X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 ja na szczęście nie mam rozstępów, zobaczymy jak będzie w tej ciąży :) a co do dziecka to ja bym jednak chciała synka, przeczucia nie mam choć pamiętam że przy córce bardzo zmieniłam się na twarzy, miałam mdłości no i brzuch nie był taki piłkowaty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy 5 tydzień :) za 15 dni wizyta, nie mogę się doczekać :) samopoczucie nawet ok, piersi wrażliwe, nieraz wieczorem mam zgagę, nie boli mnie już tak na miesiączkę... jest idealnie. oby tak było już do końca

xpatiiix3, anka418, Anna255 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) dzisiaj mam wizytę u nowego gin, ciekawe co to za facet :) mam nadzieje ze się nie zawiode i jux u niego zostane :)

Anna255, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ja dzis ledwo co zwleklam sie z lozka- energii mniej niz zero,chyba przeleze caly dzien na kanapie :-), do smarowania kupilam sobie bio oil ponoc bardzo dobry w ciazy.
    Anka418 daj znac jak po wizycie.
    Milego dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 09:44

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z psem jeszcze leżymy w łóżku :p zaraz wstaniemy coś posprzątamy :) pranie się pierze pogoda mega ma być ponad 30° :) dam znać na pewno po wizycie :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja dzisiaj o dziwo czuję się bardzo rześko, ale nie wiem jak długo ten stan jeszcze potrwa więc lecę przepłukać parę rzeczy i muszę ogarną pokój bo po wczorajszych zakupach mam wszystko niepochowane jeszcze :) Co do smarowania się ja jak narazie używam zwykłej oliwki dla dzieci. U mnie w słońcu pokazuje 35 stopni ;/

Anna255 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcczynki czemu na tak wczesnym etapie juz sie smarujecie???? brzuszki chyba za jakies 1,5-2msc zaczna rosnac...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Lenia mam strasznego i fatalnie sie czuje wiec to musi byc ciaza ;).
    Uciekam po testy, trzymajcie kciuki !!!!

Larisa lubi tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa1 wrote:
    Hej hej
    Lenia mam strasznego i fatalnie sie czuje wiec to musi byc ciaza ;).
    Uciekam po testy, trzymajcie kciuki !!!!

Oooo ja trzymam..Daj znac co i jak...

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od jakis 3-4dni boli glowa.. nie jakos tam strasznie-bo tak lekko jak narazie no ale boli calymi dniami.. Znacie jakies sposoby???

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się codziennie balsamuje od kiedy pamiętam :) Lubie dbać o ciało ;)
    Teraz po prostu kremuje brzuch i piersi specyfikiem dla kobiet w ciąży a resztę jak zawsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka pij dużo wody. Czasami ból głowy jest od złego nawodnienia organizmu :)

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Myszka pij dużo wody. Czasami ból głowy jest od złego nawodnienia organizmu :)
    Kochana ja jestem meega aktywna wlasciwie bylam i dzien w dzien ok 2lwody wypijam plus kawa i inne plyny wiec chyba to nie to.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze można brać apap w ciąży ale chyba na tak wczesnym etapie bym nie ryzykowała...

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no co ty nie wezme.. dla mnie zbyt duze ryzyko albo cos domowego albo bd cierpiec..

anka418 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kochane spiaca jestem dzis, ze masakra... zmeczona chodze, a jak wrocilam ze sklepu w ten upal, to juz w ogole nie mam sil hehe jajnik sie uspokoil, jutro mam powtorke bety i konsultacje, zobaczymy co to bedzie :)

ja tez rano jak wstaje to strasznie pic sie chce, wypijam dziennie gdzies 2-3 litry wody...

Milego dnia mamuśki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś picie w ciąży nie idzie :p woda w ogóle mi nie wchodzi... soki i żywiec gazowany z sokiem ewentualnie chyba że woda lodowata :p
    Mnie bardzo w nocy i rano piersi bolały... I oprócz tego i braku @ objawów zero :)

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizi - jak ja cię rozumiem! Dziewczyny, czy to normalne? W nocy śpię długo i spokojnie - ale już nawet 8 godzin mi nie wystarcza, zaczęłam spać po 9! Mimo to wstaję rano, muli mnie na każdym kroku i nawet po śniadaniu mam takiego kiwaka, że najchętniej wróciłabym spać. Koncentracja na poziomie zerowym, jakbym miała niedotleniony mózg:) W piątek, chociaż miałam dużo obowiązków od razu po śniadaniu połozyłam się spać - aż do 12!!!!! Przecież to nienormalne:) Myślałam, że dziś będzie lepiej... ale nadal zero energii...

Powinnam się martwić?
    Ps. dodam, że szczęśliwie nie mam nudności ani innych takich objawów.

f2w3vfxm5403940g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Dziewcczynki czemu na tak wczesnym etapie juz sie smarujecie???? brzuszki chyba za jakies 1,5-2msc zaczna rosnac...
    Mi piersi juz urosly i to sporo wiec smaruje zeby potem mi sie sliweczki z nich nie zrobily :-) no i skora na brzuchu dobrze zeby byla nawilzona jeszcze zanim zacznie sie rozciagac to rozstepy beda mniejsze (oby:-)

Eliana, Anna255 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zmartwiłyście tymi kremami do twarzy!!! Staram się używać jak najlepszych składów - Tołpa i Alterra, ale nawet nie pomyślałam, że coś z nich mogłoby zaszkodzić dziecku. No dobra dziewczyny, kremy kremami, ale podkłady!!! Chyba nie można aż tak świrować:)
    Jeśli chodzi o pielęgnację ciała, to Palmers ma dla mnie zbyt słodki zapach, ale polecano mi od pierwszego trymestru Bio-olejek do ciała Kneipp, który jest polecany na blizny, rozstępy, do skóry suchej itd.

Ostatnio kupiłam też sobie balsam do ciała z Organique - Blossom Essence, mam nadzieję, że skład jest dobry, ale musiałabym poszukac gdzieś na blogach jakich substancji powinnyśmy się w 1 trymestrze wystrzegać, wy dziewczyny coś więcej o tym wiecie?

f2w3vfxm5403940g.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ