Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja wiem ze jak sobie za bardzo pozwolę na pieszczoty na przytulanie przy starszym to młody zamknie sie w pokoju obrażony! Trzeba sie pilnowac na każdym kroku! Musimy podejść do tego psychologiczne! Zachęcać starszego żeby pomagal przy kąpieli, przy przebieraniu! :-) caly czas chwalić i mówić ze jest nie zastąpiony <3

Ze daje młodszemu dobry przyklad :-) bajerować i stale przytulać !! Tak wygląda u mnie strategia :-)
    Dobra strategia :-)
    Mam ogromna nadzieje ze dostanie sie do przedszkola i od wrzesnia będę kilka godzin tylko z mala a on pozna nowe dzieci i będzie rozwijal swoje zainteresowania ..no ale zobaczymy bo ciężko z przedszkolem pa stwowym a na prywatne mnie nie stać..

hiacynta99. lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dobra strategia :-)
    Mam ogromna nadzieje ze dostanie sie do przedszkola i od wrzesnia będę kilka godzin tylko z mala a on pozna nowe dzieci i będzie rozwijal swoje zainteresowania ..no ale zobaczymy bo ciężko z przedszkolem pa stwowym a na prywatne mnie nie stać..

Mój do zerowki chodzi o 9;30 na swietlice i później do klasy od 11:30 do 16;30 i 2 razy w tyg do 17. A wiec do konca roku troche mogę pobyć z Mikusiem sama i poprzytulać jak młody w szkole hehe :) od wrzesnia juz do 1 kl na rano pójdzie .

Jakos to będzie. Musi być!!!! jestesmy mamami i wyczujemy problem i zlikwidujemy go szybko :-)

pasia27, fistaszek88 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie:
    Miki przestal tak szybko rosnac, jest o tydzien do przodu (a byl o 3) i szykuje sie nam mala kluska. Wazy 2620, ale jest krotki i jak to stwierdzila lekarka-ubity ;-) wszystko w normie, rozwija sie prawidlowo. Niestety moj maly wstydzioch wtulil sie w lozysko i nie szlo zrobic ladnego zdjecia. Ale to nic, w ramce juz stoi takie, na ktorym pieknie widac buzke <3

hiacynta99., pasia27, Aniu_leczka, i.am.chappie lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie bylam odebrac moje cotton'sy. Super sa- biale, szare i bezowe :-) Do tego wizyta u fryzjerki (jest na macierzynskim i chodze do niej do domu) i odswiezenie koloru. Dzien jak najbardziej pozytywny :-)

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli chce Was dopisac na pierwsza stronke i potrzebuje dane: termin porodu wg OM i w ktorym tyg bylas jak urodziłas :)
    Dzieki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:31

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Po wizycie bylam odebrac moje cotton'sy. Super sa- biale, szare i bezowe :-) Do tego wizyta u fryzjerki (jest na macierzynskim i chodze do niej do domu) i odswiezenie koloru. Dzien jak najbardziej pozytywny :-)
    Patrycja też mam te szaro biało beżowe super są.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Melduje sie po wizycie:
    Miki przestal tak szybko rosnac, jest o tydzien do przodu (a byl o 3) i szykuje sie nam mala kluska. Wazy 2620, ale jest krotki i jak to stwierdzila lekarka-ubity ;-) wszystko w normie, rozwija sie prawidlowo. Niestety moj maly wstydzioch wtulil sie w lozysko i nie szlo zrobic ladnego zdjecia. Ale to nic, w ramce juz stoi takie, na ktorym pieknie widac buzke <3

To super ze Mikusie na Majówkach maja sie dobrze <3 <3 a który tydz u Ciebie?
    Ja do fryzjera idę w czwartek tez trzeba zaszaleć przed porodem :-)

hsxq6uc.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta co będziesz robić z włosami? :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    To super ze Mikusie na Majówkach maja sie dobrze <3 <3 a który tydz u Ciebie?
    Ja do fryzjera idę w czwartek tez trzeba zaszaleć przed porodem :-)
    U nas dzisiaj 34t6d. Spory ten moj Mikolajek, ale tak jakos sie uspokoilam. Jak bylam w poradni na NFZ to wedlug nich juz 5 kwietnia wazyl wiecej niz dzisiaj :-P Okaze sie po porodzie, ale jakos wieksze zaufanie mam do prywatnej lekarki. No i wiadomka, ma lepszy sprzet.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to nie wiem jak moj GBS bo nie miala jeszcze wyniku. Jutro ma dac znac.
    Z racji tego, ze do porodu to teoretycznie mam jeszcze sporo czasu to w zaleznosci jak szybko wyplucze sie kolor jeszcze zalicze wizyte u fryzjera przed Wielkim Dniem ;-)

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Różyczka zazdroszczę że już metę widzisz,który masz tydzień?[/QUOTE
    Leci 39 tydzień.
    38 skończony 3 dni temu chyba.

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Hiacynta co będziesz robić z włosami? :)

Ja odrosty musze zrobić mam pasemka blad a swój mam taki średni blad :) troche pewnie posiedzę 13 maja termin a wiec mysle ze ten fryzjer to w są raz ;-)
    Nie chce później zwlekać bo nie wiadomo czy bym zdążyła :-)

Patrycja no te nasze Mikołajki rosną sobie podobnie :) u mnie 34t5d 2700 minimalna różnica ;P ciekawe jak sie urodzą ;-) moze będą ważyć podobnie :)

pasia27 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja odrosty musze zrobić mam pasemka blad a swój mam taki średni blad :) troche pewnie posiedzę 13 maja termin a wiec mysle ze ten fryzjer to w są raz ;-)
    Nie chce później zwlekać bo nie wiadomo czy bym zdążyła :-)

Patrycja no te nasze Mikołajki rosną sobie podobnie :) u mnie 34t5d 2700 minimalna różnica ;P ciekawe jak sie urodzą ;-) moze będą ważyć podobnie :)
    Moze tak:-)
    Ja od 5 lat robilam pasemka. Teraz mam jasny braz wiec wiadomo, ze na tym rozjasniaczu to splukuje sie dosc szybko. Fryzjerka stwierdzila, ze mam ladne i dobrze odzywione wlosy wiec teraz juz powinno byc lepiej.

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Poli chce Was dopisac na pierwsza stronke i potrzebuje dane: termin porodu wg OM i w ktorym tyg bylas jak urodziłas :)
    Dzieki :)[/QUOTE
    28.04 wg miesiaczki a porod w 38 tygodniu

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to z tym spaniem jest? Można spać tylko na lewym boku? A na prawym czy na plecach? Ja mam problem ze spaniem tylko na plecach... poszukuję jeszcze jednego wariantu bo cały czas się budzę w nocy, bo mnie wszystko boli.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpię na lewym ale momentami przekręcić się na prawy. gdy śpię na plecach to jakiś ciężko mi oddychać. prawy i lewy chyba są najbezpieczniejsze

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Co do spania to noce są straszne spie na prawym i lewym boku ale za każdym przekreceniem się budzę czyli co jakieś 05 godz.Biodra mnie bolą i kregoslup-dzis w nocy to myślałam że się poplacze z bólu.
    Mój mąż ma urodziny w czwartek tort już zamówiony jeszcze jakiś prezent muszę ogarnac-macie jakieś pomysły?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można spać na prawym i lewym o ile nie uciska się żyly głownej... A jak to stwierdzić - jeśli sie kladziesz na plecach i zaczynasz czuć się słabo i kręci Ci sie w glowie tzn że uciskasz i absolutny zakaz leżenia na plecach. Jakieś 5% kobiet ma z tym problem. Z prawą stroną nie jest aż tak drastycznie ale niektóre osoby np puchną od lezenia na prawej, zastoje wody się robią. Lewa jest polecana bo jest największa możliwośc ukrwienia macicy i największy przepływ subst. odżywczych. Ale jeśli nie masz zawrotów głowy i nie tracisz przytomności po położeniu się na plecach to Ciebie to nie dotyczy.

Mi sie nie kręci w glowie ani nie mdleje od leżenia na plecach to i tak boje się położyć tak bo sobie wkręcam ze może nagle zacznie mnie odcinać a wtedy też przeplywy się mogą zblokować. Dlatego kładę się do spania na lewym. A później i tak budze sie w nocy na plecach... Nie da sie kontrolować podczas spania ;p Nie ma co panikować

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dla mnie noce też są teraz okropne a od niedzieli to zasypiam dopiero nad ranem. Tzn zasypiam ok 23 ale budzę się co 1-1,5h. Dosłownie wyjąc z bólu. Dzisiaj wstawałam co niecałą godzinę i do tego cały czas miałam sny o odchodzących wodach. Dobrze że za chwilę jadę na wizytę bo zaczynam sobie wkręcać że brzuch już się obniżył i pierwszy raz od początku czuję małą nisko, nad spojeniem. Mam nadzieję że się uspokoję :)
    Justyś ja ostatnio miałam problem z prezentem dla męża. Niby słucham co mówi co by chciał ale jak przychodzi czas kupowania to mam pustkę w głowie :) na ostatnie urodziny dostał (a raczej dostaliśmy) najpiękniejszy i niezapomniany prezent w postaci dwóch kreseczek :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz zaliczylam laboratorium .wizyta w piatek.co do spania ja na lewym boku jak spie to mi noga dretwieje i jakos mi zle i moj bok to ta prawa strona a w nocy jak sie uda byle wygodnie.

Na podkarpaciu sloneczko piekny dzien sie szykuje ale co z tego jak maly dostal.antybiotyk i pewnie z domu nie wyjdziemy zmiany na oskrzelach oby szybko przeszlo

Duzo sloneczka dla was i zero bolow

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ