Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :-) widzę, że wątek bezsenności na tapecie :D ja mam problemy już od początku drugiego trymestru :/ zawsze byłam śpiochem, a teraz to śpię po 5h na dobę tylko i nie mam pojęcia dlaczego. Bez wyraźnej przyczyny, bo nic nie boli, nawet mi wygodnie, ale po prostu nie mogę odpłynąć. Żyję w mylnej nadziei, że się wyśpię z dzidziusiem :D

Malva co do ucha, to spróbuj sobie nalać wody utlenionej, poszumi Ci trochę i powinno pomóc, jeśli to nie stan zapalny. Ewentualnie olejek kamforowy na watę :)

malvva lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie musi budzic budzik. Jak zasne wysikana to śpię do 8;).
    A śpię caly czas na lewym boku. Czsem mi tylko ręce zdretwieja. Na prawym wcale.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rąsia w boku, ała

http://static.pokazywarka.pl/i/6522740/980081/image.jpg

Iwa81, Asmee, monilia84, i.am.chappie, Nacia, pasia27, JustyśM, Carolq lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) na szczęście wszystko dobrze. Szyjka trochę się skróciła ale i tak mam jeszcze duży zapas 38 mm. Moje objawy są dość niepokojące dlatego mam się oszczędzać bo jeszcze te dwa tygodnie muszę wytrzymać ale bez paniki. Dzisiaj miałyśmy omówić sprawy porodowe ale dostałam ataku migreny więc i tak nie mogłabym się skupić to przełożyłyśmy na następną wizytę za półtora tygodnia. Uspokoiłam się choć wizja bólu jeszcze przez tyle czasu nie brzmi zachęcająco to jednak najważniejsze że dzidzia ma się dobrze :)

Iwa81, i.am.chappie, pasia27, hiacynta99. lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Można spać na prawym i lewym o ile nie uciska się żyly głownej... A jak to stwierdzić - jeśli sie kladziesz na plecach i zaczynasz czuć się słabo i kręci Ci sie w glowie tzn że uciskasz i absolutny zakaz leżenia na plecach. Jakieś 5% kobiet ma z tym problem. Z prawą stroną nie jest aż tak drastycznie ale niektóre osoby np puchną od lezenia na prawej, zastoje wody się robią. Lewa jest polecana bo jest największa możliwośc ukrwienia macicy i największy przepływ subst. odżywczych. Ale jeśli nie masz zawrotów głowy i nie tracisz przytomności po położeniu się na plecach to Ciebie to nie dotyczy.

Mi sie nie kręci w glowie ani nie mdleje od leżenia na plecach to i tak boje się położyć tak bo sobie wkręcam ze może nagle zacznie mnie odcinać a wtedy też przeplywy się mogą zblokować. Dlatego kładę się do spania na lewym. A później i tak budze sie w nocy na plecach... Nie da sie kontrolować podczas spania ;p Nie ma co panikować

zgadzam się w 100% ;)

NatiB lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle witamy się, spałam mega dobrze dzisiaj, Mała dała mi pospać ;)
    Więc rano wstałam wyspana, pojechałam na zmianę opon w samochodzie, zakupki, teraz obiadek gotuję, i plan na później w końcu w meblach poukładać rzeczy Małej.

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też po wizycie, morfologia ok (hemoglobina skoczyła do 12,6:):), mocz prawidłowy, tylko bakterie mam liczne;/ a po badaniu ginekologicznym w domu pojawił się duży kawałek śluzu i tak się zastanawiam czy to może być czop?

trzymam kciuki za resztę wizytujących :)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    My już też po wizycie, morfologia ok (hemoglobina skoczyła do 12,6:):), mocz prawidłowy, tylko bakterie mam liczne;/ a po badaniu ginekologicznym w domu pojawił się duży kawałek śluzu i tak się zastanawiam czy to może być czop?

trzymam kciuki za resztę wizytujących :)

Może już wypadać albo częsciowo chociaż. A co mówili o szyjce na wizycie?

josephinka84 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Może już wypadać albo częsciowo chociaż. A co mówili o szyjce na wizycie?

powiedział tylko, że zamknięta :)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że już po wizytach <3 My dopiero na 16 lecimy.

Za to skończyłam przygotowywać kącik Kajki :)
    21klb2q.jpg

Iwa81, Patrycja24, marzenka06, i.am.chappie, malvva, Nacia, pasia27, josephinka84, Kłosia, domi05, Madziuśka, hiacynta99., Lilik, migussia, Evil89 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Zazdroszczę Wam, że już po wizytach <3 My dopiero na 16 lecimy.

Za to skończyłam przygotowywać kącik Kajki :)
    21klb2q.jpg

piękny kącik :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    powiedział tylko, że zamknięta :)

To chybaaa niee czop. Obserwuj, może coś tam faktycznie po badaniu się poruszyło :)

Bartuś❤️
  • Negra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja też dziś wizytowalam i znowu wyszłam z gabinetu z biletem do szpitala.... Mam się stawić dzisiaj i jeśli mnie przeczucie nie myli, już nie wyjdę stamtąd w dwupaku... Tętno małej w dalszym ciągu powyżej normy (nieznacznie, ale ten lekarz na NFZ taki jest, że woli skierować do szpitala- chyba żeby zdjąć z siebie odpowiedzialność). Moje ciśnienie dziś to jakiś kosmos: 99/75, a tętno 123... Najważniejsze, że mała już donoszona, mam nadzieję, że dobije do 3kg i mogą nas rozdwajać :-) Niepokoi mnie trochę podejście lekarza, bo na moje pytanie: jak szyjka, odpowiedział że :" dobrze, miękka ale to i tak nie ma już znaczenia"... Zabrzmiało, jakby czekała mnie cesarka- a tak chciałam jej uniknąć... Ale niech się dzieje...

Najbardziej zasmuciłam się, bo w niedzielę syn ma urodziny, a mnie z nim nie będzie :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra no szkoda i smutno iść do szpitala. Ale tak będą Ci ktg podłączać pewnie i monitorować dziecko więc bezpieczniej. Szkoda tylko tych urodzinek.
    Ja na ktg idę dopiero w sobotę, a chciałabym wcześniej bo jeszcze nie miałam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Negra do niedzieli będzie po wszystkim i zrobisz prezent synkowi na urodziny w postaci siostry :) a cesarka chyba lepsza niż indukcja, moim zdaniem :)

Negra lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra może porobia badania i na niedziele będziesz juz w domku, głowa do góry :) a moze do tego czasu wyjdziecie juz we dwojke :)z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, tez będzie mi ciężko rozstać się z córką na czas porodu. Bądź dobrej myśli :)

Negra lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra głowa do góry tak jak piszą dziewczyny może rzeczywiście na niedzielę wrócisz do domku albo braciszek będzie miał super prezent urodzinowy :)

Ja mam jutro wizytę i się stresuje żebym też czasem nie dostała biletu do szpitala z powodu zbyt małej ilości wód płodowych. Jeszcze iść z myślą, że coś się będzie działo i zaraz maleństwo będzie przy mnie to ok ale iść i leżeć tam do terminu albo i dłużej.. Chyba bym oszalała..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze dla lekarza nie ma znaczenia bo możesz rodzic choćby dziś bo dzidziuś donoszony.
    Trzymam kciuki. Może zrobi niespodzianke i w nidziele będziecie we czwórkę juz w domu ;)

Negra lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli <3

Dzięki dziewczyny! Pokoik jest dokładnie taki, jaki sobie wymarzyłam. Dojdą jedynie cottons, a tak to już eszystko dopięte na ostatni guzik. Troszkę poczekać i możemy rodzić ;d
    Wlecze mi się ten czas okrutnie dzisiaj.. chce już 16 ;d

pasia27, Negra lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny jak to z tym spaniem jest? Można spać tylko na lewym boku? A na prawym czy na plecach? Ja mam problem ze spaniem tylko na plecach... poszukuję jeszcze jednego wariantu bo cały czas się budzę w nocy, bo mnie wszystko boli.
    A ja śpię na bokach i między nogami jasieczek lub koldra :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ