Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
hiacynta99. wrote:Ja wiem ze jak sobie za bardzo pozwolę na pieszczoty na przytulanie przy starszym to młody zamknie sie w pokoju obrażony! Trzeba sie pilnowac na każdym kroku! Musimy podejść do tego psychologiczne! Zachęcać starszego żeby pomagal przy kąpieli, przy przebieraniu!
caly czas chwalić i mówić ze jest nie zastąpiony
Ze daje młodszemu dobry przykladbajerować i stale przytulać !! Tak wygląda u mnie strategia
Mam ogromna nadzieje ze dostanie sie do przedszkola i od wrzesnia będę kilka godzin tylko z mala a on pozna nowe dzieci i będzie rozwijal swoje zainteresowania ..no ale zobaczymy bo ciężko z przedszkolem pa stwowym a na prywatne mnie nie stać..hiacynta99. lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Dobra strategia
Mam ogromna nadzieje ze dostanie sie do przedszkola i od wrzesnia będę kilka godzin tylko z mala a on pozna nowe dzieci i będzie rozwijal swoje zainteresowania ..no ale zobaczymy bo ciężko z przedszkolem pa stwowym a na prywatne mnie nie stać..
Mój do zerowki chodzi o 9;30 na swietlice i później do klasy od 11:30 do 16;30 i 2 razy w tyg do 17. A wiec do konca roku troche mogę pobyć z Mikusiem sama i poprzytulać jak młody w szkole heheod wrzesnia juz do 1 kl na rano pójdzie .
Jakos to będzie. Musi być!!!! jestesmy mamami i wyczujemy problem i zlikwidujemy go szybkopasia27, fistaszek88 lubią tę wiadomość
-
Melduje sie po wizycie:
Miki przestal tak szybko rosnac, jest o tydzien do przodu (a byl o 3) i szykuje sie nam mala kluska. Wazy 2620, ale jest krotki i jak to stwierdzila lekarka-ubitywszystko w normie, rozwija sie prawidlowo. Niestety moj maly wstydzioch wtulil sie w lozysko i nie szlo zrobic ladnego zdjecia. Ale to nic, w ramce juz stoi takie, na ktorym pieknie widac buzke
hiacynta99., pasia27, Aniu_leczka, i.am.chappie lubią tę wiadomość
Patrycja24 -
Po wizycie bylam odebrac moje cotton'sy. Super sa- biale, szare i bezowe
Do tego wizyta u fryzjerki (jest na macierzynskim i chodze do niej do domu) i odswiezenie koloru. Dzien jak najbardziej pozytywny
hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość
Patrycja24 -
Patrycja24 wrote:Po wizycie bylam odebrac moje cotton'sy. Super sa- biale, szare i bezowe
Do tego wizyta u fryzjerki (jest na macierzynskim i chodze do niej do domu) i odswiezenie koloru. Dzien jak najbardziej pozytywny
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Patrycja24 wrote:Melduje sie po wizycie:
Miki przestal tak szybko rosnac, jest o tydzien do przodu (a byl o 3) i szykuje sie nam mala kluska. Wazy 2620, ale jest krotki i jak to stwierdzila lekarka-ubitywszystko w normie, rozwija sie prawidlowo. Niestety moj maly wstydzioch wtulil sie w lozysko i nie szlo zrobic ladnego zdjecia. Ale to nic, w ramce juz stoi takie, na ktorym pieknie widac buzke
To super ze Mikusie na Majówkach maja sie dobrzea który tydz u Ciebie?
Ja do fryzjera idę w czwartek tez trzeba zaszaleć przed porodem -
hiacynta99. wrote:To super ze Mikusie na Majówkach maja sie dobrze
a który tydz u Ciebie?
Ja do fryzjera idę w czwartek tez trzeba zaszaleć przed porodemOkaze sie po porodzie, ale jakos wieksze zaufanie mam do prywatnej lekarki. No i wiadomka, ma lepszy sprzet.
hiacynta99. lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
A tak poza tym to nie wiem jak moj GBS bo nie miala jeszcze wyniku. Jutro ma dac znac.
Z racji tego, ze do porodu to teoretycznie mam jeszcze sporo czasu to w zaleznosci jak szybko wyplucze sie kolor jeszcze zalicze wizyte u fryzjera przed Wielkim DniemPatrycja24 -
marzenka06 wrote:Hiacynta co będziesz robić z włosami?
Ja odrosty musze zrobić mam pasemka blad a swój mam taki średni bladtroche pewnie posiedzę 13 maja termin a wiec mysle ze ten fryzjer to w są raz
Nie chce później zwlekać bo nie wiadomo czy bym zdążyła
Patrycja no te nasze Mikołajki rosną sobie podobnieu mnie 34t5d 2700 minimalna różnica ;P ciekawe jak sie urodzą
moze będą ważyć podobnie
pasia27 lubi tę wiadomość
-
hiacynta99. wrote:Ja odrosty musze zrobić mam pasemka blad a swój mam taki średni blad
troche pewnie posiedzę 13 maja termin a wiec mysle ze ten fryzjer to w są raz
Nie chce później zwlekać bo nie wiadomo czy bym zdążyła
Patrycja no te nasze Mikołajki rosną sobie podobnieu mnie 34t5d 2700 minimalna różnica ;P ciekawe jak sie urodzą
moze będą ważyć podobnie
Ja od 5 lat robilam pasemka. Teraz mam jasny braz wiec wiadomo, ze na tym rozjasniaczu to splukuje sie dosc szybko. Fryzjerka stwierdzila, ze mam ladne i dobrze odzywione wlosy wiec teraz juz powinno byc lepiej.Patrycja24 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki.
Co do spania to noce są straszne spie na prawym i lewym boku ale za każdym przekreceniem się budzę czyli co jakieś 05 godz.Biodra mnie bolą i kregoslup-dzis w nocy to myślałam że się poplacze z bólu.
Mój mąż ma urodziny w czwartek tort już zamówiony jeszcze jakiś prezent muszę ogarnac-macie jakieś pomysły?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Można spać na prawym i lewym o ile nie uciska się żyly głownej... A jak to stwierdzić - jeśli sie kladziesz na plecach i zaczynasz czuć się słabo i kręci Ci sie w glowie tzn że uciskasz i absolutny zakaz leżenia na plecach. Jakieś 5% kobiet ma z tym problem. Z prawą stroną nie jest aż tak drastycznie ale niektóre osoby np puchną od lezenia na prawej, zastoje wody się robią. Lewa jest polecana bo jest największa możliwośc ukrwienia macicy i największy przepływ subst. odżywczych. Ale jeśli nie masz zawrotów głowy i nie tracisz przytomności po położeniu się na plecach to Ciebie to nie dotyczy.
Mi sie nie kręci w glowie ani nie mdleje od leżenia na plecach to i tak boje się położyć tak bo sobie wkręcam ze może nagle zacznie mnie odcinać a wtedy też przeplywy się mogą zblokować. Dlatego kładę się do spania na lewym. A później i tak budze sie w nocy na plecach... Nie da sie kontrolować podczas spania ;p Nie ma co panikowaćBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Cześć dziewczyny. Dla mnie noce też są teraz okropne a od niedzieli to zasypiam dopiero nad ranem. Tzn zasypiam ok 23 ale budzę się co 1-1,5h. Dosłownie wyjąc z bólu. Dzisiaj wstawałam co niecałą godzinę i do tego cały czas miałam sny o odchodzących wodach. Dobrze że za chwilę jadę na wizytę bo zaczynam sobie wkręcać że brzuch już się obniżył i pierwszy raz od początku czuję małą nisko, nad spojeniem. Mam nadzieję że się uspokoję
Justyś ja ostatnio miałam problem z prezentem dla męża. Niby słucham co mówi co by chciał ale jak przychodzi czas kupowania to mam pustkę w głowiena ostatnie urodziny dostał (a raczej dostaliśmy) najpiękniejszy i niezapomniany prezent w postaci dwóch kreseczek
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Hej ja juz zaliczylam laboratorium .wizyta w piatek.co do spania ja na lewym boku jak spie to mi noga dretwieje i jakos mi zle i moj bok to ta prawa strona a w nocy jak sie uda byle wygodnie.
Na podkarpaciu sloneczko piekny dzien sie szykuje ale co z tego jak maly dostal.antybiotyk i pewnie z domu nie wyjdziemy zmiany na oskrzelach oby szybko przeszlo
Duzo sloneczka dla was i zero bolowhiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość