X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 ja na szczęście nie mam rozstępów, zobaczymy jak będzie w tej ciąży :) a co do dziecka to ja bym jednak chciała synka, przeczucia nie mam choć pamiętam że przy córce bardzo zmieniłam się na twarzy, miałam mdłości no i brzuch nie był taki piłkowaty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy 5 tydzień :) za 15 dni wizyta, nie mogę się doczekać :) samopoczucie nawet ok, piersi wrażliwe, nieraz wieczorem mam zgagę, nie boli mnie już tak na miesiączkę... jest idealnie. oby tak było już do końca

xpatiiix3, anka418, Anna255 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) dzisiaj mam wizytę u nowego gin, ciekawe co to za facet :) mam nadzieje ze się nie zawiode i jux u niego zostane :)

Anna255, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ja dzis ledwo co zwleklam sie z lozka- energii mniej niz zero,chyba przeleze caly dzien na kanapie :-), do smarowania kupilam sobie bio oil ponoc bardzo dobry w ciazy.
    Anka418 daj znac jak po wizycie.
    Milego dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 09:44

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z psem jeszcze leżymy w łóżku :p zaraz wstaniemy coś posprzątamy :) pranie się pierze pogoda mega ma być ponad 30° :) dam znać na pewno po wizycie :)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja dzisiaj o dziwo czuję się bardzo rześko, ale nie wiem jak długo ten stan jeszcze potrwa więc lecę przepłukać parę rzeczy i muszę ogarną pokój bo po wczorajszych zakupach mam wszystko niepochowane jeszcze :) Co do smarowania się ja jak narazie używam zwykłej oliwki dla dzieci. U mnie w słońcu pokazuje 35 stopni ;/

Anna255 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcczynki czemu na tak wczesnym etapie juz sie smarujecie???? brzuszki chyba za jakies 1,5-2msc zaczna rosnac...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Lenia mam strasznego i fatalnie sie czuje wiec to musi byc ciaza ;).
    Uciekam po testy, trzymajcie kciuki !!!!

Larisa lubi tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa1 wrote:
    Hej hej
    Lenia mam strasznego i fatalnie sie czuje wiec to musi byc ciaza ;).
    Uciekam po testy, trzymajcie kciuki !!!!

Oooo ja trzymam..Daj znac co i jak...

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od jakis 3-4dni boli glowa.. nie jakos tam strasznie-bo tak lekko jak narazie no ale boli calymi dniami.. Znacie jakies sposoby???

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się codziennie balsamuje od kiedy pamiętam :) Lubie dbać o ciało ;)
    Teraz po prostu kremuje brzuch i piersi specyfikiem dla kobiet w ciąży a resztę jak zawsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka pij dużo wody. Czasami ból głowy jest od złego nawodnienia organizmu :)

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Myszka pij dużo wody. Czasami ból głowy jest od złego nawodnienia organizmu :)
    Kochana ja jestem meega aktywna wlasciwie bylam i dzien w dzien ok 2lwody wypijam plus kawa i inne plyny wiec chyba to nie to.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze można brać apap w ciąży ale chyba na tak wczesnym etapie bym nie ryzykowała...

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no co ty nie wezme.. dla mnie zbyt duze ryzyko albo cos domowego albo bd cierpiec..

anka418 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kochane spiaca jestem dzis, ze masakra... zmeczona chodze, a jak wrocilam ze sklepu w ten upal, to juz w ogole nie mam sil hehe jajnik sie uspokoil, jutro mam powtorke bety i konsultacje, zobaczymy co to bedzie :)

ja tez rano jak wstaje to strasznie pic sie chce, wypijam dziennie gdzies 2-3 litry wody...

Milego dnia mamuśki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś picie w ciąży nie idzie :p woda w ogóle mi nie wchodzi... soki i żywiec gazowany z sokiem ewentualnie chyba że woda lodowata :p
    Mnie bardzo w nocy i rano piersi bolały... I oprócz tego i braku @ objawów zero :)

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizi - jak ja cię rozumiem! Dziewczyny, czy to normalne? W nocy śpię długo i spokojnie - ale już nawet 8 godzin mi nie wystarcza, zaczęłam spać po 9! Mimo to wstaję rano, muli mnie na każdym kroku i nawet po śniadaniu mam takiego kiwaka, że najchętniej wróciłabym spać. Koncentracja na poziomie zerowym, jakbym miała niedotleniony mózg:) W piątek, chociaż miałam dużo obowiązków od razu po śniadaniu połozyłam się spać - aż do 12!!!!! Przecież to nienormalne:) Myślałam, że dziś będzie lepiej... ale nadal zero energii...

Powinnam się martwić?
    Ps. dodam, że szczęśliwie nie mam nudności ani innych takich objawów.

f2w3vfxm5403940g.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Dziewcczynki czemu na tak wczesnym etapie juz sie smarujecie???? brzuszki chyba za jakies 1,5-2msc zaczna rosnac...
    Mi piersi juz urosly i to sporo wiec smaruje zeby potem mi sie sliweczki z nich nie zrobily :-) no i skora na brzuchu dobrze zeby byla nawilzona jeszcze zanim zacznie sie rozciagac to rozstepy beda mniejsze (oby:-)

Eliana, Anna255 lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zmartwiłyście tymi kremami do twarzy!!! Staram się używać jak najlepszych składów - Tołpa i Alterra, ale nawet nie pomyślałam, że coś z nich mogłoby zaszkodzić dziecku. No dobra dziewczyny, kremy kremami, ale podkłady!!! Chyba nie można aż tak świrować:)
    Jeśli chodzi o pielęgnację ciała, to Palmers ma dla mnie zbyt słodki zapach, ale polecano mi od pierwszego trymestru Bio-olejek do ciała Kneipp, który jest polecany na blizny, rozstępy, do skóry suchej itd.

Ostatnio kupiłam też sobie balsam do ciała z Organique - Blossom Essence, mam nadzieję, że skład jest dobry, ale musiałabym poszukac gdzieś na blogach jakich substancji powinnyśmy się w 1 trymestrze wystrzegać, wy dziewczyny coś więcej o tym wiecie?

f2w3vfxm5403940g.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ