Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Nas narazie nic nie boli, objawów tez nie mamy jutro kolejna wizyta u gina pewnie zobaczę pęcherzyk
Biorę luteine 100mg 2xdziennie narazie mam na miesiąc ale pewnie dłużej będę brać mam nadzieje ze wszystko u nas dobrze a już za 2 tyg zobaczymy ♡Larisa, Anna255 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane po tylu dniach mam sporo do nadrobienia, nie oszczędzacie dziewuszki, nie oszczędzacie
Na wstępie chciałabym pogratulować kasius, asioczek86, Poli86, myszka2070 - witajcie kochane, niech wasze maluszki zdrowo rosną
xpatiix3 gratuluję serduszka i udanej wizyty, niech wszystkie do końca takie będą... Ja urodziłam córkę dzień po terminie, na szczęście mam cudowny szpital i wykonali indukcje już po terminie, nie chcieli abym się męczyła
Anna255 ja umawiam się na wizytę dopiero 16.09.. będzie to akurat 7 tydzień, w poprzedniej ciąży pierwszy raz poszłam w 5 tygodniu i serduszka nie było, dopiero jak poszłam w 6 to już wtedy ładnie biło
izizizi spokojnie kobietko !! Tylko się cieszyć powinnaś tym że należysz do tych nielicznych które pierwszy trymestr źle wspominają. Chociaż to jeszcze nic straconego - niektóre z nas zaczęły mieć mdłości i inne dolegliwości dopiero koło 9-10 tygodnia więc może się zdarzyć ze wszystko powróci ze zdwojoną siłą. Zawsze myśl pozytywnie bo Cię tu sprowadzimy zaraz na ziemie Ja już raz dostałam opiernicz za czarnowidztwo także teraz też potrafię opieprzyć Głowa do góry - będzie dobrze
Któraś również pisała że jest w ciąży i w trakcie budowy domu, ja również znajduję się w takiej sytuacji, tyle że mamy dwójkę dzieci + budowa domu, w sumie prawie że na końcówce więc na góra listopad, grudzień możemy się wprowadzaćanka418, Anna255, asioczek86, izizizi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmememsovelove ja pisałam o budowie i ciąży z tym ze my jesteśmy raczej na początku budowy wiec mam nadzieje zdążymy się wprowadzić do rozwiązania pfff co ja pisze! Musimy się tak wprowadzić :p widzę ze jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży
Ja rok temu jak byłam w ciąży wszystko widziałam kolorowo i niestety kolorowo nie było. Teraz nie mam czarnowidztwa ale już patrze na ciążę inaczej
Musimy się tu wspierać żeby nasze 9 miesięcy przeżyć
Milej niedzieli!emememsovelove, Larisa lubią tę wiadomość
-
Ja tez w poprzedniej ciąży pozytywnie na wszystko patrzyłam a tu psikus i problemów bez liku. . W sumie mnie martwi chyba bardziej praca chwilowo. Jestem nauczycielka w prywatnej szkole i nie wiem czy jest sens rozpoczynać rok szkolny jak tylko połowę przepracuje. Za dwa tyg będę wiedziała. ..
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny ja miałam złożyć dokumenty i zacząć pracować od września a tu niespodzianka jutro dzwonię w to miejsce i powiem że nie zacznę pracować. tak więc przez najbliższe 9 miesięcy mogę w spokoju odpoczywać i się nie martwić
mnie czasem też jajniki pobolewają, ale nie aż tak bardzo, więc nie narzekam. niektóre wogóle nie mają objawów, np. moja znajoma dowiedziała się że jest w ciąży dopiero na początku 4 miesiąca!
Eliana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny !
Ja na razie podejrzewam ciaze, ale na 99%
Od czterech dni mam straszne nudnosci i zgage, bolesnosc piersi i odrzuca mnie od wszelkich zapachow, chociaz jeszcze niedawno byly dla mnie bardzo przyjemne.
Podejrzewam,ze do zaplodnienia musialo dojsc z 7 dni temu, wiem,ze to za wczesnie jeszcze na jakiekolwiek rozwazania ale nie ukrywam,ze bardzo chcialabym moc pelnoprawnie dolaczyc do majoweczek. Mam syna 7letniego i przy pierwszej ciazy objawy byly takie same i tez tak szybko...Larisa, emememsovelove lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Kasius rozgość się i gratuluję
My właśnie do domu wróciliśmy i zabieram dwójkę na spacerek energia wróciła wyspałam się i w dzień 2h drzemki zaliczyłam z K śpiącym na moim brzuchu a w nocy trzymał dłoń na brzuchu ahh jak miło no i przytulanki były ale niestety tak mi brzuch spięło w nocy ze musiałam nospę brać, a no i ledwo mdłości przy teściowej ukryłam cały czas pytała czemu ja nie pije i drinka mi proponował wczoraj i dzisiaj hehehe widać że coś podejrzewają pewnie dzisiaj K wypyta albo w najbliższym czasie
Kawa teścik rób i czekamy na nowinęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:13
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny a jaki krem do twarzy uzywacie w I trymestrze, bo wiekszosc dla kobiet w ciazy zalecana od II trymestru dopiero. Slyszalam o kremie nivea, ale on przeciez tlusty jest
a piersi i brzuch smarujecie zwykla oliwka? Ja mam taka w zelu z firmy Jonhson i poki co od wczoraj zaczelam sie juz nia smarowac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Buuuu tyle napisałam i skasowało mi..
Larisa no więc tak teraz to na bank wzdęcia mamy ale taka ciekawostka ze ja dzisiaj mam 6+3 a macica 2-3 palce nad spojeniem... :o sprawdzałam na pustym pecherzu w dodatku bo mi strasznie spięło macice po przytulankach nawet K dotykał ucieszył się że już coś czuć a tak to słabo czuć ale jak spięło to jak kamień czuć normalnie q to dziwne bo ja zawsze tylozgiecie miałam a tu do przodu wszystko mocno pochylone teraz ;P no a co do brzucha delikatnie dołek wybiło jakoś ok.9 tygodnia ze jak stałam leżałam było widać hmm porównać jak ma się mocno pełny pecherz ze spodni dopiąć już się nie da teraz już czuję że kwestia może tygodnia dwóch bo dzisiaj ledwo spodnie zapiełam i mogę jakoś tylko q legginsach śmigać bo jeansy odpadają strasznie mi niewygodnie guzik się wpija i jakoś ograniczona się czuje ruchowo hmm nawet przy córci ruchy czułam jakoś 12/13tc wypychanie jakieś pod ręką jak się położyłam
15/16 to już brzuch się ruszał nawet ręki nie trzeba było przykładać ale taka różnica ze z córa łożysko z tyłu było a z synem ok 18-19tc leciutko ruchy pod ręką wyczuwalne bo łożysko z przodu.. no i brzuch dopiero e 23tc leciutko wyszedł także druga ciąża wszystko szybciutko t różnica ponad 11 msc a tu niecałe 10 po porodzie następna ciąża także tez widzę wszystko szybko nawet te mięśnie brzucha tak nie trzymają mocno chociaż nie powiem wyrobione mam ale szybko puszcza i brzuch wyskoczy w moment a już czekam na brzuszek i ruchy ale cieszy mnie to nawet ze juz da się wyczuć po ręką chociaż część macicy ;Pemememsovelove lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ten Miłosz daje po dupie bo musze ciągle sikać latać a w nocy najczęściej mogę nic nie pić a więcej razy pójdę niż jak wieczorem pije ,ogólnie to jestem taka spragniona rano wstaje jak na kacu, że wypijam nawet już po 3l mineralki dziennie boje się o cukier kurde skacze strasznie chyba przechodzę na dietę od razu nie chce znowu insuliny a przydaloby sie na kontrol zobaczyć jak wyjdże mi ta krzywa 2 pazdziernika,..Livia
Nela
Marcel
-
Kasius ja pierwszy raz palmersa kupiłam tylko trochę mocno słodki zapach ale nie ma tragedii przy synu spekałam cała jakoś tydzień przed porodem a całą ciążę się smarowałam rano i wieczorem w momencie jak brzuch opadł z dnia na dzień poszły ogromne fioletowo czerwone sznyty a z córką nic tzn no mam 3 takie moze 2cm cienkie kreski na jednym biodrze jedna na drugim dwie i jakoś rzadko się smarowałam bo doszłam do wniosku ze jak mam popękać to i tak będą te rozstępy czy smaruje czy nie.. a teraz smaruje jak pamiętam hehe ale czuje ze syn jednak chyba będzie drugi z resztą mi to obojętne bo mam dwójkę i to parę wiec ni wybrzydzam ale dla córki imienia ni hu hu nie mam a ten mój Miłosz to już przed ciążą z córką po głowie mi chodzić zacząłLivia
Nela
Marcel