X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :):)

Nas narazie nic nie boli, objawów tez nie mamy :) jutro kolejna wizyta u gina pewnie zobaczę pęcherzyk :)
    Biorę luteine 100mg 2xdziennie narazie mam na miesiąc ale pewnie dłużej będę brać :) mam nadzieje ze wszystko u nas dobrze a już za 2 tyg zobaczymy ♡ :)

Larisa, Anna255 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) po tylu dniach mam sporo do nadrobienia, nie oszczędzacie dziewuszki, nie oszczędzacie :D

Na wstępie chciałabym pogratulować kasius, asioczek86, Poli86, myszka2070 - witajcie kochane, niech wasze maluszki zdrowo rosną :)

xpatiix3 gratuluję serduszka i udanej wizyty, niech wszystkie do końca takie będą... Ja urodziłam córkę dzień po terminie, na szczęście mam cudowny szpital i wykonali indukcje już po terminie, nie chcieli abym się męczyła

Anna255 ja umawiam się na wizytę dopiero 16.09.. będzie to akurat 7 tydzień, w poprzedniej ciąży pierwszy raz poszłam w 5 tygodniu i serduszka nie było, dopiero jak poszłam w 6 to już wtedy ładnie biło :)

izizizi spokojnie kobietko !! Tylko się cieszyć powinnaś tym że należysz do tych nielicznych które pierwszy trymestr źle wspominają. Chociaż to jeszcze nic straconego - niektóre z nas zaczęły mieć mdłości i inne dolegliwości dopiero koło 9-10 tygodnia więc może się zdarzyć ze wszystko powróci ze zdwojoną siłą. Zawsze myśl pozytywnie bo Cię tu sprowadzimy zaraz na ziemie :P Ja już raz dostałam opiernicz za czarnowidztwo także teraz też potrafię opieprzyć :D Głowa do góry - będzie dobrze :)

Któraś również pisała że jest w ciąży i w trakcie budowy domu, ja również znajduję się w takiej sytuacji, tyle że mamy dwójkę dzieci + budowa domu, w sumie prawie że na końcówce więc na góra listopad, grudzień możemy się wprowadzać :)

anka418, Anna255, asioczek86, izizizi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emememsovelove ja pisałam o budowie i ciąży :D z tym ze my jesteśmy raczej na początku budowy wiec mam nadzieje zdążymy się wprowadzić do rozwiązania pfff co ja pisze! Musimy się tak wprowadzić :p widzę ze jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży :)
    Ja rok temu jak byłam w ciąży wszystko widziałam kolorowo i niestety kolorowo nie było. Teraz nie mam czarnowidztwa ale już patrze na ciążę inaczej :)
    Musimy się tu wspierać żeby nasze 9 miesięcy przeżyć :D
    Milej niedzieli!

emememsovelove, Larisa lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w poprzedniej ciąży pozytywnie na wszystko patrzyłam a tu psikus i problemów bez liku. . W sumie mnie martwi chyba bardziej praca chwilowo. Jestem nauczycielka w prywatnej szkole i nie wiem czy jest sens rozpoczynać rok szkolny jak tylko połowę przepracuje. Za dwa tyg będę wiedziała. ..

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisałam że jestem na L4 od tygodnia w zasadzie :) z jednej strony fajnie z drugiej myślałam że dłużej będę pracować ale niestety
    niestety...

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja miałam złożyć dokumenty i zacząć pracować od września a tu niespodzianka ;) jutro dzwonię w to miejsce i powiem że nie zacznę pracować. tak więc przez najbliższe 9 miesięcy mogę w spokoju odpoczywać i się nie martwić :)
    mnie czasem też jajniki pobolewają, ale nie aż tak bardzo, więc nie narzekam. niektóre wogóle nie mają objawów, np. moja znajoma dowiedziała się że jest w ciąży dopiero na początku 4 miesiąca!

Eliana lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Ja na razie podejrzewam ciaze, ale na 99%
    Od czterech dni mam straszne nudnosci i zgage, bolesnosc piersi i odrzuca mnie od wszelkich zapachow, chociaz jeszcze niedawno byly dla mnie bardzo przyjemne.
    Podejrzewam,ze do zaplodnienia musialo dojsc z 7 dni temu, wiem,ze to za wczesnie jeszcze na jakiekolwiek rozwazania ale nie ukrywam,ze bardzo chcialabym moc pelnoprawnie dolaczyc do majoweczek. Mam syna 7letniego i przy pierwszej ciazy objawy byly takie same i tez tak szybko...

Larisa, emememsovelove lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa1 zrób test :) albo idź na bete :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasius rozgość się i gratuluję :)

My właśnie do domu wróciliśmy i zabieram dwójkę na spacerek ;) energia wróciła wyspałam się i w dzień 2h drzemki zaliczyłam z K śpiącym na moim brzuchu a w nocy trzymał dłoń na brzuchu ahh jak miło no i przytulanki były ale niestety tak mi brzuch spięło w nocy ze musiałam nospę brać, a no i ledwo mdłości przy teściowej ukryłam :P cały czas pytała czemu ja nie pije i drinka mi proponował wczoraj i dzisiaj hehehe widać że coś podejrzewają pewnie dzisiaj K wypyta albo w najbliższym czasie ;)

Kawa teścik rób i czekamy na nowinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez powoli szykujemy się na spacer :) jutro po południu wizyta u nowego gina, ciekawe co mi powie :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaki krem do twarzy uzywacie w I trymestrze, bo wiekszosc dla kobiet w ciazy zalecana od II trymestru dopiero. Slyszalam o kremie nivea, ale on przeciez tlusty jest :/

a piersi i brzuch smarujecie zwykla oliwka? Ja mam taka w zelu z firmy Jonhson i poki co od wczoraj zaczelam sie juz nia smarowac :D

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja palmersa kupiłam nie lubię być tłusta :)

Anna255 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam balsam palmersa dla kobiet w ciąży :) tylko zapach nie wszystkim odpowiada dużo kobiet w ciąży na niego narzeka

• Larisa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze dzisiaj to ja się normalnie czuje jakby brzuch wychodził większy. ..tak szybko????
    Pati pamiętasz jak szybko było widać u Ciebie w drugiej ciazy?
    Dobranoc dziewczyny-dzisiaj padam.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa to pewnie wzdęcia :) też tak miałam i to przeważnie wieczorem ;p

Anna255, xpatiiix3, Larisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rozstępy mam Pharmaceris Foliacti

anka418, Anna255 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu tyle napisałam i skasowało mi.. :/

Larisa no więc tak teraz to na bank wzdęcia mamy ;) ale taka ciekawostka ze ja dzisiaj mam 6+3 a macica 2-3 palce nad spojeniem... :o sprawdzałam na pustym pecherzu w dodatku bo mi strasznie spięło macice po przytulankach nawet K dotykał ucieszył się że już coś czuć a tak to słabo czuć ale jak spięło to jak kamień czuć normalnie :) q to dziwne bo ja zawsze tylozgiecie miałam a tu do przodu wszystko mocno pochylone teraz ;P no a co do brzucha delikatnie dołek wybiło jakoś ok.9 tygodnia ze jak stałam leżałam było widać hmm porównać jak ma się mocno pełny pecherz ze spodni dopiąć już się nie da :P teraz już czuję że kwestia może tygodnia dwóch bo dzisiaj ledwo spodnie zapiełam i mogę jakoś tylko q legginsach śmigać bo jeansy odpadają strasznie mi niewygodnie guzik się wpija i jakoś ograniczona się czuje ruchowo ;) hmm nawet przy córci ruchy czułam jakoś 12/13tc wypychanie jakieś pod ręką jak się położyłam
    15/16 to już brzuch się ruszał nawet ręki nie trzeba było przykładać ale taka różnica ze z córa łożysko z tyłu było :P a z synem ok 18-19tc leciutko ruchy pod ręką wyczuwalne bo łożysko z przodu.. no i brzuch dopiero e 23tc leciutko wyszedł :) także druga ciąża wszystko szybciutko ;) t różnica ponad 11 msc a tu niecałe 10 po porodzie następna ciąża także tez widzę wszystko szybko nawet te mięśnie brzucha tak nie trzymają mocno chociaż nie powiem wyrobione mam ale szybko puszcza i brzuch wyskoczy w moment :) a już czekam na brzuszek i ruchy ale cieszy mnie to nawet ze juz da się wyczuć po ręką chociaż część macicy ;P

emememsovelove lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kasius Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dzis kupilam krem z palmersa na brzuch i piersi. Slyszalam pozytywne opinie. A jak zadziala to sie okaze. Wszystko zalezy od sklonnosci do rozstepow i regularnego nawilzania skory.

ckaiyx8dmfx6ct48.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Miłosz daje po dupie bo musze ciągle sikać latać a w nocy najczęściej mogę nic nie pić a więcej razy pójdę niż jak wieczorem pije ,ogólnie to jestem taka spragniona rano wstaje jak na kacu, że wypijam nawet już po 3l mineralki dziennie :) boje się o cukier kurde skacze strasznie chyba przechodzę na dietę od razu nie chce znowu insuliny a przydaloby sie na kontrol zobaczyć jak wyjdże mi ta krzywa 2 pazdziernika,.. :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasius ja pierwszy raz palmersa kupiłam tylko trochę mocno słodki zapach ale nie ma tragedii ;) przy synu spekałam cała jakoś tydzień przed porodem a całą ciążę się smarowałam rano i wieczorem w momencie jak brzuch opadł z dnia na dzień poszły ogromne fioletowo czerwone sznyty :P a z córką nic tzn no mam 3 takie moze 2cm cienkie kreski na jednym biodrze jedna na drugim dwie i jakoś rzadko się smarowałam bo doszłam do wniosku ze jak mam popękać to i tak będą te rozstępy czy smaruje czy nie.. :) a teraz smaruje jak pamiętam hehe ale czuje ze syn jednak chyba będzie drugi z resztą mi to obojętne bo mam dwójkę i to parę wiec ni wybrzydzam ale dla córki imienia ni hu hu nie mam a ten mój Miłosz to już przed ciążą z córką po głowie mi chodzić zaczął ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ