wywołują?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ