Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Do mnie mama dzwonila ze byla w biedronce i kupila mi biale :D super mama! <3

Propsy dla Pani Mamy!! :) ja sie zwloklam sama :) ale chcialo mi sie jak umarlemu skakac :D

Nacia, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Domi a czemu chcą Ci wywoływać poród przed tp?
    Cukrzyca ciążowa z insuliną nocną - dla mojego lekarza każda ilośc insuliny jest wskazaniem do wywoływania wcześniej, mam urodzić do 28 kwietnia.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, gratuluję wizyt! :)

Nacia super, że wszystko dobrze. Bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś i się uspokoiłaś :)

My dziś na powerze od rana. W biedronce byłam, ale oczywiście tych z różem nie dostałam.. niebieskie, zielone i białe ;/ Jutro jak będę na wizycie w innym mieście to może uda mi się dorwać tam.. o ile jeszcze wgl będą.

Tymczasem biorę się za pranie swoich ciuchów, bo się nazbierało.. i dorzucę nowe dresiki córci. Dwóch nie będę prać specjalnie osobno skoro i tak piorę wszystko w białym jeleniu albo dziecięcym proszku, bo inne nas uczulają. :)

pasia27, Nacia lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej, wróciłam od giną,szyjka zamknięta, mały waży 2440g więc fajnie podrosl, w czwartek na oddZiał na wywoływanie.
    Pytanie... które miały już wywoływały poród, ile tam bylyście od przyjęcia na oddział? Bo mi lekarz powiedział że do tygodnia... no serio? Gbs mam + więc powiedZiał że baloniki nie bardzo, więc zostaje oxy a jak to nic nie da to potem cesarska... położna powiedZiała że na pewno nie tydzień, ze szybciej się urodzi. No chyba ze zaczną od obserwacji, badań, a wywoływać będą po weekendzie
    Podejrzewam ze przez cukrzyce chca wywolac..ja mialam z tego powodu wyeolywany..no ale odeszly tez.wody wiejc maly byl gotowy:-)
    O 9odeszly wody-10szpital-13obiad-15.30oxyy -20.12Kscper na świecie <3

domi05 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    tak, skończony 38, 38+0 dokładnie będzie... max do końca tego 39tyg mam urodzić, najpóźniej tydzień przed terminem. No właśnie różnie to bywa... wiem... ale tak się zastanawiam czy na prawdę przez tydzień mogę tam leżeć? Kurcze... chyba tam zwariuję... mąż też nie wie kiedy wolne wziąć... Lekarz powiedział że spokojnie, że to tak szybko nie pójdzie... ale że ja tam sama mam przez tydzień leżeć? No bez jaj...
    Miałaś poczekać na.mnie ;-)
    No chyba ze ja będę poerwsza ;-)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia to zaczynaj porządki i bieganie po schodach ;p
    Jeszcze możesz być pierwsza jak ja tam mogę tydzień być ;p mam urodzić do 28 kwietnia ;p

pasia27, hiacynta99. lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Hej laseczki, gratuluję wizyt! :)

Nacia super, że wszystko dobrze. Bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś i się uspokoiłaś :)

My dziś na powerze od rana. W biedronce byłam, ale oczywiście tych z różem nie dostałam.. niebieskie, zielone i białe ;/ Jutro jak będę na wizycie w innym mieście to może uda mi się dorwać tam.. o ile jeszcze wgl będą.

Tymczasem biorę się za pranie swoich ciuchów, bo się nazbierało.. i dorzucę nowe dresiki córci. Dwóch nie będę prać specjalnie osobno skoro i tak piorę wszystko w białym jeleniu albo dziecięcym proszku, bo inne nas uczulają. :)

Ehh przeczytałam ze ty na rowerze od rana hhahaha i sie zastanawiałam jak możesz na rower wsiadać :P :P przekręciłam.

Moja koleżanka w ciąży jeździła na rowerze z młodym na bagażniku :-) prze agentka :P :P

Współczuję wam tej cukrzycy :-\ ja to słodkie obowiązkowo musze zjeść

pasia27 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah
    To chyba mi sie.z.Carola pomylilo jak teraz patrzę na.suwaczki eh gapa ze mnie hehe o to ja jeszcze czekam 2tyg :-) chociaż.ostatnio intensywnie zyje i kupuje haha

domi05 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zamówiliśmy lóżko dla starszego:-)
    Dzis zakup fotelika do samochodu dla Kacperka juz do 36kg :-)
    Tatuś sobie kupił wycieraczki do autka a ja sadzonki borówek i jutro sobie posadze :-) hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia być może :-) My borówki posadziliśmy w tamtym tygodniu i kilka drzewek owocowych, w sobotę tuje :)

pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie chodze po schodach bo mieszkam na 4 pietrze bez windy :( wiec mam taka cicha nadzieje ze wywola to u mnie szybszy porod :p i tak cc bedzie ale zawsze moze byc wczesniej :p

Wczoraj pierwszy raz w trakcie calej ciazy mialam taki mega miekki brzuch co zawsze mam twardy bo synek wypina sie u gory a tu go wczoraj nie bylo :D szukalam go po calym brzuchu z mezem i smialam sie ze uciekl :D no jaja! Taki flak z brzucha sie zrobil a dziecka nie widac bylo hehe ale spokojnie po ok 5 minutach wrocil na swoje miejsce :) a gdzie sie znajdowal przez te kilka minut to ja niewiem :D znalazl jakas kryjowke <3

Lilik lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • maimama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Cukrzyca ciążowa z insuliną nocną - dla mojego lekarza każda ilośc insuliny jest wskazaniem do wywoływania wcześniej, mam urodzić do 28 kwietnia.

A, no to rozumiem. W sumie fajnie, bo wcześniej będziesz miała dzidzie przy sobie:) A my będziemy czekać i czekać nie wiadomo do kiedy :)

domi05, pasia27 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na fajny pomysl przyczepilam sobie na lodowke kartkę z rzeczami do spakowania w ostatniej chwili czyli np : szczotka do wlosow, szczotka do zebow, telefon i ladowarka, teczka z badaniami i karta ciazy, portfel, dowod. Jak bedie zamieszanie ze rodze to zebym nie zapomniala albo zeby moj wiedzial co mi dopakowac

pasia27, Nacia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia, ja co prawda w domu, ale łazienkę mamy jedna na dole na razie i dziennie i w nocy w sumie z 20 razy tam i spowrotem, bo to jeszcze śmiec wyrzucić itd. Wzięłam się za porządki, cały weekend sprzątałam, do tego w sobotę zakupy i kilka godzin łażenia i trochę roboty w ogródku, niedziela też porządki i dłuuugi spacer i nic;p nogi mnie tylko bolały wieczorem, a brzuch nawet nie zabolał a gdzie tam jakies skurcze ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Wpadłam na fajny pomysl przyczepilam sobie na lodowke kartkę z rzeczami do spakowania w ostatniej chwili czyli np : szczotka do wlosow, szczotka do zebow, telefon i ladowarka, teczka z badaniami i karta ciazy, portfel, dowod. Jak bedie zamieszanie ze rodze to zebym nie zapomniala albo zeby moj wiedzial co mi dopakowac
    Malvva u mnie już miesiąc taka lista wisi ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dalej przewracać dom do góry nogami może Go coś ruszy do czwartku ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za gratulacje:)teraz ja bede za was trzymac kciuki:)

pasia27, hiacynta99. lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Tez mam ostateczną kartkę przypięta do tablicy korkowej w kuchni :-)
    Ja jak ja na spokojnie ale pewnie moj bedzie szalam z nerwow haha

malvva lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Dziekujemy za gratulacje:)teraz ja bede za was trzymac kciuki:)
    Poli ustaw sobie suwaczek :-)
    Bedziemy wiedzieć ile Twoja slodzinka ma :-)
    Wejdź w suwaczek którejś z nas tam podpisujesz dane z ozdobnikami.wybierzesz link i tu go.wrzucisz u siebie w ustawinia w społeczność chyba w podpis forum :-)
    O ile sie nie mylę :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój obniżony brzuch..
    e4c93e5114934491med.jpg

hiacynta99., Nacia, maimama, Marietta, Aniu_leczka, fistaszek88, Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ