Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak nie ma jak się śmiać z koleżanek z forum :P
    jak by Wam się ten termin śnił już z 5 razy to też byście się kompletnie na niego nastawiły :P hehe
    29 będę miała konkretną schizę :P i podejrzewam że preędzej z nerwów urodzę niż z tego że to powinno być w ten dzień :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się rozkręca ze stanęło. Po dzisiejszym badaniu lekarz ordynator stwierdził że szyjka nieprzystosowana do porodu, a że gbs+ nie mogą mi balonikow dac żeby rozwarcie się zrobiło. . I mamy czekać do poniedziałku czy coś szyjka ruszy, jak nie to będzie myślał o cesarce...

tb732n0a0czusv9c.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wiesz powiem Ci że ja przeżywam termin mojego porodu bo 8 maja czyli w dzien terminu mam Komunie córki i boje sie ja zawieźć :( Ale bedzie co ma byc. Mam nadzieje że synuś poczeka z powitaniem Nas do np 9 maja i wtedy bedzie git <3
    Choć powiem że jak widze te małe istotki ktore teraz sie rodza to już zazdroszcze :)

Carolq, Lilik, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Witam, ciąża donoszona :-) :-)

Moje terminy

4 maj
    9 maj
    13 maj

W nocy miałam podejrzany ból :-\ ale na szczęście przeszło!!!

Klaudia gratuluje <3

Justyś szyjkę tylko na podstawie badania można stwierdzić!! A co masz wziernik 2 łyżkowy w domu ?? Ze sobie oglądasz ?:P :P :P
    Hehe hiacynta dobre-z lusterkiem patrzyłam i tam wyglądało jak po kilku godzinnym sexie.☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:59

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore sa juz po cc - mam pytanie odnosnie torby do szpitala. Pakowalyscie wszystko tak jak do porodu SN? Czy cos jest zbedne przy cc?

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aca608886f4.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1670d2e2cec1.jpg

Nacia, Carolq, Lilik, Patrycja24, Baronowa_83, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez czekam do maja tak ze nie zostawcie mnie samej;) dzis mnie zbiera juz konkret....super jeszcze wizyta i pojde kaszlaca i jak trup. dobrze ze synkowi przechiodzi. znow cukry bedA podwyższone ehhh...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra!dostałam od meza siostry laktator-kiedyś pytała czy kupowałam bo może mi swój pożyczyć. Wczoraj mi przywiozła-on był brudny od mleka,normalnie zaschniete mleko w zakamarkach i zacieki białe. Porażka jakaś. Ona używała go tylko miesiąc. .....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektórzy dbaja niektórzy nie , tak właśnie jest . Moja szwagierka np , dała Nam po swoich córkach łóżeczko i materac , bo wiedziała ze chcemy mieć u moich rodziców bo jest na to miejsce i bedzie wygodniej. No i o ile łóżeczko wiadomo od wymagało pomalowania itd. to Tata przemalował je na biało itd. to materac przywieźli cały zasikany i mówi bo to wiesz nie moje dziewczyny sikały tylko Bartek Anki - bo też dostała wcześniej. Kurcze nie wiem jak Wy ale ja nie pozwoliłabym by moje dziecko spało na materacu zasikanym 12 lat temu ... ach moze ja mam jakieś chore schizy no ale nie uważam by to było jakieś higieniczne. Tak samo ciuszki po niej masakra wyglądają jak szmaty , większości do wywalenia , co my np bardzo duśo im kupywaliśmy nowych fajnych ciuszków. ale tak to jest taka porzadna i sprząta i wogóle , perfekcyjna Pani domu a u Nas w domu zawsze się podchodzi na spokojnie do tego . A tam zreszta w dupie z tym .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 11:16

tola2014 lubi tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos używanych rzeczy my mamy używane łóżeczko i chciałabym je przeczyścić (w sensie ramę i szczebelki) tylko zastanawiam się czym.. Doradźcie coś proszę

f2wlh371tr1ba2by.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hej ja tez czekam do maja tak ze nie zostawcie mnie samej;) dzis mnie zbiera juz konkret....super jeszcze wizyta i pojde kaszlaca i jak trup. dobrze ze synkowi przechiodzi. znow cukry bedA podwyższone ehhh...

mnie tez kaszel meczy ;/ nie martw sie ja czekam do maja ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hehe hiacynta dobre-z lusterkiem patrzyłam i tam wyglądało jak po kilku godzinnym sexie.☺

Szyjki w lusterku bez wziernika raczej nie zobaczysz :) Możesz wyczuć palcem, jak wyczujesz "kulkę", tak jak przy obserwacji przed owulką, im wypuklejszy punkt, tym dłuższa szyjka, otwiera się jak jest wgłębienie na opuszek palca. Podczas seksu szyjka się nie rozwiera :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    A propos używanych rzeczy my mamy używane łóżeczko i chciałabym je przeczyścić (w sensie ramę i szczebelki) tylko zastanawiam się czym.. Doradźcie coś proszę
    Jeśli chodzi o odnowienie - najlepiej zeszlifować stary lakier i pomalować na nowo
    Jeśli chodzi o mycie to możesz kupić płyn taki antybakteryjny do zabawek itd. i tym umyć jest bezpieczny dla dzieci.

• malvva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnie nie moglam swojej szyjki wogole znalezc a wcisnelam paluchy najglebiej jak moglam oO kiedys badalam sobie w trakcie cyklu i wiem jak to wygladac ale teraz wcale jej nie ma

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Liley Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszłam! Ordynator miał mnie juz dość. Jak mu powiedziałam na obchodzie, że juz jestem gotowa na randke przy ultrasonografie to sie zawstydził. Taki to playboy gbur, a położne zdziwione ze go "rozruszałam".

Szyjka trzyma, rozwarcia brak, 43mm, skurcze pojedyncze lekkie. Mam lezec w domu. Wyszlismy ze szpitala i juz mnie łapie wiec chyba jednak bede lezec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 11:44

Carolq, Lilik, i.am.chappie, monilia84, Patrycja24, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja ostatnie nie moglam swojej szyjki wogole znalezc a wcisnelam paluchy najglebiej jak moglam oO kiedys badalam sobie w trakcie cyklu i wiem jak to wygladac ale teraz wcale jej nie ma

ja mam małe dłonie i krótkie palce więc też czasami wydaje mi sie, że nie sięgam sobie do szyjki :P pamiętam dzień kiedy mój mąż przypadkiem odkrył, że kobieta ma szyjkę macicy w środku :D wystraszył się, że dotknął "jakiejś dziwnej kuleczki" :D bekę miałam chyba miesiąc z niego :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    ja mam małe dłonie i krótkie palce więc też czasami wydaje mi sie, że nie sięgam sobie do szyjki :P pamiętam dzień kiedy mój mąż przypadkiem odkrył, że kobieta ma szyjkę macicy w środku :D wystraszył się, że dotknął "jakiejś dziwnej kuleczki" :D bekę miałam chyba miesiąc z niego :P

hahah u mnie to samo tyle ze moj twierdzil ze mam malego peniska xD

Marietta, Carolq, NatiB, Lilik, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hahah u mnie to samo tyle ze moj twierdzil ze mam malego peniska xD

małego peniska :D niesamowici są :P

malvva lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley :) super tylko teraz leżcie i odpoczywajcie :) by znów nie wrócić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ;)
    Udanych wizyt życzę i wytrwałości dla mamusiek w szpitalu ! :)

Ja mam dziś takiego powera, że przed 11 miałam umyte okna, podłogi, kurze pościerane i pranie zrobione :P fajnie jakby młody wyszedł przed majówką, a jak nie to 2 maja na ktg. Wyniki gbs odbieram we wtorek i mam złe przeczucie..

Miłego dnia ! :)

‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ