X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny czy skurcze tuz przed porodem powinny byc bolesne ? Mam takie delikatne co 3-5 min ale nie jakies bolesne.

No przy porodowych ból jest narastający, zaczyna się od delikatnych, które z czasem robią sie coraz silniejsze. Jakbys miala porodowe co 3 minuty to już raczej byłabys pewna ze to porodowe.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No przy porodowych ból jest narastający, zaczyna się od delikatnych, które z czasem robią sie coraz silniejsze. Jakbys miala porodowe co 3 minuty to już raczej byłabys pewna ze to porodowe.

Chyba jednak to nie porodowe bo na razie cisza, ale kazdy dzien mnke teraz stresuje. Chcialabym wytrzymac jeszcze z tydzien

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie wiem co czujesz bo codziennie przy jakimś skurczu słabszym lub mocniejszym zaczynam z lekka panikować i zastanawiać się "czy to juz!?!?" . Powinno być jakieś zielone swiatlo, jakis konkretny znak ze to własnie teraz zaczal sie poród - za 3 godziny prosze stawic się na izbie przyjęć. Byłoby łatwiej i mniej stresująco niż teraz ;p

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia automatyczny sms z bramki albo powiadomienie w telefonie - jedz na ip zaczęłaś rodzic! Hehe to ulatwiloby pierworodkom życie. U mnie noc koszmarna tak bolalo mnie podbbrzusze. Jak na okres. Wzielam dwie no spy ale stednio pomogly.. Mala czuje dopiero teraz moze 3razy sie wypchnela. No takze tego wstaje i sie ogarne bo dzis diabetolog jak dalej bedzie bolec to pójdę na ip niech sprawdza... B ja glupieje

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia mamusie sloneczny dzien sie zapowiada. Kiedy to pelnia majowa wypada?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No dokładnie wiem co czujesz bo codziennie przy jakimś skurczu słabszym lub mocniejszym zaczynam z lekka panikować i zastanawiać się "czy to juz!?!?" . Powinno być jakieś zielone swiatlo, jakis konkretny znak ze to własnie teraz zaczal sie poród - za 3 godziny prosze stawic się na izbie przyjęć. Byłoby łatwiej i mniej stresująco niż teraz ;p
    No dokladnie!hehe
    Sama się zastanawiam co i jak pomimo drugiego poródu!!!! hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 06:40

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha
    Teez sie pisze na smas!haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi chłopcy jeszcze spi..ja od 6juz wyspana..
    Padalo ale.slonko przebija:-) mam nadzieje ze Kacper mnie charczący dzisiaj to wyjdziemy cos albo na dziale porobić :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia a Ty nie zarazilas sie od syna?ja musze isc na badanie moczu ,a wcale mi sie nie chce bo bylsm w wc o 4....

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Pasia a Ty nie zarazilas sie od syna?ja musze isc na badanie moczu ,a wcale mi sie nie chce bo bylsm w wc o 4....
    Nie.
    Na szczescie na Te 9mc bylam chora tylko raz jak Tomek nas pozarazal..oni po antybiotyku a ja się biedna meczylam hehe ale przeszlo po naturalnych lekarstwach..chociaż do lekarza juz poszłam i dostałam receptę w.razie w,ale przeszlo..

Kiedys raz od małego zalapalam jelitowke hehe malemu przeszlo i w pełni sil a ja flak hehe nie polecam..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jak by chlopy rodziny to by takie cos wymyslimi

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Powodzenia mamusie sloneczny dzien sie zapowiada. Kiedy to pelnia majowa wypada?
    Chyba 21-go :-) tez chcialam sie zalapac, ale wyglada na to, ze tatus bd dzien pozniej wiec wstrzymujemy :-P

Patrycja24
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez dzisiaj o 10 wizytuje na pierwszym ktg :) ale na pewno wrócimy do domu bo nie mam żadnych nowych dolegliwości. Jesteśmy z Mikołajem umówieni że rodzimy po 8 maja bo 7 jeszcze na 2 urodziny syna kuzynki idziemy więc muszę być w dwu paku do tego czasu a potem niedziela to też nie bo w niedziele podobno się leniuchy rodzą he he więc 9 w poniedziałek już będzie ok :)

Dzisiaj mój mąż mnie uświadomił że 13 w tym miesiącu wypada w piątek :P i że mam wtedy nie rodzić he he Wierzycie w takie zabobony :)? Ja tam całe życie mieszkałam pod 13 i nie czuje się z tego powodu pechowa :P

f2wlh371tr1ba2by.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się dziś kompletnie nie wyspalam, przewracalam się z boku na bok, masakra, dalej mam brązowe plamienia i naliczylam póki co 4 słabiutkie skurcze co 7 min. Ciekawe czy coś się rozkręci czy ucichnie, ehh

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się, jak na razie w pochmurny dzień :/
    Rano krew na morfologię spuszczona bo w poniedziałek było zamknięte i się nie udało, ale dzisiaj już poszło ;)

Noc jako tako, tylko na maxa mnie rwało kolano, tez tak macie że nogi Was bolą w nocy ?

Evil - ja mam termin na 13 maja, i chciałabym żeby młoda chciała wyjść właśnie w tym dniu :)

Jak załatwicie takiego sms-a to ja też w to wchodzę w ciemno :D, przydałoby się wiedzieć kiedy to już.

Życzę udanych wizyt.
    Ja wizytuję w piątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 09:10

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zabobony nie wierze ale znam osoby ktore nawet przesadzaja w tym temacie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Witamy się. Dziś ciąża donoszona :) :).

Bramka sms rozwaliła mnie od rana :).
    Też nie mogłam dziś spać. Któraś pytała czy nogi w nocy rwą - oj, rwą. Dopiero wysoka pozycja trochę pomaga, albo zimny prysznic nóg.

Powodzenia dla wszystkich wizytujących!

Iwa81 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wku.wilam po wizycie.Szyjka długa zamknięta, moja ginekolog do mnie ze nie mam co się nastawić na wcześniejszy poród. Płakać mi się chce.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczki, byłam jedną z Was, z rozpaczą opuściłam pokład w październiku....

Zaczął się maj, zacznie się! :) :) :)

Z całego serca życzę Wam bezproblemowych i szczęśliwych rozwiązań. Już niedługo te wielkie brzuszki będą słodko spać obok Was. Niewyobrażalne to szczęście, kochajcie je i każdego dnia bądźcie wdzięczne losowi za nie.

Póki jesteście ciężarne, poproszę o kilka wirusków ciążowych, bym w końcu mogła wrócić na pokład.
    Trzymam kciuki za każdą z Was <3

NatiB, Iwa81, Lilik, Negra, pasia27, Patrycja24, Aniu_leczka, Sasza20, Alicce, tola2014, josephinka84, Carolq, xpatiiix3, hiacynta99., Evil89, Kłosia, i.am.chappie, Marietta, migussia, JustyśM, klaudia1534, Agusia ;), bereda11, Rudzina lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Majóweczki, byłam jedną z Was, z rozpaczą opuściłam pokład w październiku....

Zaczął się maj, zacznie się! :) :) :)

Z całego serca życzę Wam bezproblemowych i szczęśliwych rozwiązań. Już niedługo te wielkie brzuszki będą słodko spać obok Was. Niewyobrażalne to szczęście, kochajcie je i każdego dnia bądźcie wdzięczne losowi za nie.

Póki jesteście ciężarne, poproszę o kilka wirusków ciążowych, bym w końcu mogła wrócić na pokład.
    Trzymam kciuki za każdą z Was <3

Twoje dziecko wybrało sobie po prostu inną date urodzin ... Przesyłam wirusa ciążowego i licze, że sie mocno zarazisz od nas :) Życze udanej i bezproblemowej ciaży i na pewno taka Cie wkrótce czeka :)

Wszystkiego dobrego :)

Foto_Anna lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ