X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny czy skurcze tuz przed porodem powinny byc bolesne ? Mam takie delikatne co 3-5 min ale nie jakies bolesne.

No przy porodowych ból jest narastający, zaczyna się od delikatnych, które z czasem robią sie coraz silniejsze. Jakbys miala porodowe co 3 minuty to już raczej byłabys pewna ze to porodowe.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No przy porodowych ból jest narastający, zaczyna się od delikatnych, które z czasem robią sie coraz silniejsze. Jakbys miala porodowe co 3 minuty to już raczej byłabys pewna ze to porodowe.

Chyba jednak to nie porodowe bo na razie cisza, ale kazdy dzien mnke teraz stresuje. Chcialabym wytrzymac jeszcze z tydzien

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie wiem co czujesz bo codziennie przy jakimś skurczu słabszym lub mocniejszym zaczynam z lekka panikować i zastanawiać się "czy to juz!?!?" . Powinno być jakieś zielone swiatlo, jakis konkretny znak ze to własnie teraz zaczal sie poród - za 3 godziny prosze stawic się na izbie przyjęć. Byłoby łatwiej i mniej stresująco niż teraz ;p

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia automatyczny sms z bramki albo powiadomienie w telefonie - jedz na ip zaczęłaś rodzic! Hehe to ulatwiloby pierworodkom życie. U mnie noc koszmarna tak bolalo mnie podbbrzusze. Jak na okres. Wzielam dwie no spy ale stednio pomogly.. Mala czuje dopiero teraz moze 3razy sie wypchnela. No takze tego wstaje i sie ogarne bo dzis diabetolog jak dalej bedzie bolec to pójdę na ip niech sprawdza... B ja glupieje

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia mamusie sloneczny dzien sie zapowiada. Kiedy to pelnia majowa wypada?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No dokładnie wiem co czujesz bo codziennie przy jakimś skurczu słabszym lub mocniejszym zaczynam z lekka panikować i zastanawiać się "czy to juz!?!?" . Powinno być jakieś zielone swiatlo, jakis konkretny znak ze to własnie teraz zaczal sie poród - za 3 godziny prosze stawic się na izbie przyjęć. Byłoby łatwiej i mniej stresująco niż teraz ;p
    No dokladnie!hehe
    Sama się zastanawiam co i jak pomimo drugiego poródu!!!! hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 06:40

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha
    Teez sie pisze na smas!haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi chłopcy jeszcze spi..ja od 6juz wyspana..
    Padalo ale.slonko przebija:-) mam nadzieje ze Kacper mnie charczący dzisiaj to wyjdziemy cos albo na dziale porobić :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia a Ty nie zarazilas sie od syna?ja musze isc na badanie moczu ,a wcale mi sie nie chce bo bylsm w wc o 4....

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Pasia a Ty nie zarazilas sie od syna?ja musze isc na badanie moczu ,a wcale mi sie nie chce bo bylsm w wc o 4....
    Nie.
    Na szczescie na Te 9mc bylam chora tylko raz jak Tomek nas pozarazal..oni po antybiotyku a ja się biedna meczylam hehe ale przeszlo po naturalnych lekarstwach..chociaż do lekarza juz poszłam i dostałam receptę w.razie w,ale przeszlo..

Kiedys raz od małego zalapalam jelitowke hehe malemu przeszlo i w pełni sil a ja flak hehe nie polecam..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jak by chlopy rodziny to by takie cos wymyslimi

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Powodzenia mamusie sloneczny dzien sie zapowiada. Kiedy to pelnia majowa wypada?
    Chyba 21-go :-) tez chcialam sie zalapac, ale wyglada na to, ze tatus bd dzien pozniej wiec wstrzymujemy :-P

Patrycja24
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez dzisiaj o 10 wizytuje na pierwszym ktg :) ale na pewno wrócimy do domu bo nie mam żadnych nowych dolegliwości. Jesteśmy z Mikołajem umówieni że rodzimy po 8 maja bo 7 jeszcze na 2 urodziny syna kuzynki idziemy więc muszę być w dwu paku do tego czasu a potem niedziela to też nie bo w niedziele podobno się leniuchy rodzą he he więc 9 w poniedziałek już będzie ok :)

Dzisiaj mój mąż mnie uświadomił że 13 w tym miesiącu wypada w piątek :P i że mam wtedy nie rodzić he he Wierzycie w takie zabobony :)? Ja tam całe życie mieszkałam pod 13 i nie czuje się z tego powodu pechowa :P

f2wlh371tr1ba2by.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się dziś kompletnie nie wyspalam, przewracalam się z boku na bok, masakra, dalej mam brązowe plamienia i naliczylam póki co 4 słabiutkie skurcze co 7 min. Ciekawe czy coś się rozkręci czy ucichnie, ehh

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się, jak na razie w pochmurny dzień :/
    Rano krew na morfologię spuszczona bo w poniedziałek było zamknięte i się nie udało, ale dzisiaj już poszło ;)

Noc jako tako, tylko na maxa mnie rwało kolano, tez tak macie że nogi Was bolą w nocy ?

Evil - ja mam termin na 13 maja, i chciałabym żeby młoda chciała wyjść właśnie w tym dniu :)

Jak załatwicie takiego sms-a to ja też w to wchodzę w ciemno :D, przydałoby się wiedzieć kiedy to już.

Życzę udanych wizyt.
    Ja wizytuję w piątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 09:10

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zabobony nie wierze ale znam osoby ktore nawet przesadzaja w tym temacie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Witamy się. Dziś ciąża donoszona :) :).

Bramka sms rozwaliła mnie od rana :).
    Też nie mogłam dziś spać. Któraś pytała czy nogi w nocy rwą - oj, rwą. Dopiero wysoka pozycja trochę pomaga, albo zimny prysznic nóg.

Powodzenia dla wszystkich wizytujących!

Iwa81 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wku.wilam po wizycie.Szyjka długa zamknięta, moja ginekolog do mnie ze nie mam co się nastawić na wcześniejszy poród. Płakać mi się chce.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczki, byłam jedną z Was, z rozpaczą opuściłam pokład w październiku....

Zaczął się maj, zacznie się! :) :) :)

Z całego serca życzę Wam bezproblemowych i szczęśliwych rozwiązań. Już niedługo te wielkie brzuszki będą słodko spać obok Was. Niewyobrażalne to szczęście, kochajcie je i każdego dnia bądźcie wdzięczne losowi za nie.

Póki jesteście ciężarne, poproszę o kilka wirusków ciążowych, bym w końcu mogła wrócić na pokład.
    Trzymam kciuki za każdą z Was <3

NatiB, Iwa81, Lilik, Negra, pasia27, Patrycja24, Aniu_leczka, Sasza20, Alicce, tola2014, josephinka84, Carolq, xpatiiix3, hiacynta99., Evil89, Kłosia, i.am.chappie, Marietta, migussia, JustyśM, klaudia1534, Agusia ;), bereda11, Rudzina lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Majóweczki, byłam jedną z Was, z rozpaczą opuściłam pokład w październiku....

Zaczął się maj, zacznie się! :) :) :)

Z całego serca życzę Wam bezproblemowych i szczęśliwych rozwiązań. Już niedługo te wielkie brzuszki będą słodko spać obok Was. Niewyobrażalne to szczęście, kochajcie je i każdego dnia bądźcie wdzięczne losowi za nie.

Póki jesteście ciężarne, poproszę o kilka wirusków ciążowych, bym w końcu mogła wrócić na pokład.
    Trzymam kciuki za każdą z Was <3

Twoje dziecko wybrało sobie po prostu inną date urodzin ... Przesyłam wirusa ciążowego i licze, że sie mocno zarazisz od nas :) Życze udanej i bezproblemowej ciaży i na pewno taka Cie wkrótce czeka :)

Wszystkiego dobrego :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ